12-01-07

Sportief weekje ...

Afrikaanse dans... ik heb het geweten... hondsmoe was ik de dagen erna. Gelukkig dat mijn conditie de laatste maanden toch wat is verbeterd anders had ik dat niet aangekund. 'k Moet zeggen dat ik het wat onderschat heb... het zijn niet alleen de heup- en bekkenbewegingen maar ook nog eens het continue 'springend-dansen...' Dinsdag ga ik nog 1 keer; kwestie van de startreeks af te maken en voor de Afrikaanse hapjes die ons beloofd zijn natuurlijk (hahaha) maar ik schrijf me niet in voor een cursus van 10 lessen. Daniël Yaya mag nog zo schoon in mijn ogen kijken en hij mag nog zo'n schoon Tom-Boonenbroekske aantrekken (hé A'ke...!!) ...

No way...

Geef mij maar het zwembad om een paar baantjes in te trekken of zoals vandaag een uurtje badminton...

samp8f24b64b5d7c8d6aMet 4 van de 6 vrouwen die het Eu'Rekaproject volgden in het UZ Gent zijn we vandaag naar Brugge getrokken. F'ske. onze 'lieve' sportleraar - ja, ja, F'ske, we vinden je lief maar ook: streng maar rechtvaardig - wel F'ske geeft in Brugge de omnisportlessen voor Rekanto en we hadden afgesproken om daar eens te gaan sporten... Ze zullen het daar geweten hebben: 4 tetterkonten van 'Gent' die Brugge op stelten kwamen zetten... Het was precies de fanclub van F'ske... We hebben een uur gesport maar het heeft ook een uur geduurd eer ze ons daar buiten kregen.

Heb er van genoten... 4 vrouwen die borstkanker 'meemaken' (hebben is zo'n raar woord vind ik...heb je borstkanker of heb je het gehad...?), die elkaar tot voor 4 maanden niet kenden maar die door het lot en de sport 'verenigd' zijn en daardoor elkaar misschien toch wel iets meer aanvoelen dan andere vrouwen... die ondanks wat ze meemaken/meemaakten toch nog zoveel plezier kunnen maken... héwel ik heb er deugd van.

Volgende week starten we met Nordic Walking  (klik eens op de link !!) - een vervolgprogramma van het Eu'Rekaproject. Het kadert weerom in een studie van het UZ Gent rond kanker en vermoeidheid en het is de bedoeling dat we 3 tot 6 maanden deelnemen. Dus vanaf volgende week wandelbottienekes aan, sticks in de hand en stappen maar… Ben benieuwd!

weekendfrog12

Commentaren

Je hebt helemaal gelijk!! Alsmaar klagen over borsten die niet perfect zijn en dan al die vrouwen met borstkanker...tjonge, ik voel me wat op m'n nummer gezet, maar TERECHT hoor!!!! Als ze maar gezond zijn, da's toch wel het ALLERbelangrijkste hè!
Oeps Nordic Walking...niet aan mij besteed! Je ziet steeds vaker mensen met van die stokken achter zich aan slepend...volgens mij absoluut niet zoals het echt hoort, maar schijnbaar verval je gauw in dat 'gesleep' en dat is bij de wat massalere wandeltochten enorm irritant, want je struikelt dan vaak over andermans stokken! Ik loop ook wel met een stokje, maar die houd ik netjes rechtop naast mij (anders heb ik er ook geen nut van) en bovendien kijk ik altijd uit dat niemand er last van heeft! Ben benieuwd wat jij ervan vindt hoor...doe je best! :-)))
Lieve groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 12-01-07

tja alleen al om het kleine rode korte broekje van P., onze dansleraar, zou ik mijn heuppijn vergeten en toch maar weer gaan jazzdansen. Jammer genoeg werd hem van hogerhand verboden om zijn "gatspannerke" nog te dragen. De vrouwkes konden zich niet meer concentreren op de les. Alle ogen waren maar op één "ding" gericht. Ik kan je verzekeren, ik stond altijd achter hem en als hij dan voor je neus een diepe buiging maakt kan je er moeilijk naast kijken. Mijn buigingen gingen plots niet meer zo diep want ik kon niet anders dan voor mij kijken, mijn ogen werden er als het ware naar getrokken! Hield er nog nekpijn aan over ook. :-)

Gepost door: beesken | 12-01-07

zo dichtbij Hey Lucretia

Jij zat lekker dichtbij ... fijn dat je zo genoten hebt. Je zal je weekend kunnen gebruiken om wat uit te rusten.

Amuseer je nog.
Groetjes patsy

Gepost door: patsy | 12-01-07

Ja ja...80% van de spieren... als je het goed doet hè, dus je armen goed gebruiken om je stokken stevig neer te zetten elke keer...maar dat doen de meesten na een paar kilometertjes niet meer, dan slepen ze die dingen gewoon achter zich aan en dan kun je net zo goed gewoon lekker wandelen en je armen op en neer zwaaien hoor! Sowieso lekker... wandelen! :-))) Op ultrablogger.skynetblogs.be staat een Belgische wandelkalender heb ik pas ontdekt, moet de kaart er eens bij gaan pakken om uit te vissen waar al die dorpjes liggen, want in België eens een tochtje lopen lijkt me ook wel leuk! (moet het natuurlijk niet te ver van de grens zijn haha!)
Welterusten Lucrèce!
ps. het heeft voor mij niks met ideaalbeeld te maken hoor, meer met praktisch, zware borsten leveren meer problemen op dan de meeste mensen denken!

