12-12-07

M'n warme bakker ...

Al maanden droomde ik van hem ... van de warmte en de heerlijke geur die hij verspreidt...

Ik hoorde zoveel goeds over hem vertellen dat ik echt naar hem verlangde.

En vandaag... goh... is mijn droom uitgekomen.

Ik ging hem zelf afhalen en greep gretig naar hem want ik was blij dat hij daar op me wachtte.

M'n warme bakker... hij is eindelijk bij me ingetrokken en dan nog op aanraden van mijn eigenste ventje.

Vanavond hebben we hem samen gevuld met 500 gram meel en 300 ml water. Hij stond hier ijverig te draaien en hij heeft zonet z'n eerste brood afgeleverd. Heerlijk geurend... mmmmm...

broodbakmachine2

Commentaren

Hey Lucretia Ik bak al zo'n 12 jaar! Nooit van mijn leven zou ik dat nog willen afstaan mijn machientje! Ik haal mijn bloem nog bij de molenaar, en kan je zelf kiezen, zoveel kilo van dit, zoveel van dat + die kwaliteit!!! Als je brood gaat halen dan noemen wij dat FLUTbrood :-) Er zijn ook mensen die vinden dat er teveel tijd in moet gestoken worden. Maar rij eens naar de bakker .. of zoek eens een parkeerplaatske ... + een brood kost € 2! Ik betaal all in zo'n 0.60 cent! Groot gelijk heb je en als je gelijk mij bent ewel dan sta je hem nooit meer af! Euhm, heel echt hé, mijn brood is nu 5' klaar ik ga het nu uithalen (hmmm die geur) ;-)

Gepost door: patsy | 12-12-07

Ja, ik bak ook al bijna de helft van mijn leven! Ik heb wel geen machientje, allee toch zo geen. Ik kneed mijn deeg met een Kenwood, en rijzen en bakken gebeurt vervolgens in de oven, zou het niet anders willen! Heb gisteren ook weer een brood gebakken, mmmmm!

Gepost door: Jientje | 13-12-07

Toeval... toevallig zeg, ik heb gisteren eindelijk de langverlangde Kenwood gekregen.
Veel plezier met je warme bakker.

Gepost door: anita | 13-12-07

Hey,
Nog een toeval, mijn dochter wil ook zo één voor haar kerst en die zou ik vandaag gaan halen en dan maar bakken, je zou het doen voor de geur alleen al.
Nadia

Gepost door: Nadia | 13-12-07

Heel veel bakplezier!!!
Dikke knuf en een fijne dag,
en alvast een prettig weekend, liefs

Gepost door: Suus | 13-12-07

Wij hebben ook een broodbakmachine... en die geur van versgebakken brood.... mmmm... niet te evenaren. Ik wens je veel succes toe met je nieuwe aanwinst.

Gepost door: Annick | 13-12-07

Dacht even... dat je nóg ondeugender was dan ik al dacht, maar nee gelukkig...het ging maar over een broodbakmachientje hahahahahaa!
Maar hééé...ze hadden er nog één voor je...leukkk!
Veel plezier met het bakken!
Is één van de dingen die ik wel enorm jammer vind aan mijn veranderde reukvermogen...die heerlijke geur van versgebakken brood bij de bakker, die ruik ik dus nu als een hele vieze lucht...echt heel erg jammer dat! :-(
Lieve groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 13-12-07

ah ik weet zo dat als ik dat zou kopen, dat na 1 of 2 keren te gebruiken in de kast beland. Té gemakzuchtig zeker, en onze bakker hier in 't dorp zijn brood is nog goed te doen van smaak en versheid. Dus...
Maar ik wens je veel broodbakgenot meiske!!!!

Gepost door: Blah | 13-12-07

hé, wij hebben ons eerste machientje al versleten en ons net een 2de aangekocht. We kunnen niet meer zonder.
Veel plezier ermee en vooral smakelijk.

Gepost door: katy | 13-12-07

hey ik heb er al jaaaaaren ééntje, meer nog, zit al aan de tweede. Nog een tip misschien, bij ons is de regel: wie het brood "opzet" heeft recht op het eerste korstje!

Gepost door: beesken | 13-12-07

Lekker, he !
Wij hebben ook zo'n bakkertje !!

Gepost door: els | 13-12-07

*** Bakken sinds een tijdje ook zelf ons brood en dat smaakt zeer lekker...
Fijne donderdagavond

Gepost door: marc | 13-12-07

Lekker Oh la la Lucretia,jij gaat vreemd, dat vind ik echt vreemd!
Zolang je Hans maar akkoord gaat he.
Jij bakt er wat van.
Kan nog leuk worden,en die geur dan.

