22-12-06

Rune's Day ...

Gisterenavond zijn we nog afscheid gaan nemen van ons Runeke zoals we haar al 5 en een halve maand kennen. Haar lieve snoet... haar lachende oogjes... Het is echt een leuke avond geworden: ze zat mee met ons aan tafel in haar kinderstoel en genoot precies van ons te zien eten... Daarna meegeweest met Kim om haar een badje te geven: zodra de badkraan wordt opengedraaid en ze het water hoort schatert ze het uit - ze is dol op water en dol op het ganse ritueel.

Naar het ziekenhuis neemt ze een speciale talisman mee en van ons kreeg ze beertje Tatti mee als mascotte.

IMG_9841

IMG_9832IMG_9844

 

 

 

 

Vanmorgen werd ze geopereerd: haar lipje werd gesloten en aan haar neusje werd ook een correctie gedaan. De ingreep gebeurde op de afdeling plastische chirurgie door Dr. Roche. (Dezelfde artse die precies een jaar en 1 dag geleden ook mij opereerde ...) Alles is goed gegaan. Heb daarnet een belletje gekregen van K. dat ze op haar kamertje is en dat ze wakker is. Heb haar horen wenen door de telefoon. Klaaglijk en een beetje hees... Ze zal ook wel honger hebben. Sinds gisterenavond 9 uur heeft ze niet meer mogen eten... Om 7 uur moesten ze in het ziekenhuis zijn en wat ik gisteren vreesde was inderdaad zo: ze was NIET als eerste aan de beurt! Pas om 9u15 kwam de anesthesiste haar halen... ze heeft de hele tijd geweend van de honger... nog een geluk dat ik het niet wist. 'k Heb zo al niet goed geslapen vannacht.

Ik denk nu aan K. en V... hun hartje zal geklopt hebben tegen 200 per uur als ze Rune moesten afgeven... ze zullen ook moeten wennen aan haar snoetje. Het nieuwe neusje en haar kleine mondje... Het worden nog spannende dagen maar alles is goed gegaan en dat is het voornaamste.

Rune dankt jullie allemaal voor het medeleven (heb haar verteld van de berichtjes die ik kreeg op de blog, via sms, de kaartjes, de telefoontjes...) en wenst jullie allemaal een Prettige Kerst en een gelukkig 2007!

IMG_9598

 

UPDATE: Ik was deze middag even bij Rune in het ziekenhuis. Ze slaapt nog veel door de pijnstillers die ze heel regelmatig krijgt. Door de intubatie is haar keeltje en luchtpijp een beetje geschonden  en dat doet pijn als ze huilt. Het klinkt echt zielig... gelukkig mag ze uit haar bedje worden genomen zodat K. haar toch een beetje kan wiegen en knuffelen. Dan slaapt ze ook weer snel in zodat ze niet moet huilen. Op een gegeven moment had ik zin om mee te huilen met haar - als je haar hoort wenen klinkt het heel raar - rauw eigenlijk... Tussen twee huilbeurten kon er plots toch een heel klein glimlachje af - mijn hart smolt! Morgen zal het wel beter gaan denk ik. Ze heeft toch al een flesje kunnen drinken. Dat is een goed teken. En morgen mag haar verhemelteplaatje er terug in - dan kan ze beter de fles drinken. Gelukkig mag K. bij haar blijven - samen in één kamer; dicht bij elkaar.

Rune ziet er helemaal anders uit nu... haar bekende mondje is weg. Ze zag er wel prachtig uit - mooi ... precies een ander kindje... ik was helemaal niet geschrokken maar het is nog even wennen. Het is een schatteke.

Dank aan allemaal voor al jullie lieve meevoelende reakties !

Commentaren

Lucretia Fijne feestdagen een heel voorspoedig en gezond 2007…….. muzikale groeten *** Bruno en Tilly van Muziekparadijs

Gepost door: Tilly | 22-12-06

Aaah mooi zo! :-) Het engste is achter de rug...nu rustig laten herstellen en je zult eens zien...aan dat lieve 'nieuwe' gezichtje ben je zó weer helemaal gewend hoor! :-)
Liefs voor Rune, haar papa en mama en voor oma Nijn!

Gepost door: mizzD | 22-12-06

Hé Lucretia Ik lees dat het ergste nu reeds achter de rug is... dan kan het nu alleen maar beter gaan hé meiske !!!

