08-08-06

Zin om iets lekkers te maken ...?

Zondagavond kwamen we thuis van Karlsruhe en na 5 uren rijden krijg je natuurlijk honger. Ja, ik zag niet zo direct wat ik kon klaarmaken en ben toen maar eens in de koelkast gedoken. Voorradig waren: een pak kruimeldeeg, tomaten (meegebracht van Bernd uit Ettlingen), verse geitekaas, stuk pecorinokaas en eieren. Daar moet je toch iets kunnen mee maken dacht ik. Quiche zou het worden... wel dat was dat lekker zeg. Vandaar dit receptje op m'n weblog. Moeten jullie maar eens proberen.

Benodigdheden voor de QUICHE: 2 potjes verse geitenkaas van 125 gr. - 125 gr pecorinokaas (gemalen) - 2 eieren - 1 verpakking kant-en-klaar kruimeldeeg - 125 cc light room  - 10 à 12 kleine trostomaten - beetje knoflook en wat oregano - verse basilicum.

  • Leg het uitgerolde deeg in een quichevorm
  • Meng de gemalen pecorinokaas met de 2 potjes geitenkaas, de eieren en de light room. Voeg peper en zout toe en eventueel wat italiaanse kruiden.
  • Doe dit kaasmengsel in de quichevorm op het deeg. Leg de tomaten op het kaasmensel - knijp een tweetal knofleekteentjes door de knoflookpers en verdeel dit over de tomaten - bestrooi naar smaak met oregano.
  • Bak gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven op 200°.

Zeer lekker met wat versnipperde basilicum en een goed glaasje wijn!

Eet smakelijk

Commentaren

*** Dat ziet er inderdaad lekker uit. eens proberen. Vandaag eten wij spaghetti bolognaise :-))

Gepost door: emmy | 08-08-06

Guten Mittag Liebe L...... leider sind die Tage mit Euch schon wieder vorbei. " Benodigdheden " was immer das auch heißen mag, muß bestimmt lekker schmecken . ( Die Tomaten kommen aus der schönen Stadt Ettlingen. ) Ich hoffe das es Dir und der kleinen Rune gut geht. Viele liebe Grüße auch an M.... B. aus Ettlingen

Gepost door: B. aus Ettlingen | 09-08-06

goedemiddag bedankt voor je bezoekje.
Tof van je dat je even gestopt bent.
Je hebt ook een leuk blogje.
groetjes

Gepost door: luky | 09-08-06

De commentaren zijn gesloten.