18-07-07

Dequervain tendinitis ...

 

 

Dequervai_ tendinitisIs er iemand onder jullie die ‘ervaring’ heeft met Dequervain tendinitis aan beide polsen nà chemo-therapie (FEC of CEF) bij borstkanker?

 

Even een verklaring voor het fenomeen:

Een Dequervain tendinitis is een ontsteking van de pezen aan de duimzijde van de pols.

Twee pezen aldaar verstikken als het ware in hun peesschede. Dit geeft vooral pijn bij het wringen met de pols en het bewegen van de duim en de pijn loopt door in de voorarm.

Door de aanhoudende ontsteking zit er ontstekingsvocht rond de pezen – dit geeft een soort ‘bultjes’ of blazen die uitwendig zeer goed zichtbaar zijn van pols naar duimzijde. Het lijken wel cystjes…

Inspuiting met cortisone is uitgesloten wegens ‘reeds te veel gekregen’.

 

 

P1060014Het dragen van braces in combinatie met ontstekingswerende middelen zijn een voorlopige oplossing.

 

Is er iemand die ervaring heeft met een operatie waarbij de pezen weer werden vrijgelegd? Nadelen van een operatie??

 

Alvast bedankt!

Commentaren

Oei Jij zit dus ook met pijn aan de pezen.
Ik zou je niet kunnen helpen hoor.
Ik wens je veel beterschap toe.
Liefs

Gepost door: Angélique | 18-07-07

Lucretia geen iedee, gelukkig nooit meegemaakt.Wel een toffe foto van jou. Ik hoop dat je het zonder mediciatie weg kan krijgen.....
mijn zorgenkindje heeft vandaag gegeten, wacht op de resulaten uit de USA. Zijn ogen stonden klaar en hij loopt rond. Stoelgang blijft slecht.Wel erg vermagerd. Kunnen 2 dingen zijn of beide. Pancreas en/of terug kanker. Hou hem wel de hele dag in het oog. Als de toestand verergert is er maar een oplossing. lief van je voor je interesse in Woefke

Gepost door: viv | 18-07-07

oesje, nee, ik heb een gelijkardig probleem gehad, maar dat was een "Carpo-tunnel", waarbij de zenuw gekneld zat.
Dit gaf dan 's nachts zinderende en tintelende arm waar je van wakker werd. Dat is ook blootgelegd, twee jaar geleden en sedertdien geen last meer!
Cortisone was toen ook een eventuele oplossing, maar alleen zeer tijdelijk.
Heb geen spijt van die operatie, kan nu tenminste weer alles!

Gepost door: Jientje | 18-07-07

tja... heb hier geen ervaring mee...maar het lijkt me erg lastig en zou een eventuele operatie wel overwegen als er verder niets aan te doen is. Maar ben je bang dat die operatie niet zal helpen dan?? Dat weten de artsen toch zeker wel?
Btw...het zou natuurlijk kunnen zijn van dat jij teveel uit je duim zuigt...verhaaltjes over Weefsnitje bijvoorbeeld hahahahaahaaa!
Geintje hoor meid...heel veel sterkte ermee...leuk kleurtje trouwens ...die braces! ;-)))
Lieve groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 18-07-07

geluk(kig) Heb hier gelukkig ook geen ervaring mee, ik hoop we dat er iemand opduikt die je verder kan helpen...
Dat gedichtje van hieronder, ik zal het meenemen en in de zijkolom van mijn blog zetten, als je liever hebt dat ik dat niet doe, dan kom je het maar zeggen, dan verwijder ik het weer, is dat goed? Maar ik vind dat zooooooo mooi hé, het is nét hoe ik geluk ook ervaar.

Liefs,
Inge

Gepost door: Inge | 18-07-07

Amai zeg, gij kunt nogal dichten zonder uw g-* op te lichten!! Hihi!
Tja, ik,dacht het al, niet hetzelfde dus...

Gepost door: Jientje | 18-07-07

Whahahaha, gij scrollt gewoon eens graag naar beneden gij, hihi!!
Best dat we nog eens kunnen lachen ook hé!!

