27-11-06

Ruggesteuntje voor VW-Vorst werknemers ...

dyn001_original_296_300_pjpeg_2511169_b7b2d4d264288b8eb1981b1436b33ef2

De laatste weken is het niet meer uit het nieuws weg te slaan: de nakende ontslagen bij VW Vorst. Vele van de werknemers trotseren kou en laten hun nachtelijke rust om aan de fabriek te gaan staan. Bij Beesken lees ik er bijna elke dag over hoe ook haar partner G. er mee geconfronteerd wordt. Alle dagen die onzekerheid... wat zal de toekomst brengen? Wie mag er blijven en wie niet?

dyn005_small150_150_500_jpeg_2511169_36ee83c2fdff2f3e4e71f3774bcac5afBij Lucky zag ik al enkele dagen een solidariteitsbanner staan en die wil ik nu (met zijn toestemming) ook op mijn blogje plaatsen. Ook Etienne deed een oproep om mee te doen aan een inktvlek voor de werknemers van VW Vorst. Zelfs tot in Nederland bij ons aller vriendin mizzD zag ik de banner en de sticker. Dus bloggertjes: doe mee en plaats deze banners op jullie blogje!

Bij deze wil ik ook solidair zijn en aan alle werknemers van VW Vorst een ruggesteuntje geven via mijn blogje.

Het is misschien maar een druppeltje op een hete plaat, maar voor deze mensen is elke vorm van steun welkom.

Ook even vermelden dat dit alles niet alleen bij VW Vorst gebeurd. Ook in andere sectoren in België vallen er ontslagen doordat ze in het (goedkopere) buitenland gaan produceren. Zo vernam ik via een vriendin die in de stoffenwereld zit dat de exclusieve stoffen die sinds jaar en dag in Sicilië gemaakt werden (in kleine familiebedrijven) nu gecopieerd worden in China en terug ingevoerd worden naar Europa om daar o.a. mantelpakjes mee te maken voor Armani, etc... Die familiebedrijven gaan de een na de andere over kop en met hen delen de groothandelaars hier in België in de klappen. Hier blijven ze met meters stof zitten omdat hun cliënten rechtstreeks in China gaan kopen.

Waar gaan we naar toe? Ik vrees dat dit nog maar het topje van de ijsberg is...

dyn002_small150_150_150_jpeg_2511169_af94320941ed1129565500f1c0675888

Commentaren

Ik vrees het ook! China is wakker geworden en gaat nu massaal heel goedkoop produceren en exporteren...dit 'dure' westen gaat klap op klap krijgen...let maar eens op! :-(
Mooi initiatief van Etienne en Lucky hè! We kunnen maar doen wat we kunnen, maar dit soort acties zullen best gewaardeerd worden, denk ik, als steuntje in de rug!
Lieve groetjesssssssssssssssss!
ps. natúúrlijk wist ik tegen wie ik het had! :-)))

Gepost door: mizzD | 27-11-06

'' ik denk ook dat er ons nog heel wat te wachten staat, een steuntje (hoe miniem ook)doet iedereen goed.
groetjes

Gepost door: dingske | 27-11-06

Goede morgen het is schandalig en het zal er niet beter op worden...waar gaan we naar toe ????
Ik ga deze week ook nog de banners plaatsen...liefs vivke

Gepost door: Viv & Woeffie | 28-11-06

lucretia Een goede morgen, maak er vooral een heel fijne dinsdag van …..muzikale groeten Tilly

Gepost door: Tilly | 28-11-06

Goede morgen Bedankt voor het bezoekje aan mijn blog en maak er nog een fijne dinsdag van , groetjes

Gepost door: Etienne | 28-11-06

Goede middag Lucretia Ja, iedere druppel helpt om het glas te vullen hé...

Hoe meer solidariteit de wereld toont met al dat onrechtvaardige waarmee wij dagelijks geconfronteerd worden... hoe beter !!! en hoe sneller (misschien maar misschien ook niet !!!) de politieke wereld zal wakker geschud woredn !!!

Ik wens jou alvast een fijne namiddag toe...

Lieve groetjes
Lucky

Gepost door: Lucky | 28-11-06

Lucretia Nog eens een poging, want daarstraks smeet Skynet mij eraf!!! Mijn reactie ferswoenden dus!!!
Wat Vw betreft, in januari komen Bulgarije en Roemenie ook nog eens bij de Eu, wat de druk op de loonlasten nog aar eens gaat verhogen...
We zullen stilaan moeten aanvaarden dat de luxe waaril we geleefd hebben voorbij is... meer werken, minder verdienen... is dit de vooruitgang!!! Misschien hebben we ons wel vergalloppeerd. Och ja, veel keuze hebben we niet... en het is triest voor de mensen! meer kan ik er niet over zeggen!!!
Voor jou toch nog een rustige en zonnige dag en een dikke knuffel!!! XXX

Gepost door: boogiepeter | 28-11-06

:-) veel meer kunnen we niet doen voor die mensen hé Lucretia
een fijne dinsdag verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 28-11-06

;-) bijzonder triest, hoor!
ik ben solidair, de mijne komt er nog aan,
zonnekes en doeiie

Gepost door: Sunny-Kay | 28-11-06

Lucretia, Ik heb het logo er bij mij ook opgezet. Zoals je zegt, het is maar het topje van de ijsberg. We zullen met z'n allen meer moeten werken en minder verdienen. En als we niet willen dan verhuizen de grote heren naar de lageloon-landen.
Nog een fijne dinsdag toegewenst.

Gepost door: Piet | 28-11-06

ik doe ookmee! ik denk dat alle steun welkom is. Die mensen van VW gaan onzekere tijden tegemoet en dat kan zwaar doorwegen op een gezin.

Gepost door: magda | 28-11-06

Hallo Het is zeer triest voor die mensen. Ik leef mee met hun lot. Fijne avond nog en veel groetjes. Hoe is het me de kronkel?

Gepost door: Car(t) | 28-11-06

voel me solidair Ik weet nog goed dat ik in de auto zat toen er een extra nieuwsuitzending kwam op Q-music ... dat is niet goed denk je dan. Ik kreeg kippenvel bij het horen van het slechte nieuws! Ik vind dat heel erg spijtig voor die mensen maar zoals je al aankaart in je blogje zijn ze niet de enigen ... er worden dagelijks mensen onfair ontslagen en dat maakt het er niet altijd makkelijk op.
Vroeger werkte iemand bijna zijn hele leven in dezelfde fabriek of voor dezelfde werkgever, ik vraag me af of dat nog bestaat (als je geen ambtenaar bent of course). Er is nooit geen werkzekerheid meer, de economie is daarvoor veel te labiel en wispelturig.
Groetjes patsy

Gepost door: patsy | 28-11-06

....... 't is toch niet normaal meer hoe onze economie kapot word gemaakt door onnozelaars van buitenaf die gaan beslissen wat er op hun bord komt met de feestdagen. groetjes

Gepost door: mama van 2 | 28-11-06

:-) een fijne woensdag je toegewenst Lucretia
groetjes

Gepost door: Borriquito | 29-11-06

Ik leef mee met alle betrokken familie's. Zelf heb ik het ook 2 keer van dichtbij in mijn familie gezien: aan de mens wordt niet gedacht.
Veel liefs.

Gepost door: Isabel | 29-11-06

De commentaren zijn gesloten.