22-08-07

Operatie-angst en humor ...

Maandag toen ik stipt (iets te vroeg eigenlijk…) arriveerde op de dagkliniek voor opname en operatie kreeg ik te horen dat ‘men’ mij al was komen zoeken en dat ze dus iemand anders hadden meegegeven in mijn plaats…

 

Euh…Qué…”hoe kan dat nu, ik moet hier eigenlijk maar om negen uur zijn en het is nu tien voor negen” antwoordde ik de verpleegster.

 

‘k Weet niet goed hoor… die planning daar is niet echt ok…

Vorige week werd ik naar huis gestuurd omdat er een ‘spoedgeval’ was tussengekomen en nu dit weer.

Maar ja, geen zorgen maken… het is hun probleem als ze mij maar tegen negen uur hadden laten komen.

 

Mijn zus bracht me naar het ziekenhuis en zij wou nog wel even met mij kletsen. We dachten dat het nog wel een poos kon duren eer ik zou worden opgehaald.

 

operatieschortTegen alle verwachting in kwamen ze mij na 10 minuten al zeggen dat ik me mocht  omkleden en zo’n sexy operatieschortje aantrekken.

Mijn tandekes en mijn brilleken achterlatend, mijn zus uitwuivend, werd ik door twee vriendelijke, kletsende verpleegsters weggevoerd.

 

Aangekomen op de pre-operatieve (wachtzaal met in ‘beddenliggende’ mensen) kwam ik naast een man te liggen met een sexy operatiemutsje op en met een blik van ‘goh, laat het hier maar vlug gaan’…

Ik zag dat die man hypernerveus was en, ikke altijd wel klaar voor een praatje, probeerde hem wat af te leiden… hij kon na enkele minuten al terug lachen en ik dacht in zijn ogen te zien dat hij de angst een beetje vergat.

 

Tot… er opeens een verpleger aan mijn bed kwam met een ‘karretje’. Hij zou me een infuus steken maar toen ik mijn hele verhaal deed van “niet rechts want dat is mijn geopereerde arm (lymfeklieren weggehaald…) en niet links want daar vind je geen aders meer… het zal in mijn hals moeten (dit was zo afgesproken met de chirurge…)” maakte hij rechtsomkeer met de melding dat hij het zou overlaten aan de anesthesist.

 

Nog geen minuut later komt een vriendelijke verpleegster mijn bed losdraaien en ze verplaatste dit een beetje dichter naar die ‘angstigkijkende meneer’ toe.

 

‘k Had eigenlijk niet door waarom ze dit deed tot ze plots zei: “de operatie is aan de linkerkant hé!” (ze wou haar karretje rechts van mijn bed parkeren om een infuus te komen steken) en ik antwoordde haar met ‘de vraag’: “is het om een infuus te steken dat u bij mij komt?” “Uw collega is net geweest” en blablablabla…. ik kon nog eens het hele verhaal doen.

 

Naast me werd die meneer nu toch wel heel ongemakkelijk en hij zei tussen z’n tanden: “ze weten hier precies ook niet van elkaar; straks opereren ze jou nog aan de verkeerde kant ook…”

 

Ik antwoordde wijselijk niet dat dàt wel eens zou kunnen (‘k had zin om er een grapje over te maken maar ik bedacht dat dat helemaal niet goed zou zijn voor de gezondheid van die man…) tot plots de chirurge samen met de anesthesist en een ‘assistente in opleiding’ aan mijn bed verschenen.

Met de anesthesist werd de plaatsing van het infuus besproken (in een ader in mijn hals dus…) en ik zag mijn buurman bijna groen uitslaan van angst… of dat nog niet genoeg was vraagt mijn artse: “het is toch links hé?”… “k zal misschien best een stylostreepje zetten op je linkerarm want straks vergis ik me nog; maar ja, bij jou zou het niet geven hé want je andere arm moet toch nog…..” en wij maar lachen…

 

Wel ik kan je verzekeren dat ‘m’n buurman met het gekke mutsje op’ zo wit zag als zijn laken. De groene kleur van daarnet was weggetrokken en alleen zijn stoppelbaard gaf nog een beetje kleur .

 

Mijn bed werd opnieuw losgedraaid en weg was ik …richting operatiezaal… Ik wuifde nog eens naar de arme man maar ik heb geen reactie teruggekregen. Waarschijnlijk was hij door dit hele verhaal al murw geslagen vooraleer in de operatiezaal te belanden.

 

Lieve meneer, ik hoop dat alles goed gekomen is met jou…

Met mij wel hoor… zelfs in de operatiezaal hebben we nog grapjes gemaakt met de anesthesist. Maar ja, ik ben dan ook een hele rare hé… heb nooit schrik en ben altijd rustig als ik naar het ‘slagveld’ wordt gevoerd.

Commentaren

*** IK ben ook wel rustig aan de buitenkant , maar vanbinnen is wat anders als ze mij naar de OK voeren en ik heb het al enkele keren meegemaakt..Die metalen plafonds in die OK's vergeet ik nooit meer.........

