09-01-08

Dagelijkse Sudoku... voeding voor de geest ...

Tijdens een behandeling met chemotherapie voel je letterlijk je geest aftakelen. Het is niet dat de hersenen worden aangetast (chemo gaat blijkbaar niet door het hersenmembraan...) maar het cognitief geheugen wordt aangetast: vergeetachtig, de naam niet op een gezicht kunnen 'plakken', letterlijk alles moeten opschrijven, geen boeken meer kunnen lezen want telkens je start op een bladzijde moet je elke regel tweemaal herlezen, etc...

Ik heb toen 2 dingen wel gedaan: beetje geblogd en elke dag 2 tot 3 Sudoku's opgelost.

Lieve kwam me op een dag een bezoekje brengen en ze had een Sudoku boekje mee. Ik had dat nog niet gedaan - wel al van gehoord en ik dacht dat dat niets voor mij zou zijn omdat ik er mijn hoofd niet kon bijhouden.

Niets was minder waar. Ik verplichtte mezelf om er enkele dag een paar op te lossen en dat ging steeds vlotter. Op dat moment was dat echt voeding voor mijn geest en Sudoku's zullen altijd 'positief' gelinkt blijven aan de chemoperiode.

Bedankt Lieve dat je mij liet kennismaken met deze verslavende puzzels.

Op het net vond ik een leuke link voor een dagelijks wisselende Sudoku.

Ook effe spelen??

[print version]

Visit http://www.dailysudoku.com/ for more puzzles, solutions, hints, books and other resources.

Commentaren

Euhmm...neuuu! Ik heb wat met cijfertjes...heb voor de lol mijn PraktijkDiplomaBoekhouden gehaald...niet dat ik dat ergens voor nodig had, maar gewoon omdat ik het leuk vond om met cijfertjes te werken. Maar deze sudoku's...ik heb er wel zó'n hekel aan!!! Nog nooit eentje opgelost...ik kan er gewoon niet aan beginnen, mijn hersenknopje schiet op 'uit' als ik ze maar zie! Waarom? Ik heb ook wat met lettertjes en woordjes...hahaha ( dat verbaast je zeker niet? :P) en ik maak al héél lang enorm graag cryptogrammen...je weet wel, die puzzels waarbij je via cryptische omschrijvingen de oplossing moet zien te vinden. Allebei mijn oma's deden het ook graag en mijn moeder ook...dus het zal wel genetisch bepaald zijn hahahah! Ik vind die puzzels echt een uitdaging...en leuk bovendien! En die cryptogrammenboekjes kon je altijd heel goed kopen overal...totdat....de sudoku's populair werden...en de schappen bij de sigarenboer waar die puzzelboekjes verkocht worden, helemaal vol kwamen te staan met sudokuboekjes in allerlei soorten en maten...zodanig dat er haast geen plaats meer was voor mijn vertrouwde cryptogrammenboekjes. Ik moest er op een gegeven moment echt naar zoeken in diverse winkels!! Ik heb aan dat soort praktijken toch wel zó'n hekel...heb daar wel eens over gepost ook! Het is hetzelfde als met die Senseokoffie...het wordt iedereen maar opgedrongen, want je kunt zowat geen normale koffie meer kopen...de heleboel staat volgestouwd met 'pads'...!!!
Haahahaha...sorry...stokpaardje! Ik ben blij dat jij er een leuke hobby aan hebt overgehouden hoor! ( maar ik kan ze dus niet ruiken of zien! hahahahahaha)
En het was écht wel koud hoor daar op die foto...maar hééé, you know me...lachen tot ik er dood bij neerval hè! hahahahhahaaha!
Lieve groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 09-01-08

Hahahahahaha! NO WAY...GÉÉN KADOOTJES!!! Dat zingen zal al genant genoeg zijn!
En nu sssssttt! hahahahahahhahaa!

Gepost door: mizzD | 09-01-08

Nonde nonde nonde ik ben er een uur mee bezig geweest! Dit was wel een moeilijke hé.

