23-07-06

Zeer lang geleden ...

Wat is het lang geleden hé... De mensen die af en toe eens op bezoek kwamen op m'n blogje zullen waarschijnlijk gedacht hebben: wat is er nu met haar gebeurd? Wel, sinds m'n 5de chemokuur had ik er helemaal geen zin meer in om dingen van me af te schrijven. Ik ben sindsdien behoorlijk ziek geweest en door erover na te denken of te schrijven had ik het gevoel dat ik me nog zieker voelde. Raar eigenlijk: voordien was dat net omgekeerd... De 5de en de 6de chemokuur ben ik telkens ziek geworden al tijdens het toedienen van de chemo en dit heeft geduurd tot eind mei. Op 17 mei, de dag na de laatste chemokuur - ik lag kotsmisselijk (sorry voor het taalgebruik) - kwam onze dochter helemaal overstuur binnen. Wat voor haar een heel leuke ervaring moest worden (ze was zwanger en zou die dag een 3D-echo krijgen) is toen uitgedraaid op een treurige 'verrassing'. Haar kindje zou geboren worden met een schoonheidsfoutje - een gelaatsafwijking of schisis. Op dat moment vraag je je wel af: "WAAAAAROOOOM VERDORIE?". Er is echter geen waarom. Het komt voor bij 1 à 2 op de 1000 geboortes.... Het was voor ons allemaal een schok en het doet de wereld even stilstaan. Natuurlijk moet je weer verder; 'dat is het leven' zegt men.... Gelukkig wisten K. en V. dit op voorhand en konden ze al een stuk aan de verwerking beginnen. Ze hebben dit bijzonder goed gedaan: naar alle vrienden en kennissen een e-mail bericht gestuurd met info rond hun baby'tje en een link naar een website met nadere uitleg. Zo was iedereen op voorhand geïnformeerd en vermeden ze 'soms moeilijke reakties' van de mensen.

Ondertussen is kleine RUNE geboren op 6 juli. Het is een meisje. Een klein poppemieke van 2700 gram - 45 cm en ze kwam ter wereld met een keizersnede. Mama en Rune stellen het heel goed.

Sinds haar geboorte ben ik bijna dagelijks bij hen geweest. De baby was tijdens m'n ganse ziekteperiode mijn kleine lichtpuntje - een hoopvol moment waar ik bijzonder naar uitkeek en nu Rune er is zal zij altijd SUPERSPECIAAL voor mij blijven.

Ze zal in de toekomst nog vele operaties moeten ondergaan - het doet mij hartzeer... maar eens zal dit ook allemaal voorbij zijn!

Hierbij een link naar Rune's website: Ga maar eens zien wat een leuke meid het is!

Groetjes en tot vlug!

21:22 Gepost door Lucretia in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.