23-12-07

Rotkanker ...

Vandaag ben ik uit mijn doen. Eigenlijk gisteren ook al...


Heb van een paar mensen vernomen dat het hen eigenlijk helemaal niet zo goed gaat. En of ik het wil of niet ik word dan ook telkens weer geconfronteerd met de mogelijkheid dat ... ja dat het op een dag ook weer mis kan gaan.

Kanker is een rotziekte mensen... en het is niet altijd zo dat ze wordt overwonnen met chemo of welke kuur dan ook. Soms houdt de kanker zich stil... en onverwacht komt ie weer de kop opsteken. Soms ook niet natuurlijk. Ik probeer daar nog altijd van uit te gaan...


Zo heb ik bijna gans de nacht gedacht aan Elly.
Toen ik begon met opzoekingen op internet over borstkanker kwam ik per toeval op haar blog terecht.
De moed en de levensvreugde en de vechtlust die ik ervoer bij het lezen over haar ziekte gaven mij de moed om verder te gaan op mindere of laat ons maar zeggen de soms ronduit slechte dagen.


Mag ik jullie vragen om haar een virtueel steuntje te geven en haar een bezoekje te brengen op haar blog? Ze kan het best gebruiken.


Zo is er ook Dita. Ook zij is hervallen...Ik weet dat ook zij graag een opkikkertje heeft.


Waarschijnlijk kennen we met z'n allen wel iemand die in deze donkere tijd wel wat extra steun kan gebruiken.
Laat ons dus misschien proberen om er eens extra aandacht aan te besteden.


Voor iedereen die momenteel ziek is hoop ik dat zij toch een beetje kunnen meegenieten van de Kerstsfeer. Samen met iemand die hen lief of dierbaar is.
Aan allen een stevige knuffel!

322

17:44 Gepost door Lucretia in Borstkanker | Permalink | Commentaren (7) | Tags: kanker, herval, elly, dita, steun |  Facebook

Commentaren

hey Luce zorgen en pijn
niet ieders welzijn
gaat steeds goed
iedereen vecht ertegen met volle moed
ik ben niet ziek in deze zin
maar heb het ook even zeer moeilijk
maar het weegt niet op
tegen de droefheid die ik hier lees
doch wees
niet te lang mistroostig
en hou de moed erin.
Kay die effe slikken moest, groet
met zonnekes

Gepost door: Sunny-Kay// Diamond | 23-12-07

Tja... het is een venijnig monster, die rotziekte. Het lijkt wel wat op russisch roulette...je weet nooit of het gedaan is...of dat het jouw beurt is nu...vreselijk. Niet alleen met kerst natuurlijk...altijd! Maar deze tijd...dan moet je lekker ontspannen kunnen genieten...van de sfeer en van elkaar...echt verschrikkelijk waardeloos als dan die rotkanker weer om de hoek komt kijken.
Maar meid...ik kan me voorstellen dat je je dat heel erg aantrekt en dat je gaat lopen piekeren over je eigen situatie, maar laat het jouw dagen niet helemaal verpesten hè..hou de moed er ten alle tijden in!!
Veel liefs!

Gepost door: mizzD | 23-12-07

Hey Luce Tegen wie zeg je dit... hier is er zelfs geen sprake meer van genezing... enkel vechten tegen het onvermijdelijke. Voor die mensen die er mee leven moeten, moet het echt vreselijk zijn... wat het met je doet. En het aanzien als buitenstaander, vervuld met onmacht... dit kan je niemand toewensen.
Laat je hoofd niet hangen Luce, je kan de wereld niet alleen op je schouders nemen. Niemand neemt je je angst kwalijk... en weet dat er mensen je steeds steunen.
Dikke knuf en vlammekes

Gepost door: Boogie | 23-12-07

Lucretia ik was ook stil bij het lezen van Elly's blogje. Hoop echt voor jou dat het nooit meer terug komt. Bij Dita ook gaan lezen. Erg.
Jij ben nu in de goede richting. Ik blijf voor je duimen dat het nooit en nooit meer weer komt.
Wens jou en je famileie een fijne kerst, groetjes Viv

Gepost door: viv | 23-12-07

Hallo dag Luce, Bedankt hoor om eens een keertje op bezoek te komen bij ons engeltje Kelsey*, een grote dankjewel ook voor je lieve woordjes! Tja, kanker is inderdaad een rotziekte, ik word echt verdrietig van wat ik hier allemaal lees. De medici kunnen al veel mensen genezen, maar spijtig genoeg nog lang niet iedereen hé. Ik wens je een fijne Kerst toe Luce en blijf er ook in 2008 in geloven hoor! Nog een rustige nacht en een hele dikke knuffel ook voor je kleindochtertje Rune.....mooie naam! Liefs van ons mams, oma van engeltje Kelsey* xxx

Gepost door: ons mams | 23-12-07

Ondanks dat je het zelf soms zo moeilijk en hard te verduren hebt, geef je zoveel kracht en energie van je door aan andere mensen.
Je troost, je geeft raad, je pept mensen op... Je steun is zo waardevol!
De manier waarop jij leeft maakt vele mensen blij.
De wereld zou heel anders zijn als iedereen was als jij.
Ik heb veel bewondering voor je!

Liefs

Gepost door: Sofie | 24-12-07

Ik weet zelf niet hoe het is om zo'n ziekte te hebben, maar ik heb m'n vader wel zien sterven aan deze ziekte. Het maakte hem zwakker en stiletjes aan werdhet zijn dood.
Blijf er voor gaan.. want ook mijn vader heeft er voor evochten, en alhoewel hij hier nu niet meer is, hij is toch langer gebleven dan wat de dokters hadden gezegd.

x

Gepost door: Caro_x | 05-04-08

De commentaren zijn gesloten.