19-03-07

Herhalingen Medisch dossier: 'Pink Ribbon Special'...

Voor diegenen die de uitzending Medisch dossier: 'Pink Ribbon Special' over borstkanker van gisterenavond op Vitaya niet hebben gezien, wil ik even doorgeven dat er heruitzendingen zijn voorzien op :

Dinsdag, 20 Maart, 07:55
Woensdag, 21 Maart, 12:50
Donderdag, 22 Maart, 23:50
Vrijdag, 23 Maart, 15:55
Zaterdag, 24 Maart, 06:05

In de 50 minuten durende reportage worden een aantal vrouwen - waaronder Journaliste Frieda Joris - aan het woord gelaten over hun 'ervaring' met borstkanker en wordt er een vrij goed beeld gegeven over borstreconstructie met eigen weefsel. Prof. Dr. Ph.Blondeel (plastisch chirurg), Prod. Dr. H. Depypere Gynaecoloog) en Dr. H. Denys (Oncologe) becommentariëren het geheel met duidelijke informatie.

Doorheen de reportage zitten stukjes verweven over o.a. het kiezen van aangepaste lingerie en badpakken; het kiezen van een pruik of hoofddeksel bij haarverlies, gelaatsverzorging-wellness-make-up, enz. (De gelaatsverzorging die ik kreeg en die gefilmd werd voor dit programma werd gedaan door Jenny Haaze-Claeys in het kader van 'Look good, feel better' - een project van de VLK rond verzorging en make-up bij kankerpatiënten).

Zeker kijken dus op één van bovenvermelde dagen!

Ontroerd was ik vooral door het getuigenis van Serge. Mannen die borstkanker krijgen is voor velen onder ons nog onbekend en ik was blij dat er in dit programma ook aandacht aan werd besteed.
Als je goed keek kon je op Serge's T-shirt 'Circle 66°' zien staan. Circle 66° is de expeditie in Groenland waar ik naar verwees in mijn postje van 9 maart. (klik hier) Als ik het goed voorheb heeft Serge de voorbereidingen voor deze expeditie er ondertussen opzitten en mogelijks vertrekt hij in mei-juni samen met 5 vrouwen met een borstkankerverleden naar Groenland. Ter hoogte van de poolcirkel trekken zij van de west- naar de oostkust. De teamleden op tourski's, de bagage op hondensledes. De tocht over de ijskap is ter hoogte van de 66e noorderbreedtegraad en duurt 22 dagen.

Met de expeditie willen zij laten zien dat 'kanker niet het einde betekent' en vragen zij aandacht voor mannen die borstkanker kunnen krijgen.

UPDATE : via Emmy kreeg ik het het herhalingsschema van bovenvermeld programma op Vitaya... (waarvoor dank Emmy, want het stond niet correct aangegeven in mijn TV-blad!)

Commentaren

hoi Ik heb belangstellend je postjes gelezen.
Mss kan ik de heruitzending dan wel zien
want gisteren is me dat niet gleukt!
die expeditie vraagt een enorme voorbereiding
maar het blijft een mooi initiatief
voor diegenen die het nodig hebben.
Zonnekes en see u

Gepost door: Sunny-Kay | 19-03-07

thanks voor de info (tv tips) gisteravond zat ik vroeg in mijn bed (voor een keer) en heb het nog niet gezien;; prettige week !
groetjes!

Gepost door: christine | 19-03-07

Hallo Lucretia best dat je het laat weten ik kijk bijna nooit TV. Nu zag ik bij vitaya dat ze dat nog heruit zenden. Hier zie je het. Het is donderdag anders wel laat hé.
Pink Ribbon Special

Medisch Dossier staat deze week volledig in het thema van borstkanker. Monica Moritz praat ongegeneerd met vrouwen over hun borsten en hun ziekte. Zo ontrafelt ze de belangrijkste misverstanden rond borstkanker. Ze praat over seks na een borstamputatie. Twee op de drie vrouwen krijgt namelijk seksuele problemen eens ze een borst minder hebben. Maar ze bekijkt ook de badpakkenmode voor vrouwen met een borst minder.En wat na een borstmastectomie? Loop je aan één kant plat door het leven? Prop je een beha vol met watten of kies je voor een borstprothese? Tegenwoordig willen steeds meer vrouwen een borstreconstructie. En dat is dan niet steeds de siliconenvulling. Er zijn ook operatietechnieken waarbij er op de billen wat af gaat, en op de borst wat bij komt.

Bezoek de Pink Ribbon minisite!


