08-12-06

Laatste dag Italiëreis ... UITGEREGEND !

Toen we eind oktober-begin november naar Italië / Sorrento reisden waren de weergoden ons zeer goedgezind! De eerste dagen genoten we van prachtig weer - het was er nog vrij warm - 25°, maar.... dan hadden we de laatste dag nog niet gehad !!! Wat zogenaamd een 'hoogdag als een verre verdrongen herinnering aan de tuin van Eden of als een apocalyptisch visioen op het hemels paradijs' zou worden is letterlijk, maar dan ook letterlijk in het water gevallen.

We zouden die dag naar het eiland Ischia varen... op de boot werden we al snel 'lastiggevallen' door iemand die ons een gids en een bus wou 'verkopen' om met ons rond te toeren op het eiland. In eerste instantie wou niemand daar van weten - de prijs was niet mis ! - maar toen het maar bleef regenen èn na een fikse 'afprijzing' werd er toch wijselijk besloten om maar voor de bus en de gids 'te gaan'. Gelukkig maar... achteraf gezien moesten we toegeven dat die keuze wel de enige juiste was geweest...Terwijl ik het woord GIDS opschrijf hoor ik die man nog 'zagen' in zijn gebroken Engels... jullie moeten zich dus niet voorstellen dat we daar veel cultureels aan hebben gehad. Hij èn de bus brachten ons na een tussenstop naar een kuuroord. Wat we daar moesten gaan doen - zeker in de regen - wisten we al helemaal niet (het eiland Ischia is welbekend om zijn kuuroorden) maar dat we ook nog per persoon 3 Euro moesten betalen om langs de 'zwembaden' naar een restaurant te gaan dat ging al helemaal boven mijn (en ons) petje. We hebben die man dan toch wel aan zijn verstand gebracht dat we enkel wat wilden eten... en niet kijken naar de madams en de meneren in een badjas. Geen 3 Euro dus...

Eigenlijk was er op dat moment op het eiland Ischia niks te beleven. Tenzij je misschien houdt van wandelen in de gutsende regen. Na onze nietszeggende rondrit op het eiland hoorden we dat door het slechte weer de jetfoil niet uitvaarde naar Sorrento. We moesten dus wachten op een andere boot die ons naar Napels zou brengen waar we dan opnieuw een ander vaartuig moesten nemen naar Sorrento. Terwijl we daar wachtten in een café in de haven stortte het water uit de hemel - het was een echte zondvloed en de straten stonden blank.  Achteraf gezien waren we wat blij dat die gids met ons mee was - hij heeft er voor gezorgd dat onze tickets voor de jetfoil omgeboekt werden voor een andere boot.

Door het slechte weer en de golfslag was de terugreis met de boot naar Napels en nog een boottocht naar Sorrento iets minder leuk voor sommige mensen. Kerende magen en bleekscheetgezichten waren het gevolg.

Bij onze terugkomst in het hotel konden we de binnenkoer ook niet veilip op zonder onze schoenen en sokken uit te trekken - ook daar stond het water 'enkelhoog'.

IMG_9044

IMG_9042IMG_9040
 
 
 
 
 
 
 
 
 
IMG_9043IMG_0827IMG_0829

 

 

 

IMG_0838IMG_9067IMG_9073

 

 

 

 

IMG_9082IMG_9085IMG_0830

 

 

 

 

IMG_9104IMG_9110IMG_9120

 

 

 

 

IMG_9098IMG_9121IMG_9097

 

 

klik op de foto voor een groter beeld

22:19 Gepost door Lucretia in Reizen | Permalink | Commentaren (40) | Tags: ischa, eiland, italie, italy, regen, kuuroord, boottocht, jetfoil |  Facebook

Commentaren

aiaiaiaiaiaaai ben blij dat ik niet op die boot zat. zelf bij rustig weer kan ik het al presteren om de hele tijd over de reling te hangen.
Tot morgen, he, leuk je weer te zien!

