13-10-06

Het houdt niet op ... A never ending story??? ...

tatty0000145
Even een paar dagen niet geblogd... Had even iets te verwerken. Weeral... Ik noem het: 'van de regen in de drop belanden...'.

Eerst was er de uitslag van de botscan van Marc's rug. Ik schreef in mijn logje van 1 september dat hij van een ladder viel maar dat alles nog goed afliep. Wel... de waarheid is anders. Door voortdurende pijn is hij vorige week vrijdag toch voor verder onderzoek gegaan en via die botscan met isotopen heeft men ontdekt dat zijn lendenwervel eigenlijk gebroken is. Daar loopt hij nu al meer dan een maand mee rond...Gelukkig zitten de stukjes op elkaar en is er verder niets verschoven... Dinsdag horen we wat hiermee verder dient te gebeuren...

Woensdag moest ik om de uitslag van de MRI-scan van mijn hals en van de IMG van mijn linkerarm en -hand en zoals te verwachten  was dit niet echt ok... Carpeltunnel van de linkerhand, peesontsteking van de duim en geknelde zenuw in mijn hals. Allé... daar gaan we weer. Maandag volgt een operatie om de zenuwen van de hand vrij te leggen en een injectie met cortisone tegen de peesontsteking (de pees van mijn duim ligt net onder de ader die ze de tweede chemokuur hebben aangeprikt en waar ik sindsdien steeds pijn ervaren heb) en donderdag een inspuiting met cortisone in de hals. Ik heb daar stillaan een abonnement in het UZG.

De zenuw- en gewrichtspijnen zijn eigenlijk al lang aanwezig - sinds m'n 2de chemokuur en er werd toen gezegd dat dit door de chemotherapie kwam: door de aantasting van het immuumsysteem kreeg ik een vorm van gewrichtsonstekingen. Zeer vervelend, maar ik dacht dat dit stillaan zou verdwijnen. Na de chemo startte ik met het innemen van Arimidex en daardoor zijn de pijnklachten nog verergerd. Arimidex heeft als bijwerking botpijnen te veroorzaken. Het liep dus allemaal een beetje door elkaar ... je wist niet wat welke pijn veroorzaakte... (ik heb eigenlijk een hoge pijngrens maar bij het EMG-onderzoek zag men duidelijk dat dit niet zo verder kon).

Ik schreef het al eens eerder: op het moment dat je borstkanker ontdekt voel je je helemaal niet ziek ... je wordt eigenlijk pas ziek door de (noodzakelijke) behandeling en nadien heb je hier en daar toch wel wat bijwerkingen die ook niet van de poes zijn... Chemotherapie tast zowel de slechte als de goede cellen aan in je lichaam en dat laat zijn toch zijn sporen na.

Maar ik laat me niet klein krijgen door dit nieuwe 'voorval' hoor! Dinsdag probeer ik terug van de partij te zijn op Eu'Reka - 'k zal dan misschien niet kunnen sporten maar 'k mag dan als scheidsrechter komen om mijn mede 'borstmaatjes' het leven een beetje zuur te maken tijdens een matchke badminton... Live goes on! It's a never ending story...

Commentaren

Hou moed, Ik herken het gevoel, op het moment dat men het verdict borstkanker krijgt voel je je helemaal niet ziek ... je wordt pas ziek door wat ze allemaal met ons lichaam doen. Ik heb dan nog geluk, ik heb na de amputatie en reconstructie enkel een hormonenkuur maar toch soms denk je waar ben ik aan begonnen.
Heel veel sterkte zowel voor U als voor Marc.
Groetjes
Katy

Gepost door: Katy | 13-10-06

Lucretia, het is toch heel wat wat je te verwerken krijgt. Gelukkig hou je de moed erin.
Een never ending story... maar sommige sprookjes zijn al mooier dan de andere, hé ?
Ik wens je veel sterkte toe. Groetjes.

Gepost door: Piet | 13-10-06

;-) Het zit je niet echt mee he.
Hou vol meidje, jullie komen er wel.
ik zeg het op mijn manier:
Keep on rocking in a free world!
zonnekes voor jullie.

Gepost door: Sunny-Kay | 13-10-06

*** Ik hoop uit gans mijn hart dat je in de toekomst wat meer gelug hebt. Bedankt voor de reactie op het blogje van Kelly de toverfee
Groetjes van Daisy

Gepost door: Daisy | 13-10-06

'' Dat is ferme tegenslag...verdorie toch! Nog een geluk dat jij zo positief ingesteld bent en dat je de moed niet laat zakken. Ik hoop van hanser harte dat zowel jij als je man snel beter zijn.
Sterkte en veel groeten!!!

