01-01-07

Nieuwjaarke zoete ...

 

nieuwjaar

Gisteren en vandaag heb ik even het bloggen op een laag pitje gezet... 'k ben hier en daar wel eens langsgeweest maar morgen probeer ik - zeker bij iedereen die een reactie plaatste - een bezoekje te brengen. Het zijn zo van die dagen dat er zoveel op je afkomt dat je dan keuzes moet maken; dus heb ik even de computer op non-actief gezet.

Zondag in de loop van de namiddag overdacht ik dat het toch wel fijn zou zijn voor Marc's moeder - 90 jaar - dat ze toch ook iets feestelijks had zo op de laatste dag van het jaar. Haar 's avonds meenemen naar ons thuis was geen optie... het is zo al een druk weekend voor haar; dus dacht ik "waarschijnlijk zal ze het wel fijn vinden om nog eens zelfgebakken wafels te eten...". Heb thuis het deeg bereid, de slagroom opgeklopt, een bokaal kriekjes en een blik fruitmacedoine en ons wafelijzer meegenomen. Toen we rond vijf uur aankwamen had ze al koffie gezet en ben ik aan de slag gegaan om wafels te bakken. Ze was zo blij als een kind... het geurde er heerlijk... ze heeft wel 10 keer gezegd: "oh, het is weeral feest... ik ben 'blyde' en morgen is het terug feest..." Marc en ik genoten er van haar te zien eten; en eten dat kan ze... ze heeft zeker 6 wafels gegeten, belegd met fruit en een dikke toef slagroom.

IMG_9865IMG_9860

 

 

 

 

's Avonds - oudejaarsavond dus - hebben we het heel sober gehouden. Een bordje met ganzenleverpastei, eendenborstfilet, gebakken appeltjes, uienconfijt, toastbrood en een glaasje muskaatwijn. Rustig  en gezellig. Een filmpje bekijken... Mar Adentro (The sea inside) met Javier Bardem. 5371.thumb Fantastisch mooie indringende film... te indringend voor een oudejaarsavond. Toen K. om middernacht belde om 'nieuwjaar' te wensen lag ik net te 'snotteren'... ze begreep niet wat er scheelde... Niet echt een happy film om een happy new year mee te vieren - 'een film die het publiek tot tranen toe zal roeren.' volgens Hollywood Reporter - maar ik ben wel blij dat ik hem heb gezien.

En zo zijn we ondertussen 1 januari 2007 ! Terwijl ik dit schrijf is de dag al bijna om... de laatste minuten...

Het was druk vandaag - zeer druk - maar ik heb een heel mooie dag gehad.

 

 

 

Vanmorgen lekker beginnen kokkerellen (zie vorig postje) - K. met Rune en H. kwamen tegen de middag - ondertussen nog een bezoekje gekregen van de lieve buurman en allen tesamen hebben we een fles Champagne gekraakt... in de keuken tussen de voorbereidingen door... gezellig!

IMG_9868a

 
Rune's 1ste nieuwjaarsbrief gekregen - echt leuk en mooi gedaan! K. heeft een RUNE DOOS 'gemaakt'. Een zwarte doos met daarop een foto van Rune met een zeer mooi tekstje als nieuwjaarswens. De doos is bedoeld om 'alles' wat ik krijg van Rune in te bewaren. (foto's, tekeningen, briefjes later... ) Het leuke is dat ik dit deze week nog tegen Marc had gezegd dat ik voor Rune zo'n doos wou maken en nu heb ik die gekregen van Rune zelf. Heerlijk gevoel gaf dat...Op de doos stond de volgende tekst:

 

mag ik jou eens knuffelen?

wil je graag een zoen?

ik zou je willen kriebelen

of mag ik dit niet doen?

 

ik ga je wel iets geven

hier is mijn nieuwjaarsbrief

ik wens je een gelukkig 2007

van je kleine hartedief

dikke zoen,

Rune

  

Ja hoor Runeke, jij mag me eens knuffelen en je mag me ook eens kriebelen... ik laat het me allemaal welgevallen... jij bent een schattebout!

