07-12-07

Vrouwen en parkeren ...

Vandaag een busy dag! Mijn agendaatje toonde me vanmorgen dat ik om 9 uur in Gent moest zijn, daarna om 11 uur in Wetteren en om 13 u in Brussel.

Ik had gehoopt om tussendoor ook nog iets te kunnen drinken of eten maar dat is me niet gelukt. Pas om half vier kreeg ik daar de kans toe, na een bewogen 'parkeeravontuur'!

Normaal duren mijn bezoeken bij de klanten een half uur tot een uur maar deze keer liepen ze telkens uit tot anderhalf uur en was het reppen naar de volgende.

Het 'miezerde' (motregen) nogal toen ik aan de VUB aankwam en nergens was een parkeerplaatsje vrij. Uit het verleden wist ik een plekje zijn achter de gebouwen waar je toch af en toe het geluk hebt nog je wagen kwijt te kunnen. Lekker dicht bij de garage... ik zou dan heel snel binnen zijn zonder mijnen 'mis-en-plis' te laten nat worden. Dacht ik... Grrrrrrrr... poort dicht; dus door de regen en hele eind stappen rond het gebouw.

Na mijn bezoek wou ik mijn wagen verzetten dichter bij de kliniek en had ik dringend behoefte om iets te eten en te drinken. De cafetaria van de VUB heeft wel wat te bieden.

Op de betalende parking was alles volzet... of toch niet... ik zag nog ergens het laatste plaatsje.  Rechts van mij stond een wagen nogal schuin op zijn parkeerstrookje (eigenlijk een stukje op 'mijn' plaats) en als ik me daar wou parkeren zou ik dus ook schuin moeten staan. Ok. Dat moest wel lukken.

Toen ik een telefoontje wou doen reed links van mij een wagen weg en merkte ik dat er zich al snel een andere wagen op die vrije plek kwam zetten. Niks aan natuurlijk ware het niet dat ik niet meer uit mijn wagen kon en.... die wagen had zich op 1 cm... ja EEN CENTIMETER van mijn wagen geparkeerd. 'Hij' stond natuurlijk wel reglementair - dus RECHT - in zijn parkeerstrook maar zijn 'achterste' stond toch wel ietsje te close tegen dat van mij !

Ondertussen was de chauffeur nergens meer te zien. Ik probeerde of ik van die parkeerplaats kon weggeraken... het zweet brak me uit want ik wou geen brokken maken...

Ondertussen was aan de andere kant de parkeerplaats vrijgekomen (waar die 'scheve auto' stond) maar algauw - te gauw - vulde die zich opnieuw met een andere auto. Ik ben toen op de passagierszetel geklauterd en langs daar uitgestapt met de vraag of de lieve man me wou helpen om daar weg te geraken. Hij wou wel... maar had een belangrijke afspraak.

Grrrrrrrrr.... Niks aan te doen... Ben toen maar wijselijk naar het onthaal gegaan en daar gevraagd of iemand van de bewaking mij kon helpen. Ik hoopte ondertussen dat mijn te 'close' buurman niet was teruggekomen en misschien bij het wegrijden mijn wagen had beschadigd.

'k Heb toen een heel lieve meneer-van-de-bewaking getroffen die me gidste op de millimeter. Met mijn raampje open en mijn kop naar buiten aanhoorde ik zijn 'bevelen' van "wielen recht, ietsje  meer naar links, neen toch maar weer naar voren, ja nu recht achteruit, enz...". Het zweet brak me nog steeds uit maar nu was ik toch zeker dat als ik tegen die wagen reed dat het niet alleen mijn schuld zou zijn. Lachend Op een paar minuten was ik weg uit die hachelijke situatie en heb toen mijn wagen maar op een meer reglementaire manier geparkeerd.

Toen ik later terugkwam stond m'n 'te close' buurman nog steeds op dezelfde plaats en ik prees me gelukkig dat ik de 'parkeerhulp' gekregen heb toen het nog niet donker was!