Gepost door: dingske | 13-10-06

jongens Jij krijgt anders ook je deel wel, he!
ik kan alleen maar zeggen:"hou de moed erin" Je bent nu al zo ver gekomen.
Ik zie ook net een mooie steen met mijn naam erin. Prachtig.Een dikke "dankuwel" met een al even dikke knuffel en pakkerd daarvoor.Als je het niet erg vind pik ik hem mee voor op mijn blog. :-)
Hou je goed he, en hopelijk toch een prettig weekend

Gepost door: beesken | 13-10-06

He he je wordt echt niet gespaard de laatste tijd. Gelukkig lees ik dat je ondanks alles toch nog een positieve noot tracht te vinden wat heel erg belangrijk is. En het is zoals je schrijft, "gezond" het ziekenhuis ingaan en daarna begint alle ellende. Alvast sterkte voor wat je volgende week te wachten staat!

Gepost door: Elly | 13-10-06

wel het lukt zeer aardig. Ik heb hier in blogland inderdaad al zeer veel steun gevonden. Ik had het nooit durven hopen toen ik ermee begon.
Nog eens bedankt, he!

Gepost door: beesken | 13-10-06

*** Amai, das niet niks en ik vind het erg sterk van je dat je de moed erin kan houden! Ben blij dit te lezen. :-) En ik wens je echt alle geluk toe, het mag stoppen hé die ellende voor je!

Groetjes en fijn weekend toegewenst!

Gepost door: Soulmates | 13-10-06

Potverdikke! Das niet niks Lucretia! Maar inderdaad...positief blijven helpt het beste tegen tegenslag hè! Ik heb enorm veel respect voor jouw levensinstelling! Echt geweldig! Heel veel sterkte...ook voor je man!
Lieve groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 13-10-06

Lucretia ik kan het goed geloven wat hier staat , dat u straks een abonnement hebt in het U.Z.G. , als ik dit allemaal lees , en er komen nu nog die problemen met Marc's rug bij. En het was meest om mij terug te registreren bij msn , dat ik er op gezet had dat ik eerst mijn nieuwe computer verder ging instaleren , dit omdat ik daar ingeschreven ben bij een vereniging , over alle soorten ziektes zoals kanker enz. , en ik wilde dat niet kwijt dit omdat ik alles wat , ze mij sturen lees , ik heb ook mijn toetsenbord goed gezet , want dat stond op qwerty en in belgië moet dat azerty zijn , maar alles is nu in orde juist nog mijn nieuwe printer aansluiten , en nadien mijn webcam maar daar is geen haast bij , en dat duurt niet lang ook , maar voor de rest heb ik alles in orde al gebracht.
groetjes Lucretia

Gepost door: uiltje4 | 13-10-06

niet gemakkelijk Helemaal niet gemakkelijk wat je allemaal te verwerken krijgt. Alsof het zo nog niet erg genoeg is. Ik bewonder je voor je positieve ingesteldheid en de moed die bij je blijft. Gelukkig maar, het is de beste manier om er te geraken. Nog heel veel moed en sterkte

Gepost door: begrijphetnietje | 13-10-06

Hallo Weer heel wat tegenslag zie ik, maar ik zie ook veel vechtlust en moed, een sterk karakter in je!!! En das een goed teken, toch wens ik je veel sterkte en ik geef je ook veel steun! Chemo is een monster op zich, een beest om een ander beest klein te krijgen... als ik zie wat er met mijn moeder is gebeurd na vier maanden chemo!! En dan de nasleep er nog van...
Veel sterkte, veel steun, nen dikke knuffel, dat helpt zegt mijn ma, dus misschien voor jou ook!!!
Liefs XXXX

Gepost door: boogiepeter | 13-10-06

pffff .... Het lijkt inderdaad niet op te houden daar he ... ik wil jullie veel sterkte toewensen.
Lieve groetjes

Gepost door: anneke | 13-10-06

hou er zeker maar de moed in... ...ik sluit me aan bij al die andere reacties! Positief denken en de moed niet laten zakken! Probeer toch te genieten van de kleine alledaagse dingen,de rest komt later wel.