Gepost door: Maria | 13-12-07

@ Maria, hahahaha... inderdaad ik ga vreemd... allé ik bedoel ik ga nu meer bij mijn eigenste bakker maar heb er nu zelf eentje in huis hé.
Lieve groetjes,

Gepost door: lucretia | 13-12-07

Veel plezier ermee! Ik hou enorm van bruin brood met vezels of graantjes....de geur van versgebakken brood is zeer verleidelijk.
Groetjes

Gepost door: Denkertje | 13-12-07

hey Luce heel veel succes met dat ding
en als je uw tandjes in een verse boterham zet
denk dan eens aan mij he
zonnekes derbij en smakleijk
tot ziens

Gepost door: Sunny-Kay//Diamond | 14-12-07

hey Laat het je maar smaken. Ik wens je nog een fijne vrijdag.

Gepost door: martin | 14-12-07

Oh maar... ik heb die fotootjes niet stiekempjes genomen hoor...die flits viel enórm op! Maar in het donker komen die lichtversieringen veel mooier uit hè!
En neee...er is niet écht een bult...maar er was eerst zo'n lekkere kuil hè...die mijn lichaam in al die jaren gemaakt had! :-) dus het LIJKT alleen maar een bult...maar het wordt al minder hoor...had de eesrte twee nachten ook rugpijn...nu al niet meer! :-)
Ja goh...waar zou dingske toch pissig om zijn hè? hahahahahahaaaa!
Welterustennnnn!

Gepost door: mizzD | 14-12-07

)) Even dacht ik: OOOOOOOO Lucretia!! Wahahahaha...een machientje dus....
Heerlijk die geur van vers brood die in huis hangt tijdens het bakken. Ooit hadden wij er ook één, eentje van de eersten die op de markt kwamen en het was een fantastisch ding...tot het een paar dagen nadat de garantie verlopen was in de fik schoot. Ik denk dat we het iets teveel lieten werken... Er is dan nog een tweede gekomen maar dat was niet zo'n goed, 't was met 2 draai- of mengvleugels (tja, hoe noemt dat??) en het brood raakte moeilijk uit de vorm. Als het er dan uiteindelijk uitkwam was het meer gat dan brood en om die reden was het snel gedaan met zelf brood te bakken. Succes met je warme bakker Lucrece en laat het bood je smaken!! (Hoh, en al die soorten die je kan maken, heerlijk!! Laat je fantasie maar de vrije loop en smullen maar!!)
saluuuuuukeeesssss!!!

Gepost door: dingske | 15-12-07

Bij ons draait er ook een bakkertje. Nu mijn vriendin op bezoek is hebben we het vers gebakken brood al op dus nu was ik juist van plan er weer eentje te bakken.
Het is kerstmarkt in Lokeren. Ik zei het gisteren aan M. toen we in de auto zaten om boodschappen te doen. 200m verder deed de auto het niet meer. We hebben hem langs de baan moeten achterlaten. Het is iets met de koppeling of de versnellingen. Of alle twee. Nu afwachten, want vóór maandag kunnen we niets aanvangen.
Vriendelijke groeten.

Gepost door: emmy | 15-12-07

mmmmmm ja, dat ruikt zo goed en is ook lekker. heb er ooit eentje gehad, laten vallen en stuk. Niet geen tijd om zelf te bakken.
Ja, een knappe zou er wel bij kunnen :-)))))
liefs viv

Gepost door: viv | 15-12-07

Lucretia, Als je al maanden van hem hebt gedroomd, dan werd het hoog tijd dat je hem in huis haalde. Ik hoop dat hij jou nog heel veel warme broodjes zal schenken.
Veel groetjes.

Gepost door: Piet | 15-12-07

we hebben er ook één staan (onze tweede eiglijk, maar de vorige kostte maar 20 euro en is toch 2 jaar meegegaan). De geur wanneer het klepje opengaat, zalig gewoon

Gepost door: mister iebeltje | 15-12-07

Hoi Lucretia,
Je kumt altijd een kaartje sturen naar Dita.
Het ziet er naar uit dat ze wel tot Donderdag of eind van de week zal moeten blijven, gezien de bloed-en-calium waarden . hopenlijk knapt ze weer op want de 2`de kuur staat gepland op 27è. gevolgen zullen wel bekend zijn
Groeten lief van

Gepost door: Lief van Dita | 15-12-07

Jij ben blij, ik ben blij, wij zijn blij....
en dat met een broodbakmachientje!!!!!!
Groetjes en fijn weekend.

Gepost door: anita | 15-12-07

De commentaren zijn gesloten.