Het mooiste kerstgeschenk dat Rune nu kan krijgen is dat alles piekfijn in orde komt met haar en dàt geschenk wensen wij haar allen van harte toe !!!

Ik wens ook jou en je familie, de ouders van Rune niet vergeten hé, een zalige kersttijd toe met alles erop en eraan... moge de kerstgedachte jullie hartjes verwarmen !!!

Vele lieve groetjes van Lucky

Gepost door: Lucky | 22-12-06

Ach Lucretia schisis is een een nogal veel voorkomend probleem maar doo rmiddel van een operatie zo mooi krijgen dat je er haast niks meer van merkt, daarom wordt het soms al op de leeftijd van 3 maand gedaan, naargelang de uitgebreidheid van de vorm van schisis.
Ik weet héél goed wat jullie nu voelen, nog zo klein, zo teer ... maar je zal zien, binnenkort zal ze je haar mooiste glimlach terug kunnen schenken!
Heel véél sterkte Lucretia,

Gepost door: Greta | 22-12-06

Hallo lucretia blij dat je ons wat liet weten hier. Ik heb ook niet goed geslapen en bij het wakker worden telkens aan Runeke gedacht. Ook al een paar keer naar haar photo met M. gekeken waar ze juist wou glimlachen. Ze zijn mooi die photo's.
Dat het maar gauw helemaal geneest.
Lieve groetjes aan de ouders K. & V.en aan jou en M.

Gepost door: emmy | 22-12-06

@ Greta Dank voor je lieve bericht hier... ik ben echt ontroerd door al die lieve reakties. Het is ook nog zo'n klein hummeltje hé... maar het komt allemaal goed. Knuffel en voor jou ook fijne Kerstdagen

Gepost door: lucretia | 22-12-06

;-) gespannen wachtte ik mee af!
fijn om weten dat het goed is gegaan!
ondanks de pijn en de moeite is het zo al een knap kind.

ze wordt er alleen nog mooier door!
fijne ne warme kerstdagen nog,
en toi-toi-toi!!
zonnekes en liefs!

Gepost door: Sunny-Kay | 22-12-06

hoi Wens die kleine schat van jouw veel beterschap toe ,ze gaat er echt van beter worden .Nog fijne feestdagen toegewenst.Veel sterkte in deze emotionele periode want het is misschien een jaar later maar toch komen die emotie waarschijnlijk terug boven

Gepost door: Angelique | 22-12-06

Het ergste is voorbij. Nu kunnen jullie positief het nieuwe jaar inzetten. Zo'n operatie is voor jullie en voor het kleine hummeltje heel zwaar maar ze zal jullie hiervoor later heel dankbaar zijn. xxx

Gepost door: nana | 22-12-06

hallo ben blij dat alles in orde is mooie kerstdagen voor u en je gezin

Gepost door: frank | 22-12-06

Aah die Rune ... ... vond ik sowieso al een schattige baby. Dat zal er nu alleen nog beter op worden, de lieverd.
... prachtige foto's op die kerstmarkt in Lokeren, ambiance verzekerd precies. Had het wel fijn gevonden om er ook bij te zijn en den Borri eens te zien.
... Luretia, ik heb je een stokje doorgestuurd, als je zin hebt, kom eens lezen en neem er aan deel als je wil.
Zoete groetjes en fijn weekend hé.

Gepost door: Breydel | 22-12-06

Ik ben blij te lezen dat alles naar wens is verlopen.
Voor de rest sluit ik mij aan bij de anderen, het ergste is voorbij.
Veel sterkte, ook voor Rune en haar Mama en Papa

Gepost door: katy | 22-12-06

Klinkt ... ... misschien nogal slijmerig, maar dat huishoudelijk werk marcheert nogal goed bij ons. Wietje werkt één week op twee, dus de week dat ze thuis is doet zij alles, maar de andere week is alles verdeeld. Ik werk in 't huishouden, maar zij zal evengoed bvb schilderen. Prachtig toch.
... aah die Rune zo'n schatje, die heeft werkelijk een zéér hoge knuffelbaarheidsfactor. Hou ons op de hoogte hé.
Zoete groetjes.

