18-11-06

Doopsel van Rune ...

Toen K. – mijn dochter – enkele maanden zwanger was -  kwam ze op een avond op bezoek met V., haar man en ze hadden een mysterieus geschenkje mee… Een glazen bol gevuld met water met … je weet wel, als je er mee schudt van die glinsteringen in. In het midden van die bol zat een fotootje van de eerste echo van wat ooit ‘Rune’ zou worden en op de achterzijde van dat fotootje stond :

wil je m’n meter worden ? xxx

 

Wat ontzettend blij was ik met dit ‘geschenk’ – het was in de periode dat ik nog volop chemotherapie kreeg en op dat moment deed dat mijn zorgen een beetje vervagen. Ze konden me op dat moment geen mooier geschenk geven. Ik trok me op aan dat ‘kleintje-in-wording’…

 

Vorige week zondag – 12 november – werd Rune dan eindelijk gedoopt en werd ik haar meter. Samen met P., de papa van V., strekten we ons hand boven haar hoofdje uit en beloofden we aan Rune dat ze een bijzondere plaats krijgt in ons hart. Een emotioneel moment vond ik het...

Kim  maakte een mooi doopboekje met vooraan de foto van Rune en een heel mooi gedichtje erin:

 

Mama en papa hebben een toverstokje

gekregen van een sprookjesfee

daar toveren we voor ons klein prinsesje

de allermooiste dromen mee.

 

Geloof in al je mooie dromen

blijf maar dromen, kleine meid

als jij gelooft in wie je bent

worden al je dromen werkelijkheid.

 

We staan je bij in al jouw dromen

als jij vertrouwt op wat je doet

geef mama en papa elk een handje

dan lopen we je dromen tegemoet.

 

Je mama en papa x

 

Ze zag er beeldig uit in haar witte doopjurkje. Het Dopen zelf vond ze iets minder leuk – de priester sprong nogal gul om met het Gewijde Water… en dat liet ze gauw merken. De aanwezige kindjes: Xander, Phebe en Finja keken hun ogen uit en toen Xander mee mocht helpen om de klokken te luiden kon zijn plezier niet op. Het werd een heel gezellig doopfeest met een etentje en een grote taart in La Barakka. De overgrootmoeders v.d. familie van K. (respectievelijk 90 en bijna 75 jaar) samen met de overgrootvader (mijn vader) (77 jaar) konden gelukkig ook nog van dit feest meegenieten. De overgrootvader (opa van V.) kon jammer genoeg het feest niet bijwonen.

 

IMG_1040

IMG_1030

IMG_1058

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Feesttaart - De fiere overgrootmoeders - Gr. de zwangere vriendin van K samen met K. en Rune.

 

Overige foto's van de doop volgen - problemen met overzetten vd foto's.

 

Commentaren

*** Het was blijkbaar een prachtig doopfeest!
Dat tekstje vind ik echt mooi...!
Groetjes en fijn weekend

Gepost door: Soulmates | 18-11-06

Lucretia, dit zijn mooie herinneringen aan het doopfeest. Ik kan me voorstellen dat het meterschap een mooi geschenk was op een moment dat je het zo moeilijk had.
Groetjes.
PS. Bestel voor mij ook maar zo'n kilt-pettycoatje. (lol)

Gepost door: Piet | 18-11-06

even moeten bijlezen over je foto's en het doopsel,
altijd fijne herinneringen he
en een mooi tekstje ook zenne.
zonnekes voor jou!

Gepost door: Sunny-Kay | 18-11-06

Kan ... ... best geloven dat toen men dat kaartje in die waterbol omdraaide, er plots nogal wat stof in de lucht hing (uitdrukking van Wietje als ze tranen in haar oogjes krijgt).
Fijn weekend nog verder Lucrèce, zoete groetjes.

Gepost door: Breydel | 18-11-06

Mooie momenten hé zo'n geboorte en dan die doop.
Ik wens je nog heel veel plezier met je kleindochter!
Bedankt ook voor je bezoekjes aan m'n blog.
Knuff van leekske

Gepost door: leekske | 18-11-06

Ben helemaal niet gelovig... 9en heb nog nooit een doop meegemaakt dus) maar kan me heel goed voorstellen dat het je heel wat deed om meter te mogen worden van zo'n lief kindje!! Wordt iemand gefeliciteerd met zo'n doop?? (ik heb hier dus echt geen flauw benul van hoor!)Zo ja, gefeliciteerd dan lieve Rune! :-))) En jij mag trots zijn op je meter hoor...volgens mij is dat de liefste en trotste meter van de hele wereld! :-)))
Lieve groetjessssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 18-11-06

Lucretia het zal daar wel een gezellig doopsel geweest zijn , en ik denk dat ik weet wie er het meeste tevreden zal geweest zijn , en die iemand zal geweest zijn die dat geschenkt heeft gekregen , en waar op stond WIL JE M'N METER WORDEN ?
groetjes Lucretia

Gepost door: uiltje4 | 18-11-06

Hallo Bedankt voor je bezoekje en je reactie. En je slaat direct al spijkers met koppen. Mysterie is een groot deel van de passie, en ik ben ook maar amateur, en ik hoop snel ook eigen werk te kunnen tonen.
Jou wens ik veel sterkte, want wat ik hier allemaal lees is niet niks. Groetjes

Gepost door: Car(t) | 18-11-06

)))))) Zeer mooi Lucretia.....

