25-03-07

Houd de dief ...

Kopie van 32401_zoomVrijdag... gauw even boodschappen doen in de Colruyt... Zoon H. wil voor zijn verjaardag tracteren met een dessertenbuffet op de Universiteit en heeft me gevraagd om een paar zaken voor hem mee te brengen. Ik neem m'n superhandige koeltas mee - opgevouwen neemt ze bijna geen plaats in en er kan heel wat in. Handig hebbeding...

Begeleid van mijn winkelwagen stap ik gezwind de Colruyt binnen; niet veel volk ... gelukkig... want op zaterdag is de winkel overvol en moet je oppassen dat je geen kindertjes omverrijdt of tegen oma's aanbotst en moeten je zenuwen bestand zijn tegen Colruytfiles tussen de rekken en aan de kassa's.

Even langs het chocoladerek voor chocoladegallets; 'lange vingers' voor in de tiramisu mag ik ook niet vergeten; oh ja... melk moet ik ook hebben. Even racen langs de melkjes en de vla'tjes... tussendoor neem ik telkens m'n koeltas onder m'n arm - kwestie dat die niet meegegraaid wordt uit mijn karretje... maar even ben ik onoplettend; of nee... ik denk: " laat die maar in het karretje terwijl je melk neemt; 't is handiger en wie neemt nou zoiets mee...!!??". En daar... ja daar bij die gedachte had ik moeten stilstaan en mij onmiddellijk omdraaien en snel m'n koeltasje terug onder m'n armen nemen maar neen... ik neem rustig de melk - ik neem ook nog de verkeerde - ik moet geen literflessen hebben maar halvelitertjes en zo ben ik enkele seconden langer bezig met terugzetten en opnieuw nemen... ik draai mij om en wat zie ik? Of wat zie ik niet? Juist... koeltasje weg... riebedebie... door ene piekedief met heel lange vingers uit mijn karretje gegraaid.

Nu ben ik niet zo'n materialist dat ik zo'n koeltas echt niet kan missen maar als iemand nou echt m'n koeltas hebben wou, kon die dat dan niet gewoon even vragen?

Even was ik een paar seconden uit m'n lood geslagen maar met rasse schreden spurtte ik richting kassa's... daar moest die onverlaat zeker passeren. De kassaman vroeg me vriendelijk of ik iets vragen moest. Hij zag het vast in m'n ogen dat ik 'radeloos' was... en ikke: "kan u even in alle karretjes kijken die langs de kassa passeren of er geen zilvergrijze koeltas-met-opdruk-OETKER-en-roodomrand in iemand zijn karretje ligt aub?" "Die is namelijk van karretje verwisseld - ze heeft blijkbaar voetjes gekregen".
2 seconden later crosste ik opnieuw alle rekken door speurend naar mijn handig-hebbeding: langs de melk, via de chocolade, richting koelafdeling, opnieuw richting vleeswaren en daar vraag ik nogmaals aan een vriendelijke Colruytmeneer of ie geen koeltas-met-voetjes heeft gezien. De meneer zou me helpen speuren tussen de rekken en nogmaals richting kassa's gaan (EN HET DAAR NOGMAALS HARDOP GAAN VRAGEN...) en ja hoor na enkele minuten komt de jongeman me breedlachs m'n gegeerde tasje terugbezorgen in de koelafdeling.

Normaal is het daar koud in de koelafdeling, maar m'n hart maakte een sprongetje en ik kreeg het er helemaal warm van. ' t Zou ook kunnen dat ik een warmteopwelling (hotflash) kreeg door de Arimidex... 'k weet het niet... Is me om het even... maar ik was wel superblij met de 'vondeling'!

De Colruytmeneer vond de koeltas terug 'WEGGEGOOID IN HET KOEKJESREK'! Het zal de piekedief te warm onder zijn (of haar) voeten geworden zijn...

c10_houd_de_diefEn weten jullie wat ik in de koelafdeling zag? Net voor ik m'n koeltasje terugkreeg zag ik een oudere dame een heel dik pak plastiekzakjes losscheuren (waar fruit of groenten in wordt verpakt...) en die heel stiekem onderaan in haar tas wegbergen. Ik denk niet dat het de bedoeling was om 20 zakjes appels/peren of iets dergelijks te kopen maar die zakjes kon ze thuis wel gebruiken voor haar toiletemmertje ... Ongelooflijk...

Als kind heb ik geleerd: 'eerlijk duurt het langst' maar ik was toen nog zo naïef te geloven dat iedereen eerlijk is.

