01-12-06

IK-momenten ...

Enkele dagen geleden werd er door NANA een nieuwe inktvlek gestart  - een thema waar ik inderdaad ook wel iets over kan vertellen:

Je favoriete IK-MOMENT.

De laatste maanden heb ik ontelbare Ik-momenten gehad. Alles draaide rond mijn persoontje en of ik wou of niet IK moest aan die momenten toegeven. Of ik er van genoten heb? Neen, niet altijd - vooral niet als ik zo ziek was als een hond - maar de laatste maanden, de maanden van herstel en recuperatie, ja dan pas ben ik beginnen genieten. Ik heb niet een echt favoriet IK-MOMENT maar ik probeer te genieten van 's morgens tot 's avonds. Zo zijn er heel wat IK-MOMENTEN die me zijn bijgebleven:

  • Ikke die dol-enthousiast de badkamer kom uitgelopen en mijn kletsebolle laat overschouwen door mijn echtgenoot met de melding: zie je ... zie je het dan niet? Mijn haar is terug aan't groeien! Dolblij was ik.

RuneDoop

  • Een paar dagen later: kleindochter Rune wordt geboren en Ikke terug dol-enthousiast... een warm overweldigend gevoel kreeg ik voor en door dat kleine wezentje... Dat was inderdaad wel mijn favorietje als IK-MOMENT.
  • De momenten als we hier met gans ons gezin samen kunnen zijn voel ik enorm aan als een IK-MOMENT. Ik kan daar echt van genieten - het gewone rustige samenzijn - samen koken met mijn zoon is ook zoiets... - K. en V. die samen langskomen met Rune... Kortom: weten en hopen dat mijn kinderen gelukkig zijn...

Maar zo kan ik er nog ontelbare opnoemen:

  • 's morgens kijken naar dat kleine meesje dat voor m'n raam aan de nootjes aan 't pikken is.
  •  en het roodborstje dat elke dag weer de restjes van die nootjes zit op te eten : vroeger had IK daar helemaal geen tijd voor om een kwartier aan een stuk dat vogeltje te volgen in zijn doen en laten.
  • wat ik ook sublieme IK-MOMENTEN vind zijn de aangename babbels met lotgenotes, vrienden, vriendinnen  en zoals vandaag ... ik had een bijzonder toffe babbel met een tandartse (die vroeger klant was bij mij) - het deed me deugd op een heel andere manier met haar te praten. Verder zijn er nog de onverwachte koffiemomenten (o.a. met A'ke) - een keer iets doen wat je voordien nooit deed ...enz...
  • tussen twee chemobeurten in - de dagen dat ik goed was - tracteerde ik mezelf op een etentje. Het was een vorm van beloning voor mezelf voor de 'doorstane rottigheid' (excuseer me voor de uitdrukking, maar ik kan het niet beter verwoorden) - Dat was dan telkens wel een mooi IK-MOMENT - ik proefde wel maar de helft van wat ik at maar de aandacht die ik mezelf gaf deed me enorm veel deugd. Klinkt egoïstisch maar dat lijkt maar zo... het was een vorm van troosten denk ik.
  • een raar IK-MOMENT is dat, als ik naar mezelf kijk in de spiegel, ik besef dat ik toch gelukkig kan zijn mét al mijn littekens op mijn lichaam. Littekens die er gekomen zijn vooral door mijn recente operaties. Ik ben verminkt, ja... maar ik voel me er niet minderwaardig door.
  • misschien lijkt het hier op het eerste zicht niet in te passen, maar een mooi IK-MOMENT die ik de laatste tijd bij mezelf ervaar is dat ik besef dat ik veranderd ben door die ziekte. Ik sta er dikwijls bij stil en overschouw dan precies mezelf en ik ben misschien wel een beter mens geworden (???) - een beetje zachter - een beetje empatischer - vooral gevoeliger voor anderen en ook voor mezelf. Alles wordt vanuit een andere dimensie beleefd...

Zo kan ik nog wel even doorgaan maar jullie hoeven natuurlijk ook niet alles te weten he... Het gaat er eigenlijk om dat ik meer beleef hoe ik leef  en dat ik dit aan mezelf ook toesta.

15:59 Gepost door Lucretia in Borstkanker | Permalink | Commentaren (29) | Tags: ik, rune, genieten, inktvlek, ik-moment |  Facebook

Commentaren

Wat kan je dat allemaal goed verwoorden !!
Elke dag beleven hoe we leven...Prachtig gezegd !!
Ik volg je gedachtengang volledig !!!
Véééél groetjes
A'ke

Gepost door: a'ke | 01-12-06

:-) Na het moeilijke wens ik
je nog veel mooie en fijne 'ik' momenten
toe, geniet ervan als je kan!
zonnekes
ps-ke, vertel je echt nie meer? hahaa

Gepost door: Sunny-Kay | 01-12-06

Liefste Lucretia,

ik wens je ontelbaar veel mooie ik-momenten toe, jij verdient het echt. Maak er een zonnig weekend van en geniet tenvolle van al wat op je weg komt.

