23-01-08

Vandaag...

borstkanker-bewustzijns-emoticon-roze-lintje      doktor-emoticon
 

Het was even schrikken vanmorgen bij de echografie van de borsten. De radiologe zat verdomd lang op het scherm te kijken en ik zag haar een ‘gebiedje’ aftekenen… sh*t…  mijn hart sloeg een slag over.

Het zou echter gaan om een cyste in de operatienaad. Niks aan de hand dus… Alhoewel ik die cystes toch niet vertrouw. Heb er jaren problemen mee gehad in mijn rechterborst. "Moesten een ‘beetje’ in de gaten worden gehouden" zei men toen… om de 6 maanden echo en mammo en op een schone dag ontdek ik dan nog zelf dat er wel iets meer aan de hand was… Ik blijf dus op mijn hoede.
bikini-emoticon
 Van de longfoto’s nog geen uitslag.Abdomen zag er goed uit maar het was een ‘kwiet’ van een dokter. Heel snel werkte hij het zaakje af. ‘k Heb nog nooit iemand zo snel een echo weten nemen van lever/nieren/maag/blaas… pfffff… is niet leuk want dat geeft me niet de zekerheid die ik nodig heb. 

Het duurt nu nog 3 weken alvorens ik de complete uitslag heb. Zal wel okay zijn… moet hé!

En lieverds: bedankt om te duimen hé!  duimen-omhoog-emoticon     

  

P1080452
 

Nog iets positiefs vanmorgen: in het UZ Gent hebben ze nu een digitaal toestel om mammografieën te nemen. Wat een luxe zeg... in tegenstelling tot wat vroeger gebeurde: 'het pletten van onze vrouwelijke vormen' gebeurt dit nu met alle zachtheid. Echt wel een groot voordeel.

En dames.... voor diegenen onder u die een mammografie steeds weer uitstellen omdat het geen leuk onderzoek is.... wel jullie hebben nu geen excuus meer hoor. Laat jullie screenen. Doen hoor!

Commentaren

Ik duim met je mee dat alles prima in orde is! De 'oude' techniek mag zeker geen reden zijn om het niet te doen, maar goed dat ze nu iets vrouwvriendelijker hebben al zal het nog op vele plaatsen zo niet zijn.
Fijne week nog Lucretia

Gepost door: patsy | 23-01-08

Goede hoop De meeste mensen bang zijn voor dingen die uiteindelijk toch niet gebeuren, en gelukkig mar dat ze niet gebeuren.
Dat digitaal toestel, dat stelt me wat gerust voor de 'manografie'.

Gepost door: Herman | 23-01-08

Hallo!!! Het komt IN ORDE , geen zorgen maken , we duimen voort!!
Lieve groetjes

Gepost door: wina | 23-01-08

Getsie meid toch! En zei die radioloog dan niet meteen wat ie aan het doen was? Met dat aftekenen en zo...djeezes...je schrikt je toch lam met zoiets! Enfin...een cyste, tja...meestal iets onschuldigs, maar als ze het maar in de gaten houden hè!
Bij mij is ook eens een echo van m'n buikholte gemaakt...ging ook best snel hoor, hoewel dat óók een kwiet ( haha leuk woord) was...mijn klachten zaten links, maar hij keek heeeeel lang rechts! Ik heb hem er op een gegeven moment zelf maar even op gewezen...toen ging ie ook nog even in sneltreinvaart over links, boven en onder...pfff! Wat bleek...ik had natuurlijk de drie V's: Vrouw>Veertig+>Vet...en dan heb je vaak kans op galstenen...en ik had er dus inderdaad schijnbaar eentje...maar je gal zit rechts en dáár had ik dus helemaal geen last van!!! Pffff! Dokters....
Fijn dat het weer achter de rug is...ik ga uit van een héél goed resultaat! :-))
Liefs hè!

Gepost door: mizzD | 23-01-08

=^..^= pfff, ik had hem direct overstelpt met mijn vragen!!! Ik kijk steeds mee als ze aan mij bezig zijn, en ze hebben het steeds geweten zulle!!! ;-))
Het gaat tenslotte om MIJN lijf hé en dan vind ik dat ik het recht heb om te weten... mijn gedacht!!! ;-)))
Verdorie jij treft het ook nooit hé met die prutsers!!!

