07-05-07

Opgelucht ...

De ganse dag heb ik hier rondgelopen als een kieken zonder kop.

Van al mijn plannen om hier in huis een beetje te werken is niets in huis gekomen. Telkens ik aan iets wou beginnen haakte ik weer af... ik was dus echt niet in mijn doen.

De reden is natuurlijk de operatie van A'ke. Ik wist niet dat het me zoveel zou doen...

Gisterenavond had ze me nog een sms gestuurd maar die heb ik pas vannacht bekeken en het knaagde een beetje dat ik haar niet meer heb kunnen antwoorden.

tatty%20grijs%20in%20verband

Als je zo in het ziekenhuis ligt te wachten op een komende ingreep dan kan je echt niet slapen... tenminste ik toch niet (niet dat ik een bangerik ben, nee, nee... maar een narcose van 6 tot 8 uur is toch niet niks hé) en ik vermoed dat dat bij A'ke ook zo moet zijn geweest. Eigenlijk zou je op zo'n moment iemand vertrouwd naast je moeten hebben; iemand die je kan koesteren, iemand die je troost en wiegt... maar ja, zo zitten ziekenhuizen niet in elkaar hé.

Bij A'ke was de ontvangst gisteren in de kliniek ook niet wat het moet zijn!! Toen ik het hoorde was ik eigenlijk boos...  A'ke had een eenpersoonskamer besteld en toen ze dit bij de receptie vermeldde zei de dame: "is het voor plastische chirurgie???","... je bent hier niet in een hotel hoor". Die vrouw denkt waarlijk dat als je een borstreconstructie moet krijgen NA BORSTKANKER (!!) dat je dat voor je plezier doet...

Het wordt tijd dat mensen in een ziekenhuis wat meer tact aan boord leggen!!Toen ik terug naar huis ging, passeerde ik de balie en daar zag ik haar zitten... een moment, even maar, overwoog ik om naar haar toe te gaan en haar vriendelijk te vragen dit NOOIT of ter NOOIT meer te doen! Met niemand... Maar ja, wat haalt het uit...

Maar eigenlijk kwam ik hier beter nieuws melden: de operatie is goed verlopen en om 14 uur was A'ke al wakker. Ze krijgt wel pijnstillers en verblijft dus een nachtje op de PACU. Om het uur wordt de 'flap' gecontroleerd op doorbloeding. Dit moet om te voorkomen dat de flap afsterft...

Om 16 uur kon ik het niet meer uithouden en heb naar haar schoonmama gebeld. Die had net het nieuws gekregen van L., A'ke's man... Jonge, jonge, wat was ik opgelucht en blij. Echt een gelukzalig gevoel kreeg ik. 'k Ben ook ontzettend blij voor haar familie dat deze fase achter de rug is...

en nu A'ke: EEN SPOEDIG HERSTEL en binnenkort mag je de lingeriewinkel gaan plunderen. Ik weet dat je daar al naar uitkijkt. L., houdt je portemonee maar vast... je zal nog in de kosten komen...

AkeIk ken A'ke maar pas sinds vorig jaar in augustus maar ik zou haar vriendschap niet meer kunnen missen. Het is raar om te zeggen maar borstkanker heeft me een paar heel mooie vriendschappen bezorgd; die vriendschappen zijn echt een verrijking in mijn leven en ik koester ze... Mijn kijk op het leven is ook helemaal veranderd daardoor...

Commentaren

;-) Het is terecht dat jij bezorgd was / bent om je vriendin
maar heb geen schuldgevoel , zij zal het wel begrijpen.
Opgelucht en blij dat het goed verlopen is he!
en dat is het voornaamste!
wat die ontvangst betreft dat is idd beneden alle peil
en dient gerapporteerd te worden.
dit kan niet!!
en nee ik sliep ook niet goed voor mijn ingrepen,
begrijpelijk he als je niet weet wat komen gaat.
zonnekes en liefs nog

Gepost door: Sunny-Kay | 07-05-07

Begrijp je volkomen.
Hopelijk is en blijft de verdere evolutie positief.
Groetjes

Gepost door: Katy | 07-05-07

dag! dag!
evenom je te laten weten dat ik een mailke stuurde om naar de Blaarmeersen te gaan, dat waarschijnlijk niet is toegekomen. Heb je telnr en zal je morgen bellen, 't zal simpeler zijn!
slaapwel!
Freya

Gepost door: Freya Van den Bossche | 07-05-07

Een opluchting, denk ik ja, als je zo meeleeft, je kan inleven in wat de andere persoon ondergaat ...
Inderdaad, het voornaamste is dat de ingreep geslaagd is. Maar wat betreft de ontvangst zou ik toch feed back geven aan het ziekenhuis. In principe kan dit via de ombudsdienst.
Ik werk zelf in een ziekenhuis en de policy is om deze klachten ernstig op te vatten, ze aan te vatten als een mogelijkheid om de dienst te verbeteren en niet om iemand op zijn nummer te zetten of een onvoorzichtig personeelslid een "slecht rapport" te geven. Klachten zijn kapstokken, zijn kansen om het in de toekomst "beter" te doen.

