22-01-08

Morgen...

Morgen is het 23 januari. Niks bijzonders aan... normaal gezien toch.

Voor mij is 23 januari een dag waar ik met tegenzin op terugblik of anders gezegd een dag waarvan ik - als ik er aan denk - nog de weerzin proef.

23 januari doet me denken aan voor het eerst geconfronteerd te worden met een rode zak vloeistof - epirubicine - waarvan ik nog maanden na de chemotherapie liep te kokhalzen. Dat rode vergif maakte dat alles dubbel zo sterk en 'vervormd' metaalachtig rook (hmm... stonk eigenlijk) en tastte mijn 'smaakcentrum' zo erg aan dat ik maanden niet meer kon genieten van lekkere dingen.

Ik weet nog toen we terugkwamen van de eerste chemokuur (een cocktail van Fluorouracil - Epirubicine - Cyclofosfamide) - Hilde (m'n schoonzus) en ik - dat ik haar zei in de wagen: 'ik denk dat het voor vandaag zal zijn'. "Wat bedoel je?" vroeg ze. 'Wel, ik voel me nu al zo misselijk dus ik denk dat het overgeven nog voor vandaag zal zijn... ' Ze kon het niet geloven. Zo vroeg al reactie op de chemo?

 'k Heb gelijk gekregen toen en het hield maar niet op. Met als gevolg dat ik 3 dagen later al terug werd opgenomen op oncologie wegens uitdroging.

23 januari doet me ook denken aan de start van het rondzeulen met een plastieken (was)kommetje. Ik geraakte nooit snel genoeg van mijn zetel naar de badkamer; onderweg - in de keuken - ging ik telkens weer door m'n knieën, kokhalzend met mijn hoofd boven dat 'bakje'. Achteraf kon ik dat ding niet meer zien en het is bij 'het grof vuil' beland... Vreemd dat ik daar nu aan denk... er waren wel ergere dingen toen dan dat kommetje...

Twee jaar geleden is dat ondertussen. Morgen...

Morgen, 23 januari 2008, ga ik voor mijn tweede check-up. De grote manoevers... De botscann heb ik al gehad in november. En die was goed! Nu nog bloedafname, mammografie & echografie en een echografie van het abdomen.

Vandaag kreeg ik van A'ke dit 'duimend' ventje! 't Ziet er  echt een positivo uit vinden jullie niet? Hij bekijkt het leven door een roze brilletje... Samen met dat ventje duimt zij met me mee. Dank je wel A'ke! Ook voor de mooie plantjes.

duimpje2

Eigenlijk lig ik er niet zo van wakker. Ik probeer vooraf heel positief te denken en mijn dagen voorafgaand aan de onderzoeken niet te laten vergallen door angstig te zijn. Mijn motto is zo een beetje van: als ik voordien schrik heb, niet meer kan slapen, onrustig ben... en alles blijkt goed te zijn dan heb ik enkele dagen voor niks gestressd. Ik wacht dus rustig de resultaten af.

Dat wil niet zeggen dat ik er niet aan denk maar het beheerst mijn doen en laten niet echt.

Commentaren

Goh nou... dat is zéker toevallig...dat roze brilletje...en ook dat ik onder mijn ( geplande) postje voor morgen jou aleen grote roze bril ook toewenste...hoe toevallig kan het allemaal zijn hè! :-)))
Heel veel sterkte morgen meid!
Liefs!

Gepost door: mizzD | 22-01-08

Wie bang is krijgt ook klop "als ik voordien schrik heb, niet meer kan slapen, onrustig ben... en alles blijkt goed te zijn dan heb ik enkele dagen voor niks gestressd"
En mocht er toch een probleem blijken te zijn; heeft die angst je dan wel geholpen? Nee dus. Angst is meestal zinloos. Het erge is dat de meeste mensen bang zijn voor dingen die uiteindelijk toch niet gebeuren. (En ik ben niet anders dan de meeste mensen.)
Hou je goed morgen!

Gepost door: Herman | 22-01-08

Hallo Lucretia Ik duim mee met "mannetje Positivo" , dat het morgen een positieve 23 januari mag worden !
Ik wens je het allerbeste!

Gepost door: wina | 23-01-08

Goed geluk Lucrece. Ik zal over u denken en zal mijn vingers ook kruisen.

Gepost door: Dee | 23-01-08

*** Dankje voor je bezoekje tijdens onze afwezigheid in blogland !!!..We will be back soon...
Groetjes

Gepost door: Marc | 23-01-08

succes Heb er net ook een reeks controle onderzoeken opzitten,....nu kan de stress van het wachten op de resultaten beginnen...;)....

