28-12-06

Rariteiten stokje ...

stokje

 2 van mijn blogvriendjes - Breydel en Lost - stuurden mij een stokje... de bedoeling is om 6 rariteiten over mezelf op te noemen ...  Z E S maar ??? Hm... hoe begin je daaraan? Ik ben al altijd een 'rare' geweest en ik vermoed dat 'anderen' heel vééééééél rariteiten van mij zouden opnoemen mochten ze hier een forum krijgen... hahaha. 'k Zal hier dus zelf maar een poging wagen en er de 6 'normaalste' rariteiten uithalen...

  1. Ik las op andere blogjes dat ze iets hadden met tellen... zelf heb ik iets met nummerplaten. Vroeger reed ik alle dagen ettelijke kilometers voor mijn werk en met wat houdt een mens zich zoal bezig tijdens het rijden? Juist, ja, nummerplaten lezen... niet normaal eigenlijk. Het is me zelfs MEERDERE keren overkomen dat ik zeker wist dat ik die nummerplaat al ergens was tegengekomen.
  2. We eten hier niet zoveel frietjes van het frietkraam maar als mijn ventje er toch gaat halen moet dat steevast met provencaalse saus zijn. In de frituur 'de grote honger'  weten ze al van buiten wat ze voor mij moeten bestellen. Sinds jaaaaaaaaaaaren heb ik nooit iets anders op mijn frietjes gegeten. Als ik thuis frietjes bak hoeft daar niet persé saus op maar van de frituur ALTIJD p*r*o*v*e*n*c*a*a*l*s*e   saus! Die saus staat niet standaard in de frituur op het aanrecht omdat die bijna nooit wordt besteld.
  3. Ook iets raars ... en dat moet dan waarschijnlijk wel echt raar zijn want ik vind het zelf raar: als ik een glas water drink kan ik dat NOOIT helemaal opdrinken. Er blijft ALTIJD een slokje water in het glas. Ik zal dat slokje nadien ook altijd weggieten alvorens ik mij een nieuw glas water inschenk.
  4. Iets heel vervelends en echt wel raar... alhoewel ik heel graag op reis vertrek haat ik het om valiezen te maken. Ik KAN DAT WERKELIJK NIET... ik ben er uren mee bezig. Zelfs al maak ik een lijstje van wat ik standaard wens mee te nemen toch ben ik er uren zoet mee. Daarbij hoort ook nog dat ik niet aan het maken van valiezen kan beginnen alvorens mijn slaapkamer eerst op te ruimen. De kamer moet netjes liggen voor ik er aan begin - de deur dicht en dan alles uit mijn kleerkast halen... en dan maar wikken en wegen.......pffffffff......telkens zeg ik tegen mezelf: "dit overkomt me volgende keer niet weer" maar ja hoor... het overkomt me WEL de volgende keer.........
  5. Als we op vakantie gaan, of het nu voor slechts 2 dagen is of het is voor 2 weken, mijn huis ZAL gepoetst worden voor ik vertrek. Ik kan mijn deur niet zomaar dichttrekken. Raar... want als ik weg ben komt er toch niemand in mijn huis... (nu moet ik zeggen dat, sinds ik ziek werd, ik daar wel iets gemakkelijker in geworden ben... gelukkig maar!)
  6. Nog iets wat met poetsen te maken heeft: het aanrecht in de keuken moet altijd opgeruimd en gepoetst zijn. Dat is iets wat ik overgehouden heb - deels aan de tijd dat ik op internaat zat (daar kwamen de nonnen elke dag controleren of we onze lavabo wel hadden gepoetst - dat moest toen nog met Vim = schuurpoeder - ze hadden zo'n minachtende manier van doen door met hun vinger in de lavabo te wrijven en die dan onder je neus te steken als je het niet goed had gedaan...) en ook wel een beetje van toen ik ging babysitten bij mijn tante. Even verklaren: thuis hadden we een wit-porseleinen wasbak in het aanrecht. Die was oud ... maar bij mijn tante hadden ze een mooie moderne dubbele inox afwasbak en telkens als ik daar alleen was begon ik die te poetsen en te laten blinken (een combinatie van Vim en azijn deed dat blinken als een spiegeltje...) Ik was echt jaloers dat wij thuis zo geen afwasbak hadden. 11 jaar was ik toen en verliefd op een afwasbak. Hahahaha...

