13-06-07

Bey, bey ziekenhuis ...

Vanmiddag ben ik alweer geschrokken hoe snel een kind soms recupereert van een ingreep, operatie...

Ik kon niet snel genoeg in het ziekenhuis zijn vanmiddag; zo nieuwsgierig was ik hoe het was met onze kleine pruts. Denkend dat ze - zoals gisteren nog - enkel op haar rugje of op haar zij kon liggen en ook een beetje vrezend dat ze helemaal niks met haar armpjes kon doen door die vervelende braces was ik enorm verrast dat kleine Rune volop in de weer was in haar bedje. Ze trok zich recht op haar knietjes aan de spijlen van het bed; probeerde te kruipen (uiteraard met gestrekte armpjes...), gooide haar speelgoed weg, enz.

Gisterenavond vond ik ze al heel 'goed' na toch wel een langdurende zware ingreep maar vandaag was mijn verbazing nog groter. Kim en Vincent die gevreesd hadden voor 14 problematische dagen moesten ook tot hun verwondering vaststellen dat alles veel beter verliep dan verwacht. Zoveel te beter natuurlijk.

Vanavond toen ik nog even opbelde naar Kim bleek ze net te zijn thuisgekomen.

Hopelijk gaat het de komende dagen zo verder en lukt het een beetje met eten. Voorlopig lukt het nog niet met de fles melk te drinken. Er wordt dus ofwel met een lepeltje ofwel met een injectiespuit (zonder naald uiteraard...) melk in haar mondje gedaan. Groentenpap en kaasjes gaan er ook al weer in.

Hieronder komt een fotoreportage die ik vandaag maakte in het ziekenhuis. Jaja, oma is nog steeds met haar digitaaltje op stap. Ze kan het niet laten.

 

 

Rune was heel blij met de knuffel-Bumba en de stoffen puzzel van Bumba die ik haar meebracht. (Mocht ik niet doen van Kim maar ik kon ook dat niet laten...) Rune is zo verzot op dat figuurtje van Studio 100... 'k Zal moeten opletten dat ik haar niet te veel verwen maar Kim zal het me wel tijdig zeggen als ik overdrijf.

Update: ik vergeet hier nog iets heel belangrijks te vermelden. Er was gisteren een verwarring ontstaan over het al dan niet volledig gesloten zijn van het verhemelte van Rune. Gelukkig is het in één keer kunnen gesloten worden, op één klein gaatje na; maar dat blijkt normaal te zijn. Dat kleine openingetje blijft voorlopig en zal bij een latere ingreep worden dichtgemaakt.

ps: ik probeer regelmatig bij de bloggertjes 'langs te komen' en een reaktie te plaatsen. Helaas zal ik het over een aantal dagen moeten verdelen, maar ik vergeet jullie niet hoor!

Commentaren

'k ben blij het goede nieuws te lezen.
Jullie zijn alweer een stap verder.
Dikke knuffel
Katy

Gepost door: katy | 13-06-07

Hoi Lucretia ik ben blij dat het zo goed verlopen is met Rune... indertijd (Katrien is nu 30 en was net 1 jaar geworden toen haar verhemelte gesloten werd) was dat ook zo.. Katrien is toen wel verschillende weken in t ziekenhuis moeten blijven... wij mochten in die tijd niet bij haar komen, ze lag onder een zuurstoftent en ook armpjes vastgemaakt aan spijlen van beddeke en beentjes ook... ik kan me dus ook heel goed inleven in jullie situatie...
Nog een hele dikke knuffel voor het kabouterke en nog veel sterkte en een héél spoedig herstel voor kleine Rune!

Gepost door: Lizy | 13-06-07

tweemaal goed nieuws! jij bent terug en Rune heeft een geslaagde operatie achter de rug.Hopelijk gaat het met jullie beidjes helemaal de goede weg op!
Dank voor de verjaardagswensen. Héél lief van je. Het deed me plezier en het was ook wat onverwacht. Ik moet toegeven dat ik wel even niet was langs geweest door allerlei gebeurtenissen ten huize dekindertjes. Gelukkig blije gebeurtenissen als verjaardagen,moeder en vaderdag...

Gepost door: magda | 13-06-07

Tjonge! Dat ziet er inderdaad al heel goed uit hè...zo lekker levendig! Mooi toch hoe flexibel die kleintjes nog kunnen omgaan met dat soort dingen! Schitterende foto's hoor...echt leuk om te zien!
En doe jij maar kalmpjes aan hè meid...die blogjes komen wel...eerst je lekker met je kleindochter bezighouden en weer wat op adem komen!
Liefs.

