16-02-08

Brainstorming ...

'k Heb vorige nacht niet goed geslapen. 'k Slaap het laatste jaar eigenlijk helemaal niet meer door. Komt vooral door die vervelende pijn in armen, handen, schouder, heup...

Ik ben het gewend steeds opnieuw wakker te worden in het midden van de nacht maar vorige nacht was het toch anders. Telkens gingen mijn gedachten weer naar het doktersbezoek van gisteren. Toen ik voor de zoveelste keer wakker werd flitste het door m'n hoofd dat ik het niet bij deze halfslachtige diagnose wou laten. Ik heb liever een ietsje meer zekerheid.

Vannacht dacht ik eerst nog om een vervroegde afspraak te maken met de oncologe maar vanmorgen had ik een beter idee. 'k Heb gebeld naar de radiologe die eind 2005 voor het eerst mijn vermoeden bevestigde... Zij zou me wel raad kunnen geven.

Blijkbaar is het inderdaad zo dat men bij het nemen van longfoto's soms een 'spiegeling' (doorschijning) kunt zien van de tepel op de longen. Er verschijnt dan een rond vlekje op de longen.

Maar... als dit wordt vastgesteld moet er steeds een dubbel-check worden gedaan. Men kleeft dan een loden bolletje op de tepel en zo worden er dan nieuwe radiografieën gemaakt.

Zij wil ook in m'n dossier gaan kijken (tegenwoordig kan dit via de pc omdat alles digitaal is opgeslagen) en zien wat de radioloog op het protocol vermeld heeft.

Maandagavond belt ze me op en dan spreken we af om het onderzoek over te doen. Waarschijnlijk zal het wel okay zijn maar dan hoef ik niet een gans jaar te zitten wachten op meer zekerheid. Dan kan ik dit achter mij laten en verdergaan.

lent2006

Een fijn weekend allemaal!

 

Commentaren

GOED ZO!! Spijkers met koppen...en een goeie deskundige met hart voor haar werk en jóúw zaak! Goed gedaan meissie...ik ben gewoon trots op jou! :-)))
(en het zal zéker wel goed zijn, maar dan wéét je het ook zeker hè...bah, niks zo vervelend als zo'n knagend gevoel van onzekerheid!!)
Liefs!

Gepost door: mizzD | 16-02-08

Nee... die tellertjes slaan echt nergens meer op...hopeloos!
Met m'n moeder gaat het langzaam maar zeker hè...alleen jammer dat de fysio niet meteen door liep...daar komt maandag pas iemand voor om weer afspraken te maken...maar ze oefent zelf stug door...vind het knap van haar hoor!
Welterusten hè...lekker slapen nu hè!
Lieve groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 16-02-08

Groot gelijk dat je zelf dit initiatief genomen hebt Lucrèce!

Gepost door: Elly | 17-02-08

=^..^= ik had dit bericht nog niet zien staan!!! Mijn vurige reactie staat hieronder ;-)))
Go girl!!!! En toch maar overwegen om diene kwibus te vervangen hé. Zo ne Jan-mijn-kl*ten!!!

Gepost door: Talleke | 17-02-08

Dag Lucretia Je kan niet voorzictig genoeg zijn. Dan heb je meteen ook zekerheid, of alles in orde is. Hou de moed er in. Liefs,

Gepost door: Joke | 17-02-08

Je hebt gelijk dat je jezelf geen blaasjes wil wijsmaken of je kop in het zand niet wil steken! Goeie beslissing Lucretia! Liever geen onzekerheden hé meid!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 17-02-08

Lucretia Groot gelijk heb je! 't IS tenslote jouw leven die op het spel kan staan. En wat mocht binnen een jaar blijken dat er toch iets was. Daar heb je geen boodschap aan. Wel leuk dat je iemand hebt waar je met je twijfel terecht kan en ook luistert en handelt ernaar.
Fijne zondag nog.

Gepost door: Patsy | 17-02-08

Groot gelijk, heb je dat je zekerheid wil hebben. Het zal inderdaad wel niks zijn, maar zo"n onzekerheid is om zot te worden.
Groetjes en hoop dat je vannacht toch goed slaapt.

Gepost door: anita | 17-02-08

Onderzoek Volg steeds je gevoel!
Dag ,en tot volgend bezoekje,ik volg je op de voet hoor!

Gepost door: Ma Elly | 17-02-08

Dag Lucretia Probeer de tijd te overbruggen met dingen te doen die je graag doet, dan gaat de tijd ook sneller vooruit. En hou er de moed maar in !! Alles komt dan wel in orde . We leven met je mee en duimen!
Lieve groetjes

Gepost door: wina | 18-02-08

hey Groot gelijk, zekerheid boven alles!
Ook bij ons ziekenhuisperikkelen en wachten op de resultaten.

Gepost door: beesken | 18-02-08

Laat je niet op de kop zitten meid. Jouw lijf en jouw leven en daar moet je zuinig opzijn. Veel plezier in Barcelona. Geniet ervan.
Knuffel Dita

Gepost door: Dita | 18-02-08

Door dat fantastische "plannen"knopje heb je er vast niks van gemerkt, maar ik ben een weekje afwezig geweest in blogland. Vandaag lukt het me al om vanuit mijn knus bedje wat blogjes bij te lezen. Alleen het typen is wat moeilijk in lighouding....;-)).

Niks zo erg als onzekerheid, he.

Gepost door: els | 18-02-08

Goh Lucretia... groot gelijk dat je het zekere voor het onzekere neemt. Zeker over zoiets belangrijk als je gezondheid. Als ik jou was zou iuk toch overwegen om een andere gyn te zoeken. De mijn wist na 4 jaar elk detail weer van mijn dossier. Kwestie van het wat voor te bereiden. geloof me, dat geeft toch een veiliger gevoel dan jouw geval. Ik hoop van ganser harte dat het inderdaad maar een tepelkwestie ;-) was. En dat etentje... om welke reden dan ook... dat heb je toch maar gehad! Ik duim dat je vanavond weer een reden hebt om dat etentje gewoon nog eens over te doen. maar deze keer zonder zorgen ;-)

Gepost door: Dolinneke | 18-02-08

Yep... je hebt gelijk...die andere twee kiekens...die waren een stuk drukker hè...wij waren toch wel de rustigste kiekens van het kwartet! hehe!
Liefs!

Gepost door: mizzD | 18-02-08

he zeg? wat schandalig van die vent! Als je zo alles moet uit die man peuteren en dan nog niet eens de moeite doen voor een 2de controle?? Alsof het niet belangrijk is??? Ik denk dat ik uit mijn sloffen zou schieten... Groot gelijk dat je nu het heft zelf in handen neemt, je zou je anders toch maar blijven zorgen maken. Djeezes, wat een lul, ik kan er niet van over...

Gepost door: Blah | 19-02-08

=^..^= eila eila... dat ene kieken hier ;-)))

Gepost door: Talleke | 19-02-08

baaidewei er nadert weer stilletjesaan een héééééééééééél belangrijke datum!!! ;-)))

Niet vergeten een gaatje te zoeken in jullie drukke agenda's!!!!

Gepost door: Talleke | 19-02-08

De commentaren zijn gesloten.