16-02-08

Is het okay? of... Het is okay!

Net thuis van een avondje heerlijk tafelen. We waren in Villa Johanna ... een van mijn favoriete adresjes. Heerlijke, eerlijke keuken. Fijn geserveerd door vriendelijke dames.

We hadden wat te vieren: gisteren was het Valentijn maar we houden er niet zo van om op die dag uit eten te gaan. Nee we hadden wat anders te vieren...

Vandaag was ik in het ziekenhuis om de uitslag van de oncologische checkup te vernemen. Na 3 weken wachten. Niet normaal eigenlijk.... En als je dan nog kijkt op wat voor een manier ik alles moest 'lospeuteren' bij mijn gynaecoloog. Eigenlijk een schande.
Ik moest er zijn om kwart over negen. Bewust ging ik wat vroeger... misschien kon ik dan ook ietsje eerder binnen... En, inderdaad om 9 uur zat ik al in zijn spreekkamer. Of ik vragen had... Euh, ja natuurlijk. Hoe zijn de uitslagen van de checkup? Oh... heb je die bij mij aangevraagd? En wanneer? Grrrrrrrr... tuurlijk had ik die bij hem aangevraagd en ik had die onderzoeken 3 weken geleden. Precies hetzelfde als vorig jaar... die 'mannen' hebben geen greintje gevoel voor mensen die kanker hebben gehad. Hij had niks, nul komma  nul mijn dossier voorbereid. Ik moest alles zelf vragen en ook nog zeggen dat er dat en dat onderzoek had plaatsgevonden en of ie even in de computer kon kijken naar de uitslag. Bloed? ok. Lever? ok. Botscann? Oh had je die ook? Euh ja... ok. Zonder maar enige uitleg. Ik krijg het er van op mijn heupen. Ongevoelige rotdokters...Sorry voor mijn woordgebruik maar dit moet er toch even uit.
Toen ik nog vroeg hoe het resultaat was van de longfoto's (ik had daar 3 weken geleden zelf om gevraagd omdat ik 2x kort na elkaar een bronchitis heb gehad en de hoest ging maar niet over...) toen zat de dokter minuten lang op het scherm te kijken en in zichzelf te mompelen. Is er iets mis dokter? Euh... er is een vlek te zien op de longen maar dat zal een 'spiegeling' zijn van de tepelreconstructie. Volgens het protocol van de radioloog stelde die voor om het onderzoek nog even over te doen (een dubbelcheck...) maar dat vond de gynaecoloog niet nodig omdat een dwarsfoto een vrij normaal beeld gaf. Hoe moet ik me nu voelen? Blij omdat de gynaecoloog zegt dat alles wel goed zal zijn? Of toch een beetje angstig?
Ik denk dat ik om die angst te laten wegebben toch maar beter op eigen initiatief een 2de foto van de longen zal laten nemen. Dan pas zal ik met een gerust hart een jaartje kunnen afwachten tot mijn volgende checkup.

Wat heb ik dus gevierd vandaag? De melding van de dokter dat 'alles wel ok zal zijn'? of dat het echt ok is. Ik weet het niet. Ik ga er van uit dat het goed moet zijn... en heb dus toch maar gevierd en een paar glazen wijn meer gedronken dan ik gewoon ben. Alles even wegspoelen (denk nu niet dat ik aan de drank ben hé mannekes...nee, nee, het waren maar 3 glaasjes witte wijn en 2 glaasjes rode Tong uitstekend!!).

En binnenkort ga ik het nog straffer doen: ik ga naar Barcelona en ik ben er zeker van dat ik me daar te goed zal doen aan de Cava (met mate hé Knipoog) Even alles vergeten... en met m'n ventje, A'ke en haar ventje genieten van het leven. Olé!

 

IMG_0216

Commentaren

erg hé dat die dokters niet voorbereid zijn en als ze dan ook nog gaan mompelen...dan heb je het helemaal wel weer gehad met ze..
Ik zou het zekere voor het onzekere nemen en nog een foto vragen..Anders zit je er maar mee in je hoofd. En beter voor niks nu dan later het verwijt van..had ik maar...
succes en hopelijk is het idd goed,
groetjes

Gepost door: Anita | 16-02-08

Onbegrijpelijk dat die dokter zo handelt en niet op de hoogte is van je dossier voor je binnenkomt. Gelukkig heb ik op dat gebied hele andere ervaringen.