Gepost door: beesken | 08-12-06

;-) dan moet je eens door marokko reizen daar groeien de gidsen en de taxis aan de bomen.
Maar door de band genomen
is Italie een prachtig land.
alleen mag het er niet regenen
want dan neemt het water de bovenhand.
Voor betalen is wat veel gevraagd
als enkell je maag door honder word geplaagd.
Ik wou voor jou ook eens dichten
als kan ik geen wonderen verrichten.
Hier hangt ook een regenvlaag,
maar ik laat men zonnekes hier achter
en ook een ietsiepietsie lach
en voor morgen een fijne zaterdag!

Gepost door: Sunny-Kay | 08-12-06

brrr moet natuurlijk honger zijn he
pffffffffffff

Gepost door: S-K | 08-12-06

Dag hoe een vakantie letterlijk in het water kan vallen.
En er zijn er altijd die ergens munt proberen uit te slaan.
Tot ziens

Gepost door: Chili-Pepper | 08-12-06

oei, wat slecht weer niet allemaal klan veroorzaken zeg! Ik zou zoals beesken over de reling gehangen hebben !haha?
Je vorig postje met interesse gelezen!

Gepost door: magda | 09-12-06

Hahahahahahaaa! Mooi verhaal op deze regenachtige dag! Tjonge...dat water stond echt hoog! Maar dit zijn de vakantiedagen die je nooit meer vergeet en waarover je het later nog hebt...van : weet je nog, die laatste dag van die vakantie in Italië, toen het zo hoosde en we die oplichterige gids hadden?? hahahahahahahahahaahahahaaaa!!
Yep yep...was weer even leuk lezen hier!
Lieve groetjesssssssssssss!!

Gepost door: mizzD | 09-12-06

Lucretia Nog een late wandeling se.... en wat lees ik, héééél veel water op uwen laatste dag!!!! Regen, boten...Jaja, Italie, ben er ooit eens een week op vakantie geweest, de bedoeling was 14 dagen, maar laat het nu net dat jaar zijn dat er overal overstromingen waren rond die meren!!! We waren daar met de Caravan... en gelukkig bleken wij op het hoogste punt van de camping te staan... en het water stond op een meter van de voortent, toen we vertrokken!! "Mooie" taferelen hebben we wel gezien en onderweg naar huis, zagen we dat we er nog heel goed vanaf gekomen waren...
Italie en regen...hahaha, ik ken het!!! Nu slapen se!!!
Dikke knuf!!!

Gepost door: boogiepeter | 09-12-06

:-) is wel altijd tegenslag als het slecht weer is tijdens de vakantiereis hé
een fijne en hopelijk droge zaterdag je toegewenst Lucretia
groetjes

Gepost door: Borriquito | 09-12-06

ja, de weergoden zijn onvoorspelbaar wel toffe foto's.....liefs en fijne dag.

Gepost door: Viv & Woeffie | 09-12-06

Goedmeurning alle, tis al middag.... Toch wens ik je nog een heerlijke Zaterdag toe...de zon is al van de partij, dus das al meegenomen!!!! Dikke knuffel en tot later!!!! XXX

Gepost door: boogiepeter | 09-12-06

oei oei oei zoveel regenen!
Nu is het hier wel mooier weer he!
groetjes

Gepost door: Ourlipsaresealed | 09-12-06

:-) Hoihoi!
Jammer van het slechte weer zeg!
Gelukkig had je goeie compagnie bij en dan doet het weer er niet toe he.
Ik wens je een fijn weekend toe.
groetjes

Gepost door: cica | 09-12-06

...... amaai hoeveel foto's heb jij daar gemaakt? haha
maar wel leuk zo'n herindering. fijne avond. groetjes

Gepost door: mama van 2 | 09-12-06

moest ooit eens in Battipaglia betalen voor het tafel laken en het vaasje met plastic bloemen ja ta ra ra
dat was Italliaanse furie tegen West-Vlaamse
koppigheid ; tieren en tuiten en ten lange laatste met de eigenaar een fles wijn soldaat gemaakt
en er eens goed om gelachen
groetjes

Gepost door: scottie | 09-12-06

reactie op reactie 1200!!!! amaai als ik dat op mijn pc moest zetten slaat hij tilt haha. enne......veel batterijen mee dan? als ik 16 foto's maak zijn ze leeg!!!

groetjes

Gepost door: mama van 2 | 09-12-06

Het is allemaal te ver hè... moet van zoooooo ver komen! Gelukkig zijn afstanden voor internet geen probleem! ;-)))
Maar leuk dat hat gezellig was...eentje kan ik raden...Emmy! Wie was de ander? :-)
Lieve groetjesssssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 09-12-06

Trouwens... wel een verschrikkelijk verhaal hè, dat van die brand op de camping! Gruwelijk...kan me voorstellen dat je er niet graag aan terug denkt!
Doeidoei!