Ik kan eigenlijk nog wel even doorgaan, maar zal jullie dat maar besparen.

Terwijl ik dit zo allemaal aan het opschrijven was dacht ik eigenlijk dat al die 'rariteitjes' de eigenheid van een persoon bepalen. Elk mens is uniek en dat is het mooie er aan vind ik.

Hm... nu moet ik dit stokje nog doorgeven aan 6 andere bloggertjes... even denken... ik weet natuurlijk niet goed wie het al allemaal heeft gehad maar zal het er maar op wagen: Elly, Isabel, Ingeborg, Den Dwarsligger (Nicole)Romina en Car(T)... ik ben benieuwd naar jullie 'rariteiten'...

Commentaren

hey L idd, jij bent uniek!! hehe
wat dat poetsen betreft voor men op reis vertrekt, tj dat ken ik ook.
voor de rest ben je niet te doen ;-) ;-).
zonnekes en liefs he.

Gepost door: Sunny-Kay | 28-12-06

Goeimorgend Inderdaad raar van dat glas water.Nog een fijne dag verder.

Gepost door: Angelique | 28-12-06

rariteit Tja, Lucretia, rariteiten zijn altijd wel ergens een uiting van vaak onbewuste gevoelens... Maar ja, zo bijvoorbeeld het huis proper maken voor vertrek in vakantie, dat gebeurt hier ook altijd en is een streling voor het oog bij thuiskomst.
Ik ben eindelijk terug in blogland actief.
Hartelijke groeten vanuit Niedersachsen.

Gepost door: Sebastian | 28-12-06

:-) rariteiten zijn het maar omdat anderen dat vinden hé
niet iedereen is gelijk zoals je zelf zegt :-)
een fijne donderdag verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 28-12-06

Hey... je nr 3 heb ik met koffie. Laat altijd bodempje in tas. Vreemd hé? grz Nana

Gepost door: nana | 28-12-06

Hallo Ik heb je stokje aangenomen, het resultaat lees en zie je op mijn blog. Lieve groeten nog en tot later.

Gepost door: Car(t) | 28-12-06

Overal rariteiten te lezen, zelfs bij mij!!
Een zeer gelukkig en gezond nieuwjaar gewenst, Lucrèce, voor jou en je familie!!!
Tot blogs.

Gepost door: Denkertje | 28-12-06

Lucretia Jaja, nog eens hier geraakt se, en flink wat moeten bijlezen!!! En je hebt je rariteiten kabinet ook open moeten trekken, ik deed het al een paar dagen geleden, ook... Tja, nummerplaten lezen, hahaah, dat ken ik, en woordjes vormen met de letters...
Jaja, dikke knuf nog en hopelijk tot iets sneller. Groetjes aan Rune, hopelijk al wat minder ongemakjes... Lieve groetjes nog!! XXX

Gepost door: boogiepeter | 28-12-06

Hahahaha ! Lucretia, punt 1 tot en met 5, die kunnen er nog door. Maar verliefd op een afwasbak ? Da's hééél raar ! Hahaha ! Niks van aantrekken, Lucretia, je bent gewoon uniek.
Groetjes.

Gepost door: Piet | 28-12-06

hallo een zeer fijne donderdag

Gepost door: frank | 28-12-06

*** Bedankt voor het stokje, ik zal proberen het één van dezer dagen op mijn blogje te zetten! :-)
Groetjes en fijne avond

Gepost door: Soulmates | 28-12-06

prettige feestdagen! Dat wens ik jpu en je familie! Een prettige einde jaar en een 2007 vol geluk en goede gezondheid!Over Rune had ik al gelezen op andere blogjes! Fijn om te lezen dat het goed gaat met haar! Dat zal al een pak van jullie hart zijn dat het goed evolueert.
Wat dat stokje betreft ik dacht dat ik alleen was met de nummerplaten lezen,maar jij doet dat ook! Om nummerplaten te onthouden maak ik woorden van de letters bv FDY Federatie van Dames Ijshocky of NSM Never Sunday Morning.... vooral dan bij kennissen en de kinderen.En dat doe ik ook :poetsen voor ik op reis ga, ik denk dan altijd als er iets gebeurt met ons en ze moeten binnen zijn ,ligt het huis toch proper... Zo zie je maar dat er op de aardbol veel kwibussen rondlopen...

