23-04-06

De trein der traagheid ...

Lang niets van me laten horen hé! Wel ik had ook niet gedacht dat ik zooooo moe kon zijn...

M'n vorig berichtje dateert reeds van vorige week donderdag 13/04... ik probeer verder te gaan waar ik toen gestopt ben. Wel de dag voor m'n 50ste verjaardag zijn we richting kust gereden. De eerste reden was: de papa van een vriend was overleden op 1 april en ik wou de uitvaartplechtigheid zeker bijwonen. Sinds vrijdag 7 april was het ergste van de 4de chemokuur voorbij. Ik ben nogal een harde voor mezelf en ik vond dat ik dit moest doen. Vrienden laat je niet in de steek... Ook niet bij de treurige dingen des levens. Op dit moment ben ik bijzonder gevoelig voor zulke dingen.  Ik dacht: 'als Mozes niet naar de berg komt, dan komt de berg wel naar Mozes'. Begrijpe wie begrijpe wil!

Na de begrafenisplechtigheid met ons tweetjes gaan eten in Kaai15. Een aanrader... Het smaakte heerlijk na een weekje afzien van de chemo. (de tweede reden voor de uitstap richting kust: ik wou mezelf eens trakteren...)

De volgende dag: 50ste verjaardag. Heb zelf nog snel een paar heerlijke desserten gemaakt om m'n bezoek te verwennen. Een van de eigenaardigheden van mij is dat - als ik mij beter voel - ik zin heb om te kokkerellen. Tiramisu met frambozen gemaakt; en chocoladecharlotte... en heerlijke rijsttaart. Het was een bijzonder aangename dag: heel wat familie kwam spontaan op bezoek. Ook Lieve bracht me een verrassingsbezoekje. Er kwamen heel wat kaartjes, mailtjes en sms'jes. Van zulke momenten kan ik echt genieten en vergeet ik even de onaangename dingen des levens...

Op donderdag 13 april verwachtten we bezoek uit Karlruhe. B en S kwamen naar het grote verjaardagsfeest op 17 april van m'n schoonmama die 90 jaar werd. Toen dacht ik dat ik tussendoor nog even tijd zou vinden om elke dag een beetje te webloggen... Fout gedacht dus. Elke dag ondernamen we wel iets: dagje Brugge (muzeum St. Janshospitaal en bezoekje aan nonkel en tante), dagje Middelkerke met bezoek aan 'De dolle Brouwers' in Esen, op Pasen iets rustiger (samen kokkerellen) en op maandag verjaardagsfeest. Toen dinsdag de rust terugkeerde voelde ik pas hoe moe ik wel was. De gewoonste dingen werden toen een heel karwei. Alles verliep vorige week in een vertraagd tempo... Ik wou alleen nog slapen maar kon geen rust vinden.

Vanaf nu dus terug ' de trein der traagheid' en minder hooi op m'n vork nemen.

17:28 Gepost door Lucretia | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook

Commentaren

Hoi hoi Wat een mooie en vertederende foto! Het sjaaltje staat je erg goed. Is het vandaag wat meegevallen in het ziekenhuis?

Gepost door: Elly | 24-04-06

De commentaren zijn gesloten.