06-12-07

'Mijnen' Sint...

Vannacht zal het weer een lawaai zijn op de daken. Het zal een wedren tegen de klok worden voor de Sint om al de kleine en grote kindjes te voorzien van speelgoed.

donkersint

Als ik aan Sinterklaas denk dan moet ik aan mijn ventje denken. Ooit heeft hij ad interim Sinterklaas eens moeten vervangen op school. Nu moet je weten dat de échte Sint veel kleiner is dan Marc en vermits alles heel snel moest gebeuren (ja Sinterklaas kan ook ziek worden hé) werd het mooie Sinterklaasgewaad niet eerst eventjes gepast.

Omdat ik de enige Knipoog was die het geheim kende van de tijdelijke job van Marc ben ik toen stiekem naar de kleuterschool gegaan en heb me heel stil achteraan in de zaal opgesteld.

Ik zag 'mijne' Sint daar triomfantelijk zitten met een oh zo prachtige krullende baard, het mooie gewaad, de gouden staf, de 'briljanten' ring aan zijn gehandschoende hand en.... euh... zijn witte rood-blauw-gestreepte-tennissokken met een vééééééél te korte sinterklaasrok aan en een lange onderbroek die hij in zijn rood-blauw-gestreepte-tennissokken had gestopt om zijn harige supersexy benen te verstoppen....

Djeezes... ik dacht: "ik ken die man niet, dat is mijnen Sint niet, nikse mee te maken..." en ben toen, mijn lach inhoudend, op de speelplaats gaan staan.

Na 2 minuten komt de goedheilige man - met in zijn kielzog de Pieten en de hele directie van de school - naar buiten. Hillarisch... De Sint (mijnen Sint) met een scheve mijter, een veel te kort kleed met 'ervanonderkomend' een kanten onderrok en een strook lange onderbroek die toch wel uit zijn tennissokken geschoven was...

Neen, ik kon echt niet blijven toekijken en ben wijselijk naar huis gegaan.

Vele uren later brachten de Zwarte Pieten hem thuis. Zijn baard hing scheef, zijn snor was nat en hij keek niet al te fris meer uit zijn oogjes.

smurksint

De Sint en zijn gevolg waren nog blijven 'plakken' bij de directeur thuis en daar werd er jenever gedronken.... met een rietje! Ah ja, een Sint blijft de ganse dag een Sint en drinkt dus geen jenever uit een glas. Dat gaat niet en dat staat niet. Dus moet het met een rietje.

Het is eigenaardig. Sinds die keer brengt de échte Sint hier geen geschenkjes meer voor Marc. De échte Sint is precies niet zo tuk op zijn dubbelganger.

Maar ik maak dat stiekem goed en leg telkens zelf iets in zijn klaarstaand schoentje.

P1080178

00:08 Gepost door Lucretia in Actualiteit | Permalink | Commentaren (14) | Tags: sinterklaas, sint, marc, 6 december |  Facebook

Commentaren

Sint zijn is blijkbaar een hondeleven.
Prettige dag nog.

Gepost door: Xray | 06-12-07

Hihi, mooi verhaal, ik heb er ook nog zo een, maar dan vanuit mijn kinderogen!

Gepost door: Jientje | 06-12-07

Sinterklaasje Hey hey
Wat een mooi verhaal over sinterklaas. Jammer dat Marc maar één keertje Sint mocht spelen. Mijn Pieter speelt al jaren sinterklaas, op zijn werk, op mijn school, bij de buurtvereniging, bij familie met kleine kinderen en vienden. Het is altijd een heel drukke periode, maar ik geniet er dubbel van. Ons hele gezinnetje doet dan ook mee. Dochter Mien is zwarte Piet en zoon JP regelt licht en geluid en ik speel voor sinterklaasjuf, regel alles een beetje en vang de kinderen op. We hebben elk jaar en toneelstukje erbij. Echt genieten die blijde kinderkoppies. Wat heerlijk dat je zo van de kleine Rune kan genieten. Het is ook een schatje. Fijn dat je werk goed gaat. Ik wens je verder een fijne december maand en heel veel liefs van Jessy