Gepost door: sodade | 07-05-07

teruggevonden Ik ben blij dat ik je via via teruggevonden. Heb nog veel bij te lezen. Zo te lezen is de operatie van A'ke goed verlopen. Wat de receptie betreft , dit kan echt niet.

Gepost door: merel | 07-05-07

Tact kennen ze idd niet altijd in een ziekenhuis ! Ik zou er de muren van oplopen als ze mijne dossier komen bespreken, als mijn buurvrouw of/en haar bezoek dat ook horen....allé, niet iedereen heeft daar zaken mee hé !
Voor de rest ben ik blij dat alles goed verlopen is ! Je krijgt in je leven idd soms op vele manieren échte vrienden !
En je receptje van aardbeien is ook opgeslagen;-))) Maar zonder slagroom ! Geen zoetigheid hier, maar elk zijn zin hé ! Ik had een beetje royaal geweest met de look, ik ben niet om te rieken, de eerste dagen vrees ik;-))))))))
Groetjes;-)

Gepost door: nicole | 07-05-07

ik kom je even een hele fijne dinsdag wensen. heel veel groetjes van de wensbox

Gepost door: wensbox | 08-05-07

Oef, dat is een opluchting hé? Vanaf nu kan het alleen maar elke dag wat beter gaan!

Gepost door: Jientje | 08-05-07

goeden morgen kom ik je wensen en een hele fijne dinsdag gewenst
groetjes van kristalvrouwtje

Gepost door: kristalvrouwtje | 08-05-07

hey gelukkig is alles goed verlopen. Ik ken A'ke niet maar misschien zal ik hier ook ooit doorgaan. Heerlijk voor haar met een goede vriendin aan haar zijde. Wens haar in ieder geval een spoedig en vlot herstel.
Plantje krijgt elke dag water, meer nog, ik praat er ook tegen. Schijnen ze graag te hebben! :-)

Gepost door: beesken | 08-05-07

Zo begrijpelijk allemaal! Al die dingen die door je heen gaan...dat heb je met goede vriendinnen hè, die gaan je aan het hart! En je hebt het zelf ook nog eens allemaal min of meer hetzelfde meegemaakt, dus je weet wat het is om daar zo te liggen! Gelukkig is het allemaal goed verlopen voor A'ke...ben er heel blij om! En nu spoedig en voorspoedig herstellen hè!
Lieve groetjes, ook voor A'ke! :-)

Gepost door: mizzD | 08-05-07

Lucretia Eindelijk heb ik terug de tijd om jouw te komen bezoeken.
Tof dat je zo inzit om je vriendin A'ke.
Wens haar een spoedig herstel toe.
En dat haar ventje al maar begint te sparen want als jullie twee samen BH 's zullen gaan kopen dan zal ze zeker en vast enkel exemplaren willen kopen.
Ik wens je een fijne avond toe en voor morgend een fijne woensdag.
Liefs

Gepost door: Angélique | 08-05-07

*** Oei..Hier ook geen goed nieuws....Ik wens A'ke alvast een zeer spoedig herstel toe...

Groetjes

Gepost door: marc | 08-05-07

Bestaat toeval ? Ik kwam toevallig op deze blog terecht en was erg aangegrepen door je verhalen.
Ik wens je al het beste toe.
Vanwege een lotgenootje.

Gepost door: els | 09-05-07

schandalig dat je vriendin te horen kreeg dat ze niet op hotel zat omdat ze een éénpersoonskamer wou. Ik heb ook amputatie en reconstructie achter de rug. Ik vroeg toen ik nog op intensieve lag of het aub mogelijk was om een pijnstiller te krijgen of nog iets om nog wat te slapen omdat het zo pijn deed en op intensieve lig je je daar nog wat harder op te focussen omdat je daar niks anders kan doen dan naar t plafond liggen gapen, bij mij was weefsel uit mijn achterste genomen en ik moest daar constant opliggen, en ik kreeg dus te horen dat het ongelooflijk was hoe tegenwoordig alle vrouwen zulke trunten waren en tegen niks meer tegenkonden...ik begrijp niet dat er nog zulke dragonders mogen rondlopen in t kliniek. Een echte schande vind ik het.

Gepost door: Nadine De Leenheer | 09-05-07

De commentaren zijn gesloten.