08-05-07

Bezoek aan A'ke ...

Na de kinebehandeling ben ik samen met S. (A'kes schoonmama) naar het ziekenhuis gereden om een heel kort bezoekje te brengen aan A'ke.

Ze was nog heel zwak maar ze was héél gelukkig... toen ze zei dat Dr. R. haar hand had genomen en het op haar nieuwe borst had gelegd was ik echt ontroerd.

Na maanden van een 'lege plek' gevoeld te hebben op de plaats waar eens haar borst zat, is er een nieuw heuveltje gemaakt. A'ke zei dat het voelde of ze bevallen was van een baby. Even blij was ze.

Alleen wie dit meemaakt kan dit gevoel beschrijven... het heeft niets te maken met schoonheid... (wat trouwens veel mensen verkeerdelijk denken...)

Ze had ook al zelf naar het resultaat gekeken met een spiegel en was heel tevreden …

Voor mij is het een déja-vu... het gevoel het opnieuw mee te maken met dat verschil dat het bij A'ke om de eindafwerking gaat; er volgen geen chemobehandelingen meer en bij mij moest na de amputatie en reconstructie alle ellende nog beginnen. Zij kan onmiddellijk starten met een positieve noot.

A’ke is maanden een amazone geweest - een dame met één borst en is nu terug een tweeborstige vrouw. Binnen enkele maanden zal er een tepelreconstructie volgen en nog een paar maanden later volgt dan een medische tatoeage.

Bij mij is de bilaterale (dubbelzijdige)  tatoo geplaatst in maart 2007 en ik moet zeggen dat het er heel natuurlijk uitziet. Je moet al heel dichtbij komen om te zien dat er littekens zijn. Het litteken over de hele breedte van mijn buik neem ik er graag bij. Langzaamaan zal dat ook vervagen en het meeste zit onder de bikinilijn.

Commentaren

Een Amazone... heel mooi verwoord!
Ik wil A'ke ook 't allerbeste toewensen.

Gepost door: Adem | 08-05-07

Tja... ik heb dit ( gelukkig!) niet meegemaakt, maar kan me toch best wel voorstellen dat A'ke er heel blij mee is. En daarom ben ik méé blij! :-)
Lieve groetjesssssss!

Gepost door: mizzD | 09-05-07

Dag lucretia, ik ben uiteraard zeer blij voor A'ke. Ook al ken ik haar niet persoonlijk, doe haar maar de groeten van mij.
Mijn reconstructie is ondertussen zo gewoon, ik kan me het bijna niet meer voorstellen hoe het zou zijn zonder, ook al is het nu bijna 2,5 jaar geleden.
Groetjes

Gepost door: Veke | 09-05-07

goeden morgen een hele fijne woensdag gewenst
groetjes van de wensbox

Gepost door: wensbox | 09-05-07

ik wens je een hele fijne woensdag groetjes van kristalvrouwtje

Gepost door: kristalvrouwtje | 09-05-07

Dag Lucretia Ik ben aan het lezen op jouw blog, en jij staat inderdaad al wat verder, bedankt dat je al verschillende malen gereageerd hebt op mijn blog, doet me echt goed. Jij hebt al een reconstructie achter de rug, vanuit de buik heb ik begrepen, ik wil dat op het einde van het jaar laten doen, valt dat mee!!! Ik praat regelmatig met lotgenoten, ik zit op een forum, ik heb dat echt nodig, ik wil jou ook het beste toewensen, ik heb jouw blog bij mijn favorieten gezet, kan ik regelmatig lezen
groetjes Sabine

Gepost door: Sabine | 09-05-07

begrijpen Er zijn misschien dingen die ik nog altijd niet begrijp maar dat A'ke nu een heel gelukkig iemand is en dat jij hier met je blog een steun zijt voor zovelen begrijp ik maar al te goed.
Ik heb je toegevoegd op mijn blog. Ook al zit ik met een heel ander soort pijn het doet me goed om hier op je blog te komen.

Lieve groetjes

Gepost door: merel | 09-05-07

Dat is goed nieuws.
Groetjes

Gepost door: Katy | 09-05-07

Ik denk dat je een enorme steun betekent voor A'ke. Lieve groetjes.

Gepost door: ceecee | 09-05-07

:-) jopelijk alles in orde met A'ke
fijne donderdag Lucretia
groetjes

Gepost door: Borriquito | 10-05-07

Blij met A'kes geluk.

Gepost door: gidsjoris | 10-05-07

dag lucretia, ik kan best begrijpen dat je zo intens meeleeft met A'ke,vooral omdat jij dat allemaal ook hebt meegemaakt. Hopelijk evolueert alles goed bij haar .Ik ben er zeker van dat jij een grote steun voor haar betekent.Want wie kan een betere steun zijn dan een lotgenote.
En wat je eirbezen betreft ik heb vandaag uit mijn eigen tuin de eerste aardbei geplukt! Awel ik was zo fier al een gieter,want in die droogte periode heb ik wat emmertjes water naar de tuin gesleept hoor!

Gepost door: magda | 10-05-07

DAG BEZIGE BIJ ! Wat ben je toch een bezige bij ,en zo in de weer voor je lotgenoten, mooi,ik brand nogmaals een kaarsje voor alle mensen die het vandaag nodig mochten hebben!

Gepost door: MARIA | 11-05-07

Goede middag Lucretia Fijn voor A'ke... hopelijk is het ergste nu achter de rug voor haar en kan ze het leven weer me een frisse hoop tegemoet kijken...

Zoals je zegt, je moet het meegemaakt hebben om te begrijpen wat er in je omgaat... maar zelf zònder het meegemaakt te hebben kan ik me best voorstellen hoe diep dit alles zit en hoe intens je verlangt naar een goede afloop hoor...

Ik wens haar dan ook het allerallerbeste toe...

Maak er een fijn week-end van...

Lieve groetjes van Lucky

Gepost door: Lucky | 11-05-07

De commentaren zijn gesloten.