04-12-06

Een doos GELUK van de Sint ...

sinterklaas-1

De stoomboot is weer aangekomen.

Sinterklaas is in het land.

En de maan schijnt door de bomen.

Zet je zorgen aan de kant.

Pak een wortel en wat water.

Zet je schoen en zing een lied,

dan naar bed, een beetje later ...

Voor een keertje geeft dat niet.

sinterklaas-14

Totaal onverwacht hoorde ik hier vanmorgen heel vroeg hoefgetrappel en een beetje later een gestommel van jewelste... Het was nog donker buiten; eventjes door de gordijn gegluurd om te zien wat dat wel kon zijn. Neen, aan de voorkant van het huis was er helemaal niks te zien. Een beetje angstig heb ik toen de voordeur op een kier geopend... Misschien was het Nijn, onze kater die op het dak zat??? Neen, dat kon niet en trouwens als die op het dak zit maakt hij nooit zoveel lawaai en zeker  geen geluid van paardenhoeven... Net voor ik de deur terug wou sluiten komt daar iemand van ons dak gesuisd in vol ornaat: Zwarte Piet! Nog zwarter dan zwart... 'Oooh' zei ik, 'Zwarte Piet... U hier? Heb je je misschien vergist van dak?' 'Neen hoor, ik hoorde van de Sint dat er hier vandaag een heel lief kindje komt... Rune, is het niet?' 'Heuh, ja, Zwarte Piet, maar dat is pas deze middag...' 'Ja dat weten we. Vandaag laten we overal waar de kleine lieve Rune langskomt een pakje in de schouw vallen. Er zal in de meeste schouwen wel een stukje speelgoed vallen maar in één schouwtje - bij haar thuis - laten we vandaag een grote doos GELUK vallen.' 'Hoezo Zwarte Piet, Rune is gelukkig, haar papa en mama ook...' 'Wel' zei Zwarte Piet 'we weten dat Rune geopereerd wordt op 22 december en we willen haar heel veel geluk wensen en dat hebben we verpakt in een grote doos.'

Ik werd er helemaal ontroerd van... heb toen de zwarte Zwarte Piet een knuffel gegeven maar waarschijnlijk heb ik hem er zo mee overdonderd dat hij heel snel op de klaarstaande Schimmel sprong en spoorslags verdween... Ik riep hem nog na: ' bedank de Sint' maar dat had hij al lang niet meer gehoord ...

IMG_1169IMG_1188IMG_1195

 

 

 

 

 

IMG_1196IMG_1164IMG_1201

Commentaren

Goede morgen het is wel nog vroeg maar wil je tochal even feliciteren met je 1 jarig bestaan van je blog en hopelijk komen er nog vele jaartjes bij.
Maak er in elk geval een prettige dag van.
Groetjes

Gepost door: Etienne | 04-12-06

Proficiat met je 1ste blogverjaardag.

Gepost door: verjaardag | 04-12-06

)) proficiat met je éénjarige blogverjaardag!!
Dat is een heel mooi verhaal, 'k zal aan Rune denken op 22 december maar dat laat ik dan nog wel eens weten, ondertussen is het aftellen geworden voor jullie, sterkte!!
veel groeten en tot later.

Gepost door: dingske | 04-12-06

Proficiat met het 1-jarig bestaan van je blogje! Groetjes,
Bientje

Gepost door: Bientje | 04-12-06

:-) goeie morgen Lucretia
proficiat met je eenjarig bestaan in blogland
en alvast van mij ook veel geluk boor Rune
en dat alles pima moge verlopen met haar operatie
een fijne maandag verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 04-12-06

Lucretia Goede morgen en proficiat met je eerste blogverjaardag
maak er nog een fijne dag van .Lieve groetjes

Gepost door: janoke | 04-12-06

Hallo Proficiat met de verjaardag van je je blogje
En ja leuke tijd voor de kindjes Rube zal er nog niet veel van begrijpen , het plezier is dan nog voor de oma om te genieten van het geven
mooie foto's
Groetjes Ninne