Gepost door: Jientje | 18-07-07

;-) Ja Lucrèce ik had die foto van jou al bekeken en vroeg mij af wat je nu voor had. Ik kan je helaas niet helpen. morgen ga ik bij mijn vriendin de radioloog, ik ga haar eens vragen wat dat inhoud.
Nog een fijne avond Lucrèce en daaaag.

Gepost door: emmy | 18-07-07

nee, daar kan ik... ...je niet bij helpen. Pijn aan de polsen daar weet ik wel iets van. Ik heb al sinds mijn 8 jaar Reuma aan de polsen. Het is geen lachertje, je hebt je handen altijd nodig hé. Ik kan goed verstaan dat je pijn hebt!
Hopelijk vind je een oplossing hoor!
veel liefs
a3eindje

Gepost door: a3eindje | 18-07-07

Ik kan je hierbij niet helpen.

Gepost door: els | 18-07-07

neen Hey Lucretia

Ik kan je niet helpen ... en ken ook niemand met dat probleem.

En ja, Rune zal normaal gezien in de collectie kunnen, het kleinste maatje is een 80-86. Eind augustus ga ik weer van start. Je leest er nog wel meer over op mijn blogje.

Gepost door: patsy | 19-07-07

Dag lieve Lucretia Pijnlijke zaak ! Alsof je nog niet genoeg te verwerken hebt. Helaas kan ik je geen raad geven. Ik had je anders graag geholpen. Liefs,

Gepost door: Joke | 19-07-07

Zonnige donderdag. Hallo Lucretia,
Ik heb vroeger iemand gekend die had in beide polsen ontsteking en eveneens water erin, ze heeft een operatie laten uitvoeren en van dan af is het probleem van de baan.
Dat is natuurlijk als laatste oplossing, ik hoop dat er een andere middel soelaas brengt, ik kan aannemen dat dit zeer pijnlijk is.
Groetjes.
DJ-BO & CO.

Gepost door: DJ-BO | 19-07-07

Oh! Las ergens dat je je kracht in je handen kunt verliezen door die operatie? Oei...dat lijkt me dan ook minder! Sjeezzzz..lastige keuze zeg! Kan me voorstellen dat je eerst eens rondvraagt naar ervaringen. Zijn er geen sites van (ex-) patiënten met deze polsaandoening? Is misschien wel te googelen?
Succes!
Lieve groetjesssssssss!
ps. wat heb jij een grappig tellertje! :P

Gepost door: mizzD | 19-07-07

Ik weet het niet...zal wel pijnlijk zijn. Ik heb een geknelde zenuw aan mijn pols...krijg daar cortisone-spuiten voor.
Liefs

Gepost door: Ilona | 19-07-07

Lucretia, Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Maar ik hoop dat men je gauw kan helpen. Je hebt tenslotte al genoeg meegemaakt.
Ik heb hier intussen nog even bijgelezen. Ik herken je postje over de Gentse feesten. Vroeger was ik ook een fervent bezoeker van de feesten. Maar de laatste jaren barst gent uit z'n voegen tijdens de feesten. Het is niet écht leuk meer. Dit jaar heb ik de feesten aan mij laten voorbij gaan.
Heel veel groetjes en veel beterschap !

Gepost door: Piet | 19-07-07

;-) Was vandaag bij de radioloog en ze vertelde mij goed wat het was. Jij beschreef het ook zoals dat in mekaar zit. Naar het schijnt moeten je polsen niet kunnen bewegen omdat dat anders niet geneest.
Nog een fijne avond en tot morgen. Morgen naar het stadhuis met de trouwers ;-)

Gepost door: emmy | 19-07-07

*** Ik heb er nog nooit van gehoord..Tspijt me...Tlijkt me erg pijnlijk...Veel beterschap gewenst ..

Fijne vrijdag
Groetjes

Gepost door: Marc | 20-07-07

hey Luce ik wist niet dat het 1 verband kon houden met het andere hoor. lijkt me ook niet gemakkelijk om daar mee te handelen maar ook ik kan je niet helpen.
fijn gedicht hieronder ook
lieve zonnekes en see u

Gepost door: Sunny-Kay | 20-07-07

Dag lieve Lucretia Ik kom je een fijn weekend toewensen. Hopelijk heeft iemand je een antwoord op je vraag kunnen geven.