Gepost door: Breydel | 22-12-06

Hoi Lucretia! Ben nu bij Ardnas thuis aan het oppassen op haar kids! Maar ben blij te lezen dat het goed gaat met Rune! Zo'n zeer keeltje na een intubatie is gelukkig vrij normaal hè (zouden wij ook hebben0, maar als zo'n kleintje dan zo zielig huilt, zou je inderdaad zó mee willen huilen hè! Morgen zal het een stuk beter al zijn! Fijn dat je dochter mag blijven...dat is toch zeker wel gewoonte? Hiér wel hoor...hoeven die kleintjes echt niet alleen te blijven in het ziekenhuis!
En jij...kun jij nu ook weer gerust slapen vannacht? :-)))
Lieve groetjes!

Gepost door: mizzD | 22-12-06

*** Ik ben blij om te lezen dat het ergste nu toch al achter de rug is ... nu komt het herstel he en voor je het weet ben je gewend aan dat 'nieuwe' snoetje !:-)

groetjes,
Glenn

Gepost door: Glenn | 22-12-06

Moed houden he Runeke ... je doet het al goed ... !
En véél beterschap wens ik je toe ... !
Liefs, Klaverke

Gepost door: klaverke | 22-12-06

duimen! Oooh, en ik heb niet kunnen helpen duimen! Maar dan doe ik het nu dubbel en dik, dat Rune snel minder pijn mag hebben, dat ze heel rap geneest en dat iedereen haar mooie gave snoetje snel gewend zal zijn.
Goh, en zo'n kleintje afgeven om onder narcose te gaan, ik weet wat het is. Florian was zeven maanden oud toen hij moest geopereerd worden aan een grote moedervlek op zijn been (die moest weggehaald worden, kon gevaarlijk worden), en bang dat ik was! Maar achteraf ben je wel blij natuurlijk!
Amaai, die foto van Rune in haar mandje, zo prachtig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Was dat voor het Kerstkaartje? Die zal nogal te pronken staan bij de ontvangers!

Nog veel sterkte, en een Fijne Kerst gewenst!

Liefs en groetjes
Inge

Gepost door: inge | 22-12-06

HEY . GEEF RUNNE ALVAST EEN WARME KNUFFEL VAN ... IK KOM JULLIE ALVAST EEN ZALIG KERSTWEEKEND WENSEN AAN IEDEREEN .LIEFS LIEN

Gepost door: LIEN | 22-12-06

Hai! Hier ben ik nog even...weer thuis! :-) Dat zal best hè, dat het een heel ander gezichtje was geworden...maar die mooie oogjes kijken je vast nog helemaal hetzelfde aan! :-)))) En je zult in no-time gewend zijn hè aan dat schattige nieuwe toetje!
Het ergste is voorbij...nu rustig herstellen!
Lieve groetjesssssss!
ps. Lucretia...ik denk dat K. daar nu misschien niet zo gauw zal kijken, maar er zijn een paar rare bijdragen in het gastenboek op Runes site gezet...soort spam maar wel rare...heel vervelend..snel eraf halen maar hè!

Gepost door: mizzD | 23-12-06

*** Ik ben zelfs trots op Runeke!
Zo klein en toch zo sterk!
Een kleine glimlach op haar nieuwe snoetje ... ondanks de pijntjes...
En dit kleine wondertje blijft ondanks alles zichzelf !

lief groetje en knuffeltje aan Runeke

ps: thx voor je lieve reactie

Gepost door: Ellen | 23-12-06

Lieve Lucretia, door de drukte op school van de voorbije weken, heb ik niet veel blogbezoekjes gedaan. Nu lees ik dat je lief kleindochtertje geopereerd is en dat alles goed is verlopen. Ik hoop dat ze vlug helemaal hersteld is van de operatie en ik wens jou en allen die je dierbaar zijn hele fijne kerstdagen en een heel gelukkig 2007!
Lieve groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 23-12-06

...... je haalt herrinderingen bij me naar boven lucretia ik heb staan huilen toen ik met N. in het operatiekwartier was en er bij mocht blijven tot hij sliep. hij begon heel erg tegen te spartelen en mijn hart brak. ik heb doorgezet, maar had hem het liefst daar van die tafel getrokken.
maar het goede nieuws is dat jullie inprincipe een geboorte van rune terug hebben meegemaakt. en het is inderdaad even wennen hé.
maar gelukkig blijft ze hetzelfde en is alleen haar uiterlijk veranderd.
ik wens jullie een gezond en vreugdevol 2007 toe en een dikke knuffel aan rune hoor het is een hele mooie meid ook met een lipspleet!!
groetjes