We gaan de pijn verzachten met een overheerlijke "Max"!!! Trek je daar maar aan op!!!! En zingen zullen we!!!! ;-)))))))))))))))))

Gepost door: Talleke | 23-01-08

kwam onverwacht nog eens op je weblog terecht blijkt dat je vandaag zo'n dagje had waar we doormoeten hé
bij mij is het van 1997 dat ik de diagnose kreeg en de check up's uitgezonderd de mammografie zijn verleden tijd maar het gevoel dat je omschrijft is iets dat ik nu nog heel sterk herken

sterkte en hoofd om hoog hoor !!!!!!!

Gepost door: leen | 23-01-08

In AZ Jette is het nog zo'n pletwals ...
Blij te horen dat de resultaten goed zijn !

Gepost door: els | 23-01-08

De nare dag is dus terug voorbij, nu terug het wachten op de resultaten, héél erg vervelend.
Zouden ze dat nu echt niet onmiddellijk kunnen weten ?
Ik duim alvast mee voor goede resultaten.

Gepost door: katy | 23-01-08

Wij duimen ook voor jou hoor Lucretia! Daar kan je op rekenen!
Op de goede uitslag!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 23-01-08

Duimen Zeker weten,en dat is heel goed nieuws,van dat nieuwe toestel in Gent!

Gepost door: Ma Elly | 23-01-08

Cysts are a pain, but just cysts thank goodness. I wish we had the digital mammography...nothing like getting compression bruises where you least want or need them! This is good news Lucrece....

Gepost door: Dee | 23-01-08

Luce. dat zijn van die dagen hé? Zo herkenbaar. Nu wachten op de uitslag. Gaat goed komen. Vast en zeker!
Liefs Dita

Gepost door: Dita | 23-01-08

Lucretia! Ik kom je een steuntje geven en ik ben ervan overtuigd dat je goede berichten zult kijgen. Ik duim ook !

Gepost door: magda | 23-01-08

Je bent weer... nog laat op meid...ga toch lekker je bedje in...vermoeiende dag achter de rug en drukke dagen voor de boeg...kom aan...uitrusten nu!
Welterustennnnn!

Gepost door: mizzD | 23-01-08

Positief denken Hey Lucretia, je hoorde al een tijdje niet meer van mij, maar ik had voor nieuwjaar van vrienden een reisje naar Tenerife als geschenk gekregen en zodus ben ik nog niet lang terug. Ik duim mee voor jou en alles zal wel goed zijn, POSITIEF BLIJVEN DENKEN!!!

Gepost door: Nadia | 24-01-08

Hopelijk krijg je een gunstige uitslag.
Nog een leuke donderdag gewenst.
Groetjes

Gepost door: Denkertje | 24-01-08

Lucretia, Zoals je zegt, het moet gewoon okay zijn. En dat zal het zeker en vast ook wel zijn. Duimen voor jou doen wij in ieder geval hoor.
Veel groetjes.

Gepost door: Piet | 24-01-08

Heb bij Talleke... teruggereageerd op jouw opmerking...mijn hersens liggen nu een beetje in de soep hoor! hahahahahahahahaa!
Doeidoeiiiii!

Gepost door: mizzD | 24-01-08

Lucretia nog een duimer met alle vingers en tenen.
klopt, telkens ik ga springen de tranen in mijn ogen.en ben niet kleinzielig . Echt barbaars. Denk dat ook maar naar Gent komt :-)
Liefs viv

Gepost door: viv | 24-01-08

Nog laat... móéten koken...kom aan...dat meen je toch niet?? :-o Niet meer doen hoor...lekker een frietje of zo halen dan volgende keer! :-)))
Liefs hè!

Gepost door: mizzD | 24-01-08

)) Heb ik er serieus weer eens mijn naam niet bijgezet?? Verdikke, dat is een echte tic van mij om dat te vergeten...maar aan jou dacht ik wel en het resultaat zal prima zijn. En dat we gaan zingen...hoho...zeker weten!!!
groetjes!!!!!

Gepost door: dingske | 24-01-08

Het zal toch wel goed zijn zeker! Ik duim voor je.
Op tijd laten screenen is altijd veiliger dan niets doen en afwachten.
Lieve groetjes

Gepost door: Ilona | 24-01-08

We duimen hoor!! Maar alles zal wel OK zijn.
Fijn en rustig weeken nog en geniet maar.

Gepost door: anita | 25-01-08

De commentaren zijn gesloten.