10-08-06

Koffiemoment ...

Deze voormiddag naar het Inloophuis van de Vlaamse Liga tegen Kanker geweest.

Een inloophuis is een open huis, een ontmoetingsplaats voor kankerpatiënten en voor hun partners, familie en vrienden. Iedereen is hier welkom, in elk stadium van de ziekte. Er is een ontmoetingsruimte waar men terecht kan voor een individueel gesprek of gewoon voor informatie. Voor contact met lotgenoten zijn er koffiemomenten, themanamiddagen en af en toe andere groepsactiviteiten.

Om de 14 dagen is er op donderdagvoormiddag 'koffiemoment' waar men een gezellige babbel kan hebben met lotgenoten. Vandaag waren er een aantal 'nieuwe' gezichten. Zo was er een groepje van 4 dames uit de streek van Aalst en met 1 dame heb ik een tijdlang gepraat. Zij had zo ongeveer dezelfde ervaringen zowel met de arts als met het type operatie/behandeling. In haar groepje zaten 2 vrouwen die vroeger klasgenotes waren, maar elkaar uit het oog waren verloren en raar maar waar... zij kwamen elkaar terug tegen door hun ziekte. Van 'Lot'-genotes gesproken! Het leven kan een rare wending nemen.

Ik heb een fijne, deugddoende voormiddag gehad. Super vrijwilligers trouwens. Chapeau voor het Inloophuis in Gent. Jullie zien mij zeker terug over 14 dagen.

16:11 Gepost door Lucretia in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: koffie, vlk, inloophuis, kanker |  Facebook

Commentaren

*** Toch spijtig dat het door zo'n omstandigheden moest zijn dat die klasgenoten mekaar terug vonden. Ik ga nu ook een koffietje nemen. De dag is al ver gevordert en ik heb nog niet veel uitgehaald. Groetjess Lucretia

Gepost door: emmy | 10-08-06

hoi Lucretia jouw blogje werd toegevoegd aan de BloodSBlog.

groetjes.

Gepost door: Admin | 10-08-06

:-) bedankt voor je reactie
is altijd leuk om te weten wie er eens kont piepen hé
nog een fijne avond verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 10-08-06

De commentaren zijn gesloten.