12-06-07

Operatie Rune ...

Oef… een pak van ons hart! De operatie van Rune is achter de rug. Meer dan 3 uur heeft het geduurd. Kim is met haar mee gemogen in de operatiezaal (in vol ornaat: schort – muts en overschoenen) en is bij Rune kunnen blijven tot ze insliep.

Toen ik het hoorde kreeg ik echt een wee gevoel in mijn maag. Je kindje zo een masker (voor de verdoving) op het mondje zien zetten ... Rune werd blijkbaar heel bleek en weende stilletjes en plots vielen haar oogjes dicht. Brrrrrr… echt sterk van Kim! Voor Rune verliep op die manier natuurlijk alles rustiger. Ze moest niet meteen mee met een vreemde ‘meneer’ of ‘mevrouw’.

 

Kim en papa Vincent hebben samen gewacht tot ze terug wakker was.

 

Rune had toch vrij veel pijn bij het ontwaken, maar gelukkig kreeg ze snel een pijnstiller via het infuus toegediend. Toen ik vanavond nog even langsliep in het ziekenhuis kon er wel al een lachje vanaf en straalden haar oogjes toen ze me zag.

Tante M. (mijn zus) was ook mee. Voor haar moet het een déjà-vu geweest zijn. Mijn neefje (19 jaar nu) werd ook geboren met schisis en onderging ook een aantal operaties…

 

Momenteel is er nog geen echte duidelijkheid of het volledige verhemelte gesloten werd. Daar zullen we morgen meer duidelijkheid over hebben. We hopen hier echt van wel want indien dit niet het geval is dan blijft er alsnog een kleine opening in het verhemelte waardoor ze dan toch een ‘spraakplaatje’ zal moeten dragen en een tweede operatie zal nodig zijn.

 

Zoals jullie zullen zien op de foto’s, moet Rune een brace dragen aan elk armpje. Ze mag nl. 14 dagen niet met haar handjes aan haar mondje kunnen. Ik ben benieuwd wat dat zal geven. Doordat ze op die manier haar armpjes niet kan plooien kan ze ook haar knuffeltje niet tegen haar gezichtje duwen (ze slaapt nl. heel graag met een knuffeltje tegen haar snoetje aan…).

Sinds een 4-tal weken kruipt ze, en sinds vorige week trekt ze zich recht aan de spijlen van haar park – ook dat zal ze niet kunnen door die beugels. Het is dus afwachten hoe ze hierop reageert. Gelukkig kan Kim er heel veel mee bezig zijn en weet ze haar misschien wel af te leiden.

 

P1050447P1050448P1050459

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen ik vanavond in het ziekenhuis was draaide Rune zich na 10 minuten zelf op haar zijtje en stilletjes aan vielen haar oogjes toe. Hopelijk heeft ze een goede nacht en kunnen zij en haar mama een beetje doorslapen. (Kim blijft bij haar in de kinderkliniek) Slaap lekker meisjes. We denken heel veel aan jullie!

Commentaren

hey Snel even komen kijken of er al nieuws was en ja hoor, een verslagje. Gelukkig is alles weer vlot verlopen. Goed dat de mama's tegenwoordig mee mogen tot de kindjes in slaap zijn maar ik zou er
toch inderdaad ook een wee gevoel van krijgen. In ieder geval, zeker nu met die braces rond haar armpjes, geef haar een enorme dikke knuffel van ons.

Gepost door: beesken | 13-06-07

Goh, sterk van je dochter zeg! Ik duim echt dat de operatie geslaagd is en dat Rune snel naar huis mag en beter wordt. Hopelijk is dit allemaal snel voorbij!

Lieve groetjes,
Isabel

Gepost door: Isabel | 13-06-07

Blij te vernemen dat alles gunstig verliep!

Gepost door: sodade | 13-06-07

Ohhh, gelukkig maar! blij dat alles goed verlopen is, nu alles goed laten genezen, en maar hopen dat er geen extra operatie meer nodig is!
Hopelijk went ze snel aan die braces, geef ze maar een knuffeltje vabn mij ook!

Gepost door: Jientje | 13-06-07

Lucretia gelukkig is het goed verlopen> Flink van je dochter Kim. Geef hen een dikke knuffel en een heel goed herstel voor Rune. Viv

Gepost door: viv | 13-06-07

Oefff! So far so good dus! Hopelijk is dat gehemelte inderdaad helemaal dicht...dan is dat tenminste gebeurd hè!
Vervelend die braces, maar nodig hè...Kim zal haar best wel doen Rune af te leiden! En om haar knuffel zo dichtbij mogelijk te houden! :-)
En oma Nijn...ben je er nu een beetje gerust weer op? :-))) Hou je goed hè meid!
Lieve groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 13-06-07

Dag omaatje
Zéér blij dat de operatie van de kleine Rune goed is verlopen, we duimen dat de veertien dagen vlug voorbij zijn, zodat ze weer kan spelen, kruipen en alle andere dingen doen die ze al kan.
Voor de ganse familie ook nog veel moed toegewenst, voor Kim zal het ook nog een moeilijke periode zijn. Ik denk véél aan jullie.
Vele lieve gemeende groetjes
Hilde

Gepost door: Hilde | 13-06-07

De commentaren zijn gesloten.