31-08-06

Beloofd is beloofd ...!

Zondag, op onze barbecue, werd me door m'n gasten gevraagd naar enkele receptjes van wat ze zoal voorgeschoteld kregen. Wel hier zijn we er dan mee...Voor de KOUDE KOMKOMMERSOEP die werd opgediend in witte-wijnglazen (is eens iets anders hé) gewoon op de link klikken!

Als voorgerecht werden GEGRILDE SCAMPI met OUZO gegeven.

Benodigdheden voor 4 personen: 20 grote scampi (mag ongepeld en zelfs diepgevroren!), 2 lepels goede olijfolie, peper en zout, mespuntje Italiaanse kruiden of verkruimelde Spaanse peper, 2 tenen knoflook uit de knijper en 2 eetlepels gehakte dille (of nog beter: het fijngesneden 'groen' van een venkelbol.

Vermeng de olijfolie met de Ouzo (of Pastis of Ricard...), de knoflook, peper, zout en de Italiaanse kruiden. Marineer hierin de scampi tenminste 2 tot 4 uren. Rooster de scampi een paar minuten op de barbecue (liefst in aluminium schaaltje) en serveer ze met de overgebleven marinade, stokbrood en groentjes naar believen.

Het recept van de VENKELSALADE kreeg ik lang geleden van m'n metekind Christina uit Solingen.

Benodigdheden: 2 venkelbollen, 2 appels, 1 klein doosje ananas, light room en zure room naar believen, sap van een 1/2 citroen, een snuifje zout en eventueel wat peper uit de molen.

De venkel zeer klein snijden (ook een beetje 'groen' meesnijden) Verder de appel en de ananas in kleine stukjes snijden. Alle ingrediënten mengen en minstens 1 uur laten trekken.

Smakelijk, gutes Gelingen, bonne appetit, ...

29-08-06

Een verslagje van de laatste dagen ...

Zondag is de barbecue super meegevallen: geen enkel druppeltje regen, een prachtige dag, een 'bende' vrienden om van te genieten, een paar 'super'-mannen aan de barbeque, eentje die we tot sommelier gebombardeerd hebben en die zijnen job fantastisch heeft gedaan... (kom maar eens kijken naar de vele lege flessen in m'n garage...), 's morgens een bijdehandse dame in de keuken (want voor 18 man voorbereiden is veel hé voor mij alleen!); Ook R. en A. wil ik bedanken voor de gerechtjes die jullie bezorgden... en nadien de vele helpende handen om de boel een beetje op te ruimen... wat moet je meer hebben??

 

 

 

 

Ja, ...eten natuurlijk.Daar hebben we met z'n allen van genoten. (de gevraagde receptjes komen eraan...) De sfeer was prima en ik voelde me vrij goed... K. zorgde ook nog voor een verrassing door langs te komen met Rune. De kleine ukkepuk werd enthousiast verwelkomd!

Ik kan daar toch echt van genieten iets te organiseren, van mensen blij te zien... Wel hebben ze me een moment 'van mijn melk' gebracht. 'k Werd uit de keuken gehaald want L. had een speech gemaakt (waar zou ze dat toch allemaal gehaald hebben??? Misschien wat stof gehaald van mijn blogje???) en ik werd letterlijk in de bloemetjes gezet en daarbovenop sturen ze mij nu ook nog de wijde wereld in om een mooie keramiek te gaan kiezen. Het is eigenlijk allemaal een beetje te veel. Heb ik dit wel verdiend?? Lieve vrienden, ik nodigde jullie eigenlijk uit om jullie te danken voor de vriendschap... Ik ben eigenlijk een beetje boos op mezelf. 'k Wou ook een woordje (terug) zeggen maar op dat moment kreeg ik het er niet uit! Bij deze: jullie zijn fantastisch - ook diegenen die er niet konden bij zijn - en laat ons hopen dat we nog veel samen mogen be'leven'!!