Meer over "Medisch Dossier"


Heruitzendingen zijn voorzien op:

Dinsdag, 20 Maart, 07:55
Woensdag, 21 Maart, 12:50
Donderdag, 22 Maart, 23:50
Vrijdag, 23 Maart, 15:55
Zaterdag, 24 Maart, 06:05

Hier zal ik wel een gepast momentje vinden.
Groetjes en verder is alles wel met ons.

Gepost door: emmy | 19-03-07

hazo? In dit schema van emmy vind ik ook nog wel een momentje dat me past. En komt Serge aan het woord? Sjonge dan moet ik zéker kijken :D Mijn buurman :D

Gepost door: Blah | 19-03-07

:) je gaat toch ff moeten wachten tot vanavond om 't antwoord op de zoekfoto te kennen :D:D
Als ik Serge zie (dikwijls in de fitness) zal ik het hem zéker zeggen :D

Gepost door: Blah | 19-03-07

Tja... ik kan dat niet ontvangen, Vitaya! Maar goed dat je je medebloggers hier even op wijst...er zullen er nu zeker gaan kijken die het gemist hadden!
Alles goed met jou Lucretia?
Fijne dag verder nog hè!
Lieve groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 19-03-07

Hahahahaha! We hebben gelijktijdig bij elkaar gereageerd! :-)
Maar het gaat dus goed met jou...lekker rustig dagje? Easy and relaxed? Goed zo!
See you!

Gepost door: mizzD | 19-03-07

Ben eens komen zien of je het aangepast hebt. Foei van mij om me te bemoeien, maar hier was het toch nuttig hé. Je weet anders wel dat ik niet gewoon ben om mij op te dringen.
groetjes en tot later

Gepost door: emmy | 19-03-07

Hoi Lucrèce, Een leuke avond gewenst.
Liefs

Gepost door: Ilona | 19-03-07

Te laat... zondagavond is voor mij TV-EEN avond maar na Flikken na even aan het zappen geweest en wat zag ik, jou op TV. Gelukkig zijn er nog heruitzending en ik ga zeker eentje ervan bekijken. Mijn moeder heeft onlangs een borstsparende operatie gehad en ik volg sinds kort alles wat met borstkanker te maken heeft.

Gepost door: Margo | 19-03-07

Lucretia Nog een heel fijne maandag avond en vooral een heel fijne week
ik volg die programma´s ook hoor we zijn de week van de pink ribbon …..muzikale groeten

Gepost door: Tilly | 19-03-07

Lucretia ga morgen kijken thx, liefs vivke

Gepost door: viv | 19-03-07

hey Ik heb het programma toevallig gezien tijdens een slapeloze nacht van zondag op maandag. Wist niet dat jij een movie!star was! Ik probeer in ieder geval nog de herhaling te zien want ik miste het eerste deel. Dikke knuffel van Beesken, he!

Gepost door: beesken | 20-03-07

Hoi lucretia, Thuis met keel- en oorontsteking... deze middag kan ik nu eindelijk de herhaling bekijken op Vitaya. Heb gisteren de Pink Ribbon gekocht, dus ik heb lectuur om te lezen in de zetel.
Ik heb de Circl 66° een link gegeven!
Groetjes

Gepost door: Veke | 21-03-07

Heb ondertussen gekeken. Proficiat Lucrèce, je hebt dat heel goed gedaan! Enne, je zag er stralend uit.

Gepost door: Elly | 21-03-07

Lucrèce,
ik kom je een stralende lentedag toewensen!
Groetjes,
Isabel

Gepost door: Isabel | 21-03-07

nu we een sateliet hebben Zal ik dat programma zeker bekijken.
veel liefs
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 21-03-07

weet je... ...toen ik daarstraks mijn reactie had geplaatst heb ik direkt de televisie op vitaya gezet en heb ik de uitzending bekeken. Echt een interessant programma!!! En jij, op televisie. Deed toch een beetje raar. We schrijven af en toe een reactie bij iemand en weten niet wie het echt is. Nu heb ik al een mooi beeld kunnen vormen van jou.
Héél veel liefs
a3eindje
p.s. echt bedankt voor de inlichting.