Nog een fijne woensdagavond
Groetjes

Gepost door: Marc | 22-08-07

hey Luce ik ben er weer
ik had ook nog kleingeld ;-)

en zoals jij er hier tegenaan kijkt
zou je het haast prettig gaan vinden
wat natuurlijk niet is maar
je snapt mij wel he.
ach die mannen
wie is ook al weer het sterke geslacht hehe
lieve zonnekes en doeiie

Gepost door: Sunny-Kay | 22-08-07

Slow's motto is altijd te vroeg gaan. En ja hoor, dat loont. Slow is meestal al buiten vóór zijn afspraakuur daar is.

Nu niet dat hij zo dikwijls naar de kliniek moet ...

Gepost door: ms | 22-08-07

Hallo Ik wens jullie nog een aangename woensdagavond...liefs...

Gepost door: Athea | 22-08-07

Goh Lucretia toch! Dat is me weer een verhaal zeg!
Die mens hebben ze waarschijnlijk moeten reanimeren alvorens ze hem verdoofd hebben!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 22-08-07

Jawatte wat een verhaal. Ocharme die man.

Gepost door: Wendy | 22-08-07

hallo Sorry Lucrèce maar jij belde gisteren en wij waren er niet. Als je morgen probeert op mijn GSM alstublief die heb ik zeker bij.
Vriendelijke groetjes en tot zo.

Gepost door: emmy | 22-08-07

toch nog goed afgelopen! flinke meid ! maar van binnen zal het hartje toch wel wat rapper geklopt hebben zeker! En nu maar hopen dat je goed herstelt.

Gepost door: magda | 22-08-07

ja, klinkt me bekend in de oren, dit verhaal. ik zet bij een operatie zelf altijd al een groot kruis op mijn "slechte" arm wat niet wegneemt dat ik het verhaal toch ook nog gemiddeld een drietal keer moet doen. Ik ken het al helemaal van buiten:"Daar mag niet geprikt worden want ..... kanker....
lymfeklieren weg....niet vergeten, hoor.....!"

Gepost door: beesken | 22-08-07

Allee, best dat jij er nog mee kon lachen, dien arme sukkelaar zag het allemaal zo niet meer zitten precies!
Maarre, had ik nu niet ergens gelezen dat het een Hunk van een anesthesist was?? Of ben ik verkeerd?

Gepost door: Jientje | 22-08-07

euhm is dat daar zero privacy mss? Toch vreemd dat ze dat daar in de zaal doen? 'k Zou het zelf niet graag hebben

Gepost door: patsy | 23-08-07

*** Tregent hier ferm verdekke..Waar blijft die zomer ???

Fijne donderdag Lucretia..
Groetjes

Gepost door: Marc | 23-08-07

wat een verhaaal.... moedig van je hoor....was ik in de plaats van die meneer was ik weg.....zelf met een ziekenhuiskleedje en rare muts....ik ben dan ook wel zo geen sterke.....nog een fijne dag.....

Gepost door: joelle | 23-08-07

Tja, de onderlinge communicatie in een ziekenhuis loopt regelmatig mank. Ocharme die mijnheer, die zal zijn operatie niet snel vergeten na zo'n intro!

Gepost door: Elly | 23-08-07

Ach ja, zie je wel dat mijn geheugen me nog niet in de steek laat, hihi!!
Ikzal flink zijn morgen, ben eigenlijk helemaal niet bang deze keer!

Gepost door: Jientje | 23-08-07

Ocharme de man.
Voor jouw is het uiteindelijk dan toch gelukt en nog met veel humor bij.
Hoe verloopt het herstel ? Niet al te véél pijn ?
Groetjes

Gepost door: katy | 23-08-07

Dag Lucretia Jij kan er nog om lachen. Ik moet toch even slikken. In plaats van wachtende patiënten wat gerust te stellen. Jagen ze je de stuipen op het lijf. Je zou niet de eerste zijn. Die aan de verkeerde kant geopereerd werd. Gelukkig is alles goed afgelopen.

Gepost door: Joke | 23-08-07

idd wat een horror verhaal voor die arme man. Gelukkig zag jij er de vrolijke kant van, goed voor een mooi verhaal!

Gepost door: sodade | 23-08-07

Ik zou het toch ook een beetje geknepen hebben in die situatie, al ben ik niet bang van naalden...

Jij bent bijna een droompatiënte ;-) Maar ik duim dat je zover mogelijk van ziekenhuizen mag blijven!

