11-10-07

2 jaar uit een mensenleven ...

Op 4 november zal het 2 jaar geleden zijn dat ik de diagnose kreeg... borstkanker! 2 jaar.... ongelooflijk. Het lijkt zo lang geleden maar dat is het niet. In die 2 jaar is er zoveel op me af gekomen; het lijkt wel of ik meegezogen werd in een maalstroom. Af en toe leek het eindeloos; die ziekte of de bijwerkingen van de behandeling bezorgden me altijd wel weer iets nieuws. Nee, saai is het allerminst geweest.

Wat me het meest geraakt heeft in deze periode is de enorme vriendschap die ik van zoveel mensen heb ontvangen. Ik heb ook gemerkt dat door deze ziekte bespreekbaar te maken, door zelf open te kunnen vertellen over wat je meemaakt of voelt - zonder zielig te doen - dat het voor anderen ook gemakkelijker is om er mee om te gaan.

Maar af en toe stel ik vast dat er nog vrouwen zijn waarvan de partner hun ziekte niet aanvaardt. Zo kwam ik vandaag in contact met een dame die op dit moment chemotherapie krijgt en zij heeft heel veel angst. Angst voor de gevolgen van haar ziekte en voor de behandeling. Zij heeft nood aan geestelijke ondersteuning -  in het ziekenhuis kreeg ze het voorstel om met de psycholoog te praten maar dat werd afgewimpeld door haar partner; ze kreeg de raad om hulp in het huishouden te nemen en opnieuw vond haar partner dat niet nodig. In haar bijzijn mag er niet over haar ziekte worden gesproken... maar buiten haar bereik blijkbaar wel.
Ik heb haar informatie gebracht over het Inloophuis van de VLK en ik hoop dat ze daar terecht kan. Daar ben ik zeker dat ze goed zal worden opgevangen. Ze moet alleen de stap durven zetten.

Zelf wil ik die 2 jaar, waar ik doorheen moest, symbolisch afsluiten en er komt een groot feest. Het feest dat ik vorig jaar in april wou geven voor mijn 50ste verjaardag werd toen afgeblazen... tja... midden in de chemobehandeling zag ik het niet zitten.  M'n 50ste verjaardag vieren als ik 51 werd vond ik ook maar niks... maar wat ik zeker wou doen dat was iedereen die mijn dagen een beetje opfleurden met een bezoekje, sms'je, belletje, mailtje, .... eens samenbrengen en met hen een fijne avond doorbrengen. Samen de warmte van vriendschap voelen... En dat feest komt er aan ! Ik kijk er naar uit en tel af !

Mijn ventje organiseert het allemaal en ik mag er niks over weten. Alleen wanneer, waar en met wie... Wat er te eten valt houdt hij geheim... Of er iemand komt optreden houdt hij geheim... Ik ben dus SUPER NIEUWSGIERIG maar ik laat hem zijn plezier van het organiseren en blijf braaf geduldig afwachten tot op de dag zelf. Ik gun het hem.
Onderstaande collage maakte Marc voor op de uitnodiging. That's me !


Lucrèce

Commentaren

Schitterend die collage! Echt heel leuk gedaan zeg!
Is een mooi idee, zo'n feest als een soort afsluitng. Ik hoop dat het supergeslaagd wordt...maar daar zal Marc wel voor zorgen denk ik! :-)))
Lieve groetjesssssssssss!
ps. je houdt het toch eigenlijk bijna niet voor mogelijk, dat er nog zulke mannen bestaan...die de ziekte van hun vrouw zó negeren en haar maar laten tobben...djeezes...het is dat jij daar al vaker over schreef, anders had ik dat echt niet geloofd hoor! Hoe kunnen die mensen met zichzelf leven??

Gepost door: mizzD | 11-10-07

:-) helaas zijn er nog zulke mannen die er niet kunnen mee omgaan
maar zoals ik hier lees is Marc een heel ander persoon en dat hij zoiets volledig zelf ineen wil steken, chapeau voor hem !!!
alvast een heel gezellig feest hé Lucretia
groetjes

Gepost door: Borriquito | 11-10-07

Hey, toen ik in behandeling was voor borstkanker besloot ik ook om als het beter ging een feest te geven voor iedereen die ons bijstond. Maar mijn eigen 40e verjaardag vond ik niet geschikt, niet ik, maar de rest van mijn gezin moest in de bloemen gezet worden, vond ik. Dus vorig jaar hebben we gefeest, we waren dan 20 jaar getrouwd. Er waren +/- 100 mensen aanwezig en het heeft deugd gedaan om iedereen kunnen te bedanken. Ik had ook alles achter de rug van mijn man gedaan, hij wist ook van niets ! Surprise alom. Het zijn fijne herinneringen.