Gisteren - maandag - was het even een lastige dag. Nog een beetje moe van zondag moest ik al vroeg op om naar de Adviserende Geneesheer van het ziekenfonds te gaan. Had zelf een aanvraag ingediend omdat ik een aantal vragen had maar heb maar op de helft een antwoord gekregen... Daarvoor zit je dan de ganse voormiddag te wachten op een bankje... Na de middag naar de huidspecialiste om de eerste draadjes te laten uithalen uit m'n rug en om de uitslag te horen. Alles was goedaardig: zowel op m'n voet als op m'n rug. Dat is ook weer meegenomen. Maar dan kom je thuis en zie je hoeveel het ziekenfonds slechts terugbetaald heeft van m'n ingreep vorige week!!! Ik betaalde 120 € en krijg slechts 14,98 € terug... Na me er een ganse avond over opgewonden te hebben, heb ik vandaag toch maar m'n stoute schoenen aangetrokken en naar de huidspecialiste gebeld; "'k moest het briefje 'onderscheppen'"en "het ziekenfonds moet dat eigenlijk zelf zien en de patiënt verwittigen" was de reaktie van de secretaresse. Dan maar naar het ziekenfonds gebeld. "ah nee, het ziekenfonds moet dat niet zien, de dokter mag voor een consultatie vragen wat hij wil", "het briefje kan niet meer gerecupereerd worden want het is al uitbetaald" en "ik moest maar een nieuw briefje vragen waar ook de technische prestatie opstaat"... Allé, nog maar een keer teruggebeld naar de huidspecialiste; "dat was een probleem, ze moeten het originele briefje hebben" ...??? Hoe het nu verder moet? Dat zal ik volgende week dan maar persoonlijk bespreken met de artse... maar één ding weet ik zeker: ik wil niet opdraaien voor de vergissing van de secretaresse die vergeten is de technische prestatie er op te zetten maar wel het bedrag aanrekende... Wordt vervolgd...

13:29 Gepost door Lucretia in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) | Tags: barbecue, ziekenfonds, terugbetaling, vrienden |  Facebook

28-08-06

E-bay ...

'k Heb het gevonden hé mannekes... 'k Ga proberen via dit logje spullen te verkopen die in mijn huis rondslingeren en waarvan ik totaal de herkomst niet ken... Vandaag heb ik namelijk een paar schoentjes gevonden in m'n woonkamer en k'zou begot niet weten waar die vandaan komen. 

 'k Heb hier nu gisteren wel wat volk over de vloer gehad, maar 'k zou het raar vinden dat er iemand op blote voeten naar huis is gereden...??? Alhoewel, als ik zie hoeveel flessen er hier uitgedronken zijn (en niet alleen door de mannen deze keer !!); 't zou dus goed kunnen dat er één of andere dame met zwarte voetjes is thuisgekomen!!??

Om hier een beetje uit de kosten te geraken mogen de mensen een bod plaatsen... maar, voor alle zekerheid doe ik hier tegelijkertijd een oproep aan de rechtmatige eigenares: "als je kan bewijzen dat het jouw 'glazen muiltjes' zijn moet je ze wel eerst komen passen"!

Ze passen enkel aan een klein naarstig voetje; 

zijn gemaakt uit wit Italiaans leder en zien er zeer elegant uit.

Zo er binnen de week geen reaktie komt dan mag er een bod geplaatst worden ... Ik hou jullie op de hoogte!

22:36 Gepost door Lucretia in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: ebay, schoentjes, cinderella, italiaans leder |  Facebook

26-08-06

Echte vriendschap ...

Dit vond ik op Lien's weblog (klik op het gedicht...) en vond het zo mooi dat ik het even meegenomen heb! Zelf heb ik tijdens m'n ziekteperiode enorm veel steun gehad van vrienden en familie; ook van mensen waarvan ik het helemaal niet had verwacht. Buren, die we maar af en toe zagen door het te drukke leven dat we leiden, die plots voor de deur staan met een bloemetje of gewoon voor een praatje. De familie uit Ettlingen/Knielingen/Karlsruhe belden of schreven regelmatig. Het heeft me een heel andere kijk gegeven op mijn medemensen en het heeft me ook 'rijker' gemaakt. Voor de mensen die het niet aandurfden mij te zien, te bezoeken, te bellen, te mailen... de deur blijft altijd open staan!

 

15:10 Gepost door Lucretia in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) | Tags: vriendschap, gedicht, ziekte, vrienden |  Facebook

25-08-06

Super idee ...

Zondag is het hier barbecue voor onze Italië-vriendengroep. Gisteren zagen we dit eigenlijk niet zo zitten wegens het aangekondigde en te verwachten SLECHTE WEER !! (grrr...). Na wat over-en-weer getelefoneer om het eventueel te verplaatsen naar volgend weekend hebben we dan toch maar besloten om het zo te houden... Met een partytent moet dat te doen zijn. Maar ja, 's avonds kan het dan wel heel fris worden en binnenkruipen in de zomer doe je dan toch ook liever niet hé.
Nu kreeg is gisterenavond een e-mail van L. met een super idee. Ik weet niet L. of dit mag gepubliceerd worden maar ik doe het toch maar... Je moet je maar laten horen hé.
 
