16-12-07

Waar is mijn kerstgevoel? ...

voorlopig 135Vandaag naar de kerstmarkt in Lokeren geweest met Kim en Rune.
Het gaf mij een dubbel gevoel… 2 jaar geleden liep ik hier ook… met Marc, m’n schoonmama en m'n kinderen… Kim was toen net zwanger en ikke… ja ik zou binnen enkele dagen het ziekenhuis ingaan voor een borstamputatie.
We waren blij en triest tegelijk…
We ‘vierden’ toen Kerstdag een weekje vroeger en we probeerden toch wat van de kerstsfeer op te snuiven.

Thuis stond er geen kerstboom… alleen een tafeltje met wat kerstrozen.

Eigenaardig, toen ik vandaag naar Lokeren reed dacht ik er helemaal niet aan maar toen we de markt opwandelden overviel mij het gevoel welke ik toen had…  

Bizar hoe we bepaalde dingen blijven linken…

Eigenaardig is ook dat ik sindsdien niet meer echt in kerststemming kom – niet meer zoals voorheen -  en ook geen zin heb in Nieuwjaar-vieren.
Sinds die kankerperiode lijkt alles zo artificieel …

Vorige kerst ben ik de drukte ontvlucht en zijn we met ons tweetjes en onze zoon naar de Ardennen getrokken. Stappen in de bossen deed me meer deugd. De frisse boslucht diep in mijn longen laten doordringen beviel me meer dan het beklemmend gevoel dat ik kreeg (en nog krijg) als ik in een grote groep mensen terechtkom.

Ik houd m’n hart al vast want deze Kerst ontkom ik er niet aan… we zullen met z’n 36 zijn. Ik heb schrik dat ik opnieuw dat verstikkend gevoel krijg…  weg wil vluchten uit de massa… schrik dat ik het werk niet overzie…schrik dat ik geen greep krijg op mijn gevoel.
Onlangs had ik dat ook toen ik naar Clouseau ging in het Sportpaleis. Ik had blij moeten zijn daar te mogen zitten maar ik kon niet meegaan in het gevoel ; het gevoel van de massa die – met de handen in de lucht – de liedjes van Koen en Chris meezongen.

Het leek wel of ik mezelf zag zitten daar op de tribune; het leek of ik boven mezelf uit zweefde en geen greep had op mijn gevoel. Ik zou het willen begrijpen waarom ik me zo voel maar dat lukt niet. Ik weet alleen dat ik niet meer ben wie ik ooit was.

Maar vandaag heb ik ondanks dat ‘vieze gevoel’ toch bijzonder genoten van het gezelschap van mijn dochter en kleindochtertje. We aten een pannenkoek op de Kerstmarkt; een clown ‘plooide’ een ballon tot een hondje voor Rune en de Kerstman zocht diep in zijn zak naar een laatste snoepje… We gingen de papa van Rune ‘bezoeken’ en kregen daar ‘gebak van de chef ‘ met koffie (om U tegen te zeggen trouwens…. Heeeeeeeeerlijk!). 

Ach... misschien komt dat kerstgevoel wel weer... Ik zie wel! 

voorlopig 113voorlopig 115voorlopig 118voorlopig 120

 

 

 

 

voorlopig 123voorlopig 126voorlopig 125voorlopig 127

 

 
 

voorlopig 130voorlopig 131voorlopig 137voorlopig 143

 

 

 

 

 

voorlopig 150
 

Commentaren

*** Kom je even een fijne zondag wensen
Groetjes

Gepost door: Marc | 16-12-07

Ik kom je even een goede morgen wensen. Ik weet wat je bedoeld met die kerstsfeer. Er is ergens diep in ons iets veranderd. Wij zijn andere mensen geworden. Maar ik hoop, misschien wel betere mensen. Misschien wel mensen die nu het mooie van het dagdagelijkse inzien en daarom niet stil kunnen staan bij al het commerciële van de hedendaagse kerstmis.