Groetjes, Isabel

Gepost door: Isabel | 01-12-06

Lucretia, "Beleven hoe je leeft", dat is heel mooi gezegd. Ik vond dit een hele mooie inktvlek.
Groetjes.

Gepost door: Piet | 01-12-06

)) hoh....zo mooi beschreven en dat laatste stukje, prachtig gewoon. Lucretia, ge zijt ne krak in het neerschrijven van hoe jij iets aanvoelt of beleefd.
groetjes!!!!

Gepost door: dingske | 01-12-06

Dat doe ... ... ik al jaren en ik kan je dus 100% en zelfs nog meer volgen, genieten van elk moment, leven, relaxeren en nog meer van alles genieten.
Zoete groetjes en een fijne avond nog.

Gepost door: Breydel | 01-12-06

En hier... word ík nu eens een beetje stil van! Zó mooi verwoord wat je voelt...dat is maar weinigen gegeven om dat te kunnen! En we kunnen er, zo te lezen, ons allemaal in verplaatsen ook, hoe fijn het is om die ik-momenten te beleven in zo'n rottige tijd...ontroerend! Ik hoop dat er nog heel veel mooie ik- en wij-momenten komen voor jou hoor...en dan in goede tijden! :-)))
Liefs.

Gepost door: mizzD | 01-12-06

Je bent een prachtmens! Na al die negatieve dingen toch altijd het moois voor ogen hebben. Jij geraakt prachtig vooruit door zo positief verder het leven aan te gaan. Je bent een voorbeeld Lucrèce. Prachtige foto van Runeke, ze ziet er zo groot uit.
Vriendelijke groetjes

Gepost door: emmy | 01-12-06

*** Amaai Lucretia! Dat zijn dus de mooie mensen hé, die uit elke tegenslag toch nog een kleine meevaller kunnen halen. Chapeau hoor!
En weet je? Een konijntje dat in het donker van je auto wegspringt, een roodborstje dat zich wast in het vogelbadje, een poes die over je tuinhek loopt, zonlicht dat in strepen tussen de bomen valt, enz...
daar geniet ik ook vaak van hoor. Dat noem ik dan 'mijn kadootjes van de dag.'

Liefs en groetjes
Inge

Gepost door: inge | 01-12-06

groetjes Ik bedank u voor je mooie reactie bij mij

Gepost door: fijnefrietjes | 01-12-06

...... En over 3 dagen krijg je weer een jij moment toegevoegd. heb begrepen dat je blog dan precies 1 jaar bestaat!!!! fijn weekend

Gepost door: mama van 2 | 01-12-06

En zo... blijven we elkaar ontroeren hè...gekke sentimentele wijven die we zijn! ;-)))
Slaap lekker Lucrèce!

Gepost door: mizzD | 01-12-06

Hallo Lucretia... bedankt voor je bezoekje aan mijn blog.
Ik ben hier voor de eerste keer en ik ga zeker nog eens terugkomen. Zoals je mss gelezen hebt op mijn blog, ben ik nu een paar maanden geleden mijn schoonzusje verloren en ondanks dat zij de "positieve zelf" was, doet het toch altijd verdriet iemand te zien lijden.
Ik wens je het allerbeste in de strijd tegen je ziekte en ik ga je dadelijk een linkje geven zodat ik wat meer kan langskomen.
Liefs en nog een leuk weekend,
Ingeborg

Gepost door: Ingeborg | 01-12-06

dat zijn ik momenten Waar niemand anders een idee van heeft hoe de ik momenten zijn bij iemand anders. Het ga je goed. Mijn nichtje zal maandag weten of ze moet behandeld worden aan haar andere borst. Ze heeft geen geluk momenteel maar we zullen afwachten .
Yvette uit kuurne

Gepost door: yvette uit kuurne | 01-12-06

lekker genieten van de ik-momenten Hoi Lucretia

Je lijstje is schitterend! We zijn soms jammer genoeg teveel gefocust op de materiële dingen, tot ons iets overkomt waar we ondersteboven van zijn.
Geniet nog maar van vele ik-momenten, van de vogels en de wind (door je haren), of gewoon van de dag ... maar ik weet zeker dat je nog veel zal genieten van je kleindochter Rune. Een fijn week-end.
Groetjes patsy

Gepost door: patsy | 01-12-06

Lucretia Even toch een snelle groet, speciaal voor jou ook!!!!
EN je ik momenten komen dicht in de buurt als de mijne, en het is erg dat je eerst eigenlijk zoiets moet meemaken vooraleer je zulke "eenvoudige" dingen beseft hé! Maar mijn favoriet ik moment blijft, 's nachts op de lege autosnelweg, goei muziekske, je grote liefde naast je, nikszeggend, hand op haar schoot en even dat gas indrukken... tja, nie voor niks ottozot héééé!!!!!
Haha enneuh.... uw vermoeden klopt!!! Maar sssst, mondje dicht héééé!!!! Haaaaaaaaaaahahahaaaaaa