Enfin.... nu mogen jullie allemaal lachen met me... ik weet het er wordt gezegd: 'vrouwen kunnen niet parkeren' maar ik ben er zeker van dat de man die me klem heeft gezet vandaag chance heeft dat ik een kalme madam ben en dat ik mijn 'close' situatie niet heb misbruikt om hem een paar stevige krassen te bezorgen. Knipoog

parkeren%20scheefvrouwen_en_parkeren

00:06 Gepost door Lucretia in Actualiteit | Permalink | Commentaren (19) | Tags: parkeren, brussel, vub, gent, wetteren |  Facebook

Commentaren

** Wat een gedoe om te parkeren hé...en als iedereen nu eensnormaal recht zou parkeren en niet twee vakken in beslag zou nemen dan zou de wereld er een stuk zonniger uitzien!!!!!!

Gepost door: Anita | 07-12-07

Hallo Een parkeerplaats vinden is tegenwoordig vreselijk vind ik...Ik wens U een fijne vrijdag en lieve groetjes

Gepost door: yolanda | 07-12-07

hallo! dat vele vrouwen niet goed kunnen parkeren, vind ik niet erg! maar dat vele mannen niet galant zijn, dat vind ik veel erger ! Allé met zijn achterste zó dicht komen, da's durven hé :-)

ik kan "héél" goed parkeren (hum!) maar 'k heb toch sensors laten opzetten ...heel handig!

Gepost door: wina | 07-12-07

hela,hela vrouwen kunnen niet parkeren? Ge moet mij eens bezig zien! Daar kunnen veel mannen nog iets van leren! Ik vind het ook zo vervelend als ze scheef staan maar parkeer me dan zo dat ze zelf langs de andere kant kunnen instappen, hoor!

Gepost door: beesken | 07-12-07

Nog een geluk dat die bewaker, niet één van die Kerstmannen op mijn blog was hé ;-) of toch?
Anders hadden we geen gezellig praatje tussen ons gehad!
Groetjes Lucrèce en geniet van je vrije dag.

Gepost door: emmy | 07-12-07

STOP!!! Stop toch met dat vooroordeel te bevestigen...wij vrouwen moeten dat soort dingen niet meer schrijven van 'vrouwen kunnen niet parkeren'...dat is door mannen bedacht om vrouwen lager neer te zetten en pfff...het is zoooo NIET WAAR!! Er zullen best vrouwen zijn die het niet kunnen...maar er zijn ook zoveel mánnen die er niks van kunnen...dat zag jij nou...de ene stond scheef en de ander zet 'm op een centimeter van die van jou...is dát goed parkeren? Dacht het niet! Het is in ieder geval asociaal parkeren. Aardig wel van die man van de bewaking om je te helpen.
En...ben je nu al wat meer wakker? :-)))
Lieve groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 07-12-07

Hihihihiiii! Ja sorry...ik zat op mijn stokpaardje! Heb er zo'n hekel aan...aan dat soort vooroordelen...en jij zult inderdaad wel het nodige meemaken , zo vaak als je op de weg zit en dus wel weten hoe de vork aan de steel zit! :-))))
Ben nog steeds niet ziek gelukkig...denk dat jij er dichter bij zat met je idee van iets 'tampon-achtigs'...denk dat zo'n vastgeroest ei niet los wil! whahahahahahahahahahahahahahahaaaa!
Liefs hè!

Gepost door: mizzD | 07-12-07

Parkeren (m/v) is moeilijk Ik heb al brokken gemaakt bij het parkeren. Nee, niet leuk.

We zullen maar aannemen dat die 'belangrijke afspraak' een levensbelangrijke openhartoperatie was. Anders zou ik nog denken: wat een onbeschofte boerepummels.

Gepost door: Herman | 07-12-07

Ach joh... Altijd die vooroordelen over vrouwen hahaha, ik wordt er niet goed van (doe er zelf net zo hard aan mee.... "rijd ik op de snelweg en zit er één voor me aan de 80 km/u roep ik al meteen dat het een vrouw is! hahaha).
Jort noemt me dan ook altijd Suusje Lauda, vanwege de bochten die ik maak (ik kijk, overzie, en geef gas bij als ik kan (En de bocht het mogelijk maak tnatuurlijk).