Om 3 uur zijn we gestart met het familiebezoek en om 21 uur zijn we terug thuis beland... een hapje hier, een hapje daar, gebak, koffie, champagne, hapjes, kaasschotel, wijn, koffie, ... pffff helemaal rond gegeten... het moet maar zo lekker niet zijn hé 'nieuwjaarke zoete'!

 

IMG_1506IMG_1532IMG_1565

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

GELUKKIG_NIEUWJAAR

Commentaren

Lucretia Een heel goed 2007 en nog veel blogplezier ,ik kom jullie een fijne week wensen , ….muzikale groeten Tilly

Gepost door: Tilly | 02-01-07

Beste wensen voor het nieuwe jaar!

Gepost door: nana | 02-01-07

Aaaah...dat is een mooi kado hè! :-) Zo'n doos om alles in te bewaren! En dan met zo'n mooi gedicht erop! Wij kennen hier die gewoonte van nieuwjaarsbrieven helemaal niet! Ik lees dat nu al op diverse blogs en vind het wel een mooi idee, zo'n gedicht! Maar wordt dat dan voorgedragen aan elkaar of zo?
Mijn neefje z'n oogjes glommen toen hij het papier van zijn kadootje afhad...ik had net mijn zwager aan de telefoon en die werd ondertussen met de doktersspullen onderhanden genomen door zoonlief! hahahahahahahahhaaa!
En nu is het 2007 en ik heb iedereen al de beste wensen gedaan, maar ik wilde jou een zo zorgeloos jaar wensen als maar mogelijk is! Geniet ervan hè!
Liefs.

Gepost door: mizzD | 02-01-07

~ Dat lees ik nu eens graag zie, mensen die de ouderen niet vergeten en wat je hebt gedaan voor haar zal ze nog daaagen met een heel goed gevoel aan jullie denken :-)

Volgens mij deden we het nog rustiger dan jullie ... boterhammen met choco ;-)

Een prachtig idee van je dochter , op die manier kun je later ( als je oud en versleten bent) lekker in die doos rommelen hihi .

Dinsdaggroetje

Gepost door: Little me | 02-01-07

Lucretia Ook jou kom ik een supernieuw gezond en fantastisch spetterende 2007 vol liefde en geluk en vooral zonder zorgen toewensen. En dat je elke dag even kan genieten van iets dat je hart ontroerd.
Drie dikke kussen en een dikke kus. En natuurlijk de vlammekes héééé

Gepost door: boogiepeter | 02-01-07

ben hier ook al een poosje niet meer geweest.... hoe is 't met Rune ondertussen??

Wat za&l ik je wensen voor 2007??? Hummmm... een kankervrij jaar dan maar??? Letterlijk én figuurlijk!!!!
lieve groet

Gepost door: Talleke | 02-01-07

Lucretia, Ik ben blij dat je hebt genoten van de jaarwisseling. Ik denk dat je het doosje dat je van Rune hebt gekregen, nog héél veel jaren zult koesteren.
Groetjes.

Gepost door: Piet | 02-01-07

Lucretia.... voor jou en je familie een geweldig "2007"!!
Vooral een goede gezondheid, want dan volgt de rest vanzelf!!

Liefs Ingeborg x

Gepost door: Ingeborg | 02-01-07

halloLucretia Kom je een spetterend 2007 toewensen voor jou en heel de familie.Dikke knuffels

Gepost door: janoke | 02-01-07

Lucretia Dat doosje en het gedichtje is waarschijnlijk een van de mooiste geschenken ooit dat je gekregen hebt.Prachtig idee van K.Nog een fijne avond verder

Gepost door: Angélique | 02-01-07

Héééé poppelepeeeee!! Wat zie ik?? Toch maar weer een kleurtje in je haar? :-)))))

Gepost door: mizzD | 02-01-07

Hahahahaa! Als ik missje ben, word jij luusje hoor! :-)))) En ik ga al járen grijs het nieuwe jaar in..elk jaar een beetje grijzer en er zit nu nog maar heel weinig peper meer tussen het zout! hahahahahhaaa! Ik vind het mooi, maar je moet er van houden natuurlijk hè!
Dag luusje! :-)))