23:29 Gepost door Lucretia in Actualiteit | Permalink | Commentaren (12) | Tags: dief, koeltas, colruyt |  Facebook

Commentaren

Het is echt niet te geloven hè! Dat tasje zag er zeker uit als een soort van handtas...die dief heeft vast gedacht dat je portemonnee erin zat...toen ie zag dat dit niet zo was...húp...tussen de koekjes! Mijn zus had eens na het zwemmen even haar zwemtas in mijn auto laten liggen...wilden we naar huis gaan...ja hoor...ruitje ingeslagen en tas weg! Zat alleen een natte handdoek en positiebadpak in! Eerst was er de schrik, daarna het gedoe van een nieuwe ruit en aangifte moeten doen...daarna hebben we bijna over de grond liggen rollen van het lachen, omdat we ons het gezicht van de dief voorstelden met dat natte badpak in zijn handen!!! :-)))))
Lieve groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 25-03-07

:-) misschien heeft mizzD hier wel gelijk en was dat de bedoeling om zo je geld te ontvreemden
je weet het niet hé :-)
je moet in ieder geval heel erg opletten tegenwoordig
groetjes

Gepost door: Borriquito | 25-03-07

Hallo Lucretia, eindelijk weer tijd om bij te lezen en 'k heb hier veel bijgeleerd! Wat een straf verhaal! Ik denk dat de dief of dievegge (!!) het op je portemonnaie gemunt had en misschien dacht ze dat die er wel kon inzitten.
Nu geheel iets anders: Morgen begint mijn man aan zijn laatste werkweek. Hij kijkt er naar uit, al is het met gemengde gevoelens...Zo zie je maar, aan alles komt een eind hé!
Groetjes!

Gepost door: wina | 26-03-07

tja eerlijkduurt het langst is ook één van mijn favoriete uitspraken. jammer genoeg blijken er veel mensen te zijn die er anders over denken. Gelukkig heb je je handige koeltas toch terug. Volgende keer moet ik er wel aan denken want ik laat die altijd vol vertrouwen in mijn winkelkarretje liggen tijdens het bestuderen van de etiketten om het beste prijs-kwaliteit proiduct uit te kiezen.

Gepost door: beesken | 26-03-07

Tja, tegenwoordig moet je alles met kettingen aan je lijf binden of je bent het kwijt!! Het geloop is dikwijls het ergste hé, ben ooit eens mijn portemonnee gestolen geweest, er zat gelukkig niks meer in! Maar pas, rijbewijs... pff, en dan maar je tijd passeren in het politiebureau om aangifte te doen!!
Maar je hebt je koeltasje terug, dat is het voornaamste!!

Gepost door: Jientje | 26-03-07

mensen zijn tegenwoordig met alles gediend! Gelukkig heb je dat hier niet in Noorwegen. Echt waar, dat is hier niet te zien. Ze zijn daar niet in geïnteresseerd in andermans dingen! Zelfs als je iets laat vallen dan lopen ze er straal voorbij... Noren zijn op zichzelf. Moest je weten wat er hier soms te zien is op speelpleintjes en op andere plaatsen. Gloednieuwe jassen, speelgoed, fietsen,... dat alles laten ze gewoon achter en het kan er weken later nog liggen. Niemand grist het mee als het niet van hen is.
Gelukkig heb jij je tas terug, goed van je om het winkelpersoneel ook op de hoogte te stellen aan de kassa en in de winkel zelf. De dief moet het gehoord hebben ;-)
veel liefs
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 26-03-07

Ik ben ook zo goedgelovig te denken dat iederen zo eerlijk is als ik. Ik ben dan ook al een paar keer diep geschrokken van andere mensen. Maar laat het niet aan je hart komen, geniet van het zonnetje en tot blogs.

Gepost door: Dolinneke | 26-03-07

Je had pech... vanochtend vroeg stond Blah er nog zonder wit balkje op...maar omdat ze vorige keer in een postje bij haarzelf ook zo'n censuur-balkje had gebruikt om wat intiemere lichaamsdelen af te dekken, leek het me wel leuk om dat nu ook te doen! hahahahahhahaahaaaaa! En geloof me...ze ziet er GEWELDIG uit zonder balkje!!! hahahahahaa!
Doeidoeiiiii!
ps. het moet toch niet gekker worden...pikken ze nu ook al je net getypte teksten??? :P

Gepost door: mizzD | 26-03-07

Lucretia Ik kom jou een fijne maandag wensen , en vooral een heel fijne week ,zondag geen blogronde kunnen maken sorry.
Gisteren naar een cd voorstelling geweest in Nederland van William.
Het komt allemaal op mijn blog en ook de foto´s van hun optreden in de fotogalerij zo vlug mogelijk .
Dus bij deze ….muzikale groeten Tilly

Gepost door: Tilly | 26-03-07

HAllo Straf hé dat mensen zich laten kennen om zo iets te doen ,precies of zo een zak kost fortuinen , als ze dan toch wat willen stelen ,moeten ze mar doen zoals dit weekend een casino leegstelen :-)
Groetjes en een fijne maandag Lucretia
Ninne

Gepost door: Ninne | 26-03-07

Jammergenoeg zeer herkenbare verhalen, al een paar keer zien stelen in de delhaize hier. Ik heb eveneens een hekel aan mensen die verpakkingen opentrekken (bv chips), dat snel opeten en dan weggooien (= regelmatig in de Auchan). Maar ja, ik zou meteen een knalrood hoofd krijgen! Ik ben blij voor je dat het goed afgelopen is!

Gepost door: Isabel | 26-03-07

Tja niet leuk omdat zo iets echt gebeurt, wel leuk omdat je het tasje zo terugvondt en superleuk omdat ik leest als een trein... geweldig :)

Gepost door: adem | 05-04-07

De commentaren zijn gesloten.