21-11-06

Tandpijn ...

'k Heb momenteel niet echt veel inspiratie om te schrijven. Na een weekendje grieperig zijn en zeer vervelende tand-, kaakgewricht - en aangezichtspijn (kortom: ik kon op den duur niet echt meer lokaliseren of het mijn boven- of onderkaak was die pijn deed) ben ik vanmorgen toch naar de wachtdienst van Tandheelkunde in het UZGent gereden. Vrijdag had ik reeds gebeld om een afspraak te krijgen maar dit kon pas deze week op vrijdag.

In het weekend heb ik me volgestopt met hoestsiroop, Sinutab, Apranax, Dafalgan, enz... maar na een 'woelnachtje' - niet geslapen van de pijn - heb ik vanmorgen toch dit wijs besluit genomen. Wachten tot vrijdag kon ècht niet!

Hm...zag er niet zo goed uit: tandwortel gebarsten - zenuwonsteking + probleem met wijsheidkies (zal er uit moeten)  + onderaan problemen met een niet ontzenuwde tand waar een kroon op zit.

Geen gaatjes ... nee, mijn tandjes worden normaal gezien goed verzorgd maar sinds ik chemo heb gehad is zowat alles een beetje aangetast en verzwakt, geloof ik. Zo, daar zal weer werk aan zijn: 2 tanden zullen verloren gaan en dat vind ik echt jammer!

Brufen Forte en Augmentin moeten deze week de pijn en de ontsteking wegnemen en dan... dan gaan we terug in onze portemonee moeten zitten want het ziet er naar uit dat ik minstens 1 implantaat zal krijgen en er wordt een kroon vervangen.

Om dit postje een beetje positief te eindigen plaats ik nog wat foto's van onze Italiëreis. Het is een serietje van wat lukrake Italiaanse geneugten of specialiteiten die ik aldaar op mijn weg tegenkwam.

IMG_8472IMG_8474IMG_8847

 

 

 

 

IMG_8848IMG_9026IMG_8897

 

 

 

 

IMG_9086IMG_9146IMG_9168

 

 

Klik even op de foto's om ze te vergroten.

00:00 Gepost door Lucretia in Actualiteit | Permalink | Commentaren (22) | Tags: tandpijn, grieperig, italie, foto s, pictures |  Facebook

Commentaren

Vervelend joh! :-( Mijn verstandskies is er ook net uitgetrokken hè...heb daar best veel last van gehad, na afloop meer dan tevoren! En ben bang dat de pijn helemaal niet door mijn verstandskies veroorzaakt werd, maar door mijn implantaat met kroon, die, na afgebroken te zijn geweest, er opnieuw is opgezet, maar nu stijfklem tegen de kies erachter zit! Ik heb dat ook tegen de tandarts gezegd dat ik dat dacht, maar nee, volgens hem was het m'n verstandskies die zat te 'werken'...ja ja...waarom heb ik dan nu nóg af en toe pijn????? :S
Maar echt waardeloze pijn zo in je mond hè. Hoop dat die pijnstillers helpen hoor! Brufen forte had ik na het trekken van m'n verstandskies ook gekregen en die hielp heel goed! Sterkte ermee hoor Lucretia!
Lieve groetjessssssssssss!

Gepost door: mizzD | 21-11-06

hey Wou je even bedanken voor het mooie gedichtje, heel lief! Ik hoop dat het met jou nu echt eens wat beter mag gaan.
Toch een fijne dinsdag, he!

Gepost door: Beesken | 21-11-06

Volhouden Wat vervelend, al die bijkomende onverwachte ongemakken en de oplopende kosten.
Als het een troost kan zijn, vorige maand moest ik op controle en ik merkte op dat ik veel rug- en nekpijn had evenals de rechter pols deed pijn.
Resultaat een afspraak met een andere dokter na eerste onderzoek moet ik nu zo'n 8 maal terug naar het ziekenhuis voor MR's, RX, Echo, EMG, ben al bang wat dat zal worden. Ik had zo terloops ook eens gevraagd naar mijn schouder te kijken de kant van de amputatie, nu die zou overbelast zijn. Ik voel me plotseling zo oud. Maar ik heb wel besloten om vanaf 1 december terug te gaan werken, ik moet wel eerst nog mijn verlof opnemen dus zal het 19 januari worden.
Groetjes en volhouden hoor, en nogmaals bedankt voor je blog het is voor mij een dagelijkse steun.

Gepost door: Katy | 21-11-06

Bah alweer een vervelend en kostelijk gevolg van de chemo. Hopelijk kan je snel geholpen worden want tandpijn is een hele vervelende pijn vind ik.
Mooie foto's trouwens!

Gepost door: Elly | 21-11-06

'' Tandpijn is geen lachertje, hopelijk kunnen ze je er snel van af helpen.
groetjes!!