"Ik heb een tip om ons zondag te verwarmen: we brengen allemaal een deken mee, het is goed voor het milieu. In Denemarken bieden ze in de restaurants in Kopenhagen en in restaurants langs de kust een deken aan om langer buiten te genieten van het zomerweer. Deze zomer heb ik dat kunnen ondervinden en ik vind dat wel leuk. je legt het op je stoel, je kan het rond je benen gebruiken of je legt het op je schouders en draait je er helemaal in. En als je wil kan ik wel 8 stuks leveren: van mijn kinderen die niet meer thuis zijn en van mijn kinderen toen ze klein waren. We kunnen het alleen aan de meisjes aanbieden of een spelletje spelen en de winnaar mag een deken nemen... Laat maar weten hoeveel stuks ik in de auto leg.
Slaapwel"
 
Die L. toch... denkt ook aan alles. En zodus ga ik nu ook een paar dekentjes wassen van mijn kindjes om zondag rond onze beentjes te draaien! Bedankt L. voor die supertip!
 
 

10:37 Gepost door Lucretia in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: dekentje, barbecue, zomerweer, slecht weer |  Facebook

Verleden, heden, toekomst...

Omdat ik weet dat mijn blogje alle dagen wordt bekeken door B.G. stuur ik hem via deze weg een gedichtje...

Heute
von Annegret Kronenberg

Grüb'le nicht über Vergangenes,
du kannst nichts ungeschehen machen.

Sorge dich nicht um die Zukunft,
es kommt sowieso anders,

sondern nutze das "Heute",
es steht mit offenen Armen vor dir.

Glaube mir, so gibst du
Wundern eine Chance.

Liebe Grüße B. auch an S. und deine Familie! xxx

 

00:09 Gepost door Lucretia in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: heute, vergangenes, zukunft |  Facebook

24-08-06

Special day ...

't Tja het regent nu wel pijpestelen, maar dat is onze grootste zorg niet. Binnenblijven en een kopje koffie drinken kan helpen...

Maar vandaag is het een speciale dag voor m'n kleinkind Rune. Heb de hele nacht aan haar gedacht... Ze moet voor het eerst naar het schisisteam in het UZG. Wat zal ze bepoteld worden: in mondje laten kijken met vreemde instrumenten, foto's nemen, etc... K en V zitten nog met zoveel vragen... Hopelijk krijgen ze toch op de meeste een duidelijk antwoord. De grote vraag is: wanneer de eerste operatie voor de lipsluiting zal doorgaan?? Had gisteren het gevoel dat K schrik heeft dat ze het mondje niet meer zal herkennen... ze is al zo gewoon aan haar gezichtje nu en het zal raar doen na de operatie. Maar ik weet zeker K en V, het komt allemaal goed maar jullie hebben inderdaad samen nog een lange weg af te leggen. Het is zo'n schatje - gisteren toen ik bij haar oppaste kon ik mijn ogen niet van haar afhouden. Speciaal voor haar dit beertje met een knuffel erbij...

Vandaag ga ik toch even binnen in het Inloophuis van de VLK - een beetje bijpraten met een koffietje. Ik neem ook nog een kranige dame mee van 80 jaar. Zij heeft ruggemergkanker maar is zo een optimiste. Omdat ze nieuwsgierig was hoe het daar aan toe gaat, heb ik beloofd haar op te halen.

23-08-06

Hold your head up high ...!

Aan allen en vooral voor de persoon met wie ik gisteren welgeteld 87 minuten aan de lijn hing:

When you walk
Through a storm
Hold your head, up high
And don`t be afraid, of the dark
`Coz at the end of the storm
Is a golden sky
And the sweet silver song
Of the lark
Walk on, through the wind
Walk on, through the rain
Though your dreams be tossed
And blown
Walk on, walk on
With hope, in your heart
And you`ll never walk alone
You`ll never walk alone
Alone
Walk on, walk on
With hope in your hearts
You`ll never walk, alone

Bron

12:42 Gepost door Lucretia in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: bemoediging, vriendschap, sterkte |  Facebook

22-08-06

Semifreddo con Rote Grütze ...

"Wat is dat?" zullen jullie misschien vragen... 

Wel semifreddo is één van die heerlijke Italiaanse desserten die ik nu ga maken! Het is een ijsbereiding met amarettikoekjes. Die gaat dan de diepvriezer in tot zondag. Onze vrienden van de 'Italiëgroep' komen barbecuen en ik moet zien dat ik een passend dessert heb hé! Zaterdag maak ik dan nog Rote Grütze... qué??? Wel, het klinkt goed vind ik en dan moet dat, in combinatie met die semifreddo, ook wel heerlijk smaken. Het wordt dus een 2-landen dessert Italiaans-Duits...
Het begint hier langzaam aan een blog te worden met recepten, vinden jullie niet?