Gepost door: anita | 16-12-07

Nee hoor, je bent niet alleen met zo'n vies gevoel, ik heb daar gewoonlijk elk jaar een beetje last van! Het gevoel dat het allemaal zo opgeklopt en artificieel is, even artificieel als met een aansteker staan zwaaien bij een optreden van weetikwie! Kerst en Nieuw is ook zo hé, we moeten zo nodig vanalles! Ik ben altijd weer blij dat 't achter de rug is en iedereen weer "gewoon" doet, maar ja!
Qua sfeer in het interieur had ik er ditmaal wél zin in, en ik ben blij dat ik het gedaan heb, ik geniet ervan! Fijne zondag nog hé Lucretia, zonder "vies" gevoel? !!

Gepost door: Jientje | 16-12-07

Ik heb ook al een paar jaar moeite om in de kerst- en eindejaarssfeer te komen. Het dubbele gevoel blijft.
Maar toch gaan ook wij vandaag naar de kerstmarkt. Vooral voor de lekkere hapjes en borreltjes :-)

Gepost door: Elly | 16-12-07

Lucretia, genieten van het gezelschap van je dochter en kleinkind, da's ook een soort kerstgevoel hoor. Alleen is het veel echter en puurder dan alle glimmende flikkerlichtjes bij
mekaar.
Veel groetjes.

Gepost door: Piet | 16-12-07

7 jaar geleden lag mijn vader nu op intensieve. Dat is de eerste keer dat ik niks van kerstgerief uithaalde ik was helemaal niet in de stemming. Elk jaar als ik nu mijn gerief bovenhaal moet ik aan die momenten denken.
En toen ik 2 weken geleden het ziekenhuis binnenstapte en op de gang kwam waar mijn schoonmama lag, overdonderde mij de geur! Het was echt zo confronterend en spijtig genoeg was het de geur die ik ook had toen we mijn vader gingen opzoeken in het mortuarium in het ziekenhuis. Ik was er ondersteboven van en had eigenlijk nog weinig zin om terug te komen maar je kunt dat natuurlijk niet maken. Dat was voor mij de eerste keer dat ik zo met een verleden werd geconfronteerd. Toch raar hoe plaatsen, of tijdstippen of geuren zo op je kunnen werken.
Als je geen zin hebt in kerstversiering vind ik ook niet dat je dat moet uitzetten om dat 'iedereen' dat doet ... je moet je eigen gevoel volgen.
Maar kreeg ik gisteren ook geen 'goed' nieuws te horen ivm borstkanker? Er zou iets gevonden zijn waardoor vrouwen minder makkelijk kunnen hervallen. Hehe, gelukkig maar want ik hoorde ook dat 2.200 vrouwen per jaar sterven aan borstkanker. Dan vraag je je toch af hoeveel mensen te horen krijgen dat ze borstkanker hebben en dan hebben we het nog maar over die ene soort. Kanker ... we kunnen er al veel aan doen, maar we staan ook nog heel vaak met onze rug tegen de muur. Spijtig.

Gepost door: patsy | 16-12-07

hey Luce je hebt hier wel een punt hoor
de commerce moet tieren he en de intensiteit
gaat eraan verloren he
maak erhet beste van
enne op je vraag
sorry ik kom er wel uit
zonnekes he

Gepost door: Sunny-Kay// Diamond | 16-12-07

:-) da's normaal dat je dan zo niet kan genieten van die feestdagen hé Lucretia
maar je hebt er toch het beste van gemaakt lees en zie ik
fijne zondag nog verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 16-12-07

Wat ga jij allemaal eten en drinken tijdens de kerstdagen en vooral met wie… stuur jouw kerstactiviteiten door via onze site en kom in het gigantische overzicht op 24 & 25 december!
Groetjes!

Gepost door: Ourlipsaresealed | 16-12-07

)) 't Moet lastig zijn als je 'zo'n' gevoel hebt. Gelukkig kan je genieten van Runeke en je familie, dat is toch wel het bijzonderste. Probeer dat gevoel niet te laten overheersen, jij bent de sterkste Lucrece, denk daaraan.
lieve groeten!!!!!

