15-08-07

Klussen met de grote K ...

a-boring-dayGoh… ‘k ben niet in mijn doen vandaag. ‘k Verveel me hoewel ik hier nog wel duizend dingen kan doen. Waarschijnlijk te lang opgezeten vannacht. Ben aan de computer blijven ‘plakken’ tot half 2. Beter niet meer doen dus in het vervolg. 'k Weet het nochtans dat ik daarna de weerbots krijg... Wie niet horen wil, moet voelen hè.

’t Ventje is er niet. Hij is gaan ‘klussen’ met de grote ‘K’ in het huis van zoonlief.

Zoonlief kocht een huis, zo ongeveer 3 jaar geleden en er is een hoop werk in te doen. De planning is om tegen volgende week donderdagavond 2 kamers perfect in orde te hebben.

Voor ze aan de afwerking konden beginnen werden zowel plafonds, schouwen, vloeren en sommige wanden gesloopt. Alles diende dus opnieuw te worden opgebouwd. Vandaag wordt Quickstep laminaat gelegd (eik – natuurvernist).

eikdonkervernist Quick*step - eik natuurvernist

Dan nog de wanden, deuren en ramen schilderen, kasten in elkaar zetten, bed ineensteken en alles opruimen en laat dan het vriendinnetje maar komen…

Kopie van CABAORRL Verfkleurtjes voor de wanden, deuren, deurlijsten en plinten.


Als deze 2 ruimtes gedaan zijn wordt er even gestopt met werken bij Hans.

Dan heeft Hans even vakantie en ik ben er zeker van dat hij zich daar al op verheugt.

x1pueufNURTyiqBI2xzb54NTj0YUwO61MoV15cqGtV9IcOb0YLknxDOct99J2-P9HoEZ6I-P3yIyMcGOlgSINIcO2VJ1vrXT7czKeT5SSspcgc

Dan moet hier eerst de woonkamer onder handen worden genomen. Het behangpapier is al verwijderd van na Kerstdag! Ja, jullie lezen het goed, van 26 december 2006!! Toen is ’t Ventje moeten stoppen wegens te veel rugpijn (door zijn valpartij van september vorig jaar – achteraf bleek dat zijn rug toch gebroken was – een indeukfractuur op de D11 (dorsale wervel)).
Gelukkig kan Marc al deze werken zelf. Hij wil eigenlijk ook niks uit handen geven en dat is af en toe wel een beetje moeilijk. Ik had iemand gevonden die wel kon komen behangen – het moest alleen even worden ingepland – maar neen hoor… ’t Ventje wou niet wijken en wil het koste wat kost liever zelf doen. Vroeger zou dat een ramp geweest zijn voor mij om meer dan een half jaar op kale muren te zitten kijken, maar nu heb ik zoiets van… er zijn ergere dingen en diegenen die hier komen en er niet kunnen op kijken die moeten het maar aanbieden om me te komen helpen. Maar dat gebeurt meestal niet. Nee, nee…

Ik ben er eerlijk gezegd ook nog niet uit wat voor behangpapier (soort en kleur) ik zal kiezen… Marc wil liever tasso (glasvezel)papier kleven en dan schilderen maar daar ben ik niet echt voor… hum… iemand onder jullie goede ideeën of inspiratie??

Aan alle mama’s een fijne Moederdag (vooral in het Antwerpse wordt dit vandaag gevierd…) en voor diegenen die het bij een Naamfeest houden: het is ‘Vive Marie’ vandaag. 

 

16:48 Gepost door Lucretia in Actualiteit | Permalink | Commentaren (26) | Tags: klussen, hans, huisje, renoveren |  Facebook

Commentaren

hey Luce dit is het eeuwige misverstand weer
hier ( antwerpse) wordt moederdag gevierd de tweede zondag van mei!
vandaag is het saint-Marie
maar aangezien min ma zo heette vierde ik het dus twee keer.
het is zuiver commercie van het twee keer op een jaar moederdag te noemen
zo-ook vaderdag de tweede zondag van juni is, en in maar is het père Joseph he.

verder nog veel klusplezier
let op je vingertjes
en niet teveel ' bored ' zijn hoor.
koppie op he
en lieve zonnekes
tot ziens!

Gepost door: Sunny-Kay | 15-08-07

pfft in maart, uiteraard he
doeiie

Gepost door: Sunny-Kay | 15-08-07

:-) er is nog veel te klussen dan :-)
jullie zullen er wel uitkomen welk papier het wordt
nog een fijne dag verder, zonder verveling :-)
groetjes

Gepost door: Borriquito | 15-08-07

Lucretia, eerst en vooral wil ik even zeggen dat ik die foto prachtig vind. Ik wist trouwens niet dat jij kon vliegen. Haha.
Er zijn inderdaad ergere dingen dan muren zonder behang. Maar ik ben zeker dat je ventje er straks iets prachtig zal van maken.
Ik wens je nog een heel fijne moederdag toe.
Groetjes.
Ps. Ik heb al je verzoekjes telefonisch overgemaakt aan St. Pieter. Maar hij heeft in een colère de hoorn dichtgegooid. Soms ist een ambetant manneke, diene St. Pieter.

Gepost door: Piet | 15-08-07

Nog een fijne moederkensdag gewenst.
Klussen hebben wij wel altijd genoeg....ook eens ontspannen.
Lieve groetjes

Gepost door: Ilona | 15-08-07

Dag Lucretia Ik kan me voorstellen, dat nadat wat jij meemaakte, behangpapier niet meer op de eerste plaats komt. Ik hoop dat je zoon zijn planning goed verloopt. Zo kan hij en je man van verdiende vakantie genieten. Je man zal ook wel graag even rusten. Jij op tijd naar je bedje hé :-)

Gepost door: Joke | 15-08-07

Oeps ! Dat was een blunder van mij. Ik heb niet goed genoeg gekeken naar de foto. Mijn excuses hoor, Lucretia. Maar het blijft een mooie foto.
Groetjes.

