18-03-07

Pink Ribbon Week ... kijk vanavond op VITAYA om 22 u

vitayaDeze week startte op woensdag, 13 maart, de 'Pink Ribbon' week op Vitaya. Vitaya neemt wat vrouwen aanbelangt graag ter harte. Zij willen hun steentje bijdragen aan het initiatief van 'Pink Ribbon' en de strijd tegen borstkanker.

Vanavond is er o.a. de film:

The Gift 18/03 - 20.25 uur 

Wanneer Lynn Ransom te horen krijgt dat haar overwonnen borstkanker zich heeft uitgezaaid, stort haar wereld in. Ook voor haar man David Ransom, haar dochtertje Amy en haar vader is dit een zware klap. Lynn’s moeder had ook borstkanker en verloor de strijd. Ze wil niet dat Amy pijnlijke herinneringen overhoudt aan haar eventuele sterven. Daarom beslist ze om het zelf allemaal in de hand te nemen.
Ze is vastberaden om haar familie voor te bereiden op haar dood en om het einde van haar leven niet door haar ziekte te laten controleren.

en

BcancerA4Medisch Dossier: Pink Ribbon® Special 18/03/07 - 22.00 uur

Medisch Dossier staat deze week volledig in het thema van borstkanker. Monica Moritz praat ongegeneerd met vrouwen over hun borsten en hun ziekte. Zo ontrafelt ze de belangrijkste misverstanden rond borstkanker. Ze praat over seks na een borstamputatie. Twee op de drie vrouwen krijgt namelijk seksuele problemen eens ze een borst minder hebben. Maar ze bekijkt ook de badpakkenmode voor vrouwen met een borst minder.
En wat na een borstmastectomie? Loop je aan één kant plat door het leven? Prop je een beha vol met watten of kies je voor een borstprothese? Tegenwoordig willen steeds meer vrouwen een borstreconstructie. En dat is dan niet steeds de siliconenvulling. Er zijn ook operatietechnieken waarbij er op de billen wat af gaat, en op de borst wat bij komt.

Wie goed kijkt zal zien dat ik vandaag in deze uitzending zit. Er werd mij een paar weken geleden gevraagd of ik wou meewerken rond een stukje over 'gelaatsverzorging, wellness en make-up' bij borstkankerpatiënten.

Jenny Haaze, de dame die voor het VLK op de onco-afdelingen in de ziekenhuizen schoonheidstips ('Look good, feel better') geeft voor mensen met kanker en die ook meewerkte aan Eu'reka (revalidatieproject voor kankerpatiënten in  het UZ Gent) bezorgde mij een heel fijne namiddag.

Eerst kreeg ik advies en tips rond het reinigen en verzorgen van de huid. Zowel kanker als de behandelingen ervan veroorzaken soms reacties, die weinig esthetisch of behoorlijk hinderlijk kunnen zijn. Een droge huid, uitdroging van de ogen, enzomeer komen frequent voor en men weet niet altijd goed hoe de huid dan het best wordt behandeld.

Daarna kreeg ik een anti-stressmasker opgelegd (pure verwennerij... zalig) en als laatste kreeg ik een aangepaste make-up.

Ik merkte helemaal niet dat er een cameraman aanwezig was; ik was heel relax....

Zelf heb ik de opnames nog niet gezien en ben wel een beetje benieuwd.

Eind deze maand komt het nieuwe nummer van MILO uit (nr 3 - aprilnummer). Daarin zal een reportage staan met als titel: 'gesprekken in een wachtzaal'. Ook dit onderwerp gaat over borstkanker... Samen met Hilde en Kathy zaten we een namiddagje bij journaliste Kathleen Vereecken. Zij loodste ons doorheen een reeks vragen en met z'n drieën probeerden we ieder op zijn manier de antwoorden 'in te vullen'... elk van ons vertelde hoe we bepaalde dingen beleefden tijdens die moeilijke periode.

Ook voor mij is het nu afwachten tot het nummer bij de dagbladhandel ligt.

Commentaren

*** Vitaya toont regelmatig mooie films en interessante programma's heb ik de indruk. Mama, kijkt dan ook vaak naar deze zender. Vindt het jammer dat ik (door één of andere reden) deze post niet meer heb op mijn tv op m'n kamer..

Groetjes en slaapwel!

Gepost door: Soulmates | 18-03-07

Heb gisteren niet gekeken (ben een grote fan van de serie 24) maar heb het wel opgenomen. Ga straks zeker kijken. Vrijdag werd de film Lipstick uitgezonden, mooi, echt de moeite. Wordt ongetwijfeld deze week nog een paar keer herhaald.
Ben benieuwd naar je verhaal in Milo!

Gepost door: Elly | 19-03-07

Hallo Ik heb het programma gemist , maar ga het in het oog houden ze geven daar toch herhalingen van uitzendingen ,ik hoop de ze deze dan nog ééns uitzenden , Milo ga ik vast kopen als die uitkomt .
groettjes en een fijne start van deze week Lucretia

Gepost door: Ninne | 19-03-07

Ik heb het oog gemist... maar ik zal ongetwijfeld wel een van de herhalingen zien. Ik ben ook eens benieuwd. wat vond je er zelf van?

Gepost door: Dolinneke | 19-03-07

HIHI ik heb nu een bekende-Vlaming-mama ;)

Gepost door: Kim | 19-03-07

Dag Lucretia, De film heb ik gemist (es gaan zien of die op dvd uit is), ook het interview heb ik gemist...
De herhaling zal ik wel proberen te volgen.
Zo'n "Look good, feel better"-sessie heb ik ook meegedaan. Ik vond het super! Samen met andere dames je even laten verwennen... aan de tips heb ik ook heel wat gehad. Sommige doe ik nu nog hoor!
Groetjes, Veerle

Gepost door: Veerle | 19-03-07

moedig en BV Lucrece het was en is al een tijdje dat ik niet meer reageer maar nietemin kom ik nog wel eens naar je ervaring met borstkanker kijken. Mijn nichtje is ondertussen haar andere borst kwijt in plaats van dat alles achter de rug was zoals ik u had meegedeeld maar niets was minder waar. Ik heb je wel gezien op het grote scherm zondagavond. Vandaag is ons lief meisje uit school van ons heen gegaan ze heeft de strijd opgegeven.
Ik zal ook een aandenken op mijn blogje zetten.
Knuffel en tot eens. Ik heb mij de boek van pink Ribbon aangeschaft en mijn boom is geplant zondag in Moorslede maar wegens familiefeest kon ik er niet bij zijn maar nu zondag aanstaande ga ik naar mijn boom op zoek want ze zijn getekend met onze naam.
Knuffel
yvette uit Kuurne

Gepost door: yvette uit kuurne | 21-03-07

De commentaren zijn gesloten.