Gepost door: dingske | 21-11-06

Ja wadde Dat houdt maar niet op bij jou. Hopelijk ben je terug snel op je stekken, griep weg, en dat je tanden snel gefixd zijn, want tandpijn is niet om mee te lachen.
Maar als je dan die foto's van je lekkernijen bekijkt, ja dan loopt het water me al in de mond...look, peperkes, paprika, mmmmmmmmmm....krijg goesting om te koken...Italian style!!!
Veel beterschap nog en een héééééééééééééééle dikke knuf!!!

Gepost door: boogiepeter | 21-11-06

:-) wat een lekkernijen !!
het beste met je tandprobleem lucretia
hopelijk heb je niet al te veel pijn hé
een fijne dinsdag verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 21-11-06

*** Beetje kunnen slapen??
Ik hoop het maar!
Lieve groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 21-11-06

Lucretia, tandpijn kan rotvervelend zijn. Hopelijk kunnen ze je daar in het UZ snel helpen.
Mooie foto's alweer van Italië. Het ziet er allemaal heel lekker uit.
Groetjes.

Gepost door: Piet | 21-11-06

Verdorie Lucretia, zoiets is héél pijnlijk en vervelend! Hoop dat je der vlug vanaf bent!
Mooie, lekkere foto's! En bedankt voor de tip te Nieuwpoort, ik moest wel niet naar daar, maar ik ga het zeker opslagen in de map favoriete eetadreskes voor als we der nog eens in de buurt zijn, groetjes;-)

Gepost door: nicole | 21-11-06

Iemand ... ... in de nabije familie spreekt ook steeds van bvb verzwakte armen door de chemo.
Wat de tanden betreft, ik schreef het al, 'k heb na een dikke 2 jaar (wat een succes is voor mij) de moed gevonden om nog eens "alles" laten bij te werken.
Zoete groetjes

Gepost door: Breydel | 21-11-06

waarom... ...moet jou dat nog overkomen.Ik hoop dat het vlug overgaat.Want tandpijn ,kaakpijn dat is zo'n zeurende pijn . En als ze dan nog in je mond zittent e peuteren dan heb je zeker en vast eens zin om in die hand te bijten!! Hopelijk wordt je vlug van al die pijn verlost! Liefs

Gepost door: magda | 21-11-06

Aiaia..Lucretia.. Das klinkt niet goed en zeer pijnlijk..Khoop dat er snel beterschap voor je is....

Lieve groetjes

Gepost door: Marc | 21-11-06

Lucretia, 't was nen hunk van 1964....enne we hebben het over waterbedden gehad hahahahahahaha
Saluukes;-)

Gepost door: Nicole | 21-11-06

Hopelijk snel beterschap....en ja, dat is een zeer kostelijk...heel mooie foto's ....liefs viv

Gepost door: viv | 21-11-06

*** Amaai, dat houdt echt niet op bij jou! Was het maar al allemaal voorbij hé! Ivm de auto, ik ben blij dat ik niet de enige ben, haha! Ik las vandaag de tekst: een gelukkig mens heeft een slecht geheugen en rijke herinneringen.'
Ik zal een gelukkig mens zijn hé!

Liefs en groetjes
INge

Gepost door: inge | 21-11-06

... Heel schoon fotokes ... knap gedaan! Ge kunt er wat van.
Ik wens je veel sterkte toe om ook weer dit bijkomend obstakel aan te kunnen. Ik hoop alvast dat je snel van de pijn verlost bent.
Heel veel lieve groetjes

Gepost door: anneke | 22-11-06

:-) je even een fijne woensdag komen toewensen
groetjes

Gepost door: Borriquito | 22-11-06

=^..^= tandpijn, brrrrrrrrr één van de ergste pijnen die een mens kan overkomen..... hopelijk gaat het gauw beter...
ik had een reactie neergepoot op je vorig postje, mss zie je dat niet, vandaar dat ik het ff vermeld....

Gepost door: Talleke | 22-11-06

Hoi! Ik kan ook maar moeilijk Luckys blogje openkrijgen...moest eerst m'n NortonSecurity even uitschakelen en toen ging het wel, maar nog erg langzaam! Komt door de zware bestanden die Lucky erop heeft staan en die muziek...heb er vaker moeite mee gehad om op dat blogje te komen...gisteren sloeg zelfs m'n hele computer erop vast en moest ik opnieuw opstarten!! Maar ja...voor Lucky doe ik die moeite wel hè! ;-)))))))
Hoe is het met jou...nog pijn? Ik hoop van niet!
Lieve groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 22-11-06

TANDPIJN ZE ZEGGEN DAN NOG DAT TANDPIJN LIEFDESPIJN IS HE ?

Gepost door: Maria | 22-11-06

tandpijn ik heb momenteel tandpijn ik ben een vulling kwijt en nu drukt de wijsheidstand ernog eens bij ook ik heb van heel de nacht niet geslapen ik heb naar mijn tandarts gebelt maar hij pakt dus niet op jaarlijks verlof verdomme en ik zit weer in de puree :)) nou ja nu pak ik af en toe eens een dafagan van 1 gr werkt het neen het werkt niet

Gepost door: Joël | 09-08-07

De commentaren zijn gesloten.