05-12-06

1 jaar bloggen ...

1jaar

Vandaag - 1 jaar geleden - begon ik aan mijn blogje. (4/12/2005) De reden waarom kunnen jullie hier links in de kantlijn lezen. Ik zat op dat moment met zoveel vragen, zoveel twijfels en ZO EEN GEBREKKIGE COMMUNICATIE MET DE ARTSEN ... en door die slechte communicatie werd de operatiedatum steeds maar verder opgeschoven. Gelukkig vond ik een beetje mijn weg op het internet en ben ik op een aantal heel goede websites terechtgekomen... Internet is op dat moment een beetje mijn 'geestelijke redding' geweest. Eigenlijk verschrikkelijk om dat te moeten vaststellen in de huidige tijd... dat je meer hebt aan internet dan aan je behandelende arts.

Door mijn speurwerk leerde ik ook de skynetblogs kennen en het eerste blogje waar ik toen terechtkwam was er eentje van een kranige lotgenote: Elly.

In eerste instantie begon ik anoniem te bloggen - niemand wist dit - dit was alleen voor mezelf dacht ik. Wist ik veel... Maar na enige tijd kwamen van overal reacties van andere bloggertjes - jullie dus... 

Ik wil alle bezoekers - ook diegenen die even langkomen zonder een reactie achter te laten - danken. Velen onder jullie laten zulke lieve, opbeurende, leuke, grappige, soms hilarische berichtjes achter... Mijn dag kan dan niet meer stuk... het gebeurt soms dat ik - als ik ga slapen - in gedachten een paar van die reacties overloop met als gevolg dat ik het soms letterlijk uitproest van het lachen. Leg dat maar eens uit aan je man die al half in slaap ligt...

Op een dag zal ik terug aan het werk gaan... en dan hoop ik dat ik het bloggen nog kan verderzetten. Alleen al om die leuke contacten zou ik het doen.

Aan allen die een verjaardagswens voor mijn 1-jarig blogje stuurden:

bedankt, merci, thank you, vielen Dank, gratias,...

ruby2

Commentaren

Gefeliciteeeerd Lucretia ... :-))) met je éénjarig bestaan ... HIP HIP HOERAAAAAAA ... :-))) !
Dikke knuf , Klaverke

Gepost door: klaverke | 05-12-06

Hallo Lucretia Das al één jaar en een dagje nu!!!! En wat Rune te wachten staat, ik weet wat het is, niet uit mijn direkte omgeving, maar al veel over gehoord. Maar op termijn komt alles wel in orde... tis natuurlijk altijd die angst hé!!! Dikke knuf nog en slaap lekker!!

Gepost door: boogiepeter | 05-12-06

=^..^= Van harte proficiat hé!!! één jaar!!!! Knap!!!! Dat we nog vele jaartjes mogen bloggen hé ;-))

Gepost door: Talleke | 05-12-06

Hallo Lucretia Toen ik op 26/09 te horen kreeg dat ik borstkanker had, ben ik net zoals jij beginnen surfen op het internet om zoveel mogelijk te weten te komen, maar ook om lotgenoten te zoeken. Zo kwam ik op jouw blog terecht. Ik heb hem onmiddellijk bij mijn favorieten geplaatst. Regelmatig kijk ik even hoe het met je gaat. Op slechte dagen kan ik me echt optrekken aan jouw gedichtjes en berichtjes.
Ik kreeg een borstamputatie en okseluitruiming.
Vandaag krijg ik in het UZGent mijn derde en laatste FEC. Volgende drie keer krijg ik Taxotere.
Daarna volgt nog radiotherapie en hormoontherapie.
Ik ben gelukkig net als jij omringd door een prachtig
gezin en vele vrienden. Maar soms heb ik het gevoel
dat alleen lotgenoten begrijpen wat ik voel.
Ik zou zeggen, doe zo voort met je blog, wat je schrijft is zo herkenbaar en betekenisvol
Groetjes
Anita

Gepost door: anita | 05-12-06

hoera! Gefeliciteerd met het jaartje bloggen Lucrèce. Fijn te horen dat je destijds aan mijn weblog iets gehad hebt.
Hopelijk kan je ook snel terug aan het werk (volgende maand?).
Blijf bloggen want ik ben er zeker van dat jij vele lotgenoten een hart onder de riem steekt met je postjes!
Knuffel

Gepost door: Elly | 05-12-06

Hupla Ik zen hier al terug se... met ee reflectie over het afgelopen jaar!!! Nu heb ik dat ook eens gedaan en heb ook zowat het rottigste jaar achter de rug uit mijn leven, al is het geen vergelijking met wat jij hebt meegemaakt. Natuurlijk heb ik ook het bloggen ontdekt, wat me ook veel plezier en steun heeft gegeven, helaas zijn er een aantal van mijn favoriete blogjes gestopt, maar die worden dan weer stilaan in genomen door nieuwe en andere...
En is het dagelijks snel komen piepen wat er te lezen valt, alle dagen een reeks van kleine verrassinkjes, soms goed nieuws, dan weer eens slecht, een lach een traan, een ottoke, een receptje... en dan proberen een gepast woordje te schrijven... altijd plezant!!! EEEEEEEEEEEENNNN, heel belanrijk....KNUFKES geven!!! Hahahahahaaaaa
Hierzie, alweer éne!!!! LOL
Maak er fijne dag van héééééééééééééééé!! XXXX

