16-06-07

Don't smile! Gebit gezocht! ...

Donderdag begrafenis van nonkel Achiel. Speciale man was hij.  Steeds vrolijk, vol van humor en hij kon moppen tappen als de beste. Bracht 12 kinderen groot en had een mooie oude dag. Toen ik in mijn apenjaren was – 14-15-16 jaar (ja... heeft lang geduurd hé die apenjaren) – was ik heel veel bij hen thuis . Het stak er niet op eentje en zowel mijn tante (de zus van mijn ma) als nonkel waren altijd blij als er nog eens een ‘nieuw’ gezicht bijkwam.

Dus donderdagochtend… het begon al goed. Verslapen !! Gelukkig net op tijd klaar om een andere tante op te halen en naar de kerk te rijden.  Dacht ik…

hm… hoe zal ik het vertellen:

Wel sinds enkele weken draag ik een tijdelijk gebitje (met 2 tanden erop!!). Het zit zo: door ontstekingen op mijn kaakbeen verloor ik een paar tanden en heb ik een maand geleden implantaten laten plaatsen. Dat moet nu een 4-tal maanden helen alvorens er definitief nieuwe ‘tanden’ worden opgeplaatst. Omdat het geen zicht is (als ik lach heb ik aan de zijkant geen tanden meer…) heb ik dus dat voorlopige kunstgebit. Jullie horen me waarschijnlijk al afkomen… Juist, ja…. Net voor het buitenstappen controleer ik nog eens alles en oeps…. Gebit vergeten insteken. Maar waar is dat gebit nu gebleven… overal gezocht, keuken, badkamer, slaapkamer en terug over en weer om daar ook alle afvalemmers te controleren. Het zweet brak me uit…  Niet te vinden!

Dan maar zonder tanden… niet lachen dus vandaag.

Eenmaal aan de kerk aangekomen reed ik me klem op een parking. Eén of andere ‘kwiet’ had midden op de doorrijstrook zijn brommer geparkeerd.  ‘k  Zou dat wel snel even oplossen en even dat onding verplaatsen. Geen beweging in te krijgen want ten eerste veel te zwaar en ten tweede het stuurslot stond op. Gelukkig kwam er een lieve politieagent toegesneld en hebben we dit samen opgelost.

Goed daar zat ik dan zonder tanden (nee… niet ‘met mijn mond vol tanden’) en dat gaf mij zo’n onbehaaglijk gevoel. Je denkt dan dat iedereen het ziet en in plaatst dat je dan tegen iedereen een glimlachende goedendag zegt kon er deze keer slechts een mompelend groetje vanaf. Nu ja, de meeste zullen niks hebben gemerkt want tenslotte was het geen feest waar we naartoe gingen.

In de kerkdienst dacht ik plots dat nonkel Achiel dat wel grappig zou hebben gevonden en er zeker – waar iedereen bij was – een toespeling zou over hebben gemaakt.

Eenmaal terug thuis ben ik terug alles beginnen ondersteboven halen, mij afvragend wat ik deed de avond ervoor. Alles chronologisch aflopend kwam ik bij het schoonmaken van de spinazie, het eten van een  paar Winegums en het verorberen van een kiwi. Juist ja, plots had ik het. Eten van snoep met een kunstgebit in, dat gaat dus niet samen. Kleverig boeltje… Dus had ik het gebitje tijdelijk in een keukenpapiertje gedraaid en naast me op het aanrecht  gelegd.

Nu moet je weten dat ik voor heel veel zaken in de keuken keukenpapier gebruik; zo ook als ik een kiwietje schil. En plots ging het licht branden: die tandjes van me moesten in de groenbak zijn terechtgekomen samen met de kiwischillen en de spinaziesteeltjes...

Kwartiertje later komt mijn ventje met de vondelingen aan. Blinkend, want hij had ze heel goed afgespoeld. Voor mij nog ruim niet voldoende natuurlijk. Die vlogen in hun doosje met een Corega Tab hopend dat het gebruis hen zou verlossen van alle kwaad! Amen.


Smile ! It increases your face value!

Smile_small

hm... OK! Not always!