Nog veel groetjes,

Isabel

Gepost door: Isabel | 23-08-07

Knap van je maar ik zou niet in die meneer zijn plaats willen geweest zijn. Ik zou ook wit uitslagen. En groen. En geel. En..... ;-)) Groetjesssss

Gepost door: nana | 23-08-07

Ik heb me rotgelachen met dat verhaal. ik herken het ook hoor... alles 10 keer moeten herhalen, zelf aan de dokter uitleggen wat het beste is... Met ons Fran heb ik ook zo'n stoten meegemaakt. Gelukkig moest ik niet onder narcose en kon ik allert blijven. Ik kan me goed inbeelden dat die man het niet meer zag zitten... Dan wil je eens iets goed doen voor iemand... hahaha. ik zou het wel appreciëren om naar jou te liggen wachten... alhoewel... groetjes!

Gepost door: Dolinneke | 23-08-07

Hoe herkenbaar zeg! :) Ik had aan de kant waar ze niet mogen prikken een groot etiket gehangen met een zo'n verkeersbord opgetekend. HIER NIET PRIKKEN!!!

Ze hadden het gezien! :-)

Blij dat het goed met je gaat hoor!

Gepost door: Ve | 23-08-07

*** Hier nog zo'n raar geval ;-)))
Ik lig ook altijd te zeveren op weg naar de operatietafel... en zelfs daar kan ik mijn mond niet houden ;-)))))
Weet je wat ik het ergste vind?? Die tanden..... Das het eerste waar ik naar grijp bij het wakker worden!!!

Gepost door: Talleke | 23-08-07

heb veel bewondering voor jouw hoor.

Gepost door: frank | 23-08-07

Operatie En gaat het nu al een beetje beter,want het kruipt niet in je kleren zoals men wel eens zegt in de Kempen,
Rustige avond en nacht gewenst!

Gepost door: Maria | 23-08-07

@ Maria lief van jou dat je op bezoek komt! Het gaat vrij goed hoor. Een beetje een zwaartegevoel in mijn linkerarm en zeer weinig pijn. Voor 't ogenblik doet mijn rechter (niet geopereerde arm) meer pijn dan de geopereerde...
Is alleen nog een beetje moeilijk om karweitjes te doen...
Fijne avond nog Maria en tot ziens

Gepost door: tanteloezeke | 23-08-07

De ene is supernerveus en de andere niet. Misschien raak je er immuun voor als je zo vaak al bent geweest.

Maar de planning die lijkt nergens op, dat zie ik bij Marc ook steeds. Ben je eerst en dan laten ze je nog rustig een uur wachten...Maar ja, we zijn er van afhankelijk, andere niet beter hé...
groetjes en een fijne avond nog,
groetjes

Gepost door: Anita | 23-08-07

hello Lucretia ondanks dat het om je operatie ging, heb ik toch wel moeten lachen, hoor, met je verhaal. Hopelijk heb je ook goede resultaten met je operatie.

Gepost door: christine | 23-08-07

aaaaaaaaaaaaaah ge moet zien dat uw URLke goed staat en uwe naam
of voortaan
staat er overal
dat tanteke
aaaaaaaaaah lol-lol-lol

Gepost door: KAY-KE | 23-08-07

Lucretia prachtig, die humor van jou.
liefs viv

Gepost door: viv | 24-08-07

Hahaha. Foei Lucretia, die arme man zo de stuipen op het lijf jagen. Amaai, grapje maken met de anesthesist ? Je gaat precies naar de operatietafel alsof je naar kermis gaat.
Veel groetjes.

Gepost door: Piet | 24-08-07

:-) even komen piepen
alles wel oke nog geen nieuw nieuws :-)
fijne en rustige vrijdag Lucretia
groetjes

Gepost door: Borriquito | 24-08-07

tja ik doe mijn best maar ken mezelf! :-(

Gepost door: beesken | 24-08-07

Lucretia nog bedankt voor je heel lieve reactie. He gaat het met jou ?
Hopelijk kan je genieten van het mooie weer xxx viv

Gepost door: viv | 24-08-07

.... hahaha als ik heel eerlijk ben dan hoop ik dat ik ook nooit naast jou zou komen te liggen hoor. ik heb er ook een inmense schrik voor. ik moet al 6 jaar mijn keelamandelen laten verwijderen wel...ze zitten er nog altijd in gewoon omdat ik schrik heb.

groetjes en een fijn weekend gewenst.

Gepost door: gezinvan4 | 25-08-07

hey Ik hoop dat alles goed is verlopen, en wens je nog een fijne vrijdag.

Gepost door: martin | 25-08-07

Ocharme Dat waren nogal toeren! Hopelijk kwam die meneer er ook goed door als hij tenminste de geest al niet gegeven had toen je hem nog eens wuifde.
Nog het beste met de genezing van je ene hand en dan op naar de volgende keer voor de andere.
Dikke knuf van ons allen.

Gepost door: emmy | 25-08-07

maar allez!!! gij zijt toch een positief ingesteld kieken hè, tis ni te geloven. En die mens naast u met den bibber. Ik kan het me zo inbeelden!!! hahahahahaha!
chapeau hoor lucretia, ge zijt ongelooflijk!!

Gepost door: Blah | 27-08-07

De commentaren zijn gesloten.