Gepost door: mizzD | 12-01-07

eindelijk... ...kom ik hier ook eens langs. Ik zie af en toe eens je reactie staan bij medebloggers die ik aandoe. Ben ook nog niet zo lang bezig. Maar door Patsy ben ik met een blogje gestart.
Moet niet leuk geweest zijn om van de dokter te horen dat je borstkanker had.
Mijn schoonmoeder is vorig jaar ook een borst kwijt door die verdomde ziekte. Ze heeft al 3 keer kanker in haar lichaam moeten bestrijden...
Je optimisme straalt uit je foto's en teksten!
je hebt er een lezeres bij en ik denk dat ik je blogje eens zal laten lezen door mijn schoonmoeder. Ik maak een linkje op mijn blog dan moet ik het niet altijd via via doen
heel veel liefs
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 12-01-07

Lucretia wens je morgen een gezellig dagje, liefs vivke

schreef nog in een vorige berichtje, dat het dansen niet te onderschatten is :-)) Maar wel heel leuk.

Gepost door: viv en de diertjes | 12-01-07

;-) Ik kom je een fijn weekend toewensen.En geniet van al de mooie dingen die op je afkomen

Gepost door: Angélique | 13-01-07

helaba enorm tof te lezen
dat je ondanks !!de moed
toch nog vind om te dansen en wandelen.
Bewonderenswaardig hoor!
zonnekes op zaterdag!

Gepost door: Sunny-Kay | 13-01-07

Dat dansen, ik denk niet dat ik het al zou kunnen.
Schokken zijn nog steeds pijnlijk.
En van dat nordic walking, zou ik ook niet veel terecht brengen, na een tijdje vrees ik dat die stokken te zwaar worden.
Het is bewonderenswaardig dat jij dat precies allemaal zo eenvoudig vindt.
Veel plezier.
Groetjes

Gepost door: Katy | 13-01-07

Nordic Walking Geniet ervan. Hier in Niedrsachsen is het erg populair, maar weinigen hanteren er de juiste techniek en houding voor. Geniet ervan

hartelijke groetjes vanuit Niedersachsen

Gepost door: Sebastian | 13-01-07

Maar Lucretia... je laat die arme dansleraar met z'n spannend broekske zomaar in de steek ? Erg hoor ! (LOL)
Maar je hebt gelijk, zolang je maar geniet van het sporten en er plezier aan beleefd.
Groetjes.

Gepost door: Piet | 13-01-07

)) Fijne zondag gewenst Lucretia...

Groetjes

Gepost door: marc | 14-01-07

*** Amai...zo sportief...wou dat ik daar wat meer tijd voor had, maar met 4kids is da nie zo simpel, alhoewel da het lijkt alsof ik hier thuis soms de marathon loop..Toch heel veel plezier met het dansen en Nordic Walking.
Nog een fijne zondag en groetekes ;-)

Gepost door: Nicky | 14-01-07

Hoe ... ... is het verdorie toch mogelijk, gaan ze zogenaamd het bekken wat lossmijten, maar het hoofddoel is naar de dansleraar zijn kont staan loeren, man-man-man toch, hahahahahahahaha !
... maar ik kan me het plezier en de lachsalvo's levendig inbeelden.
... ik zou naar dergelijke muziek niet dagelijks zelfs niet wekelijks luisteren, maar die festivals hebben wel een enorme sfeer. We zijn zo bvb al 2 keer naar Couleur Café geweest. Ik zou het Antilaans festival ook wel eens willen zien, maar da's verdomme ver hé.
Zoete groetjes en fijne zondag nog verder.

Gepost door: Breydel | 14-01-07

Ik heb enorm veel respect voor je Lucretia !

lieve groet

Gepost door: Ellen | 14-01-07

:-) nog een fijne zondag verder Lucretia
groetjes

Gepost door: Borriquito | 14-01-07

Hallo Lucretia.... fijn om te horen dat je volop actief bezig blijft en je jezelf precies wat beter voelt....allesinds op fysiek vlak hé!
Veel liefs en geniet van je leven....dat doen wij ook!
Ingeborg x

Gepost door: Ingeborg | 14-01-07

ok ik stuur de foto's zo snel mogelijk door. Zitten er nog een paar goei tussen waar jij beslist ook een geweldig verhaal rond kan schrijven. En goed, zal geen selectie maken, ik stuur ze allemaal!

Gepost door: beesken | 14-01-07

Mijn moder doet sinds kort ook aan Nordic Walking en is zeer enthousiast. Veel succes dus. waar blijft het verslagje van je uitstapje naar Gent? En fotootjes willen we zien!!!! ;-) Groetjes

Gepost door: Dolinneke | 15-01-07

:-) een fijne maandag Lucretia
groetjes

Gepost door: Borriquito | 15-01-07

nou nordic walking lijkt me echt wel tof! je moet het wél onder de knie hebben hè, 't is niet gewoon maar wat wandelen, maar een complete work-out, echt pure cardiotraining is het. 'k Zou het ook wel willen doen, de dag dat ze hier eens iets organiseren, wil ik het ook proberen .... top hoor, zo sportief, chapeau!

Gepost door: Blah | 15-01-07

Hallo Ik wens je een fijne start van deze nieuwe week en succes met nordic walking knap en sportief van je Lucretia
Groetjes Ninne

Gepost door: Ninne | 15-01-07

die vermoeidheid is een van de meest ambetante dingen die blijven naslepen...
Veel succes met nordic walk eh!!!
Groetjes

Gepost door: Lizy | 15-01-07

De commentaren zijn gesloten.