Gepost door: mama van 2 | 23-12-06

Goede morgen Ben ik een paar dagen weg uit blogland en lees op een andere blog wat hier gaande was met Rune. Ja zo'n operatie voor die kleine kinderen is natuurlijk geen lachtertje maar er is één grote troost zal nu elke dag beter met haar worden.
Fijne zaterdag,groetjes

Gepost door: Etienne | 23-12-06

hey Wat goed nieuws. Ik heb de hele dag aan haar lopen denken. gelukkig is alles prima verlopen. Dat nieuwe snoetje, daar zal je wel snel aan wennen, Die guitige, prachtige blauwe oogjes, die zijn nog het zelfde, en die kunnen nu al iedereen verleiden, zal nog wat worden!
Hey, geef haar een dikke knuffel, hoor!

Gepost door: beesken | 23-12-06

Ik heb niet zoveel tijd om te bloggen vandaag maar ik wil toch snel even komen kijken hoe het met Rune gegaan is. Ook al was ze voor jullie al het mooiste meisje, nu is ze waarschijnlijk nog mooier. Mijn vriendin haar zoontje werd ook geboren met een hazelipje. Zij vond het na de operatie even erg lastig om te wennen aan zijn nieuze gezichtje...ook al was het mooier. Jullie zullen dat ongetwijfeld ook hebben. Toen Fran geopereerd werd, had zij ook zo'n last van haar keeltje. Een moederhart breekt sowieso al snel. Het is fantastisch dat de ouders tegenwoordig bij hun kindje kunnen blijven. Maar besef wel dat het voor jullie dochter zware dagen zijn zo hele dagen in een ziekenhuis. Ze zal jullie steun goed kunnen gebruiken... en ik spreek uit ervaring. Maar met zo'n mama komt alles dik in orde. Hoe lang moet Rune in 't ziekenhuis blijven? Alvast een goed herstel gewenst en probeer er ondanks alles toch een beetje prettige feestdagen van te maken!

Gepost door: Dolinneke | 23-12-06

Oef ik ben blij dat alles goed verlopen is en vandaag zal het waarschijnlijk nog veel beter gaan met Rune hé.
Geef haar een kusje van mij op dat nieuwe lieve snoetje!

Gepost door: Elly | 23-12-06

blij Hoi Lucretia,

Oh wat ben ik blij dat het allemaal goed verlopen is. Zo'n klein meisje onder het mes, eht is nooit leuk. En als je het kon overnemen van haar dan zou je dat meteen willen doen ... Ze zal nu wel snel herstellen en ik wens jou en je gezin een warme Kerst!

Groetjes patsy

Gepost door: patsy | 23-12-06

Lieve Lucrèce,
ik moet hier mijn tranen wegslikken, al is het van blijdschap dat alles goed verlopen is. Geef ze een grote knuffel van mij, ik heb gisteren zo aan dat wolkje gedacht en dat blijf ik ook doen.
(ik heb hierboven mijn emailadres eens getypt, moest je zin hebben om mij je adres door te mailen, ik zou nog iets willen opsturen)
Heel veel groetjes en geniet van elkaar.

Gepost door: Isabel | 23-12-06

:-) Fijn te lezen dat alles goed is verlopen ... Je maakte het hier weer heel mooi in elk geval ... mooie fotokes, een mooi verslagje ... ik kreeg er even de krop van in de keel. Geef Runeke een dikke knuffel van me.
Ik wil ook jou en je familie fijne kerstdagen toewensen ... Gewoon even genieten met elkaar.
Lieve groetjes

Gepost door: anneke | 23-12-06

:-) door mijn afwezigheid lees ik dat nu pas
gelukkig is alles goed verlopen en is het nu een kwestie van alles mooi te laten genezen
maar dat komt wel in orde
geef Rune maar een dikke knuffel van me
een fijne zaterdag verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 23-12-06

knuffels Ik was een paar dagen niet op blogronde en nu lees ik hier dat rune werd geopereerd , zo'n klein meiske, maar ik ben blij te lezen dat alles goed is verlopen! Ik hoop dat alles verder gunstig evolueert! Ik wens jullie nu ook nog mooie en liefdevolle kerstdagen! liefs

Gepost door: suikerbossie | 23-12-06

Lucretia, ik kan me voorstellen dat jullie hart breekt als jullie die lieve schat in de handen van de dokters moet achterlaten. Maar Rune is nog klein en zal zich later waarschijnlijk niets meer herinneren van deze moeilijke dagen. Voor jullie is het misschien even wennen. Jullie hebben nu een echt Kerstekindje.
Groetjes.

