07-04-07

Knuffel ...

Lieve P.,

We ontmoeten elkaar heel toevallig op de startavond van de ‘PINK RIBBON-week’ in Antwerpen en we gaven elkaar spontaan een knuffel. Een knuffel… we kenden elkaar niet persoonlijk maar we maken wel hetzelfde mee; we behoren tot dezelfde ‘club’ en dat schept een band.

Die avond raasden allerlei gevoelens door mij heen; die avond, de  Pink Ribbon-avond was emotievol… Zo was er ook K. die spontaan naar me toekwam… ook haar had ik voordien nooit ontmoet maar we volgen elkaars blog… toen zij daar plots voor mij stond heb ik haar ook de beloofde knuffel gegeven. Live… Ik schreef het heel dikwijls bij een berichtje dat ik achterliet op haar blog (als ik voelde dat K het moeilijk had...) en ik vond het super dat ik haar die nu in het echt kon geven. We hebben het af en toe eens nodig om eens een steuntje – een knuffel – een oppepper te krijgen maar ik geniet er evenveel van dit aan anderen te kunnen geven …

Op het moment dat ik vernam dat jij HET ook had, voelde ik mij treurig… de zoveelste vrouw in een lange rij… nog een stuk jonger dan ik…

Ik weet nog dat ik zei: “oh nee, niet zij. Niet P. Zo’n sterke vrouw.” Maar dit hield geen steek natuurlijk. HET heeft niets te maken met sterk zijn; HET kan elk van ons overkomen. HET houdt nergens rekening mee. Eén op negen vrouwen krijgen borstkanker - Russische roulette vind ik dat... je weet nooit of èn wanneer HET je zal treffen.

Die knuffel die ik jou toen gaf in Antwerpen, wou ik je al geven van op het moment dat ik het ontstellende nieuws vernam en het heeft me zo geraakt dat ik dit dan ook werkelijk heb kunnen doen. Ik wil je ook feliciteren voor de manier waarop je er naar buiten toe mee omgaat… zonder poeha… zonder veel woorden maar wel met de juiste. ‘k Hoop oprecht dat het je verder heel goed gaat en mochten we elkaar ooit nog eens tegen het lijf lopen dan wil ik er samen een glas bubbels op drinken. Een glas op de toekomst; een glas op onze andere ‘IK’.

 

Prev-Laat%20naar%20je%20borsten%20kijken2007Gisterenavond keek ik naar de startshow van KOM OP TEGEN KANKER en eigenlijk had ik daar ook willen zitten om concreet iets te doen; nu zat ik bovenop mijn keukentafel ‘vastgenageld’ voor de tv – niet de normale plaats om televisie te kijken is het niet? - met een krop in m’n keel door al de getuigenissen en ik kon op dat moment niets doen om mijn steentje bij te dragen…ik had eigenlijk een beetje mijn ‘verkoopstalent’ willen gebruiken en fondsen helpen winnen voor de oh zo nodige begeleiding van Vrouwen met Borstkanker. Want u en ik en anderen met ons weten meer dan ooit dat alle hulp welkom is bij deze strijd. Trouwens, wat een superbedrag hé gisteren: 621.455 Euro! Hopelijk wordt het recordbedrag van 2005 overschreden dit jaar. Toen was het 10.090.308 Euro.

 

P., ik weet dat je af en toe hier komt lezen; vermits ik geen contactadres heb wou ik je dit 'briefje' op die manier toesturen...

Ik wens jou en iedereen een fijn Paasweekend – geniet er van – Carpe Diem.


(Pink Ribbon was in 1992 een initiatief van Evelyn Lauder, schoondochter van cosmeticagigante Estée Lauder. Toendertijd stond borstkankeronderzoek nog in zijn kinderschoenen. Nu is het roze lintje bekend in 40 landen, staat borstkanker wereldwijd op de agenda en zijn er Pink Ribbon magazines in Amerika, Australië, Groot-Brittannië en Nederland

Om dit initatief door te trekken naar Vlaanderen en hier borstkankerpreventie en sensibilisering onder de aandacht te brengen, lanceerde Sanoma Magazines, met steun van tal van partners, op 15 maart 2007 de eerste Vlaamse Pink Ribbon, een magazine waarvan de opbrengst integraal naar Kom Op Tegen Kanker gaat.)

coverlang

Commentaren

Mag ik je een prettig weekend toewensen én een dikke knuffel.
Groetjes

Gepost door: Katy | 07-04-07

Nog een aangenaam Paasweekend. Ik als man kan er niet over meespreken,maar ik weet een ding,elkaar steunen om die moeilijke periode door te komen is van groot belang.
De geldelijke steun was gisteren hartverwarmend en broodnodig.
Bij deze nog een gezellig lang weekend.
Zalig Pasen.
Muzikale groetjes.
DJ-BO

Gepost door: DJ-BO | 07-04-07

Hallo Lucrèce, Een zalige en vrolijke Pasen gewenst.