17:23 Gepost door Lucretia in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: semifreddo, rote grutze, italie, recept |  Facebook

Een liedje voor Rune ...

Mijn dochter wees me op een prachtige songtekst van Marco Borsato : VLINDER 

Het lijkt of het voor Rune geschreven is. Rune werd geboren met een uni-laterale schisis (lip- kaak en verhemeltespleet) en zal nog verschillende operaties moeten ondergaan. Het is nu al een mooi klein prinsesje maar wacht maar als ze eens groot zal zijn en haar vleugels zal uitslaan. Speciaal voor haar laat ik deze tekst achter op mijn blog...

Open je ogen maar
En zie wat ik zie
Ik weet hoe mooi je bent
Maar jij weet het zelf nog niet

Het komt allemaal goed
Wacht nou maar af wat de tijd met je doet
Het is nu nog te vroeg
Alles wat groot is begon ooit klein
Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn

Weet dat de tijd zal je helpen, geloof maar gewoon wat ik zeg
Al lijken je kleurrijke vleugels voor eeuwig gevangen
Ja, toch op een dag vlieg je weg
Hoog in de lucht
Zul je de wereld heel anders gaan zien
Voel je de rust
Zul je genieten ook als het maar even is
Adem het in
Durf, dan ontdek je de liefde misschien
En als je haar vindt
Voel je bij iedere slag die je maakt dat je leeft

Als je geduldig bent
Gebeurt het vanzelf
Als je genieten wil
Wil het dan niet te snel

Het komt allemaal goed
Wacht nou maar af wat de tijd met je doet
Het is nu nog te vroeg
Alles wat groot is begon ooit klein
Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn

bron:

10:38 Gepost door Lucretia in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: rune, schisis, vlinder, marco borsato |  Facebook

21-08-06

Minder leuke maandag ...

 Deze namiddag iets minder leuks gedaan: bij de huidspecialiste een beetje in m'n voet laten snijden... rare vlek laten weghalen op m'n voetzool... auwauw en nog iets laten weghalen op m'n rug. Uit voorzorg, zeg maar... Volgende week krijg ik dan nieuws of alles goedaardig was. Vermoedelijk wel hoor, maar sinds de diagnose van borstkanker vorig jaar ben ik toch op m'n hoede.

Eigenlijk zou iedereen zich elk jaar moeten laten checken bij een huidspecialist. "Beter voorkomen dan genezen!"

 

 

23:48 Gepost door Lucretia in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: huidspecialist |  Facebook

20-08-06

Fotosessie ...

Eindelijk is het gelukt! De fotosessie met Rune...  Rune, mijn kleindochtertje is nu 6 1/2 week oud en nog steeds was het er niet van gekomen om foto's te maken van HET VIERGESLACHT !! 

Mijn mama werd voor de eerste keer overgrootmoeder, ikke dus oma en K. mijn dochter werd mama van een schattig baby-dochtertje RUNE. 

Vermits K. vrijdag jarig was hebben we dit vandaag dus gevierd en er dan maar de fotosessie aan gekoppeld.  Er waren hier vandaag verschillende generaties in huis. Overgrootmoeder J (de mama van mijn man) is 90 jaar -  zij werd voor de 10de keer overgrootmoeder !!!!, Overgrootmoeder E (mijn mama) wordt 75 jaar en overgrootvader P (mijn papa) is er 77; dan was er nog mijn zus M. (49 j) met man G. (47), onze dochter K. die 29 werd en wij zelf natuurlijk de 'jonge vijftigers'. Ja, ja, Rune heeft nog het geluk 2 overgrootmoeders en een overgrootvader te hebben. Hopelijk blijven die nog verschillende jaren gezond zodat Rune hen ook echt kan leren kennen.

K. tracteerde met een overheerlijke fruittaart en zelf had ik Torta Paradiso con Mascarpone gemaakt (een heerlijk recept van Carluccio maar aangepast met mijn 'frambozen'!). Lekker smullen dus! Ik miste alleen onze zoon H. nog; die kon er vandaag niet bij zijn.

Ik heb alvast genoten van deze dag... ver weg waren vandaag alle muizenissen... ver weg kankerspook... laat dat gevoel maar blijven!

23:56 Gepost door Lucretia in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: viergeslacht, 4 generations, kanker, cancer |  Facebook

19-08-06

Hart onder de riem ...