Gepost door: dingske | 16-12-07

Dag Lucretia, blij dat het je goedgaat, en zo'n flinke kleindochter ja Rune is een hele mooie meid geworden.
Dat dubbel gevoel dat ken ik, de dag toen men mij zegde dat ik ermee moest leren leven met wat ik heb, en stond de wereld even stil, en hier
gaat het gelukkig ( noch) niet om die verdomde ziekte zoals U ze meemaakte.
Maar toch nog zo genieten als vroeger kan ik helaas niet meer, ben teveel aan mijn huis gebonden, nooit kan ik zeggen en nu morgen doe ik, of ga ik daar heen.
Ja er is 'iets' en dat kan ik niet uit mijn gedachten krijgen, altijd en overal gaat dit met me mee, maar we maken er het beste van, gelukkig dat U je job weer heb kunnen heropnemen, maar hier is het gedaan voor eeuwig en één dag, en dat idee alleen al brengt echt een angst mee die ik overal meedraag, hoe hard ik me ook verzet, het is er als een stille kracht altijd aanwezig.
Wens je veel plezier met je werk, je gezin, kortom met alles wat je doet en vooral met de gezondheid.
Hartelijk van Greta

Gepost door: Greta | 16-12-07

Je kleindochtertje is dan ook een schatje om te koesteren.

Gepost door: els | 16-12-07

dirk met een..... zondagavondgroetje

Gepost door: scottie | 16-12-07

Hoi lieverd! Tja...ik ben niet zo ziek geweest als jij...maar toch...al behoorlijk lang geleden ging bij mij wat kerst betreft de knop al om! Wat is genieten van kerst, als je tegen je zin mensen moet uitnodigen of in je beste kloffie de hele dag opgeprikt moet zitten bij anderen...bah! En kerst...dat moet toch genieten zijn...een gevoel van vrede en welbehagen! En dús doen vriendlief en ik al jaren waar we van genieten...gewoon rustig met z'n tweeën zijn, met de hond...lekker einden gaan wandelen op het strand of in het bos. Niks geen feestkledij, niks geen verplichtingen...heerlijk! Alleen wel eens een eenzame ziel ( uit familie- of vriendenkring), die onverwachts alleen zou zijn met kerst, ja die is welkom hoor! En we Genieten met een hoofdletter! Ik hoop dat jij dat ook zult doen. 36 personen...maar wél allemaal familie...diep ademhalen en gewoon proberen te genieten...je niet druk maken...loopt het mis...poeh, dat is alleen maar om te lachen toch?! Geen punt van maken...en hopelijk voel je je dan gewoon lekker tussen je dierbaren en voel je geen noodzaak om te vluchten, maar geniet je gewoon van de gezelligheid om je heen...dat hoop ik echt!!!
En dan later lekker met Marc naar de Ardennen hè...heerlijk! Ik heb er ook wel zin in...maar met een hond in een hotelletje??? ;-)
Lieve groetjessssss!

Gepost door: mizzD | 16-12-07

Ja... in een huisje zou misschien kunnen, hebben we met die vorige ook wel eens gedaan...in Bohan!
Bongo was zoals altijd lachen...post er morgen misschien wel over! :-)))
Liefs weerrrr!

Gepost door: mizzD | 16-12-07

Ik weet het ik ben hier nog laat aan het rondzwalken, maar ik heb een film gezien en moet nog even tot rust komen.
Ik wens je alvast een hele fijne maandag toe,
groetjes