Gepost door: boogiepeter | 02-12-06

Prachtig niet waar Zoals de vele anderen vind ik dat je dat prachtig kan schrijven. Ik moet ook vaststellen dat nu ik thuis zit ik ook kan genieten van de mooie hemel, de wolken, de vogels die zich in de vijver aan het wassen zijn, de poesjes van de buren die in onze tuin aan het spelen zijn, enz. Ik hoop dat ik als het beter gaat dat kan blijven doen. Het valt me ook op dat ik er mijn gezin soms op attent maak eens rond te kijken eens stil te staan, eens te beseffen hoe goed we het hebben.
Vele groetjes,
Katy

Gepost door: katy | 02-12-06

Ja ja! Warme chocomel hè...er moest nog gereden worden! ;-)))
Liefs.

Gepost door: mizzD | 02-12-06

** Je hebt vele onvergetelijke ik momentenbeleefdzie ik. Maar meetam zie je die pas als je er de tijd voor neemt om er over te denken. Je ziekte maakt een heel ander mens van je. Dat heb ik ook ervaren....Sterker ook!!!!!!!
Dankje voor je lieve woorden op mijn blogje. Ze doe me goed!!!!!

Gepost door: anita | 02-12-06

dag, ik momenten doet deugd,
het is nu eenmaal ieder voor zich en...

Gepost door: Chili-Pepper | 02-12-06

Dat zijn een boel IK-momenten. Allemaal prachtig verwoord.
Door ziekte of tegenslag worden wij misschien wel betere mensen, wie weet?
Nog een fijn weekend.

Gepost door: denkertje | 02-12-06

:) Inderdaad, er zijn zoveel leuke momenten op een dag, als je ze maar wil zien hé...
Prettig weekend verder.
Lieve groeten

Gepost door: Veerle | 02-12-06

En zo besef je dat het geluk in kleine dingen zit. Fijn weekend nog!

Gepost door: nana | 02-12-06

*** We zouden meer moeten kunnen stilstaan bij de ik-momenten...zoals jij dat doet lieve meid. Je hebt het heel mooi verwoord en ik kon je bijna bezig zien!

groetje

Gepost door: Ellen | 02-12-06

ik moment de kleinste dingen maken het leven de moeite waard
,Lucretia heb hier de blog niet doorgelezen alles is zo herkenbaar maar positief blijven is de boodschap(al is dat makkelijker gezegd dan gedaan)
daarom geniet van ieder moment
groetjes

Gepost door: scottie | 02-12-06

ben er weer terug er zijn twee delen in de wereld die met niets te evenaren zijn scotland(westkust) en de costa Amalfi
dat is daar natuur op zijn best voor mij is er daar een ik moment die een ommekeer teweeg bracht in mijn leven van hollen en springen( voor wie voor wat) heb daar op het strand een Schot ontmoet (vandaar de link) ben daar 10 dagen mee opgetrokken langs de mooste plaatsjes van Sorrento tot Viëtry
die gast is mijn beste vriend geworden, al wonen duizenden kilometers van elkaar.
groetjes

Gepost door: scottie | 02-12-06

Ik kan er gewoon niet bij... geen enkele aanleiding...die jongen had niks met dat monster van doen! Echt ongelofelijk! En heel stom...ik zit nu maar steeds te denken...die sinterklaaskadootjes worden helemaal niet meer uitgepakt....stom hè, shit...tranen hier hoor! En ik ken het hele kind niet eens...pfff! Morgen weer lol...vanavond even niet meer!
Liefs.

Gepost door: mizzD | 02-12-06

Thanx! Ik zal het proberen! Jij ook hè? :-)

Gepost door: mizzD | 02-12-06

drukke correspondentie heb die Scotse vriend ontmoet in pakweg de zelfde omstandigheden
die speelde het lied" the scottish soldier"op zijn doedelzak ter ere van zijn pa die op het strand gesneuveld was bij de bevrijding van Italië
30 jaar na de landing op de stranden
niets maar dan ook niets evenaarde ooit de emoties
van dat moment, of hoe een kleine gebuurtenis een mensen leven kan veranderen begrijp,ik nog steeds niet ! nu valt de puzzel stilaan in elkaar
had het gevoel dat mijn eerste bezoek aan Skye (westcoast Scotland)dat ik er tuis kwam hoewel,ik er nooit was geweest zeer bizar
ook het gealic de oude keltische taal had ik vlug onder de knie(spraak)
ben dan eens alles gaan opzoeken en.....
het duurde jaren voor het iets opleverde
(my ant sisters) mijn roots gaan terug naar naar Portree op het eiland Skyeen wie woont daar op een naburig eiland North Uisht ....de doedelzak speler
TOEVAL,,,,,?????????
ik vraag het mij nog steeds af


Gepost door: scottie | 02-12-06

De commentaren zijn gesloten.