Speciaal voor iemand die het een beetje moeilijk heeft met zijn studies: "ik weet het, het is voor jou monnikenwerk maar je hebt een ijzersterke wil om te slagen. Je zal er misschien wel iets langer over doen, daar moet je rekening mee houden maar wat is een jaar op een heel mensenleven... en je zal zien, eens zal je een superonderwijzer zijn! Je zal de leerlingen die het ook wat moeilijker hebben maar al te best begrijpen... Wanhoop niet! Je komt er wel!"

14:16 Gepost door Lucretia in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: hart, studies, study |  Facebook

Weekendplannen ...?

18-08-06

'Over leven'...

Het wetenschappelijk programma van Canvas op zondagavond 20 augustus - om 21.05 u. - gaat over Borstreconstructie.

"Een op negen vrouwen in ons land krijgt met borstkanker te maken. In de meeste gevallen wordt een amputatie uitgevoerd. De overlevingskansen zijn sterk verbeterd, maar vele vrouwen vinden het bijzonder moeilijk om verder te leven met een geamputeerde borst. Gelukkig heeft de reconstructieve heelkunde een waaier aan technieken ontwikkeld om de borst te reconstrueren". (Een programma van Berten Baert en Joris Vermost.)

Zelf heb ik heel lang overwogen of ik wel een reconstructie wou. In het begin van de diagnose kwam het er bij mij op neer om zo snel mogelijk geopereerd te worden (amputatie) en zo snel mogelijk alles te ondernemen (chemo e.d.) om die verdomde kanker te bestrijden. Met of zonder borst: op dat moment kon het mij niet schelen. Maar... door de ZEER lange wachtperiode (diagnose op 4 november en operatie pas op 21 december !!!) had ik te veel tijd om na te denken!!! Op een gegeven moment heb ik gedacht: "misschien wil ik nu geen reconstructie, maar wat als ik er volgend jaar anders over denk?". Je weet nooit hoe het er in een mensenhoofd kan aan toe gaan... Ik had ook schrik als ik het nu niet deed en het volgend jaar toch wou laten doen, dat ik dan terug werkverlet zou hebben, terug een herstelperiode, enz... Vandaar dat ik mijn lot in de handen van de gyneacoloog en de plastische chirurge gelegd heb met de melding: jullie doen maar voor het beste - ik onderga!

Ik heb er nog geen spijt van gehad maar ik denk dat als ik niet voor een reconstructie had gekozen dat ik er mij toch wel had doorheen geslagen. Door dit alles heb ik geleerd dat ik toch nog een optimiste ben en dat ik sterker ben dan ik voorheen dacht!

Voor mijn dochter ...

Een heel gelukkige verjaardag K. Eens was ook jij een heel klein baby'tje. Amper 1.980 gram woog je... dat is ondertussen 29 jaar geleden ... In het holst van de nacht wou je
opeens 'naar buiten'; er was geen houden aan ... en zie, nu heb je zelf al een dochtertje! Wat gaat de tijd tot vlug! 
Vandaag wensen we jou en V. een fijne toekomst toe, samen met jullie kleine ukkepuk Rune.

00:42 Gepost door Lucretia in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: verjaardag, birthday |  Facebook

Oma's eerste babysit ...

Oh wat was ik blij woensdag... na mijn 'uitstap' naar het ziekenhuis mocht ik voor de eerste keer oppassen bij Rune. Van pure blijdschap ging ik een klein kadootje kopen bij Standaard Boekhandel: een badboekje met badeendje! Om m'n eerste babysit te vieren.
K. wou naar de kapper en dus bleven Rune en ik samen achter. Het was wel ontroerend K. te zien weggaan: voor het eerst ging ze zonder haar kindje op stap. Ze zal wel nerveus geweest zijn. Rune en ik hebben samen een fijne namiddag gehad. Heb voor haar liedjes gezongen: wiegeliedjes, kriebelliedjes, badliedjes, slaapliedjes.... uit een boekje dat ik op de salontafel vond. En als tegenprestatie toonde Rune me al haar kunstjes: breed glimlachen, luiertje volmaken en terwijl ik haar verschoonde de onderliggende tetradoek natmaken, ze liet me zien hoe hard ze kan wenen als ze honger heeft en hoe ze dan gulzig haar melkje opdrinkt...

1ste opdracht goed volbracht. Laat het maar vlug een volgende keer zijn!

Slaap lekker allemaal. Zal ik voor jullie ook een wiegeliedje zingen? Liever niet waarschijnlijk - 'k geef het toe: af en toe ben ik de toon even kwijt en dat wil ik jullie niet aandoen.

00:23 Gepost door Lucretia in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: babysitten, wiegeliedje |  Facebook

17-08-06

Knoop doorgehakt ...