Gepost door: jessy | 06-12-07

awel zie Jij had uwe sint, ik had vorig weekend voor één avond mijne piet. (klinkt beetje vreemd, hihi) Het leuke was dat ik mijne piet zelf zwart mocht maken. (Klinkt steeds vreemder) Ik heb dus met mijn sponsje tot in de kleinste openingen gezeten.
Ik ga ermee stoppen want het loopt uit de hand!(oei, nog erger nu) :-)

Gepost door: beesken | 06-12-07

Hallo,
na een drukke week, eindelijk wat tijd voor een ronde,
Een heel fijne donderdag, liefs Suusje

Gepost door: Suus | 06-12-07

*** Heel fijne donderdag gewenst Lucretia
Groetjes

Gepost door: Marc | 06-12-07

OOH! Jammer dat hij geen goed passende tabberd had...hij lijkt me geknipt voor de rol...het goede postuur en een goed gezicht! Ja ja...ik heb daar kijk op hè...schreef dat van de week bij Lucky ook al...sinds ik jaren Sinterklaas ingehaald en begeleid heb in mijn peuterjuffentijd, kan ik aan mannen zien of ze een goede Sint zullen zijn of niet...over afwijkingen gesproken! whahahahaahahahaa!
Moet vreselijk lachen om de reaktie van Beesken hier...met haar piet whahahahahahahahaaa!
Lieve groetjessssssssssss!

Gepost door: mizzD | 06-12-07

Een zwaar leven hebben die sinten. Mooie foto van opa en kleindochter.

Gepost door: Wendy | 06-12-07

Hahaha Nu heb ik het toch gelezen jou Sint ;-)) dat wil zeggen dat ik dus nog niet langs geweest was deze morgen. je weet wel wat ik wou zeggen hé.
Bestaat daar geen foto van?
Nog eens de groetjes.

Gepost door: emmy | 06-12-07

Hallo Ik wens U een fijne sinterklaasavond....lieve groetjes

Gepost door: yolanda | 06-12-07

Gooh... ja die stem die wist ik dus niet hè...maar inderdaad...die moet ook kloppen! En dat doet ie dus ook? Tjonge...als ik hem was zou ik me verhuren in deze tijd van het jaar als Sinterklaas...extra verdiensten! Euhmm...oh nee...toch maar beter van niet...al dat gebuk en kindertjes op schoot getil...heel slecht voor z'n rug! ;-)
Liefsps. je schoentje hier zetten? de 'mensen' hebben hier nog geen pepernootje gehad hoor! En ik denk dat je geen hondenbrokken lust! ;-)

Gepost door: mizzD | 06-12-07

Awel... ik wilde het niet zeggen, maar jij lijkt me echt wel heeeel geschikt als zwarte piet ja! Hoedjes staan je al bijzonder goed hè! hahahahahahaaaa!
Kan ik jullie alvast reserveren voor volgend jaar? hahahahahhahaahhaaaaa!
Lieve groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 06-12-07

Als antwoord op je reactie: Ja ik kwam goed thuis en jij ook dus.
Een Sinterklaaspresentje? Voor mij was het al mooi genoeg een gezellig babbeltje met jou gehad te hebben.
Foei wat lees ik hier allemaal over Sint en piet versieren, dat lijkt mij geen deftig gedoe niet meer hier. Gelukkig is het weer voorbij dit jaar, nu gaan we de Kerstman achterna ;-))
Daaaag

Gepost door: emmy | 06-12-07

Djeezes! Je hebt wel wat (peper-)noten op je zang zeg...ik denk dat ik maar pas! whahahahahahahaa!
En die hondebrokken zijn misschien ook wel beter te verteren dan mijn kookkunst...dus wees maar blij dat ik pas! whahahahahaaaahaaaaa!
Doeidoeiiii!

Gepost door: mizzD | 06-12-07

De commentaren zijn gesloten.