Gepost door: me, myself | 23-01-08

He meiske, hou je haaks hé, ik denk aan jou!
En dan daarna hé, gaan we dat nog eens vieren met een lekkere kop koffie hé?

Gepost door: Jientje | 23-01-08

Goed zo Lucrèce, laat de angst het niet overnemen. Het brengt je inderdaad geen stap vooruit.

Ik vind het nog niet zo gek dat je aan dat kommetje denkt. Toen ik bestralingen kreeg moest ik altijd een vestje aandoen om van de kleedkamer naar het bestralingsapparaat te wandelen. Na de bestralingen heb ik dat vestje gewoon weggegooid, ik kon het niet meer zien. En zo zijn er nog dingen 'verdwenen' waar ik slechte herinneringen aan had.

Wij duimen hier voor goede resultaten!

Gepost door: Ellly | 23-01-08

hey Natuurlijk duimen we mee! Ik denk dat dit de goede instelling is. De eerste jaren was ik ook compleet gestressd, sliep een paar nachten van tevoren niet en zat dan uitgeput en slaperig bij de dokter mijn resultaten aan te horen. Ze waren telkens goed en ik was te moe om uitgelaten gelukkig te zijn. Ik heb toen besloten dat ik het anders moest aanpakken. Met succes! ('Heb er wel een paar jaar langer over gedaan dan jij)
Op je vorige postje; dat beeldje ken ik ergens van. hihihi

Gepost door: beesken | 23-01-08

Hé lieve meid Ook ik kom je vandaag een heel groot hart onder de riem zetten hoor... Je hébt reeds een lange weg afgelegt en je doet dat prima, die check-up van vandaag zal ook wel prima zijn hoor !!!

Success en sterkte meiske...
Lieve groetjes van Lucky

Gepost door: Lucky | 23-01-08

Btw...wat dat kommetje betreft... ik kan me dat net als Elly wel voorstellen...je koppelt een traumatische ervaring vaak aan voorwerpen ( soms zelfs aan personen!)...en die kun je daarna dan niet meer zien nee...of aantrekken! Ik had dat toen mijn oudste zus zo enorm aangereden werd, toen wij een wandeltocht liepen 'savonds...ik was in de sloot gesprongen waar ze ingereden was om haar er ( halfdood) uit te halen...de kleren die ik toen aanhad...mijn moeder heeft ze geloof ik wel 10x gewassen, maar ik kon ze niet meer dragen...ik blééf maar die vieze stinksloot eraan ruiken! Zelfs m'n schoenen heb ik weggegooid! En die stomme dingen, die onthou je ja...maar dat is misschien uit zelfbehoud...dat je de érgere dingen wat meer kunt vergeten hè!
Nou...de onderzoeken zijn nu in volle gang denk ik...ik hoop op een beetje menselijke manier voor zover dat kan! ;-)
Veel liefs!

Gepost door: mizzD | 23-01-08

good luck voor vandaag... Hopelijk verloopt alles positief!!
Ik duim alvast met twee duimen..
Lieve groeten!

Gepost door: suikerbossie | 23-01-08

Natuurlijk duim ik voor jou dat alles goed mag gaan. ps : ik heb juist dezelfde chemo van de jouwe gekregen.

Gepost door: Annick | 23-01-08

Lucretia...goede morgen wij en alle kabouters duimen opdat alles goed mag verlopen ...en zenden u vele kabouterknufels...groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 23-01-08

hey Luceke ik heb dit ook in stilte gelezen
en mijn steuntje is mss niet veel maar ik doe het toch maar en groet met zonnekes

Gepost door: Sunny-Kay// Diamond | 23-01-08

Toen ik zag dat er een rozebrilleweek op gang ging dacht ik meteen bij de woorden "positief denken" aan jou Lucrècia.
Sinds ik jou ken zie ik hoe sterk een mens kan zijn als hij zoals jij altijd positief tracht te denken. En dan te weten dat je ook andere dagen hebt hé ;-))
Groetjes en ik duim voor jou.

Gepost door: emmy | 23-01-08

Twee duimen omhoog Lucreatie! Weet zeker dat het allemaal goed zal zijn. Bij mij komt het ook goed.
Liefs
Dita

Gepost door: Dita | 23-01-08

voor zover ik mijn duim omhoog kan houden, duim ik voor een goede uitslag!
veel succes!
carpe diem
greetz vaik

Gepost door: vaik | 23-01-08

De commentaren zijn gesloten.