Gepost door: mizzD | 09-12-06

KOM JE EEN ZALIGE NACHT TOEWENSEN
DIKKE KNUFFEL LIEN
.-"'/)./)'"-.
( (';') )
' . (")(") . '
"-.,.-"

Gepost door: LIEN | 09-12-06

Guusje Ons Guusje en Truusje zijn ook over de zes jaar en zoals je zegt kunnen ze gemakkelijk 10 jaar worden, Bobo voorganger van Guusje is gestorven aan diaree maanden dokter gelopen niets aaan te doen en Truusje heeft een bacterie in het kaaksbeen waar ze nooit van al genezen :-((( liefs vivke

Gepost door: Viv & Woeffie | 09-12-06

sorento Spijtig van de gutsende regen maar toch een mooi verhaal, volgend jaar gaan we voor de 3de maal naar Italie nog een aangename avond en voor morgen een mooie dag.Ps maandag weet mijn nichtje hoe het gesteld is na de kuren die ze gehad heeft.

Gepost door: yvette uit kuurne | 09-12-06

Yep... dit is weer een ander soort brandje hè...krijg ik wel vaker last van als ik 's middags al van die lekkere pompiers op mijn blogje zet! hahahahahahahahahaaaaa!!
Welterustennnnnnnnnnnnnnnnnnn!

Gepost door: mizzD | 10-12-06

nog een goede nacht! ik was vandaag niet in het centrum van Brugge. Dat was wel de bedoeling maar uiteindelijk bleven we hangen in de rand van de stad. En gezien we na uren rondlopen moe waren ,gaan we op een andere keer naar het centrum maar dan in de week. Dan is het er niet zo druk! Ik loop graag in Brugge rond.Ik vind het zo'n gezellige stad!

Gepost door: magda | 10-12-06

=^..^= bijlezen zal voor nen andere keer zijn maar wat ik je wel nog wou zeggen is dat je er best sexy uitziet met dat korte haar!!! het heeft toch wel iets hé!!! En gemakkelijk bovendien!!! Een mens zou beginnen twijfelen om het nog te laten groeien hé ;-))))

Gepost door: Talleke | 10-12-06

:-) een hele fijne zondag Lucretia
groetjes

Gepost door: Borriquito | 10-12-06

Ik kom je ook eens knuffelen en bedanken voor de mooie namiddag die we hadden. Groetjes aan je zus en tot volgende keer in Lokeren misschien?
Daaaag...

Gepost door: emmy | 10-12-06

Lucretia, als je op reis bent in zo'n prachtig land, dan kan regen natuurlijk een domper op de vreugde zetten. Maar, gelukkig voor jullie, was het enkel op de laatste dag.
Ik wens je nog een hele fijne zondag toe.
Groetjes.

Gepost door: Piet | 10-12-06

Tof van je langs beesken te gaan, voor mij was het net te ver...had hier s morgens afhaaldienst , liefs viv

Gepost door: Viv & Woeffie | 10-12-06

Lucretia Tadaaaaaaaa, op een zondags tempo kom ik hier binnen gewandeld se!!!! Fluitend, genietend van het zonneke en het mooi weer!!! Friskes, maar dat is nie erg... het is droog, want met al die regen en waterverhalen hier, zou je de moed wel verliezen!!! Een stralend zonneke doet je toch meteen veel beter voelen hééé!! Dikke knuffel XXX

Gepost door: boogiepeter | 10-12-06

Op dat vlak... raak ik nooit uitgeblust hoor! ;-)
Zeg...wat Boogie zegt...het wordt tijd voor een nieuw postje hoor! De zon schijnt hier weer heerlijk! Maar als je het nog tot morgen laat staan, is het weer toepasselijk, want dan schijnt het weer bar en boos te worden! hahahahahahahahahaaaaaa!
Heb jullie foto gezien bij Emmy...zag er gezellig uit daar op die kerstmarkt! :-)))
Lieve groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 10-12-06