Gepost door: a3eindje | 21-03-07

nice to meet you Ik ben al regelmatig komen lezen, maar dit is mijn eerste reactie. Ik ben ook een van die vele vrouwen met borstkanker. Wil je me je emailadres sturen? Mogelijk kunnen we dan eens virtueel babbelen.
Heb het programma nog niet gezien, maar zal dat zeker nog doen!
lieve groetjes van ook zo'n fiere grootmoeder

Gepost door: annemie | 21-03-07

Lucretia Ik kom snel eens piepen .
Eens alles goed bijlezen.
Ik ga zeker kijken naar die uitzending
Mag ik je dan ook een fijne avond toewensen .
Voor morgend een fijne do,derdag en hopelijk een droge dag.
Lieve groetjes

Gepost door: Angélique | 21-03-07

"kop" Je hebt een hoofd hé :-)))
En het is inderdaad een goed gemaakt programma, duidelijk en veel informatie. Geen sensatie maar hoe het in het echt is! Het heeft me veel geleerd. Je weet, mijn schoonmoeder is ook een borst kwijt door kanker, dus zie ik het ook een beetje van dichtbij. Toch is het niet hetzelfde als dat je het zelf zou hebben maar ik probeer veel te begrijpen van het 'hoe' en 'wat'...
Wat ik enorm ingrijpend vond was die jonge vrouw die naar de kapper ging om een pruik aan te meten en haar haren te laten knippen. Dat moet voor jouw en vele lotgenoten toch een van de moeilijkste momenten zijn die je als vrouw zijnde door moet...
nogmaals dankjewel voor je blog en je informatie erover!!! Ik heb er toch iets aan, echt waar.
Heel veel liefs vanuit een zonnige Noorwegen, hopelijk is het bij jullie even zonnig als hier
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 22-03-07

Hallo Ik ga vast deze avond naar de herhaling van het programma kijken en ik heb net Milo gekocht Lucrèce prachtig sta je erin Nu ga ik heel het verhaal uit de wachtkamer lezen
Groetjes Ninne, ik zag dat je ook bent ingeschreven voor de blogawards vrijdag ik Antwerpen dan zie ik misschien wel daar

Gepost door: Ninne | 22-03-07

proficiat Hoi Lucritia, chapau voor je bijdrage aan de vitaya reeks over borstkanker. Het is toch fijn om te zien hoe borstkanker uit de taboe aan't komen is en dat je daar een bijdrage kunt aan doen. Proficiat, het was zeer knap gedaan. Ik bewonder jouw ook met je mooie opbouw van je blogje maatje. Je hebt ook altijd zoveel te vertellen, Ik denk dat jij echt een borstkankermaatje bent voor iedereen. Houden zo, groetjes andrea

Gepost door: andrea | 22-03-07

Ik ga morgen namiddag zeker kijken! Morgen namiddag heb ik verlof en dan ga ik zeker naar de uitzending kijken. Bedankt voor de info.

Gepost door: Monique | 22-03-07

*** Mooi artikel ook in Milo!

Gepost door: nana | 23-03-07

Lucretia, Samen met m'n vrouw heb ik gisteravond de reportage bekeken. Het was boeiend en interessant en heeft ons weer tot nadenken gestemd. En zo hebben we jou ook een tikkeltje beter leren kennen.
Veel groetjes.

Gepost door: Piet | 23-03-07

Zonder iets van te weten heb ik daarnet gekeken naar Vitaya en het eerste wat in me opkwam is dat niet die dame van de foto van Beesken ik zal straks eens gaan vragen of dat kan... En ja hoor jij bent het!! Waarvoor proficiat!

Grtjs Vicky xxx

Gepost door: Vicky | 23-03-07

Hallo Lucretia Ik heb gekeken naar de heruitzending vandaag , ik heb mijn moeder en mijn zuster die ook borstkanker heeft gezegt dat ze eens moesten kijken . Helaas is het voor mijn zuster niet gemakkelijk want ze heeft al veel afgezien . Wij proberen haar zoveel als we kunnen haar te helpen maar dat is niet altijd gemakkelijk he maar we begrijpen haar . Het was leerrijk we zijn blij dat we gekeken hebben bedankt .

Nog veel sterkte en een prettige weekend .
Vele groetjes uit Kuurne

Gepost door: Dorine | 23-03-07

o! ik was nog juist op tijd! In feite moeten we je danken dat je daar zo openhartig over vertelt en op je blog zoveel informatie geeft! Ik bewonder je.

Gepost door: magda | 23-03-07

:-) ben ook weer op pad in blogland
ga ik morgen zeker eens naar kijken zie
groetjes

Gepost door: Borriquito | 23-03-07

Lucretia Een goede avond, maak er vooral een heel fijn weekend van …..muzikale groeten Tilly

Gepost door: Tilly | 23-03-07

Hé meid! Nog steeds rust aan het houden? Of krijg je nu al sterallures? hahahahahahhahahhaaa!
Take care hè!
Lieve groetjessssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 23-03-07

Pink ribbon. Ik heb gekeken,en nu heb ik je ook gezien,je was al mooi voor die poespas op je snuitje hoor,maar het kan toch ook zo,n deugd doen,daarom maak maar geregeld terug een afspraak en maak van de nood een deugd!!!

Gepost door: Ma Elly | 23-03-07

De commentaren zijn gesloten.