26-04-07

Waterpokken of Indiaantje spelen ...??

We hebben momenteel een soort van een Indiaantje in de familie... je zou het ook een rode paddenstoel met witte stippen of omgekeerd een wit kindje met rode stippen kunnen noemen... Rune heeft de waterpokken en haar mama heeft haar zo'n mooi kleurtje gegeven. Alle blaasjes worden aangestipt met eosine - om alles een beetje droog te houden - maar omdat Rune nogal beweeglijk is worden er in plaats van bolletjes, streepjes gezet... Ze ziet er echt leuk uit zo...

Ze is er gelukkig niet al te ziek van. Die blaasjes jeuken natuurlijk wel en daardoor wrijft ze steeds met haar vuistje aan haar neusje en aan haar oortjes; maar gelukkig is ze nog te klein om de vlekjes open te krabben.

Eigenlijk is Rune een heel gemakkelijk kindje als ze ziek is. Ze reageert wel wat anders dan gewoonlijk en ze is een beetje rustiger en slaapt meer... Hopelijk is dat de volgende keer als ze een kinderziekte doormaakt ook nog zo.

 

P1010573waterpokkenP1010574waterpokkenP1010576waterpokken

 

 

klik op de foto om te vergroten


Een beetje uitleg over waterpokken of windpokken of varicella:

Bijna iedereen krijgt als kind waterpokken, meestal in de winter of de vroege lente.
Water- of windpokken worden veroorzaakt door het zoster-varicella-virus, dat tot de familie van de herpesvirussen behoort. Huiduitslag is het eerste, kenmerkende verschijnsel van de infectie. Wie de ziekte heeft gehad, is levenslang immuun. Maar het virus blijft in de zenuwcellen van het lichaam latent aanwezig en kan op een later tijdstip weer actief worden en gordelroos of zona (herpes zoster) veroorzaken.
Waterpokken is een erg besmettelijke ziekte. Ze worden overgedragen door de minuscule druppeltjes die in de lucht worden verspreid als iemand niest of hoest. Ook door contact met het vocht uit de blaasjes kan het virus worden overgedragen. Daarna duurt het twee tot drie weken voordat de vlekjes ontstaan. De ziekte is heel besmettelijk, vanaf één dag voordat de vlekjes zichtbaar worden totdat de blaasjes zijn ingedroogd. Dit duurt ongeveer tien dagen.
Omdat de waterpokken en gordelroos door hetzelfde virus worden veroorzaakt, kun je als volwassene met gordelroos je kind besmetten met de waterpokken en andersom.
Bron

Commentaren

Hihi, wat is dat toch een schatje hé, je zou er zo in bijten, niet echt hé..maar het is precies een klein aardbeientaartje!
Hopelijk is ze snel weer beter!

Gepost door: Jientje | 26-04-07

Ze is er vroeg bij... maar al die kinderziektes kun je maar beter zo snel moeglijk gehad hebben hè!
Het ziet er wel heel grappig uit, die rode vlekjes! :-)))
58001...ik was nét telaat helaas! Maar congratzz met wéér 1000 erbij op je tellertje hè!
Lieve groetjesssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 26-04-07

Ik moet zeggen dat het haar wel staat ;-)
Ik heb totnogtoe nog steeds de waterpokken niet gehad, en hopelijk komt het er niet meer van!

Groetjes,
Isabel

Gepost door: Isabel | 27-04-07

beter zo vroeg. het is echt beter dat ze die waterpokken zo vroeg krijgt want hoe ouder hoe zieker. Ik was tien jaar toen ik ze kreeg en mijn moeder vertelt er soms nog over hoe ziek ik wel was. Ik had ze in mijn keel ook en de dokter zei toen als ik ze daar had dan had ik ze mijn hele lichaam aan de binnenkant ook. Nu ja, verleden tijd.
heel veel liefs,
a3eindje
p.s. het is echt een schatje!!! zoals Jientje schrijft ziet ze er inderdaad een beetje uit als een aardbeientaartje nu ;-)

Gepost door: a3eindje | 27-04-07

Het was de enige kinderziekte die onze kinderen doormaakten toen ze klein waren. Ze is dan wel ziek maar nog altijd om op te eten. Fijn weekend!

Gepost door: nana | 27-04-07

Hallo, Grappig met die vlekjes ;-) Iedere keer als ik een foto van Rune zie ben ik verwonderd hoe groot, enfin ze lijkt ouder geworden te zijn. Een echt poppemieke...
Bij de pick nick hieronder leek je er ook weer de juiste sfeer in gebracht te hebben.
Vriendelijke groetjes Lucrèce en aan de familie.

Gepost door: emmy | 27-04-07

Ze ziet er inderdaad wel schattig uit zo, maar ik hoop toch dat ze al wat beter is nu.
Ik wens je een heel fijn, mooi weekend, Lucretia. Veel groetjes

Gepost door: Muziekje | 28-04-07

*** Gelukkig dat ze niet veel last heeft!
Ze ziet er toch nog altijd even mooi uit hoor!
Groetjes en fijn weekend!

Gepost door: Romina | 28-04-07

Hopelijk is Rune ondertussen al stukken beter.
Prettig weekend, ze beloven ons voor dit lange weekende prachtig weer. Geniet ervan.

Gepost door: Katy | 28-04-07

hopelijk is alles rap opgelost fijne groeten

Gepost door: frank | 29-04-07

Waterpokken, een ziekte waar de meeste kindjes doorheen moeten. Ik herinner me dat onze zoon daar heel erg ziek is van geweest, met hoge koorts enzo...
Maar kleine Rune sparelt er zich goed doorheen, zo te zien en over een week zijn alle rode stippen alweer verdwenen en is Rune geen indiaantje meer.
Ik wens jullie nog een heel fijn weekend toe, Lucretia.
Groetjes.

Gepost door: Piet | 29-04-07

Lucretia ja er zijn heel wat kinderziekte waar ze door moeten he .
Ik kom jou een fijne zondag avond wensen , en vooral een heel fijne week . Volgens de weerberichten is het weer nog redelijk goed ,en muziekparadijs gaat voor enkele dagen weg ,even ontspannen ,tot woensdag
Dus bij deze ….muzikale groeten Tilly

Gepost door: Tilly | 29-04-07

De commentaren zijn gesloten.