12-04-06

Dure medicatie ...

Ik schreef reeds dat ik 2 inspuitingen kreeg met Neupogen 48. Hiervan kende ik de prijs niet. De ene inspuiting werd gegeven in het ziekenhuis en het 2de spuitje kreeg ik zonder originele verpakking mee naar huis voor de thuisverpleging. Maandag 3 april (op de chemodag) kreeg ik van de oncologe Neulasta mee. Dit diende dinsdag door de thuisverpleegster ingespoten te worden. Neulasta heeft een verlengde werking om het ruggemerg te stimuleren witte bloedcellen aan te maken. Ik schrok me een hoedje toen ik de prijs op de verpakking zag: 1332,34 € !!!!!! Ja, ja, voor 1 spuitje van 6 mg. Gelukkig leven wij in dit land en wordt dit terugbetaald door de ziekteverzekering. Ik vraag me af hoe dit moet met mensen die uit de sociale boot vallen...

10:43 Gepost door Lucretia | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook

Commentaren

Duur! Ja dat is wel even schrikken van die prijs.Ik heb persoonlijk mensen gekend een paar jaar terug die hun huis hebben moeten verkopen om de behandeling van hun dochter te kunnen betalen in dit eigen landje hoor.Veel beterschap toegewenst en vooral er blijven in geloven!!

Gepost door: de astroloog | 12-04-06

Ja veel mensen beseffen niet in wat voor "paradijs" we hier leven op dat gebied. Ben blij te lezen dat je stilletjesaan rechtkrabbelt van de chemo van vorige week.

Gepost door: Elly | 12-04-06

De commentaren zijn gesloten.