Gepost door: mizzje | 02-01-07

Hihihihihi! Vond luusje wel leuk klinken hoor! Maar vooruit...als jij het niks vindt...hahahahhhaaa! Ik was niet écht gepikeerd hoor...het was maar een geintje! En je nieuwe haarkleur staat je prima! :-)
Afrikaans dansen hè...vergeet je fotocameraatje niet mee te nemen...ik wil dat ziennnnnnnnn! hahahahahahhahaaa!
Welterusten luusj...oh nee...Lucretia! :-)))

Gepost door: mizzD | 02-01-07

Leuk zo'n nieuwjaarsbrief van Rune..en handig zo'n doos!!! Je bent een trotse oma, Lucrèce, dat voel je zo!!
Liefs.

Gepost door: Denkertje | 02-01-07

Geen zorgen... kon het prima lezen en vond het erg interessant...zo leer ik weer eens wat bij van de Vlaamse cultuur, die hier en daar toch wel heel veel verschilt van de Hollandse! Thanx! :-)))
En dan nu ...welterustennnnnnnnnnnn!

Gepost door: mizzD | 02-01-07

Hallo, leuk je te leren kennen Ik ben Jientje van Hemelhuisje, de zus van Bientje van Huisje Weltevree. Heb je gevonden bij de reacties van Angelique. Mijn blogje bestaat nog maar pas, maar ik heb ook gemerkt dat het goed is om zo dingen van je af te schrijven. Leuke dingen, ontroerende dingen, whatever, de reacties die je krijgt geven je vleugeltjes...
Heb gezien dat je ook graag kookt, want het ziet er allemaal heel lekker uit hoor! En voor de bomma van 90 jaar hoeven het geen oesters en champagne te zijn, die mensen zijn het meest blyde met eenvoudige dingen. IK wens je verder een goed herstel, en zal een linkje maken naar jou, wabt ik kom zeker vaker langs ! Veel liefs

Gepost door: jientje | 03-01-07

ah bij die film wil ik dan ook eens snotteren. Ik kan dat ook nooit laten. Vroeger probeerde ik dat nog te verbergen, maar tegenwoordig laat ik, samen met mijn dochters de traantjes rijkelijk vloeien.

Gepost door: beesken | 03-01-07

:-) Eerst en vooral de beste wensen voor 2007.Zo te zien heb jij een leuk weekend achter de rug...en wat is Rune een schattig kindje zeg!!Groetjes en nog een fijne dag verder

Gepost door: curly | 03-01-07

Hoi luusje! :-) Je hebt bijna m'n hele reaktievenster volgeschreven gisteren hahahahahahahhaaa!
Maar ik heb die link over die nieuwjaarsbrieven eens opgezocht en het was bijzonder interessant om te lezen hoor! Bij ons bestaat dat helemaal niet (meer)iets soortgelijks wordt nog wel met vader- en moederdag gedaan, maar ook niet overal! Vlaanderen is dan toch net weer anders dan Holland hè! :-)
Lieve groetjessssssssssss!

Gepost door: mizzje | 03-01-07

;-) ontroerend en mooi begonnen,
houden zo!
liefs en zonnekes

Gepost door: Sunny-Kay | 03-01-07

Hier ben ik dan eindelijk eens weer. Ik kreeg deze morgen nog een mooi kaartje van een vriendin ;-))
Tof dat geschenk van Rune aan jou echt origineel.
Nog een flinke dame de mama van Marc.
Groetjes aan allen?

Gepost door: emmy | 03-01-07

Hallo was leuke eerste nacht. Seg, wanneer gaan we nog eens met ons klikske eens iets gaan drinken? Vond het tof. Zal een beesken vragen om eens af te spreken met jullie.

Groetjes, G.