Gepost door: Ninne | 04-12-06

Ik ben wel geen zwarte Piet maar ik wens de mama, papa en uiteraard ook jullie veel succes. Ik weet wat het is om als mama je kindje achter te moeten laten in de operatiekamer. Maar geloof me, die kleine hummeltjes kunnen veel aan en de ouders hebben er soms zelfs meer last van dan de kindjes zelf. Ik ken ook twee kindjes die zo'n operatie zoals Rune ondergaan hebben en dat is telkens veel beter meegevallen dan dat de ouders zich voorgesteld hadden. Dus probeer het positief te bekijken en of het nu helpt of niet, ik laat 22/12 een kaarsje branden voor jullie flinke meid. Een troost... kindjes die zo jong al zo'n dingen meemaken, komen er meestal heel sterk uit in het latere leven.

Gepost door: Dolinneke | 04-12-06

:-) Ik kom je even feliciteren met de verjaardag van je blogje.
Het is een beetje troosteloos weer buiten, maar maak er toch maar een fijne dag van. :-)
Groetjes. :-)

Gepost door: jef | 04-12-06

Vervolg Geef mijn reactie gerust door aan je dochter en haar man... want wat anderen ook zeggen, voor hen zal dit een moeilijk en gevoelig moment worden met de nodige traantjes waarschijnlijk (en ik spreek uit ervaring). Maar ik weet ook dat het leven daarna weer verder gaat en alles weer zijn gewoon gangetje zal gaan (daar zal jij ondertussen ook wel van kunnen meespreken). Het is alleen zo oneerlijk dat zo'n kleine kindjes al zoveel moeten doorstaan. Maar misschien heeft dat ook een bedoeling... wie zal het ons zeggen! Ik zal zeker en vast die dag aan jullie denken en elke dag komen lezen hoe het met Rune gaat.

Gepost door: Dolinneke | 04-12-06

Lucretia, Zwarte Piet denkt ook aan alles hé ? Ik wens jullie heel veel sterkte toe als de kleine Rune naar het ziekenhuis moet. Maar het zal allemaal wel in orde komen.
Groetjes.

Gepost door: Piet | 04-12-06

Dat was een mooie verrassing van Piet! :-) Zwarte Piet dan hè...trommelhok heeft hier niks mee te maken! hahahahahahaahaaaa!
En zo'n mooi kado ook nog...! Daar zal Rune vast heel veel plezier mee gaan hebben! Fijn dat je die datum nog even noemt...zat van de week toevallig te zoeken hier op het blogje, omdat ik wist dat het in december was, maar niet meer precies de hoeveelste! Ze zal uiteraard in mijn gedachte zijn hoor die dag! Maar ik weet zeker, dat alles goed zal gaan en dat ze nóg mooier dan ze nu al is, weer uit die operatiekamer tevoorschijn zal komen! :-)))
Lieve groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 04-12-06

Lucretia Allereerste dikke kussen en knuffels voor je éénjarig bestaan van je blogje, je weet ik grijp alle kansen aan hééé!!!! Hahahahaa....
Maar het nieuws van Rune is toch wel ff schrikken!!! AL is je verhaaltje hier hééél mooi geschreven, ook ik wens haar veel geluk toe... en ik zal de 22ste wel aan haar denken en duimen dat alles snel achter de rug is en alles perfect in orde komt!!!!
Voor jou ook een dikke knuffel en kus!!!!
Here I ame, on the road again....

Gepost door: boogiepeter | 04-12-06

Hallo Lucretia Dit heb je ontroerend mooi geschreven ...

...een grote doos vol geluk voor Rune. Alz ze DAAR niet gauw beter van zal worden dan geloof ik NOOIT meer in sinterklaas !!!

Jij moet wel een hele lieve oma zijn om steeds zo bezorgt te zijn voor de mensen die je omringen, daar waar je eigenlijk zélf wel je eigen "gezondheid" onde controle moet houden... Ik vind dat ongelofelijk knap van jou en wil je dat dan ook graag zeggen !!!

