19-09-07

Overdaad schaadt...

Aan mijn vorig postje moet ik nog het relaas breien van mijn minder leuke ervaring vorige week maandag in het ziekenhuis maar het komt er gewoon niet van. Tijdens het wachten in het ziekenhuis de laatste dagen (wachtzalen heb ik ondertussen ook al genoeg gezien Schreeuwen) ben ik een deel beginnen opschrijven in mijn zakagenda maar het lijkt of ik er mijn gedachten niet kan bij houden. Na mijn vorige narcose heb ik dat ook gehad: concentratiestoornissen, moe, moe en nog eens moe. Het moet er een beetje 'uitweken'... Misschien mijn kop een spoelen...Maar het komt er zeker aan...

Tot gisterenavond had ik het verder nog behoorlijk druk met de website van markant Regio Gent en vermits ik met 1 hand moest typen en alle teksten er zelf moest inbrengen nam dat heel wat meer tijd in beslag dan ik aanvankelijk had gedacht. Gisterenavond heb ik dan eindelijk 'ons kindje' mogen voorstellen op een regiovergadering. De stoom is er af... ikke blij, iedereen blij!

Nu kan ik weer verder met mijn gewone leventje. Mijn gewone leventje... ja... dit is eigenlijk niet zo correct gezegd. Veel meer dan vroeger ben ik sneller uitgeblust; heb zo precies het gevoel dat mijn leven in snokjes verloopt. 2 dagen gas geven, daarvoor heb ik 1 dag recuperatie nodig. Uiterlijk is het blijkbaar niet zichtbaar dat ik binnenin toch eigenlijk nog fragiel ben.

Dat moest ik vorige week nog ervaren in het bestuur van markant Lochristi. Bij het verdelen van de taken wou men me (goedbedoeld) ook een activiteit laten organiseren (hoewel dat helemaal niet de afspraak was... enkel de website wil en kan ik verzorgen - ondertussen zijn het er al 2 met de Regio Gent erbij). Achteraf heb ik via mail laten weten dat ik dit niet kon doen, dat ik (nog) grenzen heb en dat ik die ook wil afbakenen en H. (onze lieve voorzitter) liet me het volgende weten: "We vergalopperen ons soms een beetje omdat je er echt zo goed uit ziet."

Dat is nu precies het vervelende ... blijkbaar mankeer je niks meer als je er niet ziek uitziet.  Ja, moeilijk te vatten voor sommige mensen en moeilijk voor mij om telkens weer uitleg te geven.

 

 

 

14:07 Gepost door Lucretia in Borstkanker | Permalink | Commentaren (4) | Tags: moe, markant regio gent, website, borstkanker |  Facebook

Commentaren

hey Luce blij je te lezen!
hier heb je een punt want wàt je voelt , ziet men daarom ook niet he.
een verdoving of meerdere op korte tijd is nooit goed,
uit goede bron wéét ik dat, dat slijten moet!
en ik ervoer het ook zelf.

over je werk,
het getuigd toch van moed en zelfvertrouwen
maar ook van doorzettingsvermogen.
maar doe het op een juist tempo he meisje.
liefs en zonnekes, en gauw er weer wat boven op!
doeie :-)

Gepost door: Sunny-Kay | 19-09-07

Hallo Lucretia,
Goed dat je iets om handen hebt waar je inbreng ook wordt gewaardeerd.
Maar weet je wel Lucretia wat jij allemaal al hebt meegemaakt, en je weet dat chemo en al de rest zijn sporen nalaat, zo is het nu eenmaal, gewoon en jij kunt het , naar je lichaam luisteren, en ook één keer neen durven zeggen. Maar ik weet het wel, voor iemand die dat niet van nabij heeft meegemaakt is het een ver van hun bed schow, maar wacht tot ze in hetzelfde schuitje varen, dan zijn dat dan gewoonlijk de luidste roepers!
Gewoon je eigen tempo volgen,waar U zich het best bij voelt, het is tenslotte Uw leven, en je niet altijd voor anderen opofferen, maar soms ligt dit moeilijk, maar ik heb dit echt de laatste tijd echt gedaan, en wie afhaakt wel dan haken ze af, zullen het wel niet goed met me voorhebben, zo bezie ik het, dus ben ik ze dan liever kwijt dan rijk!
Het ga je verder goed Lucretia

Gepost door: Greta | 19-09-07

Ik kan je helaas goed begrijpen. Al een geluk dat sommigen het wel willen begrijpen eenmaal je het duidelijk gemaakt hebt. Laat je niet doen!

Gepost door: Isabel | 19-09-07

Klopt Lucrèce, hier is het hetzelfde. Ik zie er helemaal niet ziek uit en men kijkt wel eens verwonderd als ik zeg dat ik regelmatig rustdagen moet inlassen of als ik een afspraak moet afbellen omdat ik te moe ben. Soms denk ik als er iemand zegt dat ik er goed uitzie: je moest de binnenkant eens voelen...
Neem toch maar niet te veel hooi op je vork!!

Gepost door: Elly | 19-09-07

De commentaren zijn gesloten.