Gisteren was ik op de afdeling Plastische Chirurgie vh UZ/Gent. De kogel is door de kerk: operatie op 14 september! Gelukkig onder algemene narcose. Ik weet niet waarom maar ik mag er niet aan denken dat ze in m'n 'nieuwe' borst beginnen te snijden voor een tepelreconstructie terwijl ik bij bewustzijn ben - hoe klein die ingreep ook is. 'k Ben anders niet zo'n angsthaas - zal wel psychologisch zijn zeker... De linkerborst wordt dus tegelijkertijd ook een klein beetje aangepast wegens assymetrie en zo zal ik weer in evenwicht zijn niewaar... Waar een mens zich niet allemaal moet mee bezig houden. Maar ik vind dat ik - toen ik in december koos voor een borstreconstructie - dan nu maar all the way moet gaan. (ik kreeg een diep flap borstreconstructie - na amputatie door borstkanker - met behoud van de rechte buikspier. Zie bijgaande tekening.)

Toen ik het ziekenhuis buitenwandelde had ik, de eerste keer sinds lang, een blij gevoel. Blij met de beslissing die ik helemaal alleen heb genomen. En nu maar aftellen...

Ook nog even binnengelopen op de afdeling Oncologie. Ik kreeg een vervroegde afspraak ivm die vervelende botpijnen door Arimidex. Blij dat ik niet hoef te wachten tot eind september. Hopelijk geraakt dit ook opgelost...???

15-08-06

Wafels... confituur...

Langs deze weg wil ik S. en P. bedanken voor hun bezoekje vorige week zaterdag! We hebben samen genoten van de 'real Belgian waffles' in de Max/Gent. Dat we op dieet zijn hebben we die dag maar even vergeten! 

 

 

 

Resultaat van m'n kokkerel-avontuur: de pompoenconfituur is gelukt en overheerlijk!

Jullie kunnen wel merken dat ik hou van lekker eten. Koken is één van m'n hobbies. Het is een manier om creatief bezig te zijn en zo de nare dingen des levens even te vergeten ...

Alhoewel ... vergeten ...? Neen, vorige nacht heb ik terug liggen woelen ... Morgen om 9 u afspraak met de plastische chirurge Dr. Roche - die op 21 december '05 de borstreconstructie uitvoerde (borstamputatie met onmiddelijke reconstructie door borstkanker). 'k Moet een beslissing nemen of ik al dan niet een tepelreconstructie zal laten uitvoeren aan de rechterborst en of ik de linkerborst - die nu kleiner is dan de gereconstrueerde borst - zal laten corrigeren. De gereconstrueerde borst werd iets groter gemaakt omdat er nog eventueel radiotherapie zou volgen. Bij radiotherapie was er kans dat de bestraalde borst zou verkleinen en dan had ik 2 gelijke borstjes... Maar, er was geen radiotherapie nodig en dus zit ik nu met een (luxe-)probleem. Ofwel tevreden zijn en alles zo laten, ofwel de gereconstrueerde borst laten verkleinen (geen denken aan...!!!) ofwel de linkerborst laten vergroten (???...). Ik geraak er niet. Help!

Slaapliedje voor Rune ...

Zandmannetje
(Gyda Kropff / André Pouwer / Forza music publishing)
De honden slapen in een hok
de kippen zitten op een stok
het vogeltje kruipt in z'n nest
de poes ligt in haar mand het best
onder de bomen rust de bij
en in het bedje? daar lig jij!
te wachten met je ogen dicht
hoe lief zo in het avondlicht
ik strooi een handvol toverzand
en neem je mee naar dromenland
Slaap lekker kleine meid! Zachte knuffel van oma xxx

20:51 Gepost door Lucretia in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook

Keep smiling ...

If at times you feel you want to cry
And life seems such a trial
Above the clouds theres a bright blue sky
So make your tears a smile.

As you travel on lifes way
With its many ups and downs
Remember its quite true to say
One smile is worth a dozen frowns.

Among the worlds expensive things
A smile is very cheap
And when you give a smile away,
You get one back to keep.

Happiness comes at times to all
But sadness comes unbidden
And sometimes a few tears must fall
Among the laughter hidden.

So when friends have sadness on their face
And troubles round them piled
The world will seem a better place
And all because you smiled.

00:33 Gepost door Lucretia in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: smiling, keep smiling |  Facebook

14-08-06

Vriendschap ...

"Een vriendin laat je nooit zitten.
Wees er altijd voor elkaar.
Wat er ook gebeurd.
Als ze huilt, ben er dan voor haar.
Want als ze er niet meer is...
Dan besef je pas hoeveel je elkaar mist!
Dus dump elkaar niet!
Want dat geeft veel verdriet!"