Gepost door: Piet | 23-12-06

Wat een geluk dat alles goed gegaan is. Ik zit hier zowaar mijn tranen weg te vegen.
'k wens jullie een fijne kersttijd
gelukkig, warm
en vol van tederheid

Groetjes,

Gepost door: Parelmoer | 23-12-06

Hey Lucretia gelukkig is alles voorbij, en alle dagen zal het beter gaan!
Bij gebrek morgen aan tijd :-)
Wil ik jullie nu alvast een zalig kerstfeest wensen.
Knuff van Leekske

Gepost door: leekske | 23-12-06

Heel veel beterschap voor Rune . Probeer er toch samen met uw familie fijne feestdagen van te maken.
Lieve groetjes :-)

Gepost door: Lady Rosita | 23-12-06

Lucretia In mijn gedachten was ik bij je en de kleine Rune... ik weet wat het is om uwen klein kadee even te moeten afgeven voor een operatie, al was het een peulschil tegenover dezemaar toch volledig onder narcose en dat is beangstigend. Ik ben dan ook opgelucht dat alles oke is en dat het de goede kant uitgaat. Het zal inderdaad even wennen zijn aan dat nieuwe lieve kleine snoetje, maar binnekort ben je dat gewend en zal het voor haar ook veel fijner worden. Nu wens ik je dan ook een heerlijke fijne en rustige kerst, en ook voor je familie, probeer er toch van te genieten en hopelijk kunnen we 2006 op een positieve manier afsluiten. Dikke kussen en knuffels alvast, lieve vlammekes voor iedereen!!!

Gepost door: boogiepeter | 23-12-06

Ik... kom jou en je familie fijne kerstdagen toewensen.Groetjes

Gepost door: curly | 23-12-06

Owla Ik lees het nu pas :s

Ik wens je kleindochtertje een heel spoedig herstel toe en voor jullie allen een hele fijne kerst tesamen met Rune xxx

Knufgroetjes

Gepost door: Little me | 23-12-06

... ik ben echt blij dat alles goed verlopen is. Hopelijk mag ze vlug het ziekenhuis verlaten.

Ik wens jou en je ganse familie prettige kerstdagen toe.

Gepost door: Gilles | 23-12-06

aan iedereen: dikke merci voor de mooie woorden, lieve berichtjes, de steun en het supporteren!

Rune en ik zijn net thuis, ze ligt een lekker tukkie te doen.
Ze heeft geen pijn en ligt heel tevreden met haar poppetje op haar eigen vertrouwde plekje.
Zalig om weer thuis te zijn!

groetjes!

Gepost door: mama van Rune | 23-12-06

Wel wat laat ,nu pas gelezen... Ik kom je het allerbeste wensen bij het herstel van de kleine Rune! Zo'n operatie die al zo vroeg moet gebeuren is wel niet te onderschatten. Maar dat komt allemaal vlug in orde en al de moeite wordt dubbel en drie beloond!
Sorry dat ik op je vorige reactie niet antwoordde (ben niet in goede stemming wegen fam.omstandigheden, vertel later wel)Mijn man heeft een beetje hulp van de assistentes moeten in roepen om je te herinneren, vrouwen hebben daar meer feeling voor hé! Ikzelf heb je nooit bij ons gezien, wij wonen niet bij de praktijk.
Inderdaad de wereld is klein, zoals je al zei. Ik had al eens gelezen (in oktober) dat je naar Dentex was geweest en dan dacht ik al, waar zou de link liggen? En nu weet ik het! Vele groetjes en vooral een gelukkig en gezond jaar voor je ganse familie!

Gepost door: wina | 24-12-06

Goede morgen Lucretia Heb daarnet op mijn blog gelezen dat Rune reeds terug thuis is, dus kunnen de kerstdagen niet meer stuk voor jullie.
Prettige kerst en maak er maar een paar fijne dagen van.
Groetjes

Gepost door: Etienne | 24-12-06

prettige kerstdagen en fijn dat Rune de operatie mooi doorgekomen is.

Gepost door: wens | 24-12-06

Zalig Kerstfeest. mooie ontwikkelingen bij jullie thuis zo te horen. Dikke kus aan Rune.

Gepost door: christine | 25-12-06

De commentaren zijn gesloten.