Commentaren

hmm... een mooi verhaal. It made me smile... (en dat had ik nodig)

Gepost door: sodade | 16-06-07

hahahahahahahah Nog 'n geluk dat je ze dan toch terugvond!!!! Voor 't zelfde geld lagen ze nu ergens bij de kippen ofzo, en daar hebben die beesten ni veel aan, tenzij die ineen zouden beginnen biefstuk eten, hahahahaha!

Gepost door: Blah | 16-06-07

Leuk leuk! Bedankt om een reactie achter te laten!
En idd een heel grappig verhaal! Maar gelukkig heb je die bijterjes terug! ;)

Groetjes, Zofie

Gepost door: Zofie | 16-06-07

Hahahaha ! Lucretia, ik heb geprobeerd om niet met jou te lachen...'t Is me niet gelukt... Hahaha !
Maar ik durf wedden dat jouw nonkel Achiel ook heel wat binnenpretjes had, toen hij dit allemaal zag daar vanuit den hemel.
Het was een schitterend gebit-verhaaltje.
Nog veel groetjes.

Gepost door: Piet | 16-06-07

jaja ik heb toch ook gelachen hoor :-))
Moet inderdaad niet leuk zijn om zo te moeten zoeken naar een gebit. Ik kan me voorstellen dat je blij was dat je ze terug had.
veel liefs
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 16-06-07

Tandjes zoek! Was je de heilige Anthonis om raad vergeten vragen,mij heeft dit al dikwijls geholpen.
EERLIJK WAAR !!!

Gepost door: Maria | 16-06-07

Wauw Lucretia! Da's een story zeg! Ik weet ook zeker dat nonkel Achiel gelachen heeft van ginder boven hoor!
Liefs

Gepost door: Bientje | 17-06-07

Hihi altijd leuk om zo'n grappig verhaal te horen. Zolang het goed eindigd toch :p

Nog veel succes met je blog en bedankt voor je bezoekje!

Groetjes,

Gepost door: Shaira | 17-06-07

Rune loooooooves Bumba! Nog een late reactie op je vorige berichtje.

Rune is helemaal verliefd op Bumba. Terwijl ik haar eten geef, doe ik haar armpjes even uit de spalkjes. Anders zou ze vergeten hoe ze haar armen moet plooien hé... Dan neemt ze Bumba bij zich en geeft ze hem constant kusjes. Love is in the air!

Gepost door: Kim | 17-06-07

Mooi gebit-verhaal! ;) groetjes
Christine

Gepost door: christine | 17-06-07

Hallo Lucretia Met wensen kom je nooit te laat die zijn altijd welgekomen. Dank je wel!
En het lachen mag je ook nooit laten (met of zonder...)
Ik kan me voorstellen dat dit even wennen is , maar na de implanten zal alles zeker weer ok zijn!
Ik kan me al voorstellen iets dat "niet vast" zit, ik vergelijk het met mijn gsm die vergeet ik constant . Dan bel ik die op met de vaste telefoon om te weten waar die ligt !! Je ziet het verbetert niet met ouder worden, maar....voor alles is wel een oplossing.
Ik lees in je vorige postjes dat de grote operatie voor kleine Rune nu goed en wel achter de rug is. Dat zal wel weer voor de nodige spanning en "inspanning" hebben gezorgd zowel voor jullie als voor de kleine! Ik wens haar van harte spoedig volledig herstel toe en voor jullie : dat je de kleine zo rap mogelijk weer kunt "verwennen" want dat mag dan wél hé!
Lieve groetjes!