Fijn weekend
Groetjes

Gepost door: Marc | 18-11-06

....... net als mizzd heeft deze hollandse ook nooit een doop meegemaakt. mijn kinders zijn ook niet gedoopt,maar hebben wel een meter en een peter hoor haha die hun rotverwennen. ben benieuwd naar de foto's en geef rune maar een dikke knuffel van mij. groetjes

Gepost door: mama van 2 | 18-11-06

hey, Dat gedichtje, zo lief.
Zeker tot binnenkort nog eens!

Gepost door: Beesken | 19-11-06

)) dat gedichtje is prachtig. Fijn dat het zo'n mooi doopfeest was en de manier om u als meter te vragen was heel origineel en lief.
Er is niet gefoefeld met die cijfertjes van mizzD haar blog, het copieren was alleen niet zo goed gelukt maar 'k zal er op oefenen om het in het vervolg beter te doen.
Daaaaaaaaaag

Gepost door: dingske | 19-11-06

proficiat meter. is een mooi doopfeest geworden zo te horen :)

Gepost door: christine | 19-11-06

:-) het was gezellig zo te lezen en te zien :-)
een fijne zondag Lucretia
groetjes

Gepost door: Borriquito | 19-11-06

Hallo Het doopfeest zag en heel gezellig uit Oma en leuk zeg de site van Rune ik ben gaan piepen
groetejs en nog een fijne zondag
Ninne

Gepost door: Ninne | 19-11-06

(Y) Wel, dat is idd een mooi cadeautje. En dat ze dat zo lief gevraagd heeft...
Schattig!

Groetjes

Gepost door: Flower | 19-11-06

bedankt voor je reacties Hallo Lucretia
Bedankt voor je reacties op mijn weblog. Ikheb al een paar keer geprobeerd om bij jou te reageren, maar de reacties werden niet geplaatst. Dus nu nog maar een keertje. Wat een fijn doopfeest, wat heerlijk zo'n kindje, dat is genieten. Ik hoop zelf ook nog eens oma, beppe zeggen we bij ons in Fryslân, te worden. Maar mijn kinderen zijn nog te jong. Met zo'n rot ziekte weet je het natuurlijk nooit, maar ik ga er voor. Nu proberen het te plaatsen en liefs van Jessy

Gepost door: jessy | 19-11-06

He het is eiindelijk na twee nieuwe pogingen gelukt!!!!

Gepost door: jessy | 19-11-06

Hey Lucretia. Ik las net je reactie op mijn weblog. Ja ik slik ook Arimidex, soms wel wat bijwerkingen. Ach met mij gaat het wel redelijk, ik ben niet meer de oude geworden na alle behandelingen. Maar die waren vanwege de uitzaaiingen op mijn huid ook erg zwaar. Ik slik nu sinds kort anti depressiva, ik was de laatste tijd nogal down en dat past niet bij mij. maar we hebben als gezin een nare tijd achter de rug. Nu na drie jaar komen alle spanningen na buiten. Onze ouders zijn snel achter elkaar overleden en mijn liefste vriendin aan nierkanker, mijn tweede vader aan prostaatkanker en nog enkele lievemensen in onze omgeving. Dus al met al erg heftig. Maar we gaan door en houden de moed erin, heel veel liefs van Jessy

Gepost door: jessy | 19-11-06

=^..^= inderdaad, tussen de behandelingen door was het prettig vertoeven aan pc. En nu ook nog... ik ben zo'n 3 en een half jaar bezig met de computer en heb er al vééééél lol mee gehad

prachtig feestje moet dat geweest zijn!!! Proficiat Meterke ;-)))

Gepost door: Talleke | 19-11-06

Dag Lucretia;-) Zag er heel gezellig uit ! Mooi gedichtje ook.
Ben ook even op de website gaan kijken van La Barakka en heb het ineens aan mijn favorieten toegevoegd in de map restaurants. Als we eens op stap gaan, kijk ik er altijd in om in de omgeving iets te zoeken voor een hap en 't ziet er bijlange niet slecht uit;-)))
Fijne dag nog, groetjes;-)

Gepost door: Nicole | 19-11-06

Wat leuk om te lezen dat mijn gedichtje is gebruikt voor Rune. Heb ik ooit gemaakt voor mijn dochter voor op de uitnodiging voor haar 1e verjaardag. Ik vond de tekst zelf ook te mooi en heb hem op internet geplaatst.
Mijn dochter is inmiddels 6 jaar.

Dikke kus voor Rune, wat een kanjer :)

Gepost door: Martine | 14-01-07

De commentaren zijn gesloten.