21-02-07

La Boqueria, Mercat de Sant Josep ...

De eerste dag in Barcelona was een dag van een beetje kuieren van de Plaça Catalunya naar Port Vell... laat ons zeggen: Las Ramblas verkennen. Op deze lange avenue staan prachtige huizen maar daar kom ik later nog op terug. Wat me altijd enorm aantrekt is de prachtige overdekte marktplaats 'La Boqueria', de grootste & misschien wel de mooiste overdekte markt v. Europa. Vergeet ook niet omhoog te kijken naar de gietijzeren overkapping uit de 19de eeuw mocht je hier ooit komen...  Wat ik hier zo prachtig vind is hun onuitputtelijke fantasie van het schikken van het fruit, groenten, ja zelfs van hun 'eigenaardige vleeswaren...'. Het is een zeer kleurrijk festijn en telkens amuseer ik me hier met het maken van ontelbare foto's. Tussen de prachtige uitgestalde waren vind je hier en daar wel een stalletje waar je kan verpozen bij een kopje koffie en een tapas of een zoetigheidje... De sfeer druipt er van af en je kan me echt niet straffen om er 2-3 keer langs te lopen... Hieronder enkele beelden...

23:17 Gepost door Lucretia in Reizen | Permalink | Commentaren (16) | Tags: barcelona, la boqueria, mercat de sant josep |  Facebook

Commentaren

PRACHTIG! :-) Mooie foto's!!!! Ik vond de bloemenmarkt van Funchal op Madeira ook zo mooi...jammer genoeg had ik toen nog geen digitaal cameraatje! :-)
Btw...vond de schapekopjes er smakelijker uitzien dan die bokkenkloten ernaast hoor! Maar ik ben zélf dan ook een schapekopje hè! whahahahhahahahaahahaaa!
Welterustennnnnnnnnnnnnn!

Gepost door: mizzD | 22-02-07

wauw!! Geurig en kleurig verteld met
een warmte die zo van de fotos afstrallt ;-))
lieve zonnekes op donderdag!

Gepost door: Sunny-Kay | 22-02-07

Hahahahahhahaaaa! Niks te stiekem hoor...ik stond daar gewoon voor m'n eigen raam zo af en toe een fotootje te nemen...die mannen waren zó 'druk'...die zagen niks of niemand om zich heen! hahahahahahahaa!
En dat liedje kan ik aardig volgen hoor.
Bokkenkloten....hhhmmm dat sausje trekt me toch ook niet aan! whahahahahahhahahahaaa!
Lieve groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 22-02-07

wauw! fantastische foto's!! ik heb het meer voor griekenland dan voor spanje maar barcelona staat als citytrip wél op mijn verlanglijstje.

Gepost door: Blah | 22-02-07

Blij dat je weer terug bent, Lucretia.

Gepost door: Dolinneke | 22-02-07

dag lieve Lucretia Ik geniet van de mooie kleurrijke foto's! Heel mooi hoor, wil daar ook nog eens naartoe. En eigenlijk zo vlug mogelijk. Ik mis de zon hier wel in het hoge noorden. Hoewel... Noorwegen heeft ook zijn charmes hoor, we moeten hier nog veel ontdekken.
veel liefs
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 22-02-07

Een klein verschilletje... tussen die foto's bij mij en hier bij jou....bij jóu staan de kl*ten er wél op! hahahahhahahahahhahahahahahaa!

Gepost door: mizzD | 22-02-07

Daar zou ik een halve dag in rondlopen denk ik, alles wat met eten en drinken te maken heeft krijgt mijn belangstelling hoor. Maar zo'n foto's van vreemde vleeswaren kan je hier in Antwerpen in de criée ook nemen hoor, daar is ook zo één beenhouwer die echt alles verkoopt !! Die KL mss niet, zal eens moeten gaan zien !!!!

Gepost door: jientje | 22-02-07

Ben stiekem wel een beetje jaloers hoor...
Mijn man gaat binnenkort ook naar Barcelona en ik kan niet mee...
Jammer, maar mijn tijd komt misschien nog wel.

Gepost door: Margo | 22-02-07

Ik ooooook! Voor mij hoeft niet alles in beeld hoor hahahahahaa! Vind die wormvormige aanhangsels meestal het minst mooie onderdeel...zien er altijd wat l*llig uit! hahahahahahhahahhhaaaa!
Ja hoor...die jientje...doet ze net alsof ze dat dan niet alláng gezien zou hebben, of er in Antwerpen ook kl*ten verkocht worden of niet....! woehahahahahahahahahahahahahahahhaaaaa!
Doeidoeiiiiiiiiiiiiii!
ps. echt zó blij dat je weer blogt! :-)

Gepost door: mizzD | 22-02-07

Ik denk... dat het hunkencensuur van skynet is...die teller van Kay hangt ook al een uur op 2! :-)))))

Gepost door: mizzD | 22-02-07

*SLIK* Stuur jij me 37 hunken...uuuhhhmmm nog even afgezien van het feit, dat vriendlief hier daar niet blij mee zal zijn....ik word ook al een dagje ouder hoor Lucretia!!!!!!


(36 is méér dan genoeg!) :-)))))))))))))))))))))

Gepost door: mizzD | 22-02-07

Oei ik krijg geen foto's te zien, maar ik kom morgen dan wel eens terug! Je mag mij gerust mailen hoor met die planning, het lijkt mij heerlijk daar eens te vertoeven. Wel een vraagje, noch mijn vriend, noch ik spreken een woord Spaans. Is dat een probleem? Groetjes!

Gepost door: Isabel | 22-02-07

Verdikke... dan weet je meteen waarom ik al met één stokje loop...! woehahahahahhahahahahahaa!

Gepost door: mizzD | 22-02-07

Oef! Ik denk dat ik te váák van houding verander! hahahahhahahhahahhahahaaa!
En het is gekheid hè....ik ben zo trouw als een hond...een straathond! whahahahhahahahahahhaahhhahahaahahahaaaaa!!!

Gepost door: mizzD | 22-02-07

Ha, nu is het gelukt!!! Mooie foto's zeg, ze doen mij wel een beetje aan de markten in Marseille denken...
Wel, we zijn nog aan het twijfelen of we naar Barcelona zullen gaan, het zou oftewel voor eind juni, begin augustus of ergens in september zijn. Tips wanneer we het best zouden gaan? Het andere alternatief is... Berlijn! We zitten dus te twijfelen hiertussen, maar moest ik natuurlijk al een goede planning voor Barcelona hebben, dan krijgt die bestemming zeker een stemmetje extra! Mijn vriend wil eigenlijk gewoon eens samen een vliegvakantie doen en bestemming mocht ik kiezen (gemakkelijk hé!). Groetjes en ik ga nu wat lezen! Slaapwel straks en dankjewel voor de tips.

Gepost door: Isabel | 22-02-07

De commentaren zijn gesloten.