  • Niemand is zo rijk dat hij een vriend kan laten schieten.
  • Vrienden zijn die zeldzame mensen die vragen hoe het met je gaat  en dan wachten op je antwoord.
  • Het geluk vermenigvuldigt zich slechts wanneer je het met iemand deelt. (Cesbron)
  • Vrienden zijn als sterren. Je kan ze niet altijd zien maar ze zijn er altijd.
  • Uiteindelijk zullen we ons de woorden van onze vijanden niet herinneren, maar het zwijgen van onze vrienden. (M.L. King)

 

23:44 Gepost door Lucretia in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vriendin, vriendschap, verdriet |  Facebook

13-08-06

Willes nilles... Küchenarbeit ...

Plannen gewijzigd - het zonnetje breekt toch nog door vandaag ... ventje is aan 't bessen plukken (weinbeeren/frambozen) maar ojee ... groot probleem ... diepvriezer vol ... 'k zal dus maar bessensap maken met de stomer (vorige week meegebracht uit Karlsruhe). Het wordt dus een namiddagje 'küchenarbeit' want ik was net begonnen met pompoenconfituur te maken. Vanavond trekken we misschien nog naar Gent naar de Patersholfeesten. Jubileumconcert van Norbert Detaye op het Kaatsspelplein. Hopelijk wordt het niet te fris want deze nacht heb ik niet geslapen van de pijn in m'n armen en handen. Moet ik trouwens dringend eens voor naar de dokter. De laatste tijd is het zo erg dat ik eigenlijk niet meer goed kan functioneren. Blijkbaar zou er in een ziekenhuis in Antwerpen sowieso Fosamax gegeven worden aan de patiënten die Arimidex moeten nemen. Dus direct de combinatie van deze 2 medicijnen. Zou eigenlijk logisch zijn ook. Van een vriendin - die ook Arimidex nam  en die daardoor (?) 2 gebroken wervels had door osteoporose - vernam ik dat in het Gentse de Adviserende Geneesheer dit enkel toestaat als je al osteoporose hebt... Afwachten dus hoe m'n Oncologe hierop reageert. Ik wil hiervoor wel snel een oplossing als die er is tenminste...

Zo en nu confituur en 'frambozen'-sap maken ...

14:39 Gepost door Lucretia in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: patershol, confituur, fosamax, arimidex, botpijn |  Facebook

Een fijne 'zon'dag ...

Van zon is er hier eigenlijk niet veel te merken! Vandaag zal m'n kleindochtertje Rune voor een beetje zon zorgen!

Aan allen een fijne zondag gewenst.

11:44 Gepost door Lucretia in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zon, zondag, rune |  Facebook

12-08-06

Wafels in de MAX ...

Zaterdag vandaag, en niet veel tijd om te bloggen! De computer vliegt even de hangmat in ... 

Vandaag verwacht ik een collegaatje en ex-collegaatje. Was blij verrast gisteren toen S. me liet weten dat ze samen met P. vandaag tot bij mij komen. We gaan de beste wafels van Gent eten (van Gent hé... want die van mij zijn ook hééél lekker) in de MAX! Echt een aanrader - gebakken op de traditonele manier, verkrijgbaar met vanallesennogwat en geserveerd door supervriendelijke obers. Ook hun capuccino is superlekker! Allen daarheen zou ik zeggen!

De ambulante Tea-Room MAX was destijds een begrip op alle grote foren van België. De Max die nu terug aanwezig is als vaste stek in Gent wordt gerund door een jongere tak van de destijds zéér welgekende familie. Het mooie houten gedeelte met glasdecoraties, die men nu kan aanschouwen tegen een van de muren in de consumptiezaal, alsook de foto's, is origineel en maakte destijds deel uit van het decor van Tea-Room Max op de foor.

Tot blogs... en een fijn weekend aan allen

13:32 Gepost door Lucretia in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wafels, collega, max, gent |  Facebook

10-08-06

Menopauze ...?

Extra keukenhulp bij opvliegers !! 
 

22:21 Gepost door Lucretia in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: opvliegers, hot flashes, menopauze |  Facebook

Lieve LIEVE ...

Vandaag een bezoekje gebracht aan Lieve, de lieve Lieve die me telkens naar het ziekenhuis bracht voor de chemotherapie. Ze had me een mailtje gestuurd en zo wist ik dat ze als een 'bezetene' (hihi) bezig was een kastje aan het afschuren... ben haar dus even van haar werkzaamheden gaan afhalen om een beetje bij te kletsen. Wat een naarstige bij toch... altijd in de weer en altijd klaar voor een ander! Het voelt goed aan goede vrienden te hebben. Je moet daarom niet steeds bij elkaar over de vloer lopen maar zo af en toe eens wat horen van elkaar, een babbelke kunnen slaan, weten als het nodig zou zijn dat je je er je hart kunt luchten, ... dat doet goed en geeft je telkens weer een warm gevoel.

