09-04-07

The day of no return ...

The Day of no return…

 

jarigVandaag 51 jaar geworden… er is geen weg terug… maar geen probleem. Ik heb trouwens nooit een probleem gemaakt van mijn leeftijd.

Eigenlijk was ik blij dat ik 51 kon worden… vorig jaar zat ik in volle chemoperiode toen ik mijn 50ste verjaardag vierde. Vele mensen voelen zich ongelukkig eenmaal ze de 50 zien naderen; het is zo’n magisch getal is het niet?

 

Vorig jaar – ondanks alle ellende – voelde ik mij die dag gelukkig. Ik keek hoopvol naar de toekomst. Het enige waar ik toen een probleem van maakte was dat mijn geplande feest moest worden afgeblazen. ‘k Had er al zo lang naar uitgekeken; de zaal was gehuurd en ik wou er terug een themafeest van maken maar die kanker gooide roet in het eten.

Nadien heb ik gezegd dat ik na de behandelingen en net voor ik 51 jaar zou worden, dat ik dan mijn 50ste verjaardag zou vieren. Een groot feest met alle vrienden en iedereen die me gesteund heeft het voorbije jaar… Men is immers toch een gans jaar 50, is het niet? … maar door allerlei omstandigheden is dat ook niet gelukt.

 

Vanmorgen werd ik dus eigenlijk met een beetje tegenzin wakker. Wat ik mezelf had beloofd heb ik dus niet waargemaakt, maar ik meen aan mijn ventje’s reactie te hebben gezien dat hij nog wat in petto heeft…’k moet blijkbaar nog even geduld hebben; niks vragen dus – niet te nieuwsgierig worden heb ik begrepen. Dus ik laat het maar op me af komen.

 

‘k Kreeg trouwens een heel mooi cadeau van hem vandaag: een cursus Spaans ‘Tell me more’ – de 3 delen. Hij heeft blijkbaar gehoord, toen we vorige week in Madrid waren, dat ik mijn manneke kan staan in het Spaans. Tenminste: ik kan me behelpen… Ik heb ooit 1  jaar Spaans gevolgd… maar dat is me niet voldoende. Ik wil meer in ‘volzinnen’ kunnen spreken; meer tijden kennen en niet zoals ik nu doe, enkel in de tegenwoordige tijd spreken. Dus vanaf nu: regelmatig proberen studeren en mijn brein terug aanscherpen.

 

A’ke kwam me vandaag ook opzoeken. Daar was ik zeer blij mee… ze weet hoe ik me voel. We hebben samen met m’n ventje, buiten in het zonnetje, genoten van een glaasje champagne en ‘bubbelend’ geklonken op ons ‘nieuw’ leven. ‘k Ben niet zo’n alcoholdrinker maar ‘bubbels’ kan ik niet aan mij laten voorbijgaan.

 

SachertorteVerder was het de ganse dag rustig. Ik had gisteren, op Pasen, reeds enkele familieleden gezien. M’n vader kwam smullen van de zelfgebakken Sachertorte  (door mij gebakken hé, niet door m'n vader...) en K., V. en Rune kwamen ook verjaardagskussen geven. Later op de avond nog een flesje Champagne gekraakt met broerlief en schoonzus en met hen samen gezellig ‘gekaastafeld’.

Ik heb genoten van een heerlijke dag en, echt waar, niks gevoeld dat ik een jaartje ouder werd. In mijn hoofd voel ik mij 30 maar mijn lieve lijf laat mij af en toe wel eens voelen dat ik mis ben!!

Voor al diegenen die mij een gelukkige verjaardag kwamen wensen vandaag: een dikke knuffel terug en ik drink er nog gauw eentje op jullie gezondheid! Proost.

