15-12-07

Van bakkers gesproken ...

Het zal lang duren vooraleer ik nog eens een bakkerij binnenstap. Een paar dagen geleden was ik in Torhout. Na een bezoek aan een klante moest ik dringend een noodstop maken voor een bezoek aan het kleinste kamertje (moet ook gebeuren hé...en zeker als je plaspillen neemt...).

Ik kreeg de 'Sonap' in 't zicht en dacht: 'goh, ik combineer het dan met een kopje koffie.

Het was even aanschuiven want meestal is het daar druk in die zaak en ondertussen viel mijn oog op de promoties: ontbijtmaaltijd "1 kop koffie met croissant en 'koffiekoek" naar keuze voor 2,60 €. Nergens stond geafficheerd tot welk uur je dit kunt krijgen en vermits ik nog niet deftig had ontbeten zou dat m'n ontbijtje worden...

'Wat zal het wezen...?' vraagt de dame op een speciaal toontje en ikke: 'doe mij maar de koffie mèt ... voor 2,60 €'.

'Dat kan niet want het is al na tienen...' zegt de 'wat onvriendelijke dame'... 'je kan het wel nog krijgen maar dan kost het meer...'

'Euh... okay... voor mij was dit mijn ontbijt maar dan zal het enkel een koffie worden en eet ik straks wel ergens anders' zeg ik. Dus koffie dan maar en ik betaal ... Tegen dat ik aan tafel zit met die koffie dacht ik 'dat laat ik zo niet'... pffffff... dingen afficheren die eigenlijk niet helemaal kloppen.

Bij het buitengaan kan ik het niet laten om te zeggen: 'mevrouw, misschien is het toch beter op je 'lokpromotie' te vermelden dat dit alleen maar tot 10 uur kan ... maar geen probleem ik geef het wel door aan de betreffende diensten.

Hihihi... je had haar gezicht moeten zien! Ze dacht waarschijnlijk dat ik van een controledienst was... Stout van mij, ik weet het... maar ik kan er niet goed tegen, tegen al die lokkertjes. Ze zegt nog snel dat het op de website vermeld staat maar wat ben ik daar dan mee...

Op naar de volgende klant dus... maar onderweg kom ik een bakkerij tegen en ik kan het niet laten om te stoppen. 'k Had nog zin in een koffiekoek, wegens daarnet...

Even kiezen... ik zie chocoladekoeken liggen... 0,75 €. Ja, doe mij zo maar eentje. Vraagt de juffrouw: 'met extra chocolade of gewoon?' Oh, kan ik kiezen? Ja, er ligt nog eentje bij met extra chocolade.
En nu komt het: 'dat is dan 0,85 € zegt de juffrouw poeslief. 'Euh... waarom 0,85 € als er 0,75 € staat?' 'Ah...' zegt de juffrouw omdat er extra chocolade op is natuurlijk'.

?????????????????????? 'Hoezo?' ... 'Waarom staat dat dan niet vermeld'? 'Het ligt toch in hetzelfde mandje?'.
'Daar is geen plaats voor... de koeken liggen samen en dus vermelden we het niet'

Ik begrijp de logica niet goed en betaal met tegenzin de extra 0,10 Eurocent.

Nu moeten jullie niet denken dat ik gierig ben maar het komt me de strot uit dat we met al die kleine extra's veel meer betalen dan we eigenlijk van plan zijn. We denken dikwijls dat tien Eurocent niet zoveel méér is, maar als we eens goed zouden rekenen dan merken we algauw dat we meer kunnen sparen...

Door de wel zeer lange periode dat ik geen deftig inkomen meer had wegens borstkanker...probeer ik toch wel op m'n centjes te letten.

Vanaf volgende week neem ik dus elke dag een zelfgebakken boterham mee en zal die met veel smaak opeten in mijn autootje. Een kop koffie zal ik nog gaan drinken maar de bakkerijen en zeker die van 'die keten' zal ik in de toekomst links laten liggen.

dubbele-chocoladekoek
Fijn weekend allemaal!

Commentaren

hey luzeke ewel het is zoals je zegt
lokmiddelen en eens je binnenbent hebben ze het aanbod niet!
ook ik erger mij daar verschrikkelijk aan en ik ben alzo assertief geworden dat ik ook durf opstappen als het niet is wat ik vraag.
natuurlijk als je al gebeten hebt ligt dat waat moeilijker he
maar dit is echt niet kunnen hoor
zonnekes en liefs
en tot ziens

Gepost door: Sunny-Kay// Diamond | 15-12-07

Aan zo'n zaken kan ik mij ook ergeren.
Zoals die reclame: gratis confectie, en als je dan binnengaat is het alleen voor "die" stof gordijnen.
Zoiets kan niet!
Lieve groetjes

Gepost door: Ilona | 15-12-07

Hé ja!!! Groot gelijk, vind ik hoor, maar ja....
'k Heb zin in die tas koffie die we gemist hebben!

Gepost door: Jientje | 15-12-07

Die eerste die was gewoon onvriendelijk! Had ze dat op een vriendelijke deftige manier gezegd, je zou het nog aanvaard hebben... maar dat tweede, dat is erover hé 10 cent voor een lik chocolade!
Goh!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 15-12-07

Hmm..ja is bij meer dingen zo hè...dat ze iets aanbieden, maar er dan wel extra voor rekenen. Bij de kapper stond ik de eerste keer ook raar te kijken toen ze vroeg of ik er een beetje wax in wou...dacht dat dat service was, maar dat prutslikje wax kostte 1 euro! Daar koop ik een hele pot voor! Dus tegenwoordig maar niet meer...doe ik thuis zelf wel!
Die eerste vrouw was gewoon shaggerijnig en niet erg klantvriendelijk...die tweede had gewoon de prijs bij dat duurdere broodje moeten zeggen, hier doen ze dat toch vaak wel hoor. Want als er maar één prijs te lezen valt en ze zeggen het niet, dan móéten ze het voor die te lezen prijs geven! Pfff... is nog heel wat over te schrijven hè, over dat soort dingen...maar pikken moeten we het zéker niet nee! :-)))
Lieve groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 15-12-07

De commentaren zijn gesloten.