Goed hé dat al die scans en onderzoeken goed zijn. Als je twijfelt ivm je longen zou ik er ook voor kiezen om opnieuw een foto te laten maken, voor je gemoedsrust.

Oh, Barcelona, leuk!

Gepost door: Elly | 16-02-08

hey Als ik dit allemaal lees moet ik zeggen dat het bij mij toch altijd anders verliep. Gelukkig maar. Kan me voorstellen hoe het moet voelen als je alles zelf moet lospeuteren terwijl je al drie weken in spanning zit te wachten.
Geniet ven je trip! en ach, eens een glaasje meer, doe dat ook wel eens bij speciale gelegenheden. Alleen lig ik na twee glazen al bijna onder tafel en komt de "vuile praat" los. Zou dat wat vaker moeten doen om er wat beter tegen te kunnen.

Gepost door: beesken | 16-02-08

Gats wat een boer!! Djeezes!! En zéker nog een tweede foto laten maken van die longen hoor...weet je tenminste zéker dat het okee is! :-))) ( een gyneacoloog is toch niet de aangewezen dokter om rontgenfoto's van je longen te beoordelen??...getsie, wat een vreemde toestanden maak jij toch altijd mee!!) Maar die trip...daar ga je van genieten hoor...lekker aan de cava hahahahahahaha!!
Liefs hè!
ps. en je weet wel dat jij áltijd nog binnen mag!! xxx

Gepost door: mizzD | 16-02-08

Vergeet die dokters en geniet van Barcelona!!

Gepost door: adem | 16-02-08

Lucretia, Sommige dokters getuigen toch maar van weinig inlevingsvermogen. Maar trek het je niet aan en geniet met volle teugen van jullie trip naar Barcelona.
Veel groetjes.

Gepost door: Piet | 16-02-08

Hoi meisje,

Pfft dat wachten daar word je gek van, erg hoor ! Heb je een goeie band met je huisarts ? Mijn vriendin haar huisarts die doet altijd heel erg zijn best om de uitslagen zo vlug mogelijk te hebben en die dan ook door te bellen, zo weet je toch iets.

Ik duim alvast dat alles ok is, succes !
Liefs en groetjes Carine & Co

Gepost door: Carine & Co | 16-02-08

hei, eindelijk heb je de resultaten.
Jammer dat je er zo moest achteraan zitten, zo'n zaken zouden ze je toch zelf moeten melden en liefst met een beetje uitleg en in mensentaal.
Een extra foto van je longen zal je zeker meer geruststellen ; dus doen.
Geniet van Barcelona.
Groetjes

Gepost door: katy | 16-02-08

hey Luce niet piekeren hoor het is echt wel in orde he
blijven geloven meis .
en binnenkort kan je tenvolle rusten en genieten in barcelona.
als je aan die gekleurde fonteinen staat denk dan eens aan mij, ik was daar toen ik 16 was, helaas lang geleden.
Kay die er nog wel eens heen wil groet met zonnekes

Gepost door: Sunny-Kay// Diamond | 16-02-08

Dat is ongelooflijk boertig van die dokter! Maar geniet nu maar en maak je maar niet te veel zorgen Lucretia!
Veel liefs,

Gepost door: Bientje | 16-02-08

*** Hallo mede blogger(ster) ik (Tilly)ben op het internet aan het surfen, met de radio aan en kom je een heel fijn weekend wensen .
Lucie voelde zich moe en daarom ben ik even van dienst .
Maak er een heel fijn weekend van ….liefs Lucie en Tilly

Gepost door: Lucie en Tilly | 16-02-08

=^..^= Wat voor een pummel is me dat zeg?? Ik was al lang veranderd van arts zulle!!! Sorry dak 't zo lomp zeg maar Lucretia, er zijn toch wel "menselijker" artsen dan den uwen!!!
Niet twijfelen en er ene uitzoeken die wel aandacht heeft voor jou!!!! Komaan zeg!!! Ik denk dak hem toch zijn vet zou geven!!!
Wat een onmens!!!!

Ahummmm.... ik maak er mij zelf druk in als ik dat lees!!!
En nu ben je verdorie nog niet gerustgesteld!!!!
Grrrrrrrrrrrr...

Gepost door: Talleke | 17-02-08

Barcelona Daar wil ik ook nog eens naartoe,en niet alleen voor die lekkere cava,ik wens je nu al,goede reis en geniet,met mate,ik wil eigelijk zeggen,met je beste maten!

Gepost door: Ma Elly | 17-02-08

De commentaren zijn gesloten.