Heb ook wel geleerd dat ik met het verkeer mee moet, en niet inhouden.

Qua parkeren zit ik redelijk... het lukt me allemaal vrij goed, maar in het donker onze straat (waar de auto net in raakt) achteruit in- en uitrijden pas ik voor, dat doe ik enkel overdag!

Fijne vrijdag en een fantastisch weekend, liefs

Gepost door: Suus | 07-12-07

)) Parkeren...een ware nachtmerrie. Soms is het al een mirakel om eerst ergens een plaatsje te vinden en als dit dan eindelijkt lukt....blijkt het toch ietwat te krap. Verdikke, ik ben er echt niet goed in. Ik rij liever 47 straten verder tot ik plaats genoeg heb om mijn mini-bakske achter te laten zonder dat ik het gevaar loop om een tik tegen een andere wagen te geven :-))). Tja, ik ken mijn zwakheden.
Wel heel lief van die bewaker om u zo goed uit de penarie te helpen. Maar ja, wie had kunnen weerstaan aan uw charmes.
groetjes!!!!!!!

Gepost door: dingske | 07-12-07

Ja, die plaatsjes zijn daar ook enorm smal, he.
Soms kan je amper uit de auto stappen, laat staan een maxicosi uitladen.

Gepost door: els | 07-12-07

Oh btw Lucretia... dat vooroordeel van BLONDJES die niet kunnen parkeren...dat is geloof ik wél waar...!!!
woehahahahahahahahhahahahahahahaaa!!!!

Gepost door: mizzD | 07-12-07

*** Tis wat tegenwoordig met parkeren hé..Twordt moeilijker en moeilijker..
Fijn weekend
Groetjes

Gepost door: Marc | 08-12-07

:-) Het zweet breekt me al uit bij het lezen van je postje!
Ik behoor dus bij dat soort vrouwen die NIET kunnen parkeren ;-) BIj mij zou em ne post gepakt hebben ;-)
Ik wens je een fijn weekend Lucretia!
Lieve groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 08-12-07

ik wens je een hele fijne zaterdag toe,
groetjes

Gepost door: Anita | 08-12-07

Parkeren Ik ken het probleem heel goed dat je hier beschrijft,om de eenvoudige reden dat ik 2 0 jaar vertegenwoordigster geweest ben.
Het was voor mij de meeeeeeeest boeiende periode van mijn leven,goed voor een dik boek te vullen.
Wat het parkeren betreft,het zal altijd zo zijn en blijven denk ik dat de mannen ,
denken kampioen daarin te zijn,maar er zijn even goed veel vrouwen die daar heel goed in zijn,ik ken iemand zo,met name mijn dochter ELLY, (en ook mijn man)
Dus ze zal het van haar pa hebben!!!!!!!
Toch wens ik je het allerbeste met je nieuwe baan Lucrecia!


Gepost door: Maria | 08-12-07

dag Lucretia, Ik zie dat alles goed gaat met je! Je hebt je terug in het drukke werk gegooid en natuurlijk kunnen dan zo'n dingen gebeuren zoals op die parking. Ik kwam het eens tegen dat ik terugkeerde naar mijn auto en helemaal niet kon instappen! Daar sta je dan.Ik heb me dan aan de passagierskant erin gewrongen hopend dat de chauffeur van die auto niet zou komen want ik moest het portier werkelijk tegen die auto duwen. Het is dan precies of je inbreekt en dan nog wel in je eigen auto!Maar op sommige parkigns tekenen ze de parkeer plaatsen wel eens smalletjes en als je er dan niet midden in staat kan dit gebeuren.

Gepost door: magda | 08-12-07

Hahahahahahhahaaa! Ja...had die boom eerst alleen maar groen gemaakt, maar dat vond ik zo saai staan hahahahahahahahhaa! Is toch gezellig zo? hahahahahahahaa!
Liefs hè!

Gepost door: mizzD | 08-12-07

Hihihihiii! Tuurlijk laat ik het staan...heb er reuze m'n best op gedaan! hahahahahhaahahhaaa!

Gepost door: mizzD | 08-12-07

De commentaren zijn gesloten.