Gepost door: Joke | 20-07-07

Hoop... dat jullie het drooggehouden hebben vanavond op de Gentse feesten!
Liefs.

Gepost door: mizzD | 20-07-07

Hoi Lucretia ik ben zo'n 10 jaar geleden daarvoor geopereerd... was dus al voordat ik eerste keer borstkanker had... Die operatie is goed verlopen en nadien geen hinder meer gehad...
ik kom je nog een fijne vrijdagavond wensen!
Zo stillekesaan begin ik weer aan een blogronde... Het lukt me niet iedere dag bij iedereen over de vloer te komen en ik voel me ook nog niet goed genoeg om lang aan pc te zitten...
Groetjes

Gepost door: Lizy | 20-07-07

ik zou het niet weten jammer genoeg. ik hoop dat er snel iets tegen gevonden is want dit lijkt me erg pijnlijk.
succes ermee.
groetjes anita

Gepost door: Anita | 20-07-07

Eindelijk weer eens bijgelezen en terug in blogland. Heb geen enkele ervaring met polsenprobleem, maar als ik sommige commentaren lees zit er mogelijk een operatie aan te komen, maar met zeer gunstig gevolg. Groetjes.

Gepost door: gidsjoris | 20-07-07

Ik denk niet dat dit verband houd met de kanker, mijn vader is geopereerd aan een geknelde zenuw in de pols door kalk aanlading, dit was een kleine operatie mits enkele weken rust heeft hij daarna geen klachten meer gehad.
groetjes

Gepost door: emily | 21-07-07

een antwoordje Dag Lucretia
Ik heb je probleem eens besproken met de kinesist in het revalidatiecentrum waar ik werk, een operatie leek voor hem toch geen oplossing. Hij sprak van aangepaste kiné en ontstekingsremmende middelen, hopelijk ben je hiermee geholpen.
Nog véél moed toegewenst en hopelijk komt het allemaal goed.
Vele groetjes Hilde

Gepost door: Hilde | 21-07-07

Borstkanker na heel veel cortisone Hallo, Nee, ik ken deze peesaandoening niet. Maar ik heb in anderhalf jaar tijd 6 x een cortisone injectie gekregen en heb kort daarna onder narcose nog een flinke hoeveelheid daarvan onder hoge druk in mijn schouder gepompt gekregen, vanwege de hardnekkige peesontstekingen daar. Een half jaar later kreeg ik aan diezelfde kant een zeldzame agressieve borstkanker en ik heb een acute amputatie ondergaan (+ chemo's en bestralingen). Nu heb ik niet alles nog hier op je blog gelezen. Maar denk jij dat er een verband is tussen cortisone en borstkanker? Ik sluit dat dus niet uit. Ook al omdat cortisone je immuunsysteem afbreekt. Zelf zou ik die rommel niet snel meer durven laten inspuiten. Hoe gaat het nu met jou inmiddels? groetjes, Diane

Gepost door: diane | 02-05-08

polsen Hoi, ik kwam je verhaal tegen bij het googlen. Ik heb exact hetzelfde. Borstkanker gehad (2004) en nu aan beide polsen peesontstekingen (alhoewel er nu ook op reuma getest wordt), met cyste achtige bult binnenkant pols. Ik ga woensdag naar de arts. Injectie/operatie? Ik weet het niet. Erg pijnlijk in ieder geval!

Gepost door: hanneke | 26-05-08

polsen Hoi, ik kwam je verhaal tegen bij het googlen. Ik heb exact hetzelfde. Borstkanker gehad (2004) en nu aan beide polsen peesontstekingen (alhoewel er nu ook op reuma getest wordt), met cyste achtige bult binnenkant pols. Ik ga woensdag naar de arts. Injectie/operatie? Ik weet het niet. Erg pijnlijk in ieder geval!

Gepost door: hanneke | 26-05-08

De commentaren zijn gesloten.