Gepost door: magda | 14-10-06

lucretia Maak er een heel fijne zaterdag van ,en een heel fijn weekend ….muzikale groeten

Gepost door: Tilly | 14-10-06

:-) amaai loopt daar eens een maand mee rond met een gebroken mendenwervel
alvast het beste je toegewenst met de operatie maandag hé
je toch een fijne zaterdag toegewenst
groetjes

Gepost door: Borriquito | 14-10-06

ik wou dat .. hey lucretia ! het lijkt daar niet zo goed te gaan hé, jullie hebben blijkbaar een abonnement op tegenspoed de laatste tijd ! ik wil je toch ontzettend veel moed influisteren en duim voor een snelle en goede afloop voor alles wat jullie de komende dagen te wachten staat. Gelukkig heb jij een positieve kijk op alles en hou je je heel kranig! ik bewonder je daarvoor! een dikke knuffel en hou jullie sterk. "ik wou dat ik een toverstaf had om je snel beter te maken" zei Charlotte onlangs tegen me, wel dit zou ik ook wel willen voor jullie! lieve groeten en geniet van de mooie dagen dit weekend ok ?

Gepost door: annie | 14-10-06

:-) De vrolijke blog-tandem is hier.
En wij brengen met plezier,
Zonnekes en vlammen,
En al wat je kan verlangen!
Voor een fijne, dag!
Nog een lieve lach

Gepost door: Boogie & Sunny-Kay | 14-10-06

no way !!! Als je 'denkt' dat alles tegen zit....denk dan opnieuw !
It isn't always easy....I know !!

Gepost door: a'ke | 14-10-06

....... amaai ik hoop toch dat je er binnen kort eens vanaf gaat zijn hoor van al die pijn,maar wel bewonderingswaardig hoe je er de moed in houd. groetjes

Gepost door: mama van 2 | 14-10-06

Wat een zorgen allemaal! Goedenavond Lucretia.

Ik kom je even een tegen bezoekje brengen nadat je zo gezellig bij mij bent langs geweest.
Wat een verhaal met die egeltjes zeg.

Ik heb je log een beetje doorgelezen en lees dat je heel wat hebt meegemaakt en er nu nog middenin zit.
Ik wil je veel kracht en moed toewensen.
Makkelijk gezegd natuurlijk door een buitenstaander.
Maar ik heb veel bewondering voor je.
Hoop je vaker op mijn log te zien.
Ik kom dan altijd weer even bij je langs.
Nog een goed weekend verder toegewenst.

Groetjes van Marjan!

Gepost door: Marjan | 14-10-06

Ik kan het ... ... me alleen maar inbeelden, maar toch voel ik diep met je mee. Blijven hopen dat je hopelijk vrij snel verlost zal zijn van dit alles. Mijn ouders zijn van 10 tot 5 jaar geleden ook door een hel gegaan, van de ene operatie in de andere, hart, kanker, enz, enz. Nu, is er al 5 jaar geen vuiltje meer aan de lucht.
Zoete groetjes en ondanks alles een fijne zaterdagavond nog.
PS : ik ken Arimidex niet, maar heb mbt constante rugklachten een gelijkaardig voorval gehad, gedurende enkele dagen nog ergere pijnen afgezien, doordat dit de pijnlijke zenuwen activeerde ipv verzachtte.

Gepost door: Breydel | 14-10-06

::: Ik kom jullie ondanks jullie pijnen toch een zonnige dag wensen, en hoopt van ganser hart dat het gauw mag beter gaan bij jullie.
Groetjes Jeske

Gepost door: Jeske | 15-10-06

hey ....kon ik je maar even troosten , knuffel van me .. lien

Gepost door: lien | 15-10-06

Lieve lucretia Ik kom je een hart onder de riem steken, echt probeer positief te denken...ik weet dat het niet altijd gemakkelijk is (uit ondervinding) maar een "never ending story" zal het nooit worden!
Ik duim voor je!
Veel lieve groetjes!

Gepost door: Veerle | 15-10-06

Never ending story ...Jazeker , zo is het ook..Kweet precies hoe het is.Soms verlies ik de moed maar kga steeds toch ook weer door..Dankzij Anita en leive reacties van bloggertjes..Tdoet deugd..

Fijne zondag..als dat kan
Groetjes

Gepost door: Marc | 15-10-06

Hoi Lucretia! Hoe is het nu? Toch nog een beetje van het weekend kunnen genieten? En je man ook? Ik hoop het wel hoor! André van Duin zong het al: we moeten dóórgaan...! En zo is het ook! Nooit de moed laten zakken...maar volgens mij ben jij ook niet uit dat hout gesneden! ;-)))
Lieve groetjes!

Gepost door: mizzD | 15-10-06

jij bent een dapper mensje,bewondering voor je ,had ik al gezegd en meen ik ook..
wens je veel sterkte toe in deze moeilijk tijden ook voor marc..
liefs

Gepost door: livemylife | 15-10-06

De commentaren zijn gesloten.