13-07-07

Markant receptenboekje ...

recepten

 

Sinds enkele jaren ben ik lid van markant Lochristi en sinds korte tijd ben ik ook verantwoordelijk voor de website.

Enkele maanden geleden was er een nieuw initiatief dat we ‘In de Kijker’ wilden zetten op onze lokale website: nl markant Regio Gent ondersteunt “markant helpt jongeren” met de verkoop van een ‘markant receptenboekje’

Dit unieke, door markant leden samengestelde receptenboekje wordt massaal verkocht en de opbrengst gaat naar enkele bijzondere instellingen.

 

Het kookboekje is een ideaal geschenk voor je zoon of dochter die straks op kot gaan, een vriendin, een verjaardagscadeau, voor je attente buurvrouw, voor moederdag, …

 

Het wil echter vooral een bundeling zijn van lekkere haalbare, beproefde en heel eigen recepten van markant leden, waaronder ook restaurateurs. Dit is een ‘markant’ hebbeding dat niemand onder u mag missen.    

     

Wil je ons project mee ondersteunen, verras dan iemand met "100 succesrecepten" van markant. Klik hier en lees meer over dit prachtig initiatief en hoe u dit 'markant' kookboekje kan bestellen.

 

Zelf heb ik ondertussen al enkele dingen uitgeprobeerd en wat me vooral beviel was de lasagne van vis.

Benodigdheden

2 preien – 2 wortelen – 2 stengels witte selder – peper en zout – lasagnevellen – 600 gr vis (naar keuze: kabeljauw, tong, zalm of doe zoals ik neem pangasiusfilet of tilapiafilet) – 2 l visbouillon (mag ook met bouillonblokjes) – 1 doos kreeftensoep (echt een aanrader!!) – bloem – room – cayennepeper – boter – gemalen kaas en mijn extraatje: 200 gr. garnalen.

 

Bereiding

De groenten fijnsnijden en stoven in boter, kruiden.

De lasagnevellen eventueel laten voorkoken en laten uitlekken (ik nam lasagne die niet hoeft te worden voorgekookt of je kunt ook altijd zelf lasagnevellen maken!)

De vis pocheren en daarna in stukjes snijden. (ik nam diepvriesvis en gebruikte de vis zonder te pocheren)

 

De saus bereiden:

De visbouillon, de kreeftensoep en de room aan de kook brengen en binden met in water opgeloste bloem.

Goed laten doorkoken en op het eind de garnalen onderroeren.

Kruiden met peper, zout en cayennepeper.

 

In een beboterde kom de lasagne samenstellen:

  • Groenten, vis, saus,  lasagne, ….

Tot slot bestrooien met de gemalen kaas.

In de oven op 200° gedurende 45 min.

 

Heerlijk… zelfs voor mensen die minder graag vis eten !!! Misschien een ideetje voor in het weekend?

Commentaren

Mooi initiatief! Ik kan alleen niet met Vlaamse recepten uit de weg...de helft van de ingrediënten zijn hier niet te krijgen vaak!
Maar wat is er speciaal aan 112299??? Jij wilt wel héél erg graag nog meer hunkjes hè? hahahahahahahahahahahahhaaa!
Doeidoeiiiii!

Gepost door: mizzD | 13-07-07

:-) ik maak het me gemakkelijk en hou het bij gewone kost :-)
fijne avond nog verder Lucretia
groetjes

Gepost door: Borriquito | 13-07-07

*** durf te wedden dat ons Nicole dit uitprobeert!!!

en dan wil ik graag proefTalleke spelen ;-))))))))

Gepost door: Talleke | 13-07-07

*** Hele fijne zaterdagmorgend Lucretia..Ik stap er niet uit..Soms heb ik een serieuze dip maar weet dat dat geen oplossing is.Khou zeer veel van Anita...

Groetjes

Gepost door: marc | 14-07-07

hello Lucretia prettig weekend. Hier wordt echter niet veel gekookt, ja voor 1 persoon en trouwens goede schotels op het werk.

Gepost door: christine | 14-07-07

Awel, dat boekje zal binnenkort in mijn boekenkast staan pronken. Moooooi gedaan zeg! Echt chapeau!

Gepost door: Isabel | 14-07-07

Voilà-sè.. ik heb het maar meteen besteld en betaald anders komt het er niet van. En door jouw heerlijk receptje kreeg ik meteen zin in!!
Eénvoudige en lekkere recepten die je dan zelf nóg eenvoudiger kunt maken...daar zat ik op te wachten.
Dank je wel en nog een heel zonnig weekend gewenst.
De zon is hier nog maar een half uurtje aan 't schijnen en 't is al hééél warm!

Gepost door: wina | 14-07-07

Lucretia kan alleen maar lekker zijn.
Jij hebt wel ontzettend mooie fofo's op je blogje gezet. Tof

liefs viv

Gepost door: viv | 14-07-07

Hey Kom je nog een fijne zondag wensen.

Gepost door: martin | 15-07-07

Hahahahahaha nee, ik lach niet met je verukkelijke recept of met dit goeduitziende kookboek.....Maar wel met de reactie van Talleke hahahahahaha...hoe dat ze het weet;-))))
Ga dit opschrijven, een goed kookboek is altijd meegenomen !
Fijne dag nog, groetjes;-)

Gepost door: nicole | 15-07-07

Bedankt voor uw eerlijke reactie ondanks...
Ik wens je nog een hele fijne zondag toe.
lieve groet

Gepost door: Ellen | 15-07-07

Door de vakantie ben ik weer te laat maar ik wil Rune een dikke proficiat wensen met haar eerste verjaardag!!!! En ook eeen dikke bravo met dat tellertje van jou!!!! Reden genoeg om te feesten... Prettige dag nog Lucretia en co

Gepost door: Dolinneke | 16-07-07

Door de vakantie ben ik weer te laat maar ik wil Rune een dikke proficiat wensen met haar eerste verjaardag!!!! En ook eeen dikke bravo met dat tellertje van jou!!!! Reden genoeg om te feesten... Prettige dag nog Lucretia en co

Gepost door: Dolinneke | 16-07-07

De commentaren zijn gesloten.