Gepost door: Anita | 17-12-07

Een fijne werk-week

Gepost door: anita | 17-12-07

Hey Lucretia,
Gisteren was er hier in Kortrijk op de grote markt lichtshow en ik heb hetzelfde gevoel zoals jij, die grote massa volk, brrrrrrrrr, ben echt weg gelopen, kon er niet tegen. Ik wilde tussen mensen zijn gisteren omdat het de dag was dat mijn man 11 jaar geleden gestorven is, maar uiteindelijk was het geen goed idee en heb ik de warmte van mijn appartementje terug opgezocht en positieve gedachten gecreërd. Mijn behandelingen zijn nu gedaan en ik voel me goed en uiteindelijk hoop ik dat ik nog vele jaren kerstdag mag meemaken.
Lieve groetjes
Nadia

Gepost door: Nadia | 17-12-07

Toch een gaatje kunnen vinden,
een fijne maandag, liefs Suusje

Gepost door: Suus | 17-12-07

Nog een fijne en maandag ondanks het koude weer...liefs

Gepost door: yolanda | 17-12-07

ik denk als je iets heel ergs hebt meegemaakt in je leven nooit meer wordt zoals vroeger.
Rune wordt toch wel al een hele grote meid.
groetjes

Gepost door: emily | 17-12-07

Lucretiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Jaja, niet omvallen, niet doodverschieten, niet zo gapend kijken, het is onderdaad Boogie die nog eens binnengeschoten komt op zijn lauweren en dooie gemakje. Van Kerst en Nieuwjaar, daar ben ik ook van thuis gekomen, Kerst is doorgaans nog familie en Nieuwjaar met een bevriend koppel. Maar ook ik hecht er minder belang aan en denk dan dikwijls aan al die mensen die het niet zo fijn hebben als wij... mensen die iemand moeten missen, mensen die ziek zijn en zich afvragen of ze er nog ooit een kunnen vieren... en meestal zit ik dan nog enkel te kijken naar het plezier van anderen terwijl mijn gedachten afdwalen...
Wel meiske, gij moogt komen poseren zunne, haaaaaaaaahahaha, en ge zou verbaast zijn hoeveel daar nog zou komen zien. ik denk dat daar nog geld voor geven wordt in blogland, haaaaaaaaaaahahahaha, je geeft maar dag en uur door, haaaaaahahahah!!!! Ik zorg voor koffie en koekjes.
Liefs en dikke knuf en tot gauwkes hééé!!!

Gepost door: Boogie | 17-12-07

oh ja De winst delen we in twee, haaaaaaaaaaaaaaaaahahahah

Gepost door: Boogie | 17-12-07

Lieve Lucretia Soms kunnen herinneringen zo hard terugkomen hé, uitgelokt door een geur, een stem, een plaats... Maar dan moet je nu je handjes kussen dat je daar op diezelfde plaats hebt gestaan, twee jaar na datum... Je bent er nog! Je kon er terug komen na die zware periode!
Mensenmassa's.. ik heb er eigenlijk ook een hekel aan! Zo zijn we eens naar de Flair shopping day geweest in Wijnegem. Binnen de 5 minuten stonden we weer buiten! Hihihihi
Liefs,

Gepost door: Bientje | 17-12-07

Een kerstgevoel moet in je hart zitten. Gezellig samen zijn, genieten van het gezelschap van familie en vrienden....een gevoel van samenhorigheid, blijdschap dat jij er bij bent en bijbehoord. Zovelen zijn zo eenzaam.
De rest is allemaal commercie en niks betekenend.
Groetjes

Gepost door: Ilona | 18-12-07

Ik heb ook altijd een dubbel gevoel bij die feestdagen. Enderzijds blij dat ik er het voorbije jaar nog was voor mijn gezin, anderzijds hopen dat ik er nog een jaartje mag bijdoen.

Gepost door: Annick | 18-12-07

Kerst periode. Dat gevoel dat jij beschrijft is hetzelfde voor ons,het lijkt een beetje een verwarrende periode ,en het is waar hoe dieper men daar over nadenkt,hoe meer dankbaar wij mogen zijn,het allemaal weer te mogen ,en kunnen meemaken.
Alle lichtjes branden hier ook weer !
Groetjes aan jullie allemaal!!!!!

Gepost door: Ma Elly | 18-12-07

De commentaren zijn gesloten.