Gepost door: boogiepeter | 05-12-06

:-) ook al is het slechts virtueel toch kan je vrienden hebben via het bloggen hé Lucretia
een fijne dinsdag je toegewenst
groetjes

Gepost door: Borriquito | 05-12-06

ja Ik had ook nooit durven hopen wat voor plezier, steun, bemoedigende woorden, rake teksten... ik zou krijgen op mijn blog. De dag dat je weer aan het werk kan zal inderdaad weer een grote stap verder zijn, maar ik hoop je ook dan weer vaak een bezoekje te kunnen brengen.
Nog maar eens een dikke proficiat, niet enkel met je blogverjaardag maar ook voor de moed en het doorzettingsvermogen waar we allemaal een punt aan kunnen zuigen!

Gepost door: Beesken | 05-12-06

Dat je aan internet.. soms meer hebt dan aan dokters is toch eigenlijk beroerd hè! Want je kunt van het surfen ook best angsten opdoen, omdat er ook dingen opstaan die in iemands eigen specifieke situatie niet opgaan en dan maak je je bezorgd voor niks. Een arts zou dat toch veel beter moeten kunnen uitleggen en informatie moeten kunnen geven! Als ik wel eens wat mankeer, zoek ik niet meer op op het net hoor...té vaak met klamme handen achter de pc gezeten omdat ik dacht dat mijn klachten toch wel heel erg leken op die van een enge ziekte! Maar ik ben aan de andere kant wel blij, dat jij wél wat aan het net gehad hebt...een nichtje van mij heeft otosclerose, een aangeboren oor-aandoening. Hier kon zij niet veel van op het net vinden en toen heeft ze haar eigen site opgezet (www.otosclerose.nl). Zij krijgt heel veel Belgische reakties in haar gastenboek op die site...mensen die blij zijn, dat iémand de moeite heeft genomen om een goed verhaal op het net te zetten, zonder al die medische mambojambo! Zo zie je maar...internet kan op vele manieren aangewend worden! Ik ben in ieder geval blij dat jij bent gaan bloggen...dat van dat uitproesten om reakties herken ik maar al te goed!! :-)))
Liefs.

Gepost door: mizzD | 05-12-06

herken dat Fijn toch dat bloggen, de éne dag wat minder dan de andere, maar toch MOET ik ook dagelijks een paar blogjes lezen.... :).... Een fijn gevoel dat je weet dat er altijd mensen zijn die je virtueel kunnen opbeuren hè.... blijven bloggen he meid!

Gepost door: Blah | 05-12-06

Lucretia,
ik ken je blogje dan wel nog geen jaar, ik volg je ondertussen op de voet. Ik vind vooral dat jouw doorzettingsvermogen en positiviteit in de kijker mag gezet worden vandaag! Ik wil je natuurlijk ook een grote proficiat toewensen met je prachtige blog en ik hoop vooral dat je verder blijft bloggen en sterker blijft worden!
Veel groetjes,
Isabel

Gepost door: Isabel | 05-12-06

1 jaar! Zo zie je maar het noodlot maakt soms HEEl SPECIALE VRIENDEN,laat ons samen nog een tijd doorgaan en genieten van elkanders talent,want wees maar zeker,IEDER MENS IS UNIEk ! HIP HIP HOERA !

Gepost door: Ma Elly | 05-12-06

;-) Hier ben ik ook weer met drie dikke warme zonnekes voor jou! smaaaaaaaaak!!
en ja zo heeft iedereen een reden om te bloggen, zo ben ik er ook aan begonnen en igenlijk staat er in bedekte termen een half levensboek op hee!
nog veel knufs en doeiie

Gepost door: Sunny-Kay | 05-12-06

Lucretia, Van harte gefeliciteerd met de eerste verjaardag van je blogje. Wij komen hier heel graag op bezoek. Ik vrees dat je nooit meer van die bloggertjes vanaf geraakt. (lol)
Groetjes.

Gepost door: Piet | 05-12-06

Prociat!! Hopelijk blijf je bloggen, ook al ga je terug werken. We zouden je niet graag missen in blogland, Lucrèce!
Liefs.

Gepost door: denkertje | 05-12-06

Lucretia, Wat kan ik meer zeggen dan:
H°I°P°H°I°P°H°O°E°R°A
voor je mooie blogje.
Ik wil nog vele jaren
hierkomen lezen!
Dikke proficiat.

Groetjes

Gepost door: emiel | 05-12-06

Ik wens je gewoon het allerbeste en nog vele blogjaren;groetjes

Gepost door: franky | 05-12-06

De commentaren zijn gesloten.