29-07-06

Muizenissen ...

Al een paar dagen niet bij Rune geweest. Vandaag via internet een foto gekregen? Ziet ze er niet schattig uit in haar mooie witte jurkje!!! Wat verandert zo'n kleintje toch vlug.

Donderdag ben ik, zoals gepland, naar het Inloophuis van de VLK in Gent geweest - naar één van de tweewekelijkse koffieochtenden. Ik voelde me al een paar dagen niet ok in m'n koppie en wou die muizenissen er even uitbabbelen met mensen die 'het' begrijpen.

Je zou het niet verwachten met zulk weer, maar we waren toch ongeveer met een 15-tal personen.  Lotgenoten, alleen of met een familielid... Iedereen heeft zo zijn eigen verhaal... en het doet deugd ook eens naar anderen te luisteren; alles mag en kan geuit worden. Daar begrijpen ze wat je bedoelt als je zegt: "vandaag zit het me niet mee...". Ik kom de laatste tijd hier en daar wat onbegrip tegen. De mensen zeggen: maar allé je ziet er toch goed uit, het zal wel niet zo erg meer zijn; of je ziet ze denken: "werkt die nu nog niet". Je zou er warempel een schuldgevoel van krijgen. Hier en daar verschijnen er in weekbladen artikels van BV's die over hun ziekte vertellen. Tussen de lijnen lees je dan bv. iets in de zin van: "ja, mijn werkgever had me aangeboden om een tijdlang maar een halve avond te werken. Maar dat wilde ik niet. Ik ben helemaal terug. Ik voel me genezen, en dat wilde ik tonen aan andere kankerpatiënten". 

Wel hiervoor dien ik mij nu bijna dagelijks te verantwoorden en uit te leggen waarom ik dit niet kan.

Ik heb alle bewondering voor deze dame en misschien is het wel uit zijn context getrokken door de journalist of heb ik het niet helemaal goed begrepen, maar niet alle mensen zijn gelijk; niet alle kankers zijn hetzelfde en niet elk genezingsproces verloopt hetzelfde.

Ach, dit moest even van m'n hart en nu... hoofd weer rechtop, humeur op 'zonneschijn' en het zal vandaag wel weer een mooie dag worden. 

13:30 Gepost door Lucretia in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook

Commentaren

Hallo Ik ben dan toch niet de enige die zich zo ergert aan die uitspraken van sommige BV's. Zij zeggen dan wel dat ze het doen om andere kankerpatiënten te steunen, maar vaak wordt het onbegrip van onze omgeving er alleen maar groter door hé.

Gepost door: Elly | 30-07-06

De commentaren zijn gesloten.