Gepost door: mizzD | 14-06-07

Hey Lucretia die braces, is dat omdat ze niet aan haar mondje zou kunnen prutsen? Misschien een stomme vraag?
Ze ziet er idd. zeer goed uit! Wat een flinke meid zeg!
Liefs

Gepost door: Bientje | 14-06-07

Ja dus! Ben weer van recent naar minder recent gaan lezen en dan heb je dat hé!
Liefs

Gepost door: Bientje | 14-06-07

Het is zoals je zegt, een kind recupereert enorm snel en ondervindt blijkbaar minder last dan wij flauwe volwassenen. Maar toch besef ik helaas uit ervaring wat een verschrikkelijk gevoel het geeft als je je kleine meid op de operatietafel moet achterlaten. Ik heb het al 4x moeten doen en zal in september ook weer even van mijn hart een steen moeten maken. Maar soms moet je even hard zijn voor het goede doel. Blij te horen dat met rune alles in orde is en ivm Pumba... op zo'n moment mag ze eens extra verwend worden, vind ik!!! Groetjes Lucretia en kim en rune en...

Gepost door: Dolinneke | 14-06-07

Hé Lucretia, blij dat je weer terug bent!!
De kleine Rune ziet er goed uit, wat een opluchting hé!!
Het ziet er een beetje theatraal uit, haar bewegingetjes, maar dat is door die braces, maar het gaat haar wel af zo te zien!
Wat is me dat een vechtertje hé, dat kindje!!

Gepost door: Jientje | 14-06-07

Lucretia, Ik ben hier even komen bijlezen en ik ben blij dat de ingreep bij de kleine Rune alweer achter de rug is en alles goed verlopen is. Kinderen herstellen vlugger dan volwassen, gelukkig maar.
Het komt allemaal best in orde.
Nog heel veel groetjes.

Gepost door: Piet | 14-06-07

fijn te zien dat Rune zo snel recupereert. Hopelijk is ze snel terug thuis...

Gepost door: sodade | 14-06-07

he meid ik heb je reactie gelezen op mn blog en ik ben ook ontzettend blij dat ik terug ben :D:D Ik ben ook ontzettend blij dat JIJ terug bent en ik ben blij dat alles voor Runeke goed verlopen is :D:D Al vind ik het mega-erg dat haar armkes stokstijf moeten blijven zitten. Maar bon, 't is voor haar best, en 14 dagen zijn rap voorbij. Ze ziet er in ieder geval om op te eten uit, zo een schattig patatje!

Gepost door: Blah | 15-06-07

ja hoor! Kinderen recupereren heel vlug. En gelukkig voor haar en de familie. Toen Robin geboren werd had hij een ingeklapte long,bloed en zuurstof verloren,enz... Ik lag in het ene ziekenhuis en Robin in het ander. Hoe hij nu opgegroeid is naar een gezonde,lieve,prachtige zoon (eigen kind mooi kind,hi hi) Dokters kwamen me vertellen dat het mogelijk was dat zijn nieren niet naar behoren konden zijn, dat hij door zuurstof tekort een achterstand kon hebben met zijn leren,enz, enz...
Hoe ik hem nu bezig zie, dan kan je niet geloven hoe hij ter wereld is gekomen.
Ik zie dat Rune op de goeie weg is, de foto's die je toont van haar zijn een prachtig bewijs!!! En de liefde die ze mag ervaren van haar familie rondom haar daar heeft ze ook veel aan hoor :-)))
veel liefs
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 15-06-07

RUNE Goed nieuws,dat is alles wat ons weer hoopvol maakt.warme groetjes en knuffeltjes!!

Gepost door: Maria | 15-06-07

Oef, blij dat alles de goede kant op gaat. Het is nog even lastig met die braces en met de voeding natuurlijk. Wat een moedig en tof kind!

Gepost door: gidsjoris | 16-06-07

Lucretia ze ziet er prachtig uit en zo te lezen een goede vooruitgang. Hoop dat ze snel helemaal genezen is. Nog wel een keertje terug maar dan is het achter de rug. Wat een flinke meid, dikke knuffels viv

Gepost door: viv | 16-06-07

De commentaren zijn gesloten.