Gepost door: Lost | 03-01-07

Hahaha goede reactie...in het zwart dan zal het wel een zwartje zijn ;-))

Gepost door: emmy | 03-01-07

dank voor je bezoekje! Ook mijn complimenten voor je blog hier!
en mijn beste wensen ook!
Ik lees dat u heel wat doorstaan hebt en toch een moedige vrouw bent.
Ook over uw kleindochtertje las ik en ik wens haar dan ook een schitterende toekomst toe.
De reisverslagen vind ik heel fijn.

Gepost door: Petcat | 04-01-07

Voor ... ... wanneer een wafelenbak voor 't grote publiek van bloggers, hahahahahahaha.
... nog een vrie madammeke uw schoonmama.
... dat voorgerechtje vond ik dan weer iets minder.
Zoete groetjes en fijne avond nog verder.

Gepost door: Breydel | 04-01-07

super! een pracht van een nieuwjaarsgeschenk! mooi gedaan!
prettig 2007!

Gepost door: ann | 04-01-07

Lucretia Kom je nog een rustige avond toewensen. Dikke knuf en veel vlammekes.

Gepost door: boogiepeter | 04-01-07

Kom het toch niet laten even te komen lezen. Je eerste NY brief, tof zeg, liefs vivke

Gepost door: viv en de diertjes | 05-01-07

reactie op reactie sinds ik in ziekekas ben, loopt geen dag hetzelfde. ben onrustig, soms te weinig energie soms te veel en dat nadenken over een nieuwe baan als je 50 bent maakt me niet altijd vrolijk. De black-outs zijn nog niet volledig weg. Ben off nog ingeschreven op het werk want hij wil me geen ontslag geven...maar ga er zeker niet terug werken. liefs vivke

Gepost door: viv en de diertjes | 05-01-07

Hello fijn allemaal een Rune doos mijn blog is verdwenen en dus maak een nieuwe.
ik kon blijkbaar niet dezelfde url nemen.
een beetje anders dus. groetjes !

Gepost door: christine | 05-01-07

Hello fijn allemaal een Rune doos mijn blog is verdwenen en dus maak een nieuwe.
ik kon blijkbaar niet dezelfde url nemen.
een beetje anders dus. groetjes !

Gepost door: christine | 05-01-07

De donderdag... is compleet aan me voorbijgegaan...ik kon niet bloggen! hahahahahahhaa! Maar de dagen zitten er nu wel weer in hoor...het is vandaag za...uuhhmmm vrijdag! hahahahahhahahahaaaa!
Lieve groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 05-01-07

Niet aan het poetsen... maar aan het posten hahahahaaa! Een stukje van mijn criminele inslag blootgelegd...oeiiii! Als ik nu maar niet in ieder achting daal! :-)))))))) Poetsen zeggen wij trouwens ook niet veel...gewoon schoonmaken of het huishouden doen wordt hier meer gezegd! Kuisen zeggen we hier altijd met een Vlaamse tongval, want dat kennen we inderdaad niet, maar we weten hoe jullie het uitspreken en vinden dat zo leuk klinken hahahahahahaaa!
Aha...je hebt lekker gezwommen? Ik ga volgende week woensdag weer...het was nu twee weken schoolvakanties en dan is er geen (dames)zwemmen op woensdagavond, dus dan kunnen we niet! Maar ik mis het dan wel hoor...vind het heerlijk!
Lieve groetjesssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 05-01-07

Hallo Lucretia Jij hebt het duidelijk naar je zin gehad de voorbije dagen...fijn toch om je jaar zo positief te kunnen inzetten !!! Jij bent ook een gelikkige oma, en Rune heeft dat heel goed aangevoeld ;o) ... volgens mij zal je aan één doos nooit genoeg hebben !!!

Lieve groetjes en een heel fijn week-end je toegewenst... Lucky

Gepost door: Lucky | 05-01-07

hallo! Ik kom jullie een héél fijn weekend wensen!
Lieve groeten!

Gepost door: suikerbossie | 05-01-07

Vriendelijke groetjes en fijn weekend

Gepost door: emmy | 05-01-07

De commentaren zijn gesloten.