Gepost door: magda | 28-12-06

Hoi Ik kom je een fijne nacht toewensen

Gepost door: Dorangbloem | 28-12-06

Leuk om te lezen ik moet ook altijd alles poetsen voor ik vertrek. Ik haat terug te komen in rommelig huis. liefs vivke

Jij hebt dat dus ook al gehad die copies, ken er nu een 5 tal. Ik heb het al een 10tall keren gehad, echt vervelend.

Gepost door: viv en de diertjes | 28-12-06

Bij ieder stokje herkent wel iemand een eigenschap van zichzelf. Hier over dat water drinken, dat heeft mijn man ook. Voor we op reis gaan ook heel het huis poetsen en netjes in orde. Ook alles uitleggen aan mijn kinderen voor als er iets gebeurt!
Lucretia omhels de kleine Rune straks voor mij als ze terug komt van het ziekenhuis! Groetjes aan allen, knuf, knuf...

Gepost door: emmy | 29-12-06

:-) een hele fijne vrijdag je toegewenst
groetjes

Gepost door: Borriquito | 29-12-06

vreemd hoeveel vrouwen er poetsen voor ze op vakantie vertrekken. Bij mij gaat het nog verder, ook op alle bedden(en dat zijn er hier veel) moeten propere lakens liggen voor ik vertrek. Ik sta er eventueel nog vroeger voor op want de oude lakens moeten eerst gewassen zijn, anders mag ik niet vertrekken!
De schatterlach van Runeke heeft mijn dag goed gemaakt, hoor! dikke merci!

Gepost door: beesken | 29-12-06

Hey Nog een fijne zonnige vrijdag gewenst!
Knuff van Leekske ook voor die kleine lieve schat Rune

Gepost door: leekske | 29-12-06

Raar? Ach wat is raar hè...iedereen heeft wel wat...en vaak heeft een ander die ook zonder dat je het weet! Ik kan ook zo m'n best doen op het roestvrij staal van m'n aanrecht....hahahahahahaa! Is toch leuk?
Ik hoop dat het nog steeds goed gaat met de kleine Rune. En als ze een jaar of 3 is, moeten jullie echt eens naar de Efteling hoor met haar...ze zal Genieten met een grote G! :-)))
Lieve groetjessssssssssss!

Gepost door: mizzD | 29-12-06

*** Een geluk dat we allemaal rariteiten bezitten he Lucretia of we waren een saai volkje :-)

Ik wens jullie allemaal een heel gezellig en knus eindejaar toe en dat 2007 een jaar mag zijn met meer voor- dan tegenspoed .

Een dik knuffeltje aan Rune en jou

Gepost door: Ellen | 29-12-06

Dank U Ook het beste voor de feesten en voor 2007 !
Ja ik ben hier nieuw, maar ook franstalig, dus ... sorry als er fouten staan .. ik zie ze niet direct !
Ben jij raar ? Neen, je bent uniek ... ik ook, de anderen ook ... Knuffel et bonne année à toi !

Gepost door: Brig | 29-12-06

Hallo Lucretia Eigenlijk zijn jouw rariteiten helemaal geen rariteiten meer want ik lees dat velen, waaronder ik ongetwijfeld ook, zichzelf herkennen in jouw "rariteitenpunten" ;o))) Dus... euh ja, rariteiten worden normale "verschijnselen" ;o))) zo eenvopudig is dat !!!

Ik wens jou en allen die je in je hartje draagt een heel mooi eindejaar en moge 2007 en superkeitof jaar voor jullie worden... de "beestjes" buiten en dus een blakende gezondheid !!! Voor jou, je zonnestraaltje Rune en allen die je dierbaar zijn...

Lieve groetjes van Lucky

Gepost door: Lucky | 29-12-06

De commentaren zijn gesloten.