18-06-07

Beroepsmisvorming ! ?? ...

Toen ik vorige week donderdag in de kerk zat voor de begrafenis van mijn nonkel  Achiel moest ik opeens aan nog een voorval denken die hij wel grappig had gevonden…

15 jaar lang was ik vertegenwoordigster  -  eerst in mondverzorgingsproducten en daarna voor orthodontische materialen en zodoende doorkruiste ik bijna dagelijks het land  met mijn autootje. Als je zo overdenkt hoeveel kilometers ik onder de wielen had dan moet ik een paar maal de aarde helemaal zijn rondgereden. (dit werd trouwens eens berekend de eerste 7 jaar dat ik die job deed…) Ik rijd heel graag met de wagen maar ik probeer wel veilig te rijden en zo dus draag ik ook ALTIJD de veiligheidsgordel. Het is een automatisme; zodra ik in de wagen stap zit ik ‘klikvast’.

Op een dag moesten we met ons gezin naar een Communiefeest – ook naar de Mis. Kim, mijn dochter zat naast me in de kerk… Op een bepaald moment moesten we allemaal gaan staan om dan na enkele minuten terug te gaan zitten.  Toen ik dat deed – gaan zitten – ging ik met mijn rechterhand over mijn linkerschouder en maakte ik een paar maal een  ‘trekkende beweging’ – in het ijle uiteraard – om zogezegd mijn veiligheidsgordel aan te doen. Kim zag me bezig en op  het zelfde moment keken we elkaar aan … we zijn toen eigenlijk niet meer gestopt met lachen.

Nonkel Achiel, ik vermoed dat jij nu ook met een big smile naar beneden kijkt en ik hoop dat je het me niet kwalijk neemt dat ik donderdag niet altijd zo aandachtig de mis heb mee gevolgd. Ik was afgeleid door dat ‘tandengedoe’ en ik nam eigenlijk liever afscheid van jou met een glimlach!

primagordel

22:37 Gepost door Lucretia in Actualiteit | Permalink | Commentaren (19) | Tags: humor, glimlach, nonkel achiel, smile |  Facebook

Commentaren

de beste manier hoor! Toen ik mijn grootvader verloor had ik het daar enorm moeilijk mee. Ik rouwde en rouwde en daardoor vergat ik de leuke, lieve, grappige,... dingen die ik samen met hem had beleefd. Toen heb ik iemand leren kennen die me vertelde dat ik niet goed bezig was. Ik veranderde van houding tegenover de dood van mijn grootvader. Ook al mis ik hem nog altijd heel erg, ik denk op een positievere manier aan mijn lieve Bompa.
veel liefs
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 18-06-07

hey Lucretia heb wat moeten bijlezen.
erg fijn om zien dat het Rune weer goed gaat
sterke meid he.
Je nonkel en je tandenverhaal
ik ben zeker dat hij mee zit te lachen.
ongelooflijk goed , ook dat van de veiligheidsriem
ik zag het zo voor mij haha.
Nu ik gebruik ook voor bijna alles keukenpapier
gelukkig legde ik er mijn tanden nog niet op ;-)
see u en lieve zonnekes

Gepost door: Sunny-kay | 18-06-07

;-) Dat zal je nonkel wel gezien hebben hoor. Hij zal het je ook niet kwalijk genomen hebben. Waarom moet je nu zo heel anders doen dan gewoon je zelf zijn ook bij deze gelegenheid. De man kende je toch gewoon als een vrolijk iemand?
In onze familie was er wel iemand die altijd zei:"tijd genoeg" maar op de dag van zijn begrafenis miste de begrafenisondernemer van kist en ze moesten terug rijden om de juiste man te gaan halen en zo kwam hij te laat op zijn eigen begrafenis. iedereen die zijn slogan kende moest er toch ook om lachen.
Groetjes Lucrèce

Gepost door: emmy | 18-06-07

:-) ben hier ook alles komen bijlezen :-)
het beste gewenst aan Rune, veel beterschap !!
'k zie je daar al bezig in de kerk altijd naar je gordel pakken :-)
groetjes

Gepost door: Borriquito | 18-06-07

weet je... dat het altijd deugd doet om hier te komen lezen en rondneuzen ! Jouw optimisme straalt uit al jouw teksten, zelfs al gaat het niet altijd over "verloren gebitten" !
Ik ben blij dat ik hier weer "aangespoeld" ben , nu kom ik zéker regelmatig eens lezen!
Lieve groetjes.