Gepost door: Piet | 15-08-07

Nou... ik kan beter schilderen dan behangen, dus schilder ik liever! hahaha! Maar hier is behang met mooie patronen weer erg in hoor! Als ik wat te behangen heb, vraag ik meestal mijn zus...die is er goed in...en dan pap ik in...leuk werken met z'n tweeën! :-)))
Lieve groetjessssssssssss!

Gepost door: mizzD | 15-08-07

Behangen en dan schilderen Hierboven hebben we glasvezel gehangen en dan geschilderd, vergemakkelijk als we de kleur beu zijn, schilderen we opnieuw. We hebben d'r geen spijt van. Alles is bij ons met twee kleuren, moet je zeker ook bekijken. Succes met de keuze.

Gepost door: Wendy | 15-08-07

Awel ja, zo zit jij in mekaar denk ik, eerst voor anderen zorgen, en dan pas je eigen behang tegen de muur!
Zo te zien is er toch nog flink wat werk aan de winkel hé?

Gepost door: Jientje | 15-08-07

een heel gedoe he.... .....tasso krijg je er niet zo maar af he...maar is snel weer overschilderd....mijn papa is zelfstandig behanger/schilder.....dus hier is het eenvoudig...(en goedkoop ;-) )

Gepost door: joelle | 15-08-07

Hier ook klusdag !!!!

Mooie foto.

Gepost door: els | 15-08-07

Lucretia hier wordt gewoon geschilderd. Spreek me nietvan klussen...er staat ons nog wat te wachten volgende jaar. Dank je voor je lieve steun, dat doet toch telkens goed...het gaat niet echt beter, ik denkt omdat ik geen kinderen heb, hij dit plaatse had ingenomen.....dikke knuf

Gepost door: viv | 15-08-07

*** Kom je even een fijne donderdag wensen
Groetjes

Gepost door: marc | 16-08-07

Véél plezier met de verbouwingswerken en ik wens Hans een deugddoende vakantie toe!

Gepost door: Isabel | 16-08-07

tja anders wel een goede oplossing, dat glasvezel. Niet dat met die afschuwelijke motiefjes maar gewoon glad. Geeft een mooi resultaat, wij hebbenhet ook zo gedaan; kleurtje erop en klaar. Wel een paar dagen prikkende handen dus handschoenen aan, hoor!

Gepost door: beesken | 16-08-07

Ha gij wist niet dat ik meerdere blogjes heb. Ge ziet het hé, altijd al bezig bijtje geweest en zal het altijd blijven.

Gepost door: nana | 16-08-07

Gelukkig zijn onze kinderen allebei aan 't bouwen en valt er niks te klussen want mijn ventje heeft twee linkse handen. Voor de keuze van de inrichting spreken ze mij wel aan maar dat is voor binnen een jaartje. Shoppen, kiezen en bevelen geven daar is niks mis mee hé. ;-)

Gepost door: nana | 16-08-07

mmmm tasso... da's goed als je de eerste jaaaaaren niks anders wilt, want dat krijg je er niet makkelijk af, maar is wel eenvoudig schilderbaar. Wij hebben vliesbehang gehangen (niet te verwarren met vezelbehang he), vliesbehang is in alle kleuren en patronen te verkrijgen, behangt makkelijk (zelfs ikke kon het) en is naadloos. Mooi zenne. Bij mij hangt er donker chocoladebruin papier, in combinatie met die witte PVC van de ramen heel goe gelukt (k heb veel ramen dus veel licht in de living)....

Gepost door: Blah | 16-08-07

De puppy's worden allemaal verkocht, jammergenoeg.

Gepost door: Mister Iebeltje | 16-08-07

He ja, inderdaad! Weer een heel verhaal hé, als je 't zo eens allemaal na mekaar ziet staan! En dan heb ik dat verhaal van dat "poempbakske" er niet bij gezet! Soit!
Ik ben vanmorgen bij Dr Van Mol geweest, en dat was een zeer begrijpend man, mijn gevoel. Moet meer naar dat "mijn gevoel" luisteren denk ik, want blijkbaar zat ik er idd niet naast! Om half acht straks mag ik naar dokter W, en wat dat gaat geven, who knows, maar zou het niet eens tijd worden dat er een happy end gebreid wordt aan deze thriller? Of komt er nog een "overkill"!! Whahaha, bwaaaahhh! Ik hoop van niet!

Gepost door: Jientje | 16-08-07

met plezier alles gelezen slaap wel voor straks

Gepost door: frank | 16-08-07

dag Lucrétia oeps wij hebben ook liever vakantie dan te moeten werken, maar het een brengt geld op en bij het andere geraak je het weer kwijt.
het hoort samen ergens hoor.
groetjes en dat verhaal van uw ring
is spooky ! maar toch goed afgelopen.

Gepost door: Chili & Pepper | 16-08-07

bewogen blog heb mijn blogtaxi hier geparkeerd voor de eerste maal, diep respect voor zoveel openheid...en niet geschrokken wanneer je door het sleutelgat keek?
koenie kiplekker, die een 'maria'-devoot is,groet.

Gepost door: ridder | 16-08-07

Oef weer veel bij te lezen. Mijn jongste zoon heeft ook gebouwen en alles moet binnenin nog geschilderd worden. Papa ... Help!!! Herkenbaar niet?

Gepost door: gidsjoris | 16-08-07

Slaapwel, lieve knuffel xx Ik voel me al een ander mens!

Gepost door: Jientje | 17-08-07

De commentaren zijn gesloten.