Gepost door: Annick | 11-10-07

2 jaar geleden. Chapeau voor je man ,en wat heb jij mooie hoedjes zo te zien op die collage.
Maak er maar een mooi feestje van!

Gepost door: Ma Elly | 11-10-07

feest Lieve Lucretia Wat fijn dat je een feest gaat geven, en alweer twee jaar na de diagnose. Fijn dat het goed met je gaat en ik hoop dat je nog heel veel vrolijke jaren erbij zal krijgen. En vier uw feesdagen!!!!!! Ja erg dat er nog steeds mannen zijn die niet met de ziekte van hun vrouw om kunnen gaan. Twee weken geleden hadden we een etentje van mijn boezemvriendinnengroep. Wij zijn met z'n vijven, maar één vrouw kwam niet. Haar man heeft gezegd dat hij niet meer van haar houdt en wil weg bij haar. We schrokken ervan, vooral omdat ze de borstkanker heeft overwonnen en dan krijg je dit er achter aan. We waren er stil van. Ik heb het heel erg getroffen met mijn Pieter, we zijn er samen sterker door geworden. Lieve meid heel veel plezier en denk wel om je rust, liefs van Jessy

Gepost door: jessy | 11-10-07

*** Hey Lucretia..Ik wens je alvast een superfijn feest !!
Dankje voor je reactie op mijn blog, update vanavand rond 10h
Groetjes

Gepost door: Marc | 11-10-07

Lucretia, Ik ben er zeker van dat het een fantastisch feest wordt. Daar zal je ventje wel voor zorgen. En het is jou absoluut gegund. Laat je maar eens flink in de bloemetjes zetten.
Deze collage is prachtig.
Veel groetjes.

Gepost door: Piet | 11-10-07

Prachtig voor jou Lucretia en vieren moet je doen, niks meer uitstellen in het leven en genieten. Ik ben mijn man 11 jaar geleden verloren zoals je weet, maar ik heb heel veel steun van mijn kinderen, mijn zus en broer en van heeeeeeeeeeel veel vriendinnen. Mijn chemo is gedaan en maandag beginnen ze met de 25 bestralingen. Ik probeer positief te blijven en ben blij iedere morgen als ik wakker word. Iedere dag is een geschenk.
Een heel gezellig feest gewenst.
Groetjes
Nadia

Gepost door: Nadia | 11-10-07

hey Luce ten eerste vind ik het fijn dat het toaboe hierrond doorbroken kan worden
je weet nog wel van mijn ma he.
ten tweede vind ik het ferm dat het feest alsnog kan en mag doorgaan want dat betekend dat je er doorheen komt
dus deze is je zeker gegund.
en ten derde vind ik dat een man best van zijn vrouw kan houden en genieten ondanks een amputatie, je bent daarom absoluut niet minderwaardig.
helaas is het niet altijd zo maar ik ben blij te lezen dat ondanks al jouw ervaringen
je leef wereld nog close is met familie en vrienden.
en de foto vind ik super gedaan.
Luce in geuren en kleuren maar één ding spreekt eruit:
en dat is een knappe, toffe dame!
zonnekes en liefs.

tantje loezeke
ikkie vinnie jou ook zjo lieffies he
doejee zenne

Gepost door: Sunny-Kay | 11-10-07

Ik krijg de rillingen over me heen....zowel positief als negatief (en dat laatste bedoel ik dan met die vrouw wiens partner zo reageert....)
Pracht van een collage trouwens ! Jij GAAT genieten van je feest, met de mensen die je om je heen wil ! "Carpe diem" , Lucretia ! Wij hebben bijlange niet zoveel meegemaakt als jij....maar hier wordt dat toch ook al een jaar of 5 in het vaandel gedragen !
Enne als Talleke je goed kan hebben, ben ik er zéker van overtuigd dat je een fantastische meid bent ! Alhoewel dat zij me niet moest overtuigen...had ik al lang uitgemaakt voor mezelf;-)))
Lieve groetjes;-)

Gepost door: nicole | 11-10-07

He ja, inderdaad, een schitterende collage! En de aankondiging voor een schitterend feest, waar je nu wél zult kunnen van genieten!
Wat me opvalt, met hoedje of met sjaaltje, licht of donker, zelfs met je kale hoofd zie je er nog goed uit.... Veel liefs,xx

O ja, je geeft me nogal moed, over die digitaaltjes, we zijn nu met eentje al met over de 800 foto's naar huis gekomen! tss, ik vrees dat je gelijk hebt, maar ja...