Gepost door: gidsjoris | 09-01-08

Hey Lucé Haa, daar heb ik me al uren mee bezig gehouden, ik ben een enorme fan van alle logische denkpuzzeks, heb thuis tientallen boekjes liggen, van sudoku's, kakuro's (mijn favoriet) japans tekenen, doe ik ook heel graag, en wat nog allemaal... en ik grijp stilaan naar de nogal moeilijke... het is meestal een makkie, maar heb er al tegengekomen waar je echt het onderste moet uitzoeken... haaa, tis steeds een plezier om zo eentje op te knappen als anderen het niet kunnen. Maar ik moet me wel kunnen concentreren en aangezien dat nu momenteel niet lukt ligt da ook natuurlijk stil.
Dikke knuf Lecéke en vlammekes!!!!

Gepost door: Boogie | 10-01-08

ja zeg! ik heb net zoveel moeite moeten doen om af te kicken van dit verslavende spel.

Gepost door: beesken | 10-01-08

Ik dacht ook dat zo'n dingen niet voor mij waren, omdat ik het er geduld niet voor had. Maar mijn vader dacht dat het een goede verstrooiing zou zijn tijdens mijn behandeling, dus hij heeft er mij er mij bij de aanvang van de chemo een hele stapel gekocht. Ondertussen maak ik ze niet dagelijks meer, maar toen ik nog chemo kreeg verplichtte ik mijn eigen om elke maandag (chemo dag) eentje op te lossen. En als het me lukte dan was dat een bewijs dat 'alles goed ging komen'.......:)

Gepost door: me, myself | 10-01-08

))) Ik ben er ook dol op, kan me er uren mee bezighouden...alé, nu niet meer wegens andere bezigheden maar ik blijf het leuk vinden om te doen. Of mijn hersens er deugd van hebben is een ander paar mouwen :-)))))
groetjesssss!!!

Gepost door: dingske | 10-01-08

Te ongeduldig hiervoor ... denk ik ... ik ga toch eens proberen ...
Groetjes en een fijne avond nog.

Gepost door: Chris | 10-01-08

Sinds ik Sudoku ken doe ik er meerdere per dag, dat is ook verslavend.
Als ik je inktvlek lees word ik nijdig op dat ziekenhuispersoneel! Hoe is het mogelijk om een mens die al ziek is nog zo te behandelen.
Hopelijk is alles goed met je. Lang geleden dat we nog iets van elkaar hoorden hé.
Groetjes en tot gauw.

Gepost door: emmy | 10-01-08

Oei, Sodoku is niet echt aan mij besteed, maar ik deed vroeger wel graag kruiswoordraadsels, da's ook gymnastiek voor je grijze cellen hé?
Ja, en bloggen ook hé?

Gepost door: Jientje | 10-01-08

Tsss... jij bent al net zo erg als dingske...goed lezen ho maar! Ik schreef toch juist dat januari geen goeie maand voor mij is om te gaan lijnen? Ik begin pas in februari...denk ik! :P:P:P In ieder geval...van MIJN wafel blijven jullie af!!! :-)))))))
Doeidoeiii!

Gepost door: mizzD | 11-01-08

Lucéke jaja, 's winters en 's zomers... Bij Boogie is het altijd warm LOL !!! Vlammen doe ik altijd en overal hééé...
Dikke knuf se, gratis en voor niks, zoveel je wil, maar nie allemaal tegelijk natuurlijk, hahaha!!!
XXX en ... what else????? VLAAAAAAAAAAMEEEEEEEEEUHHHHHHHHHHHHH

Gepost door: Boogie | 11-01-08

hey Sudoku zegt me niet veel. Ik hou veel liever van kruiswoordraadsels. Ik wens je nog een fijne vrijdag.

Gepost door: martin | 11-01-08

Jaja, ik had daar tijdens de chemo en zelfs lang erna ook last van. Maar Sudoku bestond dan nog niet, en eerlijk gezegd ik heb ook geen zin om daar mijn verstand op te breken. Mijn dochter is daar verzot op, maar geef mij maar liever ne Game Boy. Vind ik veel leuker.