 

champagne2-1

Commentaren

Ik ben te laat... maar , je blijft ook nog een heel jaar 51, dus van harte proficiat Lucretia! Geniet van iedere dag, geniet van je familie en je vele vrienden en mocht je , je nog hééél lang"30" blijven voelen!
Lieve groetjes

Gepost door: wina | 10-04-07

Beter laat dan nooit... ... een hele jele gelukkige verjaardag!!!

Gepost door: Cancer Chick | 10-04-07

Je blijft het hele jaar nog 51 en een reden vinden om te feesten is er altijd hé?
Een hele dokke proficiat hoor, knuffelxx
Ik word er zelf ook vijftig dit jaar,dus ik kan me voorstellen wat je erbij gevoeld hebt. Ik ben ook benieuwd wat het leven voor mij nog in petto heeft? Hopelijk ook feesten in oktober...

Gepost door: Jientje | 10-04-07

Alsnog een dikke proficiat met je verjaardag!

Gepost door: nana | 10-04-07

Prettige verderzetting van de week. Lucretia,
Het paasweekend is voorbij,
de batterijtjes weer opgeladen,
we kunnen er weer met volle moed tegenaan.
Met veel genoegen kan ik je melden
dat we vanaf morgen " woensdag 11 april "
wekelijks om 21 uur " POPCORN CITY " te gast hebben.
Lekker terug in de tijd met prachtige nummertjes.
Duimen dat alles naar wens verloopt.
Maak er een gezellige week van en
veel succes bij alles wat je doet.
Muzikale groetjes.
DJ-BO

Gepost door: DJ-BO | 10-04-07

Nog een fijne verjaardag toegewenst en ik bent maar net zo jong of oud als je jezelf voelt, of niet???

Gepost door: Margo | 10-04-07

OOOOOOOOOOOHHHHH!!! TE LAAT!!! :-( Een hele dag ook nog! Nou ja...alsnog mijn allerhartelijkste gelukwensen aan jou, de jongste 51-jarige die ik ken! :-) Met drie dikke Hollandse verjaardagszoenen erbij! XXX Hoop dat de afgelopen dagen heel feestelijk waren...maar dat zal wel met een eigen gebakken Sachertorte...MJAMMMMMMMMMMMM!! Die heb ik zelf ook eens gebakken...ja ja! En hij smaakte nog goed ook! :-)))))
Ik neem nog een glaasje champie en proost op jouw nieuwe levensjaar...dat het een hele mooie mag worden!
CHEERS LUCRÈCE !
Liefs.

Gepost door: mizzD | 10-04-07

Lucretia, Ook van mij een hele dikke proficiat met je 51 ste verjaardag !
En zoals je zegt : niet te nieuwsgierig worden. Dat mag je nooit doen als je jarig bent.
Ik hoop voor jou dat dat spetterend feest er toch nog komt.
Heel veel groetjes.

Gepost door: Piet | 10-04-07

gefeliciteerd Hey Hey Lucretia
Van harte gefeliciteerd met je 51ste verjaardag en nog heel veel vrolijke jaren erbij met al je dierbaren. Nu op naar de 80, daar ga ik in ieder geval wel voor. Toen ik 50 jaar ( in 2002) werd, zijn we met de kinderen een week naar Parijs geweest. Dat jaar werden veel vrienden 50 en elke keer hadden we een groot feest, met liedjes en een Sara of Abrahampop. Ik had toen echt geen zin in nog zo'n feestje en zijn we in Parijs ondergedoken. We hadden met zijn viertjes een prachtige week. Mijn zoon ( toen 11jaar)riep de hele dag : Wat is dit een leuk verjaardagfeestje. Toen ik 51 jaar werd zou ik een groot tuinfeest geven, maar toen werd mijn Lief erg ziek en even later kreeg ik de diagnose kanker. Dus dat jaar ging het feest ook niet door. In 2005 heb ik dan toch nog een feest gegeven. Heerlijk eindelijk weer na al die ellende. Dus dat feestje komt vanzelf nog wel een keer hoor. Nu maar genieten van alle dingen, die je wel weer kunt. Heel veel liefs van Jessy