Gepost door: Jientje | 11-10-07

Er bestaan idd. zo'n mannen! En meer dan we zouden vermoeden vrees ik! Maar gelukkig voor ons hebben wij er eentje uit de duizend hé Lucretia! Het lotje uit de loterij!
Wat een schitterende collage heeft hij gemaakt zeg! En volgens mij zal het een feest uit de duizend worden zoals die daar z'n hart insteekt!
Geniet maar met volle teugen van dit alles!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 11-10-07

Schitterend van je ventje!! Geniet er van met volle teugen en drink er ene van mij :))

Gepost door: Adem | 11-10-07

Mijn zus heeft ook kanker gehad. Zij werd wel gesteund door haar man. Zelf heb ik altijd geprobeerd om hun bij te staan in deze periode.

Gepost door: martin | 12-10-07

Lucretia ik ben er zeker van dat het een prachtfeest zal worden! Geniet er ten volle van, maar dat zal jij zeker doen. Die collage is heel goed gevonden, speciaal, mooi....waaauuuww: knap gedaan van je man!!
Wat erg voor die mevrouw die geen steun heeft aan haar man, hoe eenzaam moet zij wel niet zijn als je al niet op je echtgenoot kan rekenen tijdens zo'n moeilijke periode. Triest.
Heel veel groeten en laat je maar eens goed gaan op dat feest van je!!!!

Gepost door: dingske | 12-10-07

Mooie collage Wat een mooie collage, een mooi afsluiter ook. Geniet ten volle van jou feestje, je verdiend het. Ik vind het spijtig voor die vrouw dat ze geen hulp krijgt of mag aannemen. Hopelijk durft ze de stap te zetten naar het centrum.

Gepost door: Wendy | 12-10-07

*** Heel fijn weekend gewenst Lucretia

Groetjes

Gepost door: marc | 12-10-07

;-) Lieve Lucrèce jij weet het wel hoe ik je bewonder voor de vrouw die je bent! Na hetgeen je doormaakte en toch nog zoveel levensmoed en altijd met een vrie,delijk aanmoedigend woord voor anderen.
Dat grote feest heb je zeker verdiend en Marc is ook een prachtmens om dat voor jou klaar te spelen. Die collage is fantastisch, het ene beeld al mooier als het andere.
Geniet er van en sluit zo die droevige periode af.
Spijtig voor die mevrouw , maar er zijn nog zoveel mensen als die man! Ze vinden het allemaal niet nodig en vinden dat je thuis genoeg hulp hebt. Een traantje mag ook niet want dan zeggen ze waarom, je hebt toch alles wat je nodig hebt? Hopelijk slaagt ze er haar toch door. Praten of het van zich afschrijven, dat moet ze kunnen!!
Groetjes Lucrèce en ik wens dat het een reuzefeest word.

Gepost door: emmy | 12-10-07

Ik slank??? Jij had je bril toch wel op zondag?? :-))))) Slank ben ik niet hoor...en in badpak is het zéker niks! hahahaha! Helaas...Gent om 8 uur 'smorgens...dat ga ik niet redden...en bovendien...ik zit met dat langharige mormel hè...die mag er vast niet in! :-))) Nee het spijt me...leuk idee, maar praktisch onhaalbaar! Het zal toch squashen worden vrees ik...*zucht* ! :-)))))))))
Lieve groetjesssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 12-10-07

Lucrèce Bij het bekijken van die collage zie ik pas hoe Rune op jou lijkt als jij een kind was. Vooral die twee beelden vooraan.
Daaaag.

Gepost door: emmy | 12-10-07

Hallo, bedankt om even op mijn blog langs te gaan. Momenteel gaat alles goed, het is nu 4,5 jaar geleden dat ik de diagnose kreeg. Ik moet nog om de 6 maand op controle gaan. Dat is wel iedere keer stressen, maar ja, het is voor ons eigen goed, hé.
Alvast een fijn weekend.

Gepost door: Annick | 13-10-07

Mooie collage! En vier maar goed!

Gepost door: Herman | 19-10-07

vieren Dag Lucretia,
In de commotie rond de actie van Cosmo, die ook ik niet vind getuigen van fijnzinnigheid, gaat dít bijna verloren aan de aandacht.
Je hebt iets te vieren. En ik hoop dat je dat goed mag vieren. heel goed.
Wat een prachtige collage trouwens. Zoveel facetten, één mens, zoveel vrouw!

Gepost door: sodade | 20-10-07

De commentaren zijn gesloten.