26-10-06

Een teken van leven ...

dyn001_original_125_70_gif_2552987_d75eea04750446edd52aa21c346a784eHet werd inderdaad eens tijd dat ik terug eens een teken van leven gaf ... eigenlijk is dit blogje bedoeld als 'dagboekje' maar de laatste anderhalve week is dit dus duidelijk niet goed gelukt. Door allerlei perikelen in het ziekenhuis (vorige week donderdag ...) zag ik het echt even niet zitten. Ik had helemaal geen zin om nog te 'briefen' over mijn 'belevenissen' aldaar en heb alles een beetje laten rusten. Het verslagje zal er binnenkort wel spontaan 'uitrollen', maar nu even niet.

Ondertussen gaat het wel heel goed met Rune - mijn kleindochtertje. Het is een echt lachebekje aan het worden. Je moet haar maar aankijken of een paar rare geluiden maken een ze gaat aan het kraaien. Vooral op haar mama reageert ze heel leuk en vandaag zag ik voor 't eerst een klein pruillipje toen ze dacht dat K. er niet was - die was even uit haar zicht verdwenen en ze zag op dat moment alleen maar mij. Heb nochtans niet 'spooky' gedaan...

Gisteren had ik afgesproken met A'ke. Oorspronkelijk zouden we samen gaan 'snacken' MET onze pruik op. Als 'zottigheid'! Maar voordien kreeg ik een e-mail van A'ke. Ze zag het eigenlijk niet zitten en eerlijk gezegd: 'ik had er ook over wakker gelegen...' Waarom ons gaan kwellen met die 'valse bos haar' op ons hoofd? Voor wie en voor wat? Het herinnert ons aan een wel zeer moeilijke periode; een periode waar eigenlijk niet mee te lachen valt... want als er één ding wel heel moeilijk was tijdens de chemobehandeling, was dat toch het moment dat je haar begint uit te vallen - soms ganse plukken ineens; en dan het moment dat het er helemaal afgaat... de naakte waarheid... oh nee! Gelijk had je A'ke dat je daaraan zo weinig mogelijk wilt herinnerd worden... We hebben in de plaats genoten van een fijn 'koffiekoekenmoment' en voor mijn part een heel gezellige babbel bij jou thuis. Moeten we zeker overdoen A'ke en inderdaad... onszelf blijven zonder 'vals haarstuk' - we zijn wie we zijn - waarschijnlijk anders dan voorheen maar boven alles : eerlijk voor ons zelf!

Aan alle bloggertjes een fijne nacht en ik hoop er regelmatig terug te zijn.

00:43 Gepost door Lucretia in Borstkanker | Permalink | Commentaren (11) | Tags: levensteken, sign, pruik, chemo, ziekenhuis, rune |  Facebook

Commentaren

Lucretia blij dat je terug bent, je verhaal gelezen en begrijp je goed...liefs viv

Gepost door: viv | 26-10-06

'' Ik kan niet anders dan jullie gelijk geven. Het moet soms wel moeilijk zijn, jullie verdienen veel respect.
lieve groeten

Gepost door: dingske | 26-10-06

:-) doe het maar rustig aan
gemakkelijk zal dat zeker niet zijn
heb dat gemerkt met mijn schoonzus indertijd
een fijne donderdag je toegewenst
groetjes

Gepost door: Borriquito | 26-10-06

Groot gelijk hebben jullie; het is zo al moeilijk genoeg, waarom dan ook nog rekening houden met andere mensen. Je bent wie je bent en als iemand daar last van heeft, pech voor hen!
Liefs

Gepost door: Elly | 26-10-06

Hallo Lucretia Fijn weer iets van je te horen, of lezen!!! Je perikelen zullen we wel lezen als jij er klaar voor bent, want het is begrijpelijk dat je dat niet te grabbel gooit. Ja, dat haar, hé, ik herken het met mijn moeke, had haar gezegd, aangezien ik over een haardos van meer dan een halve meter beschik, ik het zou afgeven voor haar een pruik te laten maken. Maar dat wou ze zelf niet...Nu begint het mooi terug te groeien, al is het heel wit. Een pruik heeft ze toch niet zien zitten, maar het is en blijft emotioneel moeilijk, dus om het kort te zeggen, ik begrijp je twijfel... maar ik blijf erbij, de mensen moeten je nemen zoals je bent!
Dikke knuf en een fijne zonnige dag nog!!!
Liefs XXX

Gepost door: boogie | 26-10-06

Lucretia, blij dat je er terug bent. Je hebt gelijk hoor, steeds blijven wie je bent, ook in moeilijke omstandigheden, dat is het beste.
Ik wens je nog een fijne dag toe.
Groetjes.

Gepost door: Piet | 26-10-06

hey Zou me inderdaad ook niet zo'n goed idee lijken. Leuk dat je toch een fijne dag had;
Liefs van beesken

Gepost door: beesken | 26-10-06

Altijd jezelf blijven Lucretia...Tis soms moeilijk..Kweet het...
Blij weer van je te horen
Lieve groetjes

Gepost door: Marc | 26-10-06

Lucretia ik ben blij dat u zich terug op u blog laat zien , maar ik heb hier iets zien staan over haaruitval , wel ik ken er hier twéé die dat ook voor gehad hebben , en die éne nog want die draagt al meer dan 20 jaar een pruik , en die andere die heeft haar laten inplanten , en dat groeit terug normaal , maar volgens zijn zeggen is dat enorm duur.
groetjes Lucretia

Gepost door: uiltje4 | 26-10-06

Hallo Hey dat was en goede beslissing , gewoon jezelf zijn twee dappere fijne meiden
liefs Ninne

Gepost door: Ninne | 26-10-06

Hey:) Indrukwekkende blog, leuk dat u ook mijne leest:) Alles wat er staat grijpt me bijna wel aan volgens mij bent u erg moedig:)

Gepost door: Anne | 21-11-06

De commentaren zijn gesloten.