Gepost door: Ilona | 07-04-07

Zalig Pasen Lucretia Met graagte geef ik uw schitterende blog een linkje.

Gepost door: gidsjoris | 07-04-07

*** Fijne paasdagen!

Gepost door: nana | 07-04-07

goed hee zoveel geld ik wens je toch fijne paasdagen

Gepost door: frank | 07-04-07

Hallo Lucrèse, een zalig paasfeest gewenst!
Groetjes.
Mireille.

Gepost door: Mireille | 07-04-07

Lucretia het was een geslaagde avond. Klopt wat je daar schrijft, het kan ons allen overkomen..liefs vivke

Gepost door: viv | 08-04-07

ontroerend Hey Lucretia

Heel ontroerend vond ik de getuigenissen van de kom op tegen kankershow! Met een krop in de keel zat ik ze 1 voor 1 met veel bewondering te aanhoren .. en wat mij vooral opviel was dat ze zich sterk hielden voor de ... kinderen.
Ik wens jou vandaag een fijne paasdag toe en laat Rune maar genieten van haar eerste Paasfeest.

Groetjes

Gepost door: patsy | 08-04-07

*** Ik heb ook zitten kijken naar de show. Die getuigenissen waren zeer pakkend.. De 'interviewster' kreeg zelfs de tranen in de ogen wanneer die vrouw die mail voorlas.. Gelukkig zijn er altijd nog mensen die steun bieden hé.

Groetjes en vrolijk paasfeest!

Gepost door: Romina | 08-04-07

Lieve Lucretia Ik kom je nog een fijne Paaszondag wensen. Ik versta dat je er graag bij had willen zijn op de kom-op-tegen-kankershow, maar weet dat je al heel veel doet met dit blogje hier!!!
heel veel liefs
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 08-04-07

Lucretia Ik ben hier nog eens binnengewipt om even bij te lezen ,kwestie om nu wat bij te blijven.

Ook kom ik jouw een fijne avond toe wensen.
Lieve groetjes

Gepost door: Angélique | 08-04-07

ontroerend.... eigenlijk kwam ik jou een zonnige 2de paasdagwensen,maar ik zou je eigenlijk veel meer willen toewensen....
De show hebben we ook weer met veel interesse gevolgd,en het is bewonderenswaardig om te zien welke hechte band en welke enorme steun jullie voor elkaar zijn. Ik denk dat zulke tv avonden alle mensen, zowel zieken of gezonden, dichter bij elkaar brengen . En ook dat is positief
Lieve groetjes

Gepost door: wina | 09-04-07

mooi ook je eigen brief is een mooie ontroerende getuigenis. Niet alleen geldelijke teun maar ook de "knuffels" zijn broodnoodzakelijk.
Ik voeg hierbij mijn dikke knuffel !

Gepost door: alnie | 09-04-07

:-) hoe mooi geschreven Lucretia, 'k word er stil van
van harte een dikke proficiat met je verjaardag vandaag
maak er een heel fijne en aangename dag van
groetjes

Gepost door: Borriquito | 09-04-07

ik wordt hier stil van ik kwam je even een gelukkige verjaardag wensen ;-)

lieve maangroetjes en een dikke knuffel

Gepost door: Lunita | 09-04-07

Ik kom je een heel PRETTIGE VERJAARDAG wensen Lucretia. Geniet ervan!
Groetjes

Gepost door: emmy | 09-04-07

Lucretia Proficiat met jouw verjaardag vandaag.
Laat je maar goed verwennen vandaag.
Lieve groetjes

Gepost door: Angélique | 09-04-07

kom je een fijne verjaardag wensen .nog een fijne dag

Gepost door: frank | 09-04-07

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Lucrèce. En niet live maar wel heel heel erg gemeend, een dikke knuffel.

Gepost door: Elly | 09-04-07

Lucretia, Ik kom je vandaag een stralende
verjaardag wensen!
Groetjes en een dikke verjaardagsknuffel

Gepost door: emiel | 09-04-07

CARPE DIEM zeker vandaag ... GELUKKIGE VERJAARDAG!!!!!!!!!

Gepost door: gidsjoris | 09-04-07

Ook van mij een gelukkige verjaardag.
Groetjes

Gepost door: Katy | 09-04-07

=^..^= Wat lees ik?? Ben jij jarig vandaag???

Van harte gefeliciteerd dan
XXX

Gepost door: Talleke | 09-04-07

reactie op mijn styling Beste,
Jammer dat je mijn naam gebruikt in een tekst waar ik geen weet van heb.
Graag had ik dit liever niet gehad.

Vriendelijke groeten,
Harald

Gepost door: harald | 09-04-07

.... haha ik geloof dat ik nog net optijd binnen spring. gelukkige verjaardag.

groetjes

Gepost door: gezinvan4 | 09-04-07

De commentaren zijn gesloten.