Dag Lucretia;-)) Ik hou van de zee en ik hou van boten....maar zonder Touristil kan ik dan niet ! En daar word je dan weer zo slaperig van. Maar allé, ik doe toch elke keer mee;-)))
Fijne zondagavond nog, groetjes;-)

Gepost door: nicole | 10-12-06

** Ben je niet in venetië geweest met al die straten die blank stonden?? hahaha. Maar het was erg slecht weer en dat is het met een boot al helemaal niks, ik zou ook wel visjes voeren....
Groetjes

Gepost door: anita | 10-12-06

Veere? Prachtig stadje hè...heb daar in een grijs verleden nog wel eens de kerktoren beklommen! Maar Zeeland...dan was je dichter in de buurt van Anita (anzu)...dat is een echte Zeeuwse!
Maar hoe kun je me nou gemist hebben in Itterbeek??? Ik had toch helemaal niet toegezegd te komen?? Jullie hebben toch niet over me geroddeld hè...pas op hoor, laat ik het niet merken!! :-)))))))))
Axel was ook al over de tong gegaan hoorde ik van Emmy! Oh oh oh...dan moeten jullie toch wel harige tongen hebben gehad, want hij is in de rui! hahahahahahahahhahahahahaaaaa!!
Welterusten Lucretia...geniet maar van je welverdiende nachtrust!
Lieve groetjessssssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 11-12-06

Und nein... wir sprechen hier keine Deutsch...aber am Mer und in Limburg, da gibst alles im Deutsch in die laden nicht?! :-))))) Is voor de vele Duitse toeristen hè...!
Ik ben er slecht in...het zal wel wemelen van de fouten maar ik kon het niet laten hahahahahhhaaaa!
Doeidoei!

Gepost door: mizzD | 11-12-06

Goeiemorgen! Naar Italië ga je natuurlijk niet voor de regen hé... deze vakantie ben ik met een tentje geweest en het was toch bakken geblazen! Af en toe een ferme regenbui, maar dat deed toen echt deugd!
PS ik ben benieuwd naar je boekentips hoor! Als je zin/tijd hebt, moet je ze nog maar eens proberen doorsturen.
Veel groetjes en een goed begin van de week gewenst!

Gepost door: Isabel | 11-12-06

Goedemorgen maar zag er toch leuk uit niet?
Ik wens je een fijne maandag toe.
Knuff van leekske

Gepost door: leekske | 11-12-06

mooi Hallo Lucretia, ik sta telkens versteld hoe mooi je blogje is verzorgd en hoe het is opgebouwd. Proficiat daar ben ik maar een beginnelingske tegen hoor. Maar ik ben ook van niets begonnen niet weten hoe aan zo iets te beginnen. Maar ik ben content hoor. Ik heb ook herstel en balans gedaan zoals bij u Eureka en is zeker aan te raden aan iedereen die zich al redelijk goed voelt. groetjes Andrea

Gepost door: andrea | 11-12-06

Hallo Lucretia Kom je een prettige maandag toewensen en veel liefs.
Prachtige foto's.

Gepost door: janoke | 11-12-06

Lucretia Binnengeduikeld se om je een heerlijke en gezellige dag toe te wensen!!! Heerlijk binnen aan de stoof, met wat kaarslicht en een zacht muziekske!!!! En een tasje thee erbij!!!! Das lekker genieten se en dan wat op het pcke tokkelen terwijl de regen op de vensters en het dak tokkelt!!!! Heerlijk....
Dikke knuf en tot later!!! xxxx

Gepost door: boogiepeter | 11-12-06

OEI OEI OEI !!!!
Superleuk die weblog van jou !!! Maar oh yééé....die kerstboom van jou....is wel aan een "extreem make-over toe !!!
Ha ha ha ....
(weeral stout hé!)
a'ke

Gepost door: a'ke | 11-12-06

:-) nog een fijne avond verder Lucretia
en voor straks alvast een goeie nachtrust
groetjes

Gepost door: Borriquito | 11-12-06

De commentaren zijn gesloten.