Gepost door: Annick | 11-01-08

ai en maak jij de 'very hard' versies al? Chapeau hoor! Ik ben er een eindje mee bezig geweest maar ligt weer stil tot ik ooit weer eens meer tijd heb ... ooit

Gepost door: patsy | 11-01-08

mijn grote verslaving!Sudoku! vooral als ik mijn verstand eens op nul wil zetten!
En als ik na uren schaapjes tellen nog niet kan inslapen van piekeren...dan haal ik stiekem mijn sudokuboekje boven en mijn nachtlampje! Maar het moeten moeilijke zijn, liefst een kamikaze, waar ik diep moet voor nadenken en dan val ik met mijn potlood in mijn hand in slaap.
Dus ik neem die van jou even mee, 'k heb hem uitgeprint.(ziet er eentje uit met werk aan!)
Dat jij er ook aan verslaafd bent dat verwondert me niet! :-) Je hebt ook nog zoveel te doen hé!
Lieve groetjes!

Gepost door: wina | 11-01-08

nog nooit gedaan zo'n sudoku maar misschien is het nu wel eens tijd om het te testen als ik dit graag doe of niet want ik moet een kleine ingreep ondergaan en zal nog een tijdje thuis zijn van mijn werk.
bedankt voor de tip!
greetz vaik

nog een prettige zondag

Gepost door: vaik | 13-01-08

Ik kan er niet genoeg van krijgen.....een heel leuk spel.
Lieve groetjes

Gepost door: Denkertje | 13-01-08

Ik ben er niet dol op ik maak ook veel liever kruiswoordraadsels dan dit.
Liefs,

Gepost door: Bientje | 13-01-08

Ik ben er ook dol op.

Gepost door: els | 13-01-08

hey Lucretia o neen daar kun je me niet mee verleiden. Ik word er gewoon kriebelig van.Eén van de kleinkinderen doet dat ook zo graag en voor zijn leeftijd kan hij al erg moeilijke. Hij wil het mij persé alsmaar leren. Neen ,ik word er kriebelig van ,hahaha. Geef mij maar een puzzel of een boek.

Gepost door: magda | 14-01-08

Bedankt bedankt voor deze link! Ik ben er gek op, vooral op die heel moeilijke sudoku's. Soms blijf ik dagen bezig met zo'n kraker van een sudoku... Maar vinden doe ik hem... zeker weten :)))
Ik heb er ook altijd bij: voor op de trein, in de file, in de wachtkamer enz.

Gepost door: Adem | 15-01-08

Hallo Ik kom af en toe even op je kijken hoe het met je gaat.
Veel succes met je nieuwe verslaving.( Sudoku )
Groetjes Sonnja
Beertje Zonn

Gepost door: Sonnja | 15-01-08

Ik ben gek op dat spel....de moeilijke ook...prettig puzzelwerk zoiets, vind ik.
Lieve groetjes

Gepost door: Ilona | 15-01-08

oelalaaa NEEJ! niks voor mij, ik gooi dat tegen de muur :D:D Zweedse puzzels, dat vul ik nog graag in, op vakantie ofzo, onder weg in de auto, maar alles met cijfers, daar gruw ik van :D:D

Gepost door: Blah | 15-01-08

Ik kom jullie een warme groet brengen op deze koude natte dinsdag.

Gepost door: Annick | 15-01-08

even op bezoek Hoi Lucrèce,
even telefoonboekje aan het op punt stellen en op jouw blog terechtgekomen! Lang geleden dat we samen wandelden met stokjes! Hoop dat alles ok is? Wat een prachtige tekst schreef je over N. Bedankt!
Hoop jou snel nog eens te zien!
Liefs
Ilse

Gepost door: ilse | 15-01-08

Heel herkenbaar!!!
Bedankt voor de Sudoku tip!

Liefs

Gepost door: Sofie | 16-01-08

Hey Lucretia Hier ben ik weer van weggeweest!
Het waarom kan je lezen op m'n blogje.
Bedankt voor je bezoekje aan m'n blogje
Ik wens je nog een hele fijne dag toe
Knuff van leekske

Gepost door: Eveline | 16-01-08

De commentaren zijn gesloten.