Vele lieve groetjes van LuckyPS Een late maar welgemeende proficiat voor je "blogverjaardag"...

Gepost door: Lucky | 04-12-06

hoi, ook ik denk aan Rune en wens haar alle geluk toe,
en dat alles naar wens mag verlopen!!
ook proficiat met je 1ste verjaardag,
zonnekes en liefs.

Gepost door: Sunny-Kay | 04-12-06

Op 22 december zullen mijn gedachten bij Rune zijn, maak ondertussen maar superveel plezier samen want het ziet er mij zo'n lieve meid uit! Heel veel groetjes!

Gepost door: Isabel | 04-12-06

Lieve oma, we hadden een leuke dag he samen.

Ik hoop dat ik jou (én je mooooie trui) snel terug zie!!! Dikke kwijlkus van

Gepost door: Runeke xxx | 04-12-06

** Ik hoor iets waaien dat je blog 1 jaar bestaat. Dat is al weer een mijlpaal!!!
Enne...veel geluk gewenst voor de komende operatie. Hopelijk mag alles spoedig verlopen dan.
Groetjes

Gepost door: anita | 04-12-06

HALLO Ook ik had een druk weekend, daarmee kom ik je nog eens bezoeken se... ;-)
Groetjes en proficiat met je jaartje bloggen!

Gepost door: Car(t) | 04-12-06

fijne verjaardag voor je blogje !!!!

Gepost door: mieke | 04-12-06

... van harte prodiciat met de verjaardag van je blog.

Gepost door: gilles | 04-12-06

*** Hier zit ik dan sé, te slikken en met tranen van ontroering!

Maandaggroetje (meer krijg ik niet getypt)

Gepost door: Little me | 04-12-06

Best wensen met de verjaardag van je blogje. Ik wist het nochthans en dacht er vandaag natuurlijk weer niet aan. Ik had me nochthans voor genomen iedere dag eerst naar het verjaardagsblogje te gaan. Ik deed het vandaag dus niet. Groetjes aan allen en een dikke knuf aan Rune

Gepost door: emmy | 04-12-06

Bedankt Bedankt voor de bezoekjes aan mijn blog. Nu donderdag wordt mijn eerste oog geopereerd... daarom snel even komen kijken vooraleer ik volledig blind ben (hmmm... dat zal wel niet zijn!)
Hartelijke groetjes uit Niedersachsen

Gepost door: Sebastian | 04-12-06

Verdikke! Vergat ik je vanmiddag nog helemaal te feliciteren met het 1-jarig bestaan van je blogje! :-))) Ik lees hier nog niet eens zo lang, maar ben nu al een tijdje een grote fan! :-))) Hoop hier nog lang te mogen lezen hoor!
Lieve groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 04-12-06

hey, Ik krijg er weer een brok van in mijn keel. Zo lief geschreven.
Ook nog een dikke proficiat met de verjaardag van je blogje.
22 december is voor mij ook een belangrijke dag, maar ik duim die dag vooral voor de kleine Rune, hoor!

Gepost door: Beesken | 04-12-06

Hahahahahaa! Je ziet dat al voor je hè...zo'n fotoreportage van mizzD op haar knieën voor de pot...je zult net zo hard kraaien als Rune om jouw trui! hahahahhahaaaa! Bij mij pakten die kleintjes altijd mijn kettinkje...heb het diverse keren maar met moeite kunnen redden! :-))) Kunnen ze beter je trui mooi vinden...dat kan niet stuk! hahahaa!
Lieve groetjesssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 04-12-06

Hallo Lucrèse, proficiat met het 1 jarige bestaan van je blogje!
Groetjes.
Mireille.

Gepost door: mireille | 04-12-06

Lucretia bedankt voor je steun en ik wens je succes met al wat je doet, welgemeende groetjes , volharding

Gepost door: volharding | 04-12-06

...... Ja, ja amaai dat was rennen om je nog optijd proficiat te wensen met het 1 jarig bestaan van je blog. groetjes

Gepost door: mama van 2 | 04-12-06

De commentaren zijn gesloten.