Gepost door: wina | 17-06-07

Een gezellige zondag. Lucretia,
Troost je meid wat ik hier nu ga neerschrijven is veel erger en niet zo proper eigenlijk.
Bij ons in mijn geboortedorp is het met Pinksteren jaarlijks kermis.
Op maandag is het vrouwendag en dan trekken zij alleen zonder man lief erop uit.
Je kan je al indenken,vrouwen alleen op tocht wat dat is.
Dus om verder te gaan, een vrouw was haar gebit kwijt gespeeld en weet je waar ze dat terug gevonden heeft, in de beerput want ik spreek
van vele vele jaren terug.
Ze had te diep in het glas gekeken,met een vreselijke kater tot gevolg en moest overgeven,en juist ... ja, daar was haar gebit in gevallen.
Ik vraag me af of ze dat nog terug in haar mond gestoken heeft,daar zullen Corega Tabs niet geholpen hebben.
Sorry voor dit wansmakelijk gedoe maar dit is echt gebeurd.
Hier zijn we met onze zondagse groetjes,
laat de zon in jullie hart schijnen want buiten geeft ze er de brui aan.
Radio Ekspress is aan haar laatste dag toe,
van 18.00 uur tot 23 uur kunnen jullie ons beluisteren .
Tilly is er om 20.00 uur met Muziekparadijs,
om 21.00 uur is er Kriebels.
Willen jullie eens echt uit de bol gaan,
Crazy Chicken is er met Let’s Party,
wedden dat de danskriebels jullie veroveren,
een dijk van een zomers nummer.
Bij deze willen we jullie ook een prettige week wensen.
Vanaf morgen 18 juni tot en met 1 juli is Radio Ekspress, dus ( Boudewijn ) in verlof.
Op maandag 2 juli starten om 20.00 u terug de programmas.
Nog een prettige zondag.
Groetjes .
DJ-BO & CO..
Gepost door: DJ-BO | 17-06-07

witte wormpjes Euh grrrrrrrr....er zaten waarsch reeds van die witte vieze wormpjes aan...hm hm...
Toch wel een goeie ze !

Gepost door: a'ke | 17-06-07

Hahahahahahhaaaaa! Mooi verhaal hoor...ik zie je al zitten te murmelen hahahahahaa! Mijn oudtante had ook eens zoiets als Lucie van DJ-Bo hier schrijft...die was ook misselijk en gaf over in een asbak! Een oud-oom pakte die asbak en gooide het hele zooitje weg..alleen...tantes gebit was ook meegekomen en eer iedereen dáár achter was... die was ze toen mooi kwijt! Jij hebt je tijdelijke tandjes gelukkig nog hè! :-))) (moet ook wel lachen om Blahs reaktie hier! hahahahahahhahaaaa! Ik zie dat ook voor me...een kip met tandjes in! whahahahahahaaaaa!)
Lieve groetjessssssssss!
ps. ook nog eens groetjes aan je blogbewaakster Kim...die had ik geen gedag meer kunnen zeggen toen je weer terug was! Ze heeft dat goed gedaan hè...voor herhaling vatbaar!! :-))) )

Gepost door: mizzD | 17-06-07

Wat een verhaal!

Lieve groetjes,

Isabel

Gepost door: Isabel | 17-06-07

awel dat is weer zo ne stoot die mij ook wel op het lijf geschreven zou staan zie! De keren dat hier de vuilbak al binenste buiten gekeerd is zijn niet meer te tellen, gelukkig nog niet voor een paar tandjes.

Gepost door: beesken | 18-06-07

Hé... zag je dat ene plaatje van dat kipje met die duim omhoog bij mij?? Die had jouw tandjes in!! whahahahahhahahahahhhahaaa!!
Lieve groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 18-06-07

Goedeavond Lucretia Bedankt voor het bezoekje aan mijn blog.
Altijd leuk om een grappig verhaal te lezen met een goede afloop
Nog een aangename avond verder
Groetjes

Gepost door: Rita | 18-06-07

St.-Antonius is misschien een klein beetje boos omdat je het hem niet gevraagd hebt. Gelukkig zijn de kiwischellen niet op een mesthoop met kippen beland. Stel u voor, kippen met tanden ...

Gepost door: gidsjoris | 18-06-07

;-) Hey lieve Lucrèce! Ik had het nog niet gezien dat Rune terug geopereerd werd. Ik ben zo druk met mijn eigen dat ik de blogjes wat verwaarloos. Rune is een prachtkindje! Ze houd zich echt dapper. Dat hebben kleine kinderen eigenlijk bijna allemaal. Ik sta soms verwonderd wat die aan kunnen.
Anders alles wel met jou? Als de drukte voorbij is zien we elkaar nog wel eens hé.
Groetjes aan allen en een dikke knuf aan Rune.

Gepost door: emmy | 18-06-07

oef eindelijk nog eens kunnen reageren op dit blogje
kom hier wel regelmatig wat lezen maar laat niet altijd een reactie na
nu wel dus
groetjes en nog een heel fijne avond

Gepost door: scottie | 18-06-07

De commentaren zijn gesloten.