Ook de andere mensen uit onze Italië-vriendengroep wil ik hier nog eens speciaal voor danken. Ik heb echt veel aan jullie tijdens de moeilijkste periode uit mijn leven ... dat zal ik nooit vergeten!

 

 

 

 

En voor Lieve heb ik hier nog een surpriseke!!

20:36 Gepost door Lucretia in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vriendschap, ziekte |  Facebook

Koffiemoment ...

Deze voormiddag naar het Inloophuis van de Vlaamse Liga tegen Kanker geweest.

Een inloophuis is een open huis, een ontmoetingsplaats voor kankerpatiënten en voor hun partners, familie en vrienden. Iedereen is hier welkom, in elk stadium van de ziekte. Er is een ontmoetingsruimte waar men terecht kan voor een individueel gesprek of gewoon voor informatie. Voor contact met lotgenoten zijn er koffiemomenten, themanamiddagen en af en toe andere groepsactiviteiten.

Om de 14 dagen is er op donderdagvoormiddag 'koffiemoment' waar men een gezellige babbel kan hebben met lotgenoten. Vandaag waren er een aantal 'nieuwe' gezichten. Zo was er een groepje van 4 dames uit de streek van Aalst en met 1 dame heb ik een tijdlang gepraat. Zij had zo ongeveer dezelfde ervaringen zowel met de arts als met het type operatie/behandeling. In haar groepje zaten 2 vrouwen die vroeger klasgenotes waren, maar elkaar uit het oog waren verloren en raar maar waar... zij kwamen elkaar terug tegen door hun ziekte. Van 'Lot'-genotes gesproken! Het leven kan een rare wending nemen.

Ik heb een fijne, deugddoende voormiddag gehad. Super vrijwilligers trouwens. Chapeau voor het Inloophuis in Gent. Jullie zien mij zeker terug over 14 dagen.

16:11 Gepost door Lucretia in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: koffie, vlk, inloophuis, kanker |  Facebook

09-08-06

Proficiat Kim voor jouw prestatie in Göteborg ...

Vanavond toch met enige spanning naar de 100 meter sprint van Kim Gevaert gekeken.

Zou ze het waar maken als eerste Belgische vrouw goud te winnen op een EK outdoor??

En ja hoor, Kim Gevaert sprintte in het Zweedse Göteborg naar het goud. Haar tijd was 11.06 en daarmee ging ze de twee Russinnen vooraf. Kim nam de sterkste start in de finale en werd niet meer bedreigd. Het goud is binnen!

Het korte interview dat ze daarna gaf was zo ontroerend... zij is en blijft zeer bescheiden... Maar Kim, je mag echt juichen hoor voor deze prestatie. Er waren slechts 2 mannen die jou dit voordeden: Gaston Roelants (steeple) in 1962 en Karel Lismont (marathon) in 1971.

23:44 Gepost door Lucretia in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vrouw, kim gevaert, sport |  Facebook

Zwijgen en eten ...

Gisterenavond bezoekje gekregen van familie van M. Het was lang geleden (van Pasen) en het voelde wat onwennig aan... Had het gevoel dat ze het onderwerp 'kanker, ziekte, etc...' wilden vermijden. Niets vragen - rare blik in de ogen. Je weet nooit wat ze denken - zwijgen kan soms vervelend zijn... Blijkbaar zal ik er moeten leren mee leven dat niet alle mensen er zo open over zijn als ikzelf. Het zou fijn zijn mochten ze eens vragen: 'Hoe gaat het nu echt met je?' 'Hoe ver staat de behandeling?' etc...etc... Gewoon even wat interesse tonen. Het gaf me het gevoel van 'wat niet weet, niet deert'. Enfin... ik voelde me er niet goed bij. 

Ze kwamen wel op het goede moment: ik was wafels aan't bakken. Met de verse weinbeeren uit de tuin (een kruising tussen frambozen en braambessen) en lekker veel slagroom smaakten ze heerlijk. Een geluk dat mijn smaakpapillen terug ok zijn ... lekker smullen dus... en zwijgen!

Morgen ga ik terug naar het Inloophuis van de VLK in Gent. Koffieochtend met een lekker croissantje! Even met lotgenoten praten zal me deugd doen.

16:11 Gepost door Lucretia in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: familie, praten, kanker, inloophuis, vlk |  Facebook