Gepost door: wina | 18-06-07

hallo, het is met sylvie (van wereldvansylvie.skynetblogs.be), mijn blogje werd per ongeluk verwijderd en skynet weigert die terug te herstellen moest ik maar een nieuw blogje beginnen!!! Er moet nog vanalles aan gebeuren maar dat zal er zeker nog komen! groetjes en tot snel

Gepost door: sylvie | 19-06-07

Dag fiere, jonge oma Bedankt ook voor je reactie.
Ik keek wel op toen ik je blog zag, een moeilijke periode moet dat voor jou ( geweest ) zijn. Maar je hebt schitterend gereageerd door deze blog te maken. Ik denk dat veel mensen hier troost kunnen halen door de mooie en bijna luchtige manier waarop je (over soms moeilijke onderwerpen) kan schrijven.

Keep it up!

Gepost door: vinejo | 19-06-07

Mooie en aangenaam te lezen gebeurtenissen.
Hou je goed.
Groetjes

Gepost door: katy | 19-06-07

ik kom hier graag lezen! Mijn moeder en ik hadden ook ooit eens de slappe lach in een familiemis. Alle tantes zonden ons boze blikken maar wij konden er niks aan doen!
Liefs

Gepost door: Bientje | 19-06-07

't was leuk wandelen met je, ik heb nu een beetje bij gelezen. Groetjes aan Rune en tot gauw!
Freya

Gepost door: Freya Van den Bossche | 19-06-07

Weet zeker... dat nonkel Achiel erom gelachen zou hebben en het je niet kwalijk zou hebben genomen hoor! :-)
Ik heb dat van die gordel nog nooit gedaan...wel in een touringcar op willen staan terwijl ik de heupgordel nog om had...dat is ook een rare gewaarwording! hahahahahhahaa!
Lieve groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 19-06-07

Hé... die bingo was mijn idee niet hoor...ik had al wel het idee dat het voor sommige mensen wat ver zou gaan. Maar als ik gevraagd word mee te doen, dan doe ik dat hè...! :-)))) Het is verder geen verplichting natuurlijk!
Welterusten en verzorg die rode kop, arm en zere knieën maar goed! :-)))
Liefs.

Gepost door: mizzD | 19-06-07

"eentje van toontje"... dat is toch prachtig gezegd hé!
Ik bewaar het zeker. Bedankt!!

ik hou ook van Toon Hermans , 'k heb verschillende van zijn boekjes, maar dit gedicht kende ik niet.
Lieve groetjes

Gepost door: wina | 19-06-07

Lucretia dit komt mij bekend voor hahaha

liefs xxx

Gepost door: viv | 19-06-07

Hihihi... Lucretia, nog een geluk dat jouw stoel plots niet begon vooruit te rijden. Hahaha !
Veel groetjes.

Gepost door: Piet | 20-06-07

Haha die is goed!

Gepost door: cancer chick | 20-06-07

*** En, dan op de gaspedaal geduwd?:-D
Haha, leuk verhaal!

Groetjes en slaapwel

Gepost door: Romina | 20-06-07

Bij mij net het omgekeerde... ik vergeet mijn gordel soms los te maken voor ik uitstap... zeer pijnlijke zaak. Hetzelfde als je haar tussen de deur zit en je wil weggaan... auw! ;-) Wel grappig voor de omstaanders... Leuke donderdag nog Lucretia

Gepost door: Dolinneke | 21-06-07

Je hebt gelijk!

Nog een fijne dag!

Gepost door: Isabel | 21-06-07

De commentaren zijn gesloten.