Gepost door: jessy | 10-04-07

AAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Te laat ook al, was gisteren nie in blogland, daarmee, maaaaaaaaaaaar nie getreurd, mijn zoenen en knuffels komen er zo aan se!!!! Haaaaaaaa....
en 51??? zo jong nog, in de fleur van je leven héééé!!!! Toch nog een hele super gignatische dikke proficiat en hopelijk wordt het een jaar vol vreugde, genot en plezier, zonder dokters en klinieken.
En veeeeel VLAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMEEEEEEEUHHHHHHHHHHHHHH

Gepost door: boogiepeter | 10-04-07

Oeoeoeh!! Ook net te laat voor je ronde getalletje! Maar die taart neem ik lekker mee hoor...heerlijk!!!!
Btw...champie zonder prik lijkt me lekkerder...ik drink liever zonder bubbels eigenlijk! ;-)
Liefs.

Gepost door: mizzD | 10-04-07

een hele dikke proficiat!!!!!!!!!!
vele knuffels en kusjes voor de jarige

Gepost door: sylvie | 10-04-07

Hoe? waar, watte? nen dag te laat maar niet minder
welgemeend van harte proficiat!!
met je 21 ste verjaardag ;-)))))))))))))))
zoonekes en liefs

Gepost door: Sunny-Kay | 10-04-07

pffffffffffff! zonnekes heeeeeeeeee
geen zo-nekes mee zeker ? hahaaaaaaaaa
doei

Gepost door: S-K | 10-04-07

Lucrèce het hoeft niet altijd een reuzefeest te zijn om te lukken hé. kalmpjes met je geliefde familie om je heen kan het best veel gezelliger zijn.
Vele groetjes van ons beiden en tot ziens

Gepost door: emmy | 10-04-07

** Aller eerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!!
wat leuk dat je een link voor marc op je blog wilt plaatsen en natuurlijk is dat goed!!!!Hij heeft vandaag al 19 kaarten gehad en ik heb de afzenders voor gelezen maar hij is nog te moe om ze zelf te lezen...Maar hij is wel verhuisd naar een ander kamer. De afdeling is nu 445 en de kamer is nummer 11. Dus als je dat even verandert dan...ik moet het ook nog aanpassen. Dankje,
liefs Anita

Gepost door: anita | 10-04-07

Een dikke proficiat Lucretia! Dit stukje is weer prachtig geschreven!
Misschien heeft je ventje een verrassing voor je dit jaar? Ik hoop het echt voor jou dat je feest alsnog kan doorgaan. Je blijft nu trouwens 50 met een paar dagen, maanden en straks een paar jaartjes bij...
Liefs

Gepost door: Bientje | 10-04-07

Hihihihihiii! Ja dat bedoelde ik...ik drink liever gewoon een lekker wit wijntje dan die bubbelwijn...hoewel ik dat soms ook wel lust hoor...bij speciale gelegenheden...zoals jouw 51e verjaardag bijvoorbeeld! :-)))
Btw...heb dit weekend op doorreis door België alle tankstations afgezocht, maar dat blad, die Milo, verkopen ze daar helaas niet! Kun je dat artikel nog scannen voor mij..ben er best nieuwsgierig naar!
Lieve groetjesssssss!

Gepost door: mizzD | 10-04-07

WOW!! Geen huwelijksperikelen om mij hoor! Ik heb heel veel geduld! :-)))
Lief in je ventjes oogjes kijken leidt misschien wel naar iets, waardoor ik nog ietsjes langer geduld moet hebben...NIET AAN MIJ DENKEN>>>GO FOR IT!!! hahahahahahahhahhaa!
Doeidoeiiiii!

Gepost door: mizzD | 10-04-07

Jaardag Beetje laat misschien,maar om iets goed te doen is het nooit te laat dacht ik .

Gepost